• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne iş yapıyoruz kaç para ücret alıyoruz

Mülakatlarda ayı oacak sormam ama torpil yaptırdınız mı? Torpilsiz a grubu kadro imkansız diyenler var.

torpilsiz A grubu zor bu devirde...güya 93le kapatılan yere 78le girenleri çok duyduk. Bir de kadın olma faktörü var, bazı kurumlar kadınlara da sıcak bakmıyor. Almamak için türlü bahaneler...insanları torpile itiyolar artık, ben çok karşıydım ama olcak gibi değil insan insanın kurdu olduğu için torpile yöneltiolar zorla herkesi.özelde de devlette de torpilsiz iyi bir iş hayal bu devirde artık.

Walla dünyanın en büyük lojistik firmalarından birisinde çalışıyorum,üniversite mezunuyum,üst yönetime,genel müdüre kadar raporlama yapıyorum, yıllık yapılan zam 40 tl yi geçmiyor :) aldığım ücret 1500 tl tırt yani :))))))) ismi var anlayacağınız bazıfirmalar dışardan göründüğü gibi olmuyor işte ismine aldanıyorsunuz.

ben evli değilim, yani korkmam için bir sebebim bile yok üstelik ailemin gelir seviyesi iyi yana paraya da ihtiyacım yok ve size neden çalıştığımı izah edeyim:

çalışıyorum ÇÜNKÜ kendimi toplumda daha saygın hissediyorum, işsiz olduğum dönemle şimdi çalıştığım dönem arasında o kadar fark var ki...Akrabalarımın iğneleyici laflarından ve sorgulayan bakışlarından kurtuldum. En önemlisi 4sene okumuşum, ailem okumam için destek vermiş,para dökmüş, geceleri okulda uykusuzluktan nevrim dönmüş halde proje yapmaya devam etmişim ne için evde oturmak için mi? En kötü bunların hatrına çalışırdım sanırım hiç bir sebebim olmasa.

çalışıyorum ÇÜNKÜ kendi kazandığım paranın kıymetini anlamak istedim, baba/koca parası harcamak çok kolaydı.

çalışıyorum ÇÜNKÜ kendi yaşam kalitemi arttırmak istiyorum. Kimse açlıktan ölmez, ama ben 'geçinmek' için değil insan gibi YAŞAMAK için çalışıyorum. İleride olur da evlenirsem ve çocuk sahibi olursam aynı kaliteyi çocuğum için sağlamak adına çalışıyorum.

annem de çalışan bir kadındı, üstelik çok yoğun çalışma saatleri vardı sürekli şehirdışına/yurtdışına gider gelirdi keza babam da öyle. Ama biz ne sevgilerinden ne de ilgilerinden mahrum büyüdük.Bazen burda çalışmayan kadınlar fazla dramatize edio bebek ve bakıcı olayını. Bana da anneannem ve babannem bakardı gündüzleri ama akşam oldu mu annem pilim bitene kadar benle ilgilenir gece evini toplar 5-6 saat uykuyla sabah 5te kalkıp akşamın yemeğini hazırlayıp işe giderdi. Canım annem..iyi ki çalışmış ki bizim yaşam kalitemizin iyi olmasında çok büyük katkı sağladı. Babamla kendini eşit görmek için çalışmadı, zaten eşitti...o kendisi ve kardeşimle benim için çalıştı.

burda ne kadınlar gördük
ayyy bebeciğim küçük(dana gelmiş 3 yaşına) işe giremiyorum diye sözde ağlanan
halbuki çalışan kadınlar 3 aylık bebeklerini bakıcıya bırakıp işe gidiyor
ağzı olan konuşuyor işte
sanırsın ki düşmana bıraktın gittin onun geleceği için çalışılıyor
anlamak isteyene

Vay vay vay:)ne paralar alınıyormus banker kadınlar toplulugu:)arkdslar dalga gecmeyın bazıları sallıyor:D(sallayanlara gelsın bu lafım)ha bırde su calısırım kocama muhtac olmam dıyen akdsa bı sozum, bızde onlara hzmt edıyoruz, sankı bos bos oturuyoruz, kocasından emın olan cogu ınsan calısmıyo, calısmanın amacı ya bosanırsak ac kalırsak,vs, tabıkı ole olabılır ama korku ıle hayat yasanmaz,ıtıkadı ona gore tutarsan kaderını kndın cızer ınandıgın seyı zorla basına getırırsın,vbnde calısıyordum ama esım ıstemıyor,ıstese bıle her ıkı trfta calısırsa bbk baska ellerde buyuyo ev ıslerı rayına oturmuyor.kadın ıkı bın alıyo bı bucugunu hızmetcıye verıyo:o. Anladnmı , cogu kadın evde oturunca ozgur olamadgı ıcn calısıo, erkek gbı calısırsa erkekle esıt olacagnı dusunuyo! Olemı:( bu ulkede erkek ve kadına aynı esıtlık hıc bır zamn olmaz...cnkı erkek egemen bı mılletız. Ha bazı kadınlarında yonetılmek sahıp cıkılmak adı altında ezılmek hosuna gıdıyo....

sizin mantıkla kocanıza hizmet etmezseniz geçinemeyeceğiniz (size bakmayacağı) sizi dışarı çıkarmayacağını mı anlamalıyız
nefret ediyorum temizlikten temizlik yapacağıma çalışır maaşımı temizlikçiye veririm
keyif benim değil mi

sizin mantıkla kocanıza hizmet etmezseniz geçinemeyeceğiniz (size bakmayacağı) sizi dışarı çıkarmayacağını mı anlamalıyız
nefret ediyorum temizlikten temizlik yapacağıma çalışır maaşımı temizlikçiye veririm
keyif benim değil mi

aa deme öyle onların kocişleri prensesler gibi bakıo onlara :ssz: kimisi yalnızlığına ortak aramak, hayatı beraber sırtlamak için evleniyor; kimisi de karnını doyurup evde prenses olmak için işte...hayat.

Son düzenleme:
aa deme öyle onların kocişleri prensesler gibi bakıo onlara :ssz: kimisi yalnızlığına ortak aramak, hayatı beraber sırtlamak için evleniyor; kimisi de karnını doyurup evde prenses olmak için işte...hayat.

yalnız allah vermesin onların ortakları çoğalabilir
biz güvenmediğimiz kocalarımızdan her şeyi bekler hazırlıklı oluruz
ama onların sevgili kocişleri bir tekme atarsa alimallah eşekten düşmüşe dönerler
allah vermesin yine de kimseye de

Şuan çalışmıyorum ama maddıyattan zıyade manevi şartlar beni okadar zorluyor ki inşAllah biran önce istediğim olur.
Önlisans mezunuyum bu yıl dgs ıle 4 yıla cıkarmayı düşünüyorum ama şuanda ücretli öğretmenlik ve dıyanet kurumu için başvurularım var.
Nedense bir türlü olmuyor geri dönüşlerde oldu ama farklı sebeplerden ötürü olamadı:(
Dua bekliyorum arkadaşlar gerçekten isteyipte çalışamamk çok zor:(

Özel sektörde yönetici pozisyonunda çalışıyorum.
Bu firmada 3 senem doldu 4. senenin içindeyim. Satışlar arttığında 1000 lira prim veren %8,5 zam yapan patronum bu sene %10 zam 800 tl ( yazı ile sekiz yüztl ) prim sundu.
Bunu da iki taksit halinde verecekmiş!:44:
Adım Dış ticaret müdürü ama departmanda tekim asistanım,elemanım bile yok.Sözleri veriliyor ama senelerdir oyanalıyorlar.
Sık sık yurtdışı seyahatlerimiz fuarlarımız oluyor.Dolayısı ile giyim vs masraflarımız çok.Ama aldığım maaş şurada yönetici asistanıyım diyen arkadaşlar ile aşağı yukarı aynı ama bende üç maaş prim bile yok 400+400 TL prim verildi.Aman tanrım harca harca bittmezzz:51::51:
Satılan ürün birimi üzerinden önerilen prim ise kuş oldu uçtu!

İki lisan biliyorum bu arada. Cidden kendimi çook kötü hissettim ben ya:25:

Son düzenleme:
Kpssden 90 aldım ben zaten daha aşağıda alırsan gıda mühendisinin işi zor atama anlamında. maaş devlette mühendis maaşı 2800 civarı. çalışma koşulları olarak bulunduğun ile göre değişir . haftanın her günü 8-5 fabrika fabrika gezersin denetim için. yorucu bir meslek bizimki. inşallah istediğin gibi olur .

evet canım haklısın yaaa vallah zor ısımız.pekı sen hangı ıldesın yanı 90 puanla nereye gırdın

Birşey soracaktım izninizle.
Benim kuzenim bir muhasebe bürosunda yaklaşık 4 senedir çalışıyor ve maaşı 900 nasıl oluyor işverenle mi alakalı bu fark yoksa başka bir sebep mi.
Allah arttırsın bu arada:)

Arkadaş yurtdışında galiba.

Özel sektörde yönetici pozisyonunda çalışıyorum.
Bu firmada 3 senem doldu 4. senenin içindeyim. Satışlar arttığında 1000 lira prim veren %8,5 zam yapan patronum bu sene %10 zam 800 tl ( yazı ile sekiz yüztl ) prim sundu.
Bunu da iki taksit halinde verecekmiş!:44:
Adım Dış ticaret müdürü ama departmanda tekim asistanım,elemanım bile yok.Sözleri veriliyor ama senelerdir oyanalıyorlar.
Sık sık yurtdışı seyahatlerimiz fuarlarımız oluyor.Dolayısı ile giyim vs masraflarımız çok.Ama aldığım maaş şurada yönetici asistanıyım diyen arkadaşlar ile aşağı yukarı aynı ama bende üç maaş prim bile yok 400+400 TL prim verildi.Aman tanrım harca harca bittmezzz:51::51:
Satılan ürün birimi üzerinden önerilen prim ise kuş oldu uçtu!

İki lisan biliyorum bu arada. Cidden kendimi çook kötü hissettim ben ya:25:

Kedi yaptığın iş ve konuma göre çoooook azmış maaşın canım ya:26:
Patronun harbi cimriymiş.

her zaman yazıyorum.ben çalışmıyorum.aslında bekarken 1 yıl kadar çalıştım.nişanlanınca eşimin isteği doğrultusunda ayrıldım.zaten özelde çalışıyordum.evlenince orada çalışmama imkan yoktu.

neyse sıkıntılı günler de yaşadığımız zamanlarda oldu ama el birliği ile aştık.şu anda daha iyi durumdayız.istediğim gibi harcama yapabiliyorum,eşim nereye ne harcadığımı sormaz,üzerimdeki nakit paranın da belli bir miktarın altına düşmesine izin vermez..sigortamı da ödüyor,emekli olmama da bir kaç yıl kaldı.buna rağmen kadınlarımızın,kızlarımızın çalışması taraftarıyım.asgari ücret bile alsalar çalışmalılar.:34:

bekarken Sürekli çalışıp Kendi paramı kendim kazanırdım ticaret yapardım. Evlenince 15 gün kadar çalıştım İşim çok yorucu olunca eve geldiğim gibi yatıp uyuyordum eşim rahatsız oldu ev düzeni diyip durdu Çalışmamı istemedi bende bıraktım ufakta olsa birikimim var. borçlarım bittiği zaman kredi çekip ticaretle uğraşmayı istiyorum eşimlede konuştum kabul etti. çocuk tedavisi görüyorum kısırlık var bende eğer tedavim cevap vermezse bir işe girip tekrardan çalışmayı istiyorum. eşime güvenip güvenmemekle alakası yok sosyal aktivite oluyor. evde otur temizlik yap yemek yap derken zaman çabucak geçiyor zamandan bişi anlamıyorum

özel sektörde yönetici asistanıyım bende hemen hemen şirketin bütün evrak hazırlanması takibi, faturası, fiyat hesaplamaları bende maaşım daha yeni 1100 oldu, çalıştığım piyasada bazen duyuyorum 1300 alanlar varmış insanın morali bozuluyor ama borçlardı düğün hazırlığıydı mahkum ediyo çalışmaya

Son yedi yıldır,özel bir finans şirketindeyim;asistan,destek yetkilisi gibi bir pozisyon.Sigortalı,kadrolu bir çalışma şekli ,aktive olmak için çok çabalamış olmama rağmen olamadım,yapmıyorlar,çoğunluk boş oturuyorum ,zorla ite kaka bir kaç iş çıkardım;sıkıcı ve gelişmeyen bir iş buna üzülüyorum doğrusu ama iş iyi değilsede şirket iyi ve işe ihtiyacım olduğu gerekçesi ile avunuyorum.Kurumsal bir yer olduğu için işi geliştirmeye uğraştım nafile!daha yoğun bir yere geçip aktive olmaya uğraştım nafile !
Geliştirmem değiştirmem şöyle dursun millet bana çaycılık yaptırma peşinde ve bir tür hademe ile kategorize ediyorlar ki nefret ediyorum,burası yapılan işe göre insanların gruplaştığı bir yer sevmiyorum.Çare olarak çalışanlardan uzak duruyorum,bu sayede yalnızım ama kafam sakin oluyor.pozisyonumun düşük olması sebebi ile özellikle ilk girdiğim yıllarda “hademe muamelesimi dersin,hırsız muamelesimi dersin,aptal muamelesimi dersin!!!”yapmaları nefrete dönüştüde sabır ettim.asistan dediler asiste etmek etmek şöyle dursun paso çaycı olarak kullandılar sabır ettim artık fena gıcık kapıyorum emekli olunabilcek bir yer diye sevinirken atılmadan kalabilsem bari!manevra yapamamak ise kendi beceriksizliğimiz herhal?
NOT:bunların bir numaralı suçlusu aile,iyi eğitim alamadığım iyi bir hayat kuramadığım bir yer olduki bu paso talihsizlik!yetenekler ÇÖP!
:50:

Back