- Konu Sahibi Bana bir is lazim
-
gerçi bizim ülke arkelojik kalıntıların üstüne kazı yapıp inşaat dikmeyi sever o yüzden bu kadar az arkeolog alınıyor olmalışuan çalışmıyorsunuz sanırım?
yok HALA çalışmıyorum
ama vazgeçmedim 2014 olmadın 2016
gittiği yere kadar
bi de girince aynen dediğin gibi o inşaat izinlerini görüp dayanamayıp çıkmak da var kendi isteğinle
hayırlısı olsun diyelim
hayırlısı olsun aynen...(istanbuldaysanız) koç üniversitesi kütüphaneci arıyordu gerçi o mesleğiniz sayılmaz ama kariyer.net'te görmüştüm arkeoloji mezunu kriterlerden biriydi ilgilenirseniz bakabilirsiniz. Sevgiler
valla şu saatten sonra okumaya cidden vaktim yok. yoksa devam edip yüksek lisans vs. düşünüyordum gerçi belki onu sıkıştırırım bikaç seneye. ama okulda arkeolojiden seçmeli ders almıştım bi nebze hevesimi aldım
turizm bakanlığı felan kadro açmıyor mu size? bu ülkede zaten ya mühendis yada iktisat vs. okuyana iş var ona bile zor ya neyse...
konuyu açınca direk bu yazı gözüme ilişti çünkü bildiğinizin tersine mühendislik iktisat falan okuyanlar öyle kolay iş bulmuyor
çevremde işsiz mühendis henüz yok..Bilgisayar ve endüstri mühendisi arkadaşlarım köklü şirketlerde(Accenture, McKinsey) çalışıyor maaşlar da dolgun(4000-10.000 arası) ama kriterler de bi hayli yüksekti; reputable üniversite, yüksek akademik başarı, yüksek lisans, advance level ingilizce vs.. iktisat mezunu arkadaşlarım da çoğunlukla bankaya girdi ama hepsi söyleniyor.bankacılık meşekkatli ve maaş olarak nankör bir iş sanırım. Ayrıca ben 'diğer bölümlere' göre daha imkanlı dedim. İyi bir üniversiteden mezunsa bir mühendis kolay iş bulur şahsi görüşüm. Tabi ha denince iş bulunmuyor, aylarca mülakat süreci var ben bile 3 ayda 6 mülakata girdim. Daha da uzun sürebiliyor, kastettiğim okuldan mezun olur olmaz iş bulmak değil:)
mesela kendimden de izah edeyim. Uluslararası mezunuyum, çoğu mülakatta beni tercih etmek yerine iibfden bi iktisatçıyı tercih ediyolar çünkü analitik yetenek açısından iktisatçılar benden daha bilgili ve daha iyi.
iki mesajınızda yazdıklarınız farklı ben mühendisten bahsederken ülkenin herhangi bi okulundan mezun olmuş mühendisten bahsettim zaten o özellikleri olanlar işsiz kalmazlar ama normal bi mühendis ya da iktisatçı tecrübesi olmadan herkes gibi yüzlerce sınava girer.
artık bankacı olmak içinde öyle şartlar aranmıyor.felsefe mezunu vardı benim girdiğim sınavda.ee o zaman iktisat okuyanın ayrıcalığı ne?
size tepki olarak yazmadım zaten bu işsizlik benim hassas noktam olduğu için dikkatimi çekti.
umarım bende,sizde yani isteyen herkesin mutlu olacağı bi mesleği olur.
buraya girip maaşımı yazmak istiyorum
benim de kanayan bir yaramdı özel sektörle maaş kavgası yapa yapa sonunda uluslararası bir yerde taze işe girdimdediğiniz konuda haklısınız zaten, benim de biyoloji mezunu arkadaşım bankaya girdi ne alaka diyor insan. Ama şahsi görüşüm iyi bir maaş ve olanaklar için iyi bir okuldan mezun olmak gerekiyor (yada torpilli olmak!) Şartlar eşit değil malesef ama herkes farkını bir şekilde böyle yaratmak zorunda. Çünkü sistem bunu talep ediyor. O yüzden herkes ODTÜ,Boğaziçi,Sabancı gibi okullardan mezun olmaya can atıyor. Dediğim gibi allah herkesin gönlüne göre versin, torpil belası yüzünden her şey çok zor ülkemizde.:26:
tebrik ederim hayırlı olsun işiniz.darısı başıma
İşsizim bu topik benim yaşam enerjimi aldı şu anda. Pek yeri değil açıkcası. Bizim gibi deli gibi işe arayıpta bulamayanların içini sızlatıyor çünkü.
çevremde işsiz mühendis henüz yok..Bilgisayar ve endüstri mühendisi arkadaşlarım köklü şirketlerde(Accenture, McKinsey) çalışıyor maaşlar da dolgun(4000-10.000 arası) ama kriterler de bi hayli yüksekti; reputable üniversite, yüksek akademik başarı, yüksek lisans, advance level ingilizce vs.. iktisat mezunu arkadaşlarım da çoğunlukla bankaya girdi ama hepsi söyleniyor.bankacılık meşekkatli ve maaş olarak nankör bir iş sanırım. Ayrıca ben 'diğer bölümlere' göre daha imkanlı dedim. İyi bir üniversiteden mezunsa bir mühendis kolay iş bulur şahsi görüşüm. Tabi ha denince iş bulunmuyor, aylarca mülakat süreci var ben bile 3 ayda 6 mülakata girdim. Daha da uzun sürebiliyor, kastettiğim okuldan mezun olur olmaz iş bulmak değil:)
mesela kendimden de izah edeyim. Uluslararası mezunuyum, çoğu mülakatta beni tercih etmek yerine iibfden bi iktisatçıyı tercih ediyolar çünkü analitik yetenek açısından iktisatçılar benden daha bilgili ve daha iyi.
Sana birkaç detay haricinde katılıyorum. Özellikle McKinsey gibi employer branding'e önem veren şirketlerin TR'deki üniversitelerden kaale aldığı okul sayısı 5'i geçmez :) GPA'i o kadar sallamıyorlar hatta hiç diyebilirim. Yüksek lisans da zorunlu değil ama okul + ingilizce aşırı önemli.
İşsizim bu topik benim yaşam enerjimi aldı şu anda. Pek yeri değil açıkcası. Bizim gibi deli gibi işe arayıpta bulamayanların içini sızlatıyor çünkü.
bence maaşı yazarken mezuniyeti diplomayı da yazmak lazım ki fikrimiz olsun
ve de kıyaslayabilelim
ben geldim yeniden
elmeyracım ya nasıl olcak olcak metne bakma klavyeye bakma
nereye bakayım tam olarak:26:
150 çok iyiymiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?