- 21 Temmuz 2009
- 36.900
- 6.947
- 248
- Konu Sahibi Bana bir is lazim
-
iş arama sürecinde olan biri olarak, her yazılanı okudukça üzülüyorum, daha da hayata küsüyorum :/ maaşlar amma düşük ya
Özel bir klinikte psikolog olarak haftanın 3 günü çalışıyorum ve maaşım ortalama 1500-1700 tl arasında değişiyor.
Ben bi soru daha sorsam
Yaa bu , nasıl oluyor kızlar ? Şu dereceler birisi 9/1 felan demiş. Neye göre oluyo onlar :S
Memuriyette dereceler vardır, ilk atandığında mezuniyetine göre derecen olur maaşını da ona göre alırsın. Kıdem gibi birşey.
Öğretmenim.Köyde çalışıyorum.Bu sebepten full ek ders alıyorum.Halk egıtım kursuyla beraber 2400-2500 u buluyor maas.
Ama su var kı tek basımayım calıstıgım yerde ve su para bıle bıtıyor ay sonu.Hatta eksıye dustugum oluyor.
Mayıs ayında tayın isteyecegım.Izmır ımkansız oldugu ıcın cıvar yerlerı ısteyecegım.Kesın olsun dıye Istanbul yazacagım artık 3 senedır yazmıyordur.
Ama korkuyorum bu para yasadıgım kucucuk ılcede yetmezken Istanbulda nasıl yetecek dıye.Kredım 8 ay sonra bıtıyor bır nebze rahatlayacagım ama yınede endıselıyım.Bnn
Dıyorum keske aılemle otursaydım bırazcıkta olsa arttırabılseydım.Benımle aynı maaşı alıp hep ev gecındırıp hem cocuklarını okutanlara bırde para koyanlara kenara yemın ederım ımrenıyorum.Tamam kendı yasam standardımdan,kalıtemden vazgecemem ama sonu boyle oluyor ıste.
Ben mı cok çarçur edıyorum anlamyorum.
eşim fotoğraf çekiyor ve mesleği halline getirmek istiyor..biz şu an küçük bi şehirde yaşıyoruz,düğün doğum ,katalog fotoalına iyi para veriyolarmış..ama sizin lensler falan da çok pahalı ya..sinir oluyorum ,bi foto çek canım ,aman yok lensim uygun değil,hava da şöyle,renkler de böyle..aman diyen gitti.çekme...!!!yok mu benim gibi fotoğrafçı olan?
aöf de fotoğrafçılık bitirdim ve çeşitili fotoğraf kurslarıyla geliştirdim kendimi.
devlet hastanesinde taşeron VHKİ olarak çalışıyorum maaşım 950 tl , inşallah kendi mesleğimle ilgili daha iyi bir iş bulup kendi mesleğimi yapmak istiyorum ( turizm mezunuyumda)
siz sevgili memur hemcinslerimden bir konuda beni aydınlatmanızı isteyeceğim...şimdi benim çevremde bir çok memur var en az uzmanlık rütbesinde, 7000TL den yüksek maaş alıyorlar bunun sebebi kıdem vs. mi? Çok cahilce sormuş olabilirim mazur görün:26:
siz sevgili memur hemcinslerimden bir konuda beni aydınlatmanızı isteyeceğim...şimdi benim çevremde bir çok memur var en az uzmanlık rütbesinde, 7000TL den yüksek maaş alıyorlar bunun sebebi kıdem vs. mi? Çok cahilce sormuş olabilirim mazur görün:26:
Nasıl oluyor o yahu? Eğer müşavir, danışman, başkan ünvanında değilse o maaşı alamaz :S Spkda falan mı
siz sevgili memur hemcinslerimden bir konuda beni aydınlatmanızı isteyeceğim...şimdi benim çevremde bir çok memur var en az uzmanlık rütbesinde, 7000tl den yüksek maaş alıyorlar bunun sebebi kıdem vs. Mi? çok cahilce sormuş olabilirim mazur görün:26:
Merkez bankası, spk, btk 3 yer örnekleyebilirim..kendi ebeveynlerim de dahil buna eve giren para 12.000lira üzerinde (allah olmayanlara gani gani versin) ve şimdi özelde işe başladım diye ev halkı biraz burun kıvırıyor bana o yüzden merak ettim. Ailem yüksek lisans dereceli uzmanlar, başkan felan değiller. Hala yazın KPSS ye gir diye başımı yiyolar, onlarla bu tarz konularda kavga edip uzlaşamadığımız için sizlere sormak istedim.
Bir önceki mesajımda yazdım, üst kurullardaki uzmanlar yüksek alır ama o kadar değil, özellikle en son cıkan 666 sayılı KHK ile bu mümkün değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?