ne iş yapıyoruz kaç para ücret alıyoruz

Neden sürekli başkalarına muhtaç olmayı düşünüyor ki insanlar
Eşinin, babanın her kimse artık onların da iki eli ayağı var senin de
Onların kazandığını sen niye kazanamayasın ki ?

Ayrılık, ölüm, boşanma herşey mevcut hayatta
İyisi mi kendi işini kendin gör , ihtimalleri hesaplayıp duracağına

Nedense bu tarz konular eninde sonunda,çalışan ve çalışmayan hanımların çatışmasına dönüşüyor.
Halbuki okuduğum kadarıyla konuda ev hanımlarına sataşan olmadı,bu arkadaş gelene kadar çalışan hanımlarada olmamıştı.
Bir kadının çalışması tercihtir,bana göre şarttır,bir başkasına göre gerekksizdir.Neden kendi doğrularımızı herkese kabul ettirme çabasındayız onu bilmiyorum.
Ben çalışıyorum,çünkü çok daha rahat ,yüksek standartlı bir hayat istiyorum çocuklarım için.Bunun için sabahtan akşama kadar koşturmayı,sonrada evde yorulmayı göze alıyorsam bu kimseyi rahatsız etmemeli.
Bu arada bende kocama güvenirim ama içten içe bigün beni bırakıp gider korkusu taşıyorum herhal,çalıştığıma göre

ya yani bi kadın çalışmıyor olabilir ,hayat... ne getireceği belli olmaz ki.Burada çalışmayan arkadaşlarımıza kimsenin dediği birşey yok.

Ama az önce dillendirilen düşünceler çok tehlikeli bence ,hadi burada söylediniz evde çocuklarınıza da mı söylüyorsunuz.Aman kızım boşver eğitimmiş ,emekmiş bunlar boş şeyler zengin bi koca avlamaya bak sen ama emin ol elinden kaçırma mı diyorsunuz yani.

çok sevdiğim bir öğretmenim vardı Allah rahmet eylesin Ekim ayında rahmetli oldu. eşi çalışmıyordu. 4 öocukları var 1 i üniversiteye gidiyor 2 lise, biride ortaokul yada lise tam bilemiyorum onuda. bu adam vefat etti Allah yerde yatırmasın nurda yatırsın. çok aydın bir adamdı. eşi çalışmadı yada çalışamadı bilemiyorum. ama şimdi 1400 TL emekli maaşı kaldı eşine. 600 TL kira ödüyorlar. geri kalan parayla nasıl geçinecekler ben bilemiyorum. karınlarınımı doyursun ablam, yoksa eğitim masraflarımı, yoksa kıyafet giderlerimi yoksa çocuklarına bir harçlııkmı. faturaları saymıyorum bile...

8 yıldır ev hanımıyım

6,5 yıldır bir çocuk,2 yıldır da iki çocuk annesiyim(tek yükseldiğim mertebem bu)

ssk+yol+prim v.s. yok

sadece yemek var

arada da yarım elme gönül alma misali hediyeden başka bi şey yok

benim bir tanıdığım kızını üniye sırf zengin koca bulsun diye yollamıştı

ama kız gayet de işsiz biriyle evlendi gitti

Son düzenleme:

arkadaşım senin kıstasın ne?
ne paralar alınıyormuş derken hangi paradan bahsediyorsunuz?
bir bayan daha yazmıştı.zaten bu bilinen bişey;iyi üniversitelerden mezun olan,
tutulan bölümlerden mezun olup yabancı dili olanların özel sektörde iyi paralar aldığını
herkes biliyor.devletin verdiği maaşlarda az çok belli.bence sen güzel bir araştır.

kocasından emin olan çoğu insan çalışmıyor derken hayatta neyin garantisi var Allah aşkına?
illede ayrılık mı olması gerekiyor?ayrıca kadın 2 bin alıyosa 1.5 'unu yardımcıya veriyorsun demişsin.
benim çevremde öyle bir bayan yok açıkçası
yani çevremde 2 bin gelire sahip insanlar hizmetçi tutmuyor

Allah'ım daha neler duyucağız ya
yalan söylüyorlarmış ta mış mış ta mış mış

geçen gün de vardı böyle biri
mahpeykerdi sanırım nicki
nicki diyorum çünkü kendisinin adı giraymış ve erkekmiş

evli değilim henüz kısmetse yaza evleniyorum
ama evlenmeye karar vermeden evvel de çalışıyordum
demek ki benim kimseye güvenim yok

ya da ben niye çalışıyorum ya:44::44:

Allah akıl fikir versin diyorum sadece ama sizi de anlıyoruz tabi

burda ev hanımlarına kimse bişey demedi aksine burda çalışan arkadaşların paylaştığı şeylerden rahatsız olan arkadaşlar yorum yapmış.ozaman sizde kendinize bir konu açın yada bu şekilde açılmış konuları takip edin.biz ikisini bir takip ediyoruz çok fonksiyonlu olduğumuz için hem iş hem ev hanımlığı, kariyerde yaparım çocukta evime de bakarım eşime de çocuğuma da,sonuç olarak sizin tabirinizle biz (kocalarımızdan emin olamıyoruz) o yüzden çalışıyoruz.bunuda ilk defa duyuyorum sanki adamın üzerine çip takıp evde takip ediyorsunuz.hahhahhaha çok komik ya (bu yorumum sana gelsin vogue2013 ) profil resmimden anlaşılıyordur kaç kolum olduğu

Son düzenleme:

Aslında bu konuyu hiç düşünmemiştim acaba bilinçaltımda kocama güvensizlikten çalışmak mı yatıyor.
Peki 3 sene görevden sonra evlenmiş olmamı düşünürsem de, iki seçenek var ya annemle babam kapı önüne koymasın diye korktuğumdan ya da güvenmeyeceğim bir koca bulursam diyerek ileri görüşlü olmamdan kaynaklı..
Ben boş bir zamanımda bu güven konusunu düşüneyim ssz

ben evli değilim, yani korkmam için bir sebebim bile yok üstelik ailemin gelir seviyesi iyi yana paraya da ihtiyacım yok ve size neden çalıştığımı izah edeyim:

çalışıyorum ÇÜNKÜ kendimi toplumda daha saygın hissediyorum, işsiz olduğum dönemle şimdi çalıştığım dönem arasında o kadar fark var ki...Akrabalarımın iğneleyici laflarından ve sorgulayan bakışlarından kurtuldum. En önemlisi 4sene okumuşum, ailem okumam için destek vermiş,para dökmüş, geceleri okulda uykusuzluktan nevrim dönmüş halde proje yapmaya devam etmişim ne için evde oturmak için mi? En kötü bunların hatrına çalışırdım sanırım hiç bir sebebim olmasa.

çalışıyorum ÇÜNKÜ kendi kazandığım paranın kıymetini anlamak istedim, baba/koca parası harcamak çok kolaydı.

çalışıyorum ÇÜNKÜ kendi yaşam kalitemi arttırmak istiyorum. Kimse açlıktan ölmez, ama ben 'geçinmek' için değil insan gibi YAŞAMAK için çalışıyorum. İleride olur da evlenirsem ve çocuk sahibi olursam aynı kaliteyi çocuğum için sağlamak adına çalışıyorum.

annem de çalışan bir kadındı, üstelik çok yoğun çalışma saatleri vardı sürekli şehirdışına/yurtdışına gider gelirdi keza babam da öyle. Ama biz ne sevgilerinden ne de ilgilerinden mahrum büyüdük.Bazen burda çalışmayan kadınlar fazla dramatize edio bebek ve bakıcı olayını. Bana da anneannem ve babannem bakardı gündüzleri ama akşam oldu mu annem pilim bitene kadar benle ilgilenir gece evini toplar 5-6 saat uykuyla sabah 5te kalkıp akşamın yemeğini hazırlayıp işe giderdi. Canım annem..iyi ki çalışmış ki bizim yaşam kalitemizin iyi olmasında çok büyük katkı sağladı. Babamla kendini eşit görmek için çalışmadı, zaten eşitti...o kendisi ve kardeşimle benim için çalıştı.

1 buçuk ay oldu çalışmaya başlayalı...

Evimde daha buzdolabım bile yok, kaldı ki ben daha yeni evliyim.

Bilgisayar başında dört dörtlük evlerinde popo eskiten hanımlar: Bir de gelip buralarda emek sarfeden kadınlara laf etmesin. Size kolay tabi, koca çalışsın ben oturayım, popom büyüsün başka derdim yok...

Sizin cümlelerinizdeki kalabalık benim evimde olsaydı ben de çalışmazdım. Lafınızın nereye gittiğini bilmiyorsanız bari susun, bari gönlü olanlar gücenmesin.

Kimse kimseye keyfinden hizmet etmez, ben mecbur muyum sabahtan beri evrak işlemekten kolum koptu. Bir de eve gidince yemek derdim var.

Ha eğer eşyalarımı tamamlayacaksanız, eğer daha iyi bir evde oturmamı sağlayacaksanız ben de çalışmamayım. Hatta burdaki herkesin ihtiyaçlarını giderin de kimse çalışmasın. Madem bu kadar dert olmuş, buyrun bakalım...

bence evlenene kadar babaya evlendikten sora kocaya sonrada evlatlara yük olmak diye bişey yok.. ev hanımlarınında işi zor. bize kolay gibi geliyor ama onlarında emekleri var. hem belki çoğumuzun annesi ev hanımıdır. hangimize bakmak yük gibi gelirki yaşlılığında. mesela benm annemin seçme şansı yoktu. okumuş olmasına rağmen o günkü şartlarda çalışamadı. tabi her gönül eviyle çocuğuyla veya eşiyle fazlaca ilgilenmek ister. ama gelin görünki hayat şartlarıartık zor. artık tek maaşla geçinmek imkansız. mecburen bayanlarda çalışıyor. kız çocukları artık daha çok okutuluyor ve meslek edinmeye yönlendiriliyor. yani biz bayanların seçme şansı var artık. evde oturmak kader değil sadece bir tercihtir. ayrıca hayat müşterek diyede bi laf var. kimin ne olacağı belli olmaz. insanın kendi parasını kazanmasından asla zarar gelmez insana.

Şu anda çalışamıyorum.
Mesleğim anasınıfı öğretmenliği. Arkadaşlarım özel sektörde 900 ile 1200, kamuda 1600 ile 2100 arası alıyorlar.
En son yurtdışında bir türkfirmasında ön muhasebe ve kasa takibi yaptım 850$ alıyordum.
Şu anda eşim gece gündüz çalışıyor ben ekonomi yapmaya çalışıyorum bebeğimi bıracak kimsem yok mecbur evdeyim.
Yurtdışında çalışmak iyi para kazandırıyor fakat ruh sağlığından çalıyor.
Allah işsizlere yardımcı olsun.

Görünce atladım olaya ama merkez bankasının çalışanları cidden çok iyi paralar kazanıyordu bir dönem, emeklilik fonlarından aldıkları rakamlarda bayağı güzeldi ama sonra Merkez bankası sandığının vakfıyla ilgili davalar filan başladı hemen hemen yarı yarıya bir kesinti meydana geldi maaşlarda.

evet emekli maaşları o fon sayesinde çook çok iyiydi şimdi burda yazsam "yalancı, hava atıyo" felan olcam(bu forumda tek inandırıcı maaş maximum 1500tl nedense) o yüzden hiç bahsetmiyorum ama cidden çalışılan dönemle aynıydı emeklilik maaşı gerçi şuan sanırım 1000-1500 lira kesinti olmuş olabilir vakıf fonundan ama dava hala devam ediyor diye biliyorum eve sürekli zarf geliyordu anneme. yine de hiç yoktan iyidir...o dava tamamen hükümetin vakıf havuzundaki paralara göz dikmesi..ki çok büyük haksızlık, vakıf üyesi çalışanlar zamanında maaşlarından senelerce aylık 1000 lira civarında kesintiler yaptırdı sırf bu günler için. Kimin parasını kesme hakkı buluyolarsa...bizden kesip kendilerine gemicik alcaklar işte.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…