ne iş yapıyoruz kaç para ücret alıyoruz

Cift anadal mezunuyum sosyoloji ve halkla iliskiler. Psikoloji uzerine yuksek lisans. Ve su anda da doktora tezimi yazmakla ugrasiyorum. Akademisyenim. 4 yil psiyasada calistim. Office boyluk bile yaptim. Bir firmada pr danismanligi yaptim. 8 ay maasimi alamadim. Uniye geri dondum. Ve disaridada firmalara hizmet ici egitim veriyorum.

Uniden 2.350 aliyorum

gerçi bizim ülke arkelojik kalıntıların üstüne kazı yapıp inşaat dikmeyi sever o yüzden bu kadar az arkeolog alınıyor olmalı şuan çalışmıyorsunuz sanırım?

yok HALA çalışmıyorum
ama vazgeçmedim 2014 olmadı 2016
gittiği yere kadar

bi de girince aynen dediğin gibi o inşaat izinlerini görüp dayanamayıp çıkmak da var kendi isteğinle
hayırlısı olsun diyelim

Son düzenleme:

hayırlısı olsun aynen...(istanbuldaysanız) koç üniversitesi kütüphaneci arıyordu gerçi o mesleğiniz sayılmaz ama kariyer.net'te görmüştüm arkeoloji mezunu kriterlerden biriydi ilgilenirseniz bakabilirsiniz. Sevgiler

oo hemen bakayım
tam benim işim araştırma arşivleme düzenleme kayıt altına alma
saolasın
bakarsın gireriz

konuyu açınca direk bu yazı gözüme ilişti çünkü bildiğinizin tersine mühendislik iktisat falan okuyanlar öyle kolay iş bulmuyor

konuyu açınca direk bu yazı gözüme ilişti çünkü bildiğinizin tersine mühendislik iktisat falan okuyanlar öyle kolay iş bulmuyor

çevremde işsiz mühendis henüz yok..Bilgisayar ve endüstri mühendisi arkadaşlarım köklü şirketlerde(Accenture, McKinsey) çalışıyor maaşlar da dolgun(4000-10.000 arası) ama kriterler de bi hayli yüksekti; reputable üniversite, yüksek akademik başarı, yüksek lisans, advance level ingilizce vs.. iktisat mezunu arkadaşlarım da çoğunlukla bankaya girdi ama hepsi söyleniyor.bankacılık meşekkatli ve maaş olarak nankör bir iş sanırım. Ayrıca ben 'diğer bölümlere' göre daha imkanlı dedim. İyi bir üniversiteden mezunsa bir mühendis kolay iş bulur şahsi görüşüm. Tabi ha denince iş bulunmuyor, aylarca mülakat süreci var ben bile 3 ayda 6 mülakata girdim. Daha da uzun sürebiliyor, kastettiğim okuldan mezun olur olmaz iş bulmak değil:)

mesela kendimden de izah edeyim. Uluslararası mezunuyum, çoğu mülakatta beni tercih etmek yerine iibfden bi iktisatçıyı tercih ediyolar çünkü analitik yetenek açısından iktisatçılar benden daha bilgili ve daha iyi.

Son düzenleme:

iki mesajınızda yazdıklarınız farklı ben mühendisten bahsederken ülkenin herhangi bi okulundan mezun olmuş mühendisten bahsettim zaten o özellikleri olanlar işsiz kalmazlar ama normal bi mühendis ya da iktisatçı tecrübesi olmadan herkes gibi yüzlerce sınava girer.
artık bankacı olmak içinde öyle şartlar aranmıyor.felsefe mezunu vardı benim girdiğim sınavda.ee o zaman iktisat okuyanın ayrıcalığı ne?
size tepki olarak yazmadım zaten bu işsizlik benim hassas noktam olduğu için dikkatimi çekti.
umarım bende,sizde yani isteyen herkesin mutlu olacağı bi mesleği olur.
buraya girip maaşımı yazmak istiyorum

Son düzenleme:

benim de kanayan bir yaramdı özel sektörle maaş kavgası yapa yapa sonunda uluslararası bir yerde taze işe girdim dediğiniz konuda haklısınız zaten, benim de biyoloji mezunu arkadaşım bankaya girdi ne alaka diyor insan. Ama şahsi görüşüm iyi bir maaş ve olanaklar için iyi bir okuldan mezun olmak gerekiyor (yada torpilli olmak!) Şartlar eşit değil malesef ama herkes farkını bir şekilde böyle yaratmak zorunda. Çünkü sistem bunu talep ediyor. O yüzden herkes ODTÜ,Boğaziçi,Sabancı gibi okullardan mezun olmaya can atıyor. Dediğim gibi allah herkesin gönlüne göre versin, torpil belası yüzünden her şey çok zor ülkemizde.:26:

Son düzenleme:

tebrik ederim hayırlı olsun işiniz.darısı başıma

ahhh kizlar ne guzel calisiyorsunuz, yarama tuz serpttiniz simdi bu oldumu simdik ben uzun zamandir issizim, is yok bulamiyorum burda kaldigim ulkede de yabancilara is vermiyorlar, kolay kolay istiyorlarki kendi insani olsun.... yabancilara guvenmedikleri icin istte vermiyorlar... gercektten sizler sanslisiniz lutfen maasinizi kucumsemeyin ,ben az aliyorum , sen cok aliyorsun diye lutfen halinize sukredin....
keskke bana da bi is olsaydi da, ucretsiz calisirdim hemde bi maas almadan yeterki is olsun... issizlik cok kötu gercektten, maasinizi alirken bi issizlerin halini dusunun ve birde sokaktta ac susuz yatan insanlari basimi her yastiga koydugumda aceba disarda uyuyan insanlar napiyor diye her zaman dusunuyorum keske elimde olsada onlara, herkese yardim edebilsem

Sana birkaç detay haricinde katılıyorum. Özellikle McKinsey gibi employer branding'e önem veren şirketlerin TR'deki üniversitelerden kaale aldığı okul sayısı 5'i geçmez :) GPA'i o kadar sallamıyorlar hatta hiç diyebilirim. Yüksek lisans da zorunlu değil ama okul + ingilizce aşırı önemli.

evet bilkentten bir arkadaşım daha mezun olmadan girmişti ama o bölüm 2.si olarak mezun oldu, seneye de MBA için amerikaya yolluyor şirket oldukça iyi yere kapak attı. Danışmanlık firmaları sömürse de hakkını veriyor sömürdüğü miktarın

Kizlar; workshopların da çok faydası var cvler üzerinde genellikle göz ardı edilmekte.
Eğitim aldığınız alanda daha spefisik bir tablo çizmenizi sağlayabilir.
Örnek: iktisat mezunu/ isletme masterı yapmış üzerine hastane yönetimi konusunda workshopla özel bir hastanede iş imkanı elde edersiniz.
Veya gene aynı eğitimi alip üzerine insan kaynaklari denetmenligi uzerine bir workshop yeni bir kapi demektir.

Artik genelden cok uzmnligin uzmanligi gerekiyor:))

İşsizim bu topik benim yaşam enerjimi aldı şu anda. Pek yeri değil açıkcası. Bizim gibi deli gibi işe arayıpta bulamayanların içini sızlatıyor çünkü.

Canım benim, okul bittiğinde iş ararken yani uzun süre bulamadığımda stresten saç kıran olmuştum.

Yaşananlar hiç kolay değil, insanın umutsuzluğa kapılmaması mümkün değil. Ancak pes etmek yok inşallah allah herkesin gönlüne göre verir.

bence maaşı yazarken mezuniyeti diplomayı da yazmak lazım ki fikrimiz olsun
ve de kıyaslayabilelim

maaş bordromu da koyayım mı :)
ben geldim yeniden

elmeyracım ya nasıl olcak olcak metne bakma klavyeye bakma
nereye bakayım tam olarak:26:
150 çok iyiymiş

Olacak, o defter varya hani, eskiden daktilo dersleridne kullanılırdı ordaki bütün metinelri ezberle, ama yazarak ezberle, parmakların da ezberleyecektir muhakkak.

Allah'ım hakkınızda hayırlı yazılar yazsın, tüm işsizlere bir kapı açsın inşallah. Ben bu olayları yaşarken işsiz olsaydım ya kafayı yerdim ya intihar ederdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…