ne iş yapıyoruz kaç para ücret alıyoruz

Kpssden 90 aldım ben zaten daha aşağıda alırsan gıda mühendisinin işi zor atama anlamında. maaş devlette mühendis maaşı 2800 civarı. çalışma koşulları olarak bulunduğun ile göre değişir . haftanın her günü 8-5 fabrika fabrika gezersin denetim için. yorucu bir meslek bizimki. inşallah istediğin gibi olur .

uzman yardımcısı olarak sonra uzman oluyorsunuz. Sadece atama değil. kpssden sonra kurum sınavları oluyor. bir de mülakat. baya zorlu bir süreç oluyor.

Merhaba benimde bir sorum olucak. ben işletme mezunuyum 4 yıllık memur olmak ıstıyorum. ama Bu a ve b gruptan hiçbirsey anlamıyorum. bu sene a grubu sınavı var heralde b grubuna gırmeden a grubuna gırsem olur mu? yada hangisi mantıklı biliyorsan anlatırmısın. lütfennn yardımmmmmmmmmmmm

Son düzenleme:
Vay vay vay:)ne paralar alınıyormus banker kadınlar toplulugu:)arkdslar dalga gecmeyın bazıları sallıyor(sallayanlara gelsın bu lafım)ha bırde su calısırım kocama muhtac olmam dıyen akdsa bı sozum, bızde onlara hzmt edıyoruz, sankı bos bos oturuyoruz, kocasından emın olan cogu ınsan calısmıyo, calısmanın amacı ya bosanırsak ac kalırsak,vs, tabıkı ole olabılır ama korku ıle hayat yasanmaz,ıtıkadı ona gore tutarsan kaderını kndın cızer ınandıgın seyı zorla basına getırırsın,vbnde calısıyordum ama esım ıstemıyor,ıstese bıle her ıkı trfta calısırsa bbk baska ellerde buyuyo ev ıslerı rayına oturmuyor.kadın ıkı bın alıyo bı bucugunu hızmetcıye verıyo. Anladnmı , cogu kadın evde oturunca ozgur olamadgı ıcn calısıo, erkek gbı calısırsa erkekle esıt olacagnı dusunuyo! Olemı bu ulkede erkek ve kadına aynı esıtlık hıc bır zamn olmaz...cnkı erkek egemen bı mılletız. Ha bazı kadınlarında yonetılmek sahıp cıkılmak adı altında ezılmek hosuna gıdıyo....

Nasılsa erkeklerle eşit olamayaız deyip köşeye çekilip başbakanın da dediği gibi 5 er çocuk yapalım isterseniz..

Ben çok şükür Allaha kocamdan eminim. Yani kocama güvenim sonsuz.

Çalışıyorum da. Neden acaba?

Sence günün birinde beni boşar, açlıktan ölürüm diye mi?

Bugüne kadar kimse açlıktan ölmemiş, bundan sonra da ölmez heralde.

Benim kendi adıma çalışma sebebim yaşam kalitemi artırmak için, yoksa eşimin maaşı ilede karnımız doyar.

Örneğin kızımı özel bir kolejin anaokuluna gönderiyorum, eğer çalışmasam eşimin tek maaşı ile gönderemezdik.

Bunun eşlerimize güvenmemekle alakası yok. Dediğim gibi tamaman yaşam kalitemizi artırmakla alakası var.

Selam bende bir holdingin bağlı şirketinin mali işler departmanında çalışıyorum. 4 yıllık lisans mezunuyum.3 yıldır burdayım ve aldığım ücret çok komik. 2 yıldır zam alamıyorum çok canım sıkılıyor. ama 2012 kpssye girdim ve 86 aldım haziranda atama bekliyorum nasipse. Allah benim ve aynı durumdaki arkadaşlarımın yardımcısı olsun inşallah. zira 3 ay sonra evleniyorum para lazım :)))

valla ben çalışmıyorum ama kocamdan emin olduğumdan değil. hele ki şimdi iki tane bebeğim var büyütene kadar hiç çalışamam büyük ihtimalle. ev kadınıyım ama hayattaki tek gayem eşime hizmet değil hatta tam tersine bebekler olduğundan beri adamcağız bana hizmet ediyor bunun yanısıra özgürlüğüm de var yani birgün çalışırsam evden çıkıp özgür olayım diye çalışmayacağım. çalışan kadınların evden çıkabilmek için çalıştıklarını hiç ama hiç sanmıyorum herkes ekmeğinin emeğinin karşılığının peşinde herkes çocuklarına iyi bir gelecek sağlayabilmek için ter döküyor emekçi insanları bu şekilde değerlendirmek çok büyük bir ayıp.

lakin son zamanlarda erkekler evlenmek için çalışan bayan tercih ediyor. neden acaba?

bir de soyle dusunun,60 yasindaniz kocanizla bosanmissiniz ,gelininiz ya da damatiniz sizi evlerinde istemiyor.ne yapacaksiniz belki sizi huzurevine yerlestirirler.
ama calisiyor olsaniz ,emekli olacakdiniz bosansaniz bile 60 yasinda kimseye muhtac olmadan yasardiniz.

kadının çalışmasına yeni bir soluk getimiş arkadaş..

kocasından emin olanlar çalışmıyor teorisi çok ilginç..

bunu da duyduk bu konuda..

hem kendimden hem kocamdan eminim ama çalışan bir bayanım

Son düzenleme:

Şaşıyorum ben böyle insanlara.

Evlenene kadar sırtını annene-babana daya, evlendikten sonra sırtını kocana daya.

Çocukları büyüyünce de besledim, büyüttüm okuttum, meslek sahibi yaptım derler, bu defada onlardan maddi destek beklerler.

Hadi kocasının kendini boşamayacağından emin oldu diyelim(onunda garantisi yokda neyse),ölmeyeceğinden nasıl emin olur ki insan.(Allah korusun).:26:Garantili zaar

Hadi kocasının kendini boşamayacağından emin oldu diyelim(onunda garantisi yokda neyse),ölmeyeceğinden nasıl emin olur ki insan.(Allah korusun).:26:Garantili zaar

Ölürse hiç olmazsa maaşı kalır diye düşünüp onu dikkate almıyorlar heralde.

parkonum şaşırmam diyorum yine şaşırıyorum..

valla orasını yazan kişi açıklasın artık,hayatta hiçbir şeyin garantisi yokken bu açıklamayı yaptığına göre..

çalışmak güzeldir :)

Ölürse hiç olmazsa maaşı kalır diye düşünüp onu dikkate almıyorlar heralde.

tabii herkesin eşini Allah bağışlasın da öldükten sonra o maaşla tencere kaynar mı, kiradır faturadır çocukların eğitimidir bunlar karşılanır mı kuş kadar dul maaşıyla.

öleceğiz diye iyi o zaman oturalım kös kös ölümü bekleyelim, evlenmeyelim, okumayalım, yemeyelim içmeyelim affedersin mal mal yaşayalım hani nasıl olsa öleceğiz ya bu nasıl bir mantıktır ya :S

tabii kocası çok zengin olup böyle düşünenler için de yığınla ibretlik hikaye var adamlar boşanırken nafaka vermemek için o zengin halleriyle kendilerini birinin yanında asgari ücretle çalışıyormuş gibi gösteriyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…