- 21 Temmuz 2009
- 36.900
- 6.947
- 248
- Konu Sahibi Bana bir is lazim
-
ben hemsireyim, türkiyeye yerlesmek istiyoruz bi kac sene icinde.
merak ettim hemsirelerin maasi ne kadar oluyor?
Benıde hergun sınır basıyor ama yapacak bırseyım yok aöf 2. sınıftayım baska ıslere bakıyorum bulamıyorum aılemde destek degıl yapcak bıseyım yok malesef psıkojım bozuldu artık benım burdazelemele yazdıklarını okudukça sinir basıyor beni, sen nasıl bir yerde calısıyosun yahu? Bunlar nasıl insanlar, hic mi vicdanları yok, onlar kim ki calıstırdıkları insanların boğazına giren lokmaların hesabını yapıyorlar!
Devletteyse 2000 den fazla alıyorlar. Özelde de yine ona yakın bir rakam.
1.5 aylık devlet memuruyum.
Maaşım 1922 tl.
kızlar ya 4 senedir aynı yerde çalışıyorum 900 tl ile girdim şuan 1200 ile çalışıyorum ön muhasebe yapıyorum malı müşavirin geldıgı zamanlarda genel muhasebede yapıyorum beyannameler falan aldıgım maaşın az oldugunu dusunuyorum ve bunu cok sorun yapmaya başladım
devletteyse hemşireler 2500 civarı alıyor diye biliyorum
2 Ay önce babamın yanından çıktım.
2500 ile 4000 arasında değişirdi, kafası ne eserse onu verirdi.
ooo iyimis
gerci burda aldigim maasin yarisi bile degil amaesim 1000 falan anca alirsin diyordu o yüzden olumlu anlamda sasirdim
bende basligi görmüsken bi sorayim dedim.
tskler elmayracim
az ama yapacak bişey yok şekerim Muhasebinin önüne Ön kelimesi gelince maaş düşer aslında genel muhasebede budur ama mevzuatlar şunlar bunlar giriyor o kısmda araya maaş zank diye ordan artıyor. Sen mevzuatları, hesapları filan iyi öğrenip genel muhasebeye geçmeye uğraş yoksa aynı kalırsın. Kendimden biliyorum ve en son bıraktım bu işi insanın ne olduğu belli değil vasıfsız gibi hissediyodum kendimi çünkü öyle görüyolar. şuan satış asistanıyım daha az iş yapıyorum ama daha fazla kazanıyorum çok şükür.
Özel bi şirkette 4 yıldır çalışıyorum ön muhasebe muhasebe sekreter satın alma tekimde arkadaşlar 600 tlyle giriş yaptım şu an 1050 tl alıyorum ve bu zamlı maaşım zammım ise 50 tl
sizinkileri duyunca harbi dedim çok az zam talebi yapıcimmm cıx cıx cıx
bazı ön muhasebeciler büroda çalışanlara göre daha yüksek ücret alır altını çizmek istedim.
maalesef ki biz çalışanlar değil tamamen işgüzar patronlar o ücret sklasını belirliyor karşılarında
buna karşı çıkmayan çalışanlar olduğu için..ben eski iş yerimde yemek eylemi bile yapmıştım da patron tehdit etmişti işten bir gram tazminat
alamazsınız diye.yine çıkartıldım ama tazminatımı almıştım..
ayrıca şunu da belirteyim muhasebe de ön-genel kavramı yok aslında.
2004 yılında mezun oldum iktisat bölümünden.ülkede en fazla mezun veren bölümlerin başını çekiyor işletme ile.
sonra alakasız bir işte çalıştım, 1,5 yıl ancak dayanabildim ağır hakaret ve baskılara.kendi isteğimle ayrıldım.
sonrasında kendi işimi yapmak ve alanımda ilerlemek adına muhasebeye yöneldim.çünkü baklarda şansım yoktu.hiç olamazdı,
pek çoğu tanıdık vasıtasıyla alıyordu ki hala öyledir sanıyorum.yaptıkları sınavları çok angarya bulurum.neyse , sonrasında
okul döneminde staj yaptığım arkadaşımın mükelleflerinden biri bir ön muhasebeci arıyormuş.evime bir dünya uzak bu istanbul trafiğinde.
ben tabi olur dedim.olmaz deme lüksüm yoktu benim..gittim görüşmeye, bir araba motorcusu bildiğiniz bir dükkan..kış ayı, küçük bir yazhanenin içindeyim.
hiç kız yok, gelen müşterilerin çoğu erkek.çıkan bardakları falan dışarıda çeşmede yıkıyorum.wc dışarıda falan.çok fazla iş yok .ya sabır diyorum.
hayatımın dönümü belkide.bir gün wc yi temizlerken, "Allah ım , şükürler olsun, sen her şeyi daha iyi bilirsin.burada olmamamında bir hikmeti vardır." demiştim ki ardında telefon
geldi.babam da oto tamircisi, belki o yüzden girdiğim işi hiç yadırgamadım.neyse, onlara gelen bir müşterilerinin kardeşinin çalıştığı yerde eleman eksikmiş.beni
söylemiş babam da..sağolsun iş arama sürecimde elinden ne geldiyse yaptı.sonra gittim bir boya toptancısı..sirkülasyonu çok fazla, alışkın olmadığım
bir kalabalık..yapamam dedim ben.göze alamadım açıkçası.sorumluluğu çok fazlaydı.hiç bir şey bilmiyorum ben dedim.oradaki bu işlerden sorumlu olan arkadaş yaparsın dedi.biraz da mecburdu biliyorum.2 ay sonra evlenecekti ve işleri birine teslim etmesi gerekiyordu.2 hafta izin kullanacaktı..o ikna etti beni yani.
sonra çok yoğun bir tempoya adım attım.3,5 yıl çalıştım orada, şirketi bile idare ediyor konuma geldim patron ve yetkililer olmadığında..smmm staj başlatma sınavlarına hazırlandım bir de o yoğunlukta..o süreç de zordu.bahar boya da sezon başlangıcıdır.ve çok yoğun geçer.ben o dönemde bunu yapmaya cesaret gösterdim.c.tesileri de
çalışıyordum çünkü.3 ay tatil yapmadım, geceleri geliyordum eve hafta sonları.arkadaşlar olmaz falan derken ben ilk girişimde kazandım ki muhasebe bilgim hala bence yeterli değildi altını çizeyim.öyle deli divane çalışacak vaktim yoktu.ticaret çok sıkıntılı ve stres, müşterilerin çoğu erkek..çalıştığım insanların çoğu erkek ve sorunlar olabiliyor.
sınavı kazandım, stajımı başlatırım derken ben o yıl yaşanan -2009- kriz sebebiyle ben işten çıkartıldım.yaklaşık 1,5 yıl o deneyimlerime rağmen iş bulamadım.
kimi stajyer durumunda olduğum için bahane etti iş vermemeyi kimi genel muhasebe de yetersiz olduğum için..buna rağmen, hayalini kurduğum şiretlerde çalışamasam
bile iş başvurusu yapmadığım halde görüşmeye çağrıldım..bu benim için hala bile çok özel bir başarıdır..ama kısmet olmadı tabi..
sonra bir yere girdim ama kişisel menfaatler yüzünden işten çıkartıldım.bu arada çoktan devirmiştim bir yılımı tabi..staj süremin dolması yakındı..bilenler bilir, sınavı kazandıktan sonra 2 yıl içinde staj yeri bulmak gerek..ben deli gibi iş arıyorum yağmur , şu bu demeden..günde iki yere gidiyordum..karamsar oldum ama umutsuz asla..
sonra ise şuanki çalıştığım yeri buldum..ilan çok sade, yer yine evime uzaktı.ama pazartesi gel başla demesinin ardından patronumun 2 yıl geçti.
şuan muhasebe ofisinde tüm işlerden ve kişilerden sorumlu olarak çalışıyorum.aldığım ücret 1000 TL.yol yemek içinde.sigortam aldığım ücretten.sıkıntılarımız olmasa
patronum maaş konusunda daha cömert olur biliyorum.çok şükür diyorum.başka bir yerde bu donanımla daha iyisi de olabilir.ama şuan düşünmüyorum..
çoook uzun oldu ama bu sürecin yaşadığımız ülkede hiç kolay olmadığını dile getirmek istedim naçizane..
Allah ım tüm iş arayan arkadaşlarıma tez zamanda hayırlı bir kapı açsın, onları yürekten anlıyorum..
gerçekten sabırlı bir insanmışsın...yalnız bu kadar sıkıntı çekene kadar kpss ye hazırlansaydınız şu an devlette olabılırdınız...çünkü iktisat işletme vs tarzı bölümler devlette puanı 70 e kadar düşüyor.....eşimin çalıştıgı kurumda 72 ile atanan var hem de gecen yıl geldiler...ben burda saç baş yoluyorum...onlar 70 ve hatta bazı bölümler daha altında atandıkça...o yüzden bende bu yıl aöf ye yazıldım işletme 1. sınıftaydm......kafamı duvarlara vuruyorum zamanında işletme okusaydım şimdiye 2 yıllık memurdum....
Sabah kalkıp heyecanla işe giden kaç kişi vardır acaba ben tatilleri iple çekiyorum. Sözde modern yaşıyoruz köyde yaşayan bir kadın benden daha mutlu bizler yıllarca okuyoruz ne için birilerinin emri altında sömürülmek için, bu kadar okuyoruz çoğumuzun genel kültürü sıfır dedem enstitü mezunu bütün üniversitelileri cebinden çıkarır, kaliteli bir yaşam. Sırf plazalarda çalışmak için sağlığımızdan vazgeçtik. Beni tek mutlu eden şey sabah kalkıp bahçemle uğraşmak kendime böyle bir iş bulmam lazım boş zamanlarımda köyde yaşayan kadınların yanına gidip onların bilgeliklerinden faydalanıyorum.
Sabah kalkıp heyecanla işe giden kaç kişi vardır acaba ben tatilleri iple çekiyorum. Sözde modern yaşıyoruz köyde yaşayan bir kadın benden daha mutlu bizler yıllarca okuyoruz ne için birilerinin emri altında sömürülmek için, bu kadar okuyoruz çoğumuzun genel kültürü sıfır dedem enstitü mezunu bütün üniversitelileri cebinden çıkarır, kaliteli bir yaşam. Sırf plazalarda çalışmak için sağlığımızdan vazgeçtik. Beni tek mutlu eden şey sabah kalkıp bahçemle uğraşmak kendime böyle bir iş bulmam lazım boş zamanlarımda köyde yaşayan kadınların yanına gidip onların bilgeliklerinden faydalanıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?