- 10 Mart 2014
- 15.311
- 17.254
- 298
- Konu Sahibi The Calender
-
Dark 7 yıllık gelini ve torununun annesiyim ya,insanlar neden bu kadar kötü,neden incindiğimi bazı şeylerin insanın bile isteye yaşamayacağını anlamıyorlar.Geçen annemin kaçarak evlenmesini yüzüme vurmuştu bir konuda;Bizim aile de ne boşanmış ne de kaçarak evlenmiş var diyerek.Sana yemin ederim 2 gün sonra yeğeninin kaçtığını bizimleyken öğrendi şu an o zavallı kız boşanıyor.Ve bunu yüzüne vurmadım kesinlikle.Amaaaan tam bir mallik ornegi iste. Eger aklindan kalbinden kotu bir sey geciyorsa zaten bin beterini verir allah. Her ne kadar siz veya bir baskasi bunu dilemese de. Dert etmeyin hic
Cidden ima olmayabilir mi?
Yoksa empati yeteneği mi yok!
Ben gözleri görmeyen bir insanın yanında bana çarpıp geçen başka bir insana körmüsün diyemem mesela?
Sanırım biraz gurur yapıyorum,aslında pat pat yapıştırırım aklıma yatmayanları ama bu konuda nedense dilim bağlanıyor?Düşeceği duruma da üzülüyorum aslında çok saçma değil mi?
Allahin sopasi yok iste demek ki kalbjnden kotu bir sey gecirmis yok yere. Onu ilgilendirmiyor ki senin annenin o durumu. Veya senin bosanmis olman. Sen esinle anlasmissin evlenmissin, onceden evli olsan nooluuuur evlenmemis olsan noolur. Sanirsin eski kocayi da getirecen gelirken Ben cok guluyorum boyle seyleri dert edenlere.Dark 7 yıllık gelini ve torununun annesiyim ya,insanlar neden bu kadar kötü,neden incindiğimi bazı şeylerin insanın bile isteye yaşamayacağını anlamıyorlar.Geçen annemin kaçarak evlenmesini yüzüme vurmuştu bir konuda;Bizim aile de ne boşanmış ne de kaçarak evlenmiş var diyerek.Sana yemin ederim 2 gün sonra yeğeninin kaçtığını bizimleyken öğrendi şu an o zavallı kız boşanıyor.
Öğreneceğim inşallah,Hay şu naif ruhuma benim.....:)Allahin sopasi yok iste demek ki kalbjnden kotu bir sey gecirmis yok yere. Onu ilgilendirmiyor ki senin annenin o durumu. Veya senin bosanmis olman. Sen esinle anlasmissin evlenmissin, onceden evli olsan nooluuuur evlenmemis olsan noolur. Sanirsin eski kocayi da getirecen gelirken Ben cok guluyorum boyle seyleri dert edenlere.
Hayatim evet insanlar kotu,sen de pek hassas pek naifsin. Azcik eli masali olsan keske. Yorumlarindan bile nezaket akar aha surda okurum hep. Yapma boyle. Oyle bir laf cak ki o sana yuklendiginde,kalkamasin altindan. O sana dedi mi bizde kacan yok bosanan yok diye. Mesela en kibari de ki bizde de cenesi dusuk car car konusan kimse yoktur,kimse baskasina dil uzatmaz deustune de bu sana darktan geldi selami var de hahahah
Maalesef hep yapıyor ablacığım ....Aslında patavatsızdır da hoş görüyorum ama bazen bile isteye yaptığı oluyor hissediyorum.boşboğaz bir kayınvalide daha.ben gelinimin yanında bir konuşurken,bin düşünüyorum,istemeden bir pot kırmayayım diye.
kötü niyetle söyleyip,söylemediğini en iyi sen bilirsin ama bana patavatsızlık gibi geldi.daha önce yapmış mıydı?ilkse duymamazlıktan gel.daha önce yaptıysa,birkez daha yaptığında,cevabını verirsin
Maalesef hep yapıyor ablacığım ....Aslında patavatsızdır da hoş görüyorum ama bazen bile isteye yaptığı oluyor hissediyorum.
Nedir derdin diyeceğim olmuyor,İmanı zayıf bir insan yüzüne de vurmak istemiyorum,oysa ki annemin yerine koymuştum ama hak etmediğini anlamak çok sürmedi.
Aslında apışıp kaldığı zamanlarda oldu ama kıyamıyorum inanın.Benden yaşça büyük saygım sonsuz eşimden dolayı ama işte kırıldığımla kalıyorum.Şöyle okkalı cevapla da tekrarlamayacağını bilsem ama yok bazen çok ileri gidiyor patavatsızlıkta sınırı yok.Bilinçli laf sokmak için söylediğini sanmıyorum. Hatta ben de evlendim boşandım anne ne olmuş yani deseniz apışıp kalacakmış gibi hissettimkötü niyetli değil belki ama ağzından çıkanı kulağı duymayan patavatsız biri. Arada sesinizi çıkarın bence bi kendine gelsin.
Yok ablam o akıllı ben oluyorum hep,neyse hayat hep akıllıları çıkarmıyor karşımıza :)Şanlı kadın vesselam :)hep yapıyorsa,patavatsızlık değildir.en sevmediğim insan tipi,laf sokmaya çalışanlar.derdin nedir, diye sorulabilir.
sürekli bana laf sokuyorsun,ben de oğluna yükleniyorum.oğlun mutsuz mu olsun istiyorsun denilebilir.akıllı bir kadınsa,geliniyle iyi geçinir.
Aslında apışıp kaldığı zamanlarda oldu ama kıyamıyorum inanın.Benden yaşça büyük saygım sonsuz eşimden dolayı ama işte kırıldığımla kalıyorum.Şöyle okkalı cevapla da tekrarlamayacağını bilsem ama yok bazen çok ileri gidiyor patavatsızlıkta sınırı yok.
Ama neyi ima ediyor bende bunu anlamıyorum. Boşanmış olman gizli mi? Hayır. E oğlu bi şekilde evlendi, oda rıza gösterdi demekki. Neyin lafını sokmaya çalışıyor? Bence bir şey demeyin. Boşanmış istemem falana gelirse konu “ayıp mı günah mı? Bak oğlunla gül gibi geçşnip gidiyorum”dersin.Cidden ima olmayabilir mi?
Yoksa empati yeteneği mi yok!
Ben gözleri görmeyen bir insanın yanında bana çarpıp geçen başka bir insana körmüsün diyemem mesela?
Bir keresinde tanıştığı boşanmış iki çocuklu bir kadından örnekle,bana kadının evlenme merakının gereksiz ve imalı bir şekilde iki çocuğuna vefasızlık olduğunu söyledi.Bende hayat devam ediyor ve kimse yalnız ölmeyi hak etmez demiştim ama ısrarla boşanmış kadınlara bakış açısını değiştirmiyor, sanırım çok yargılamış zamanında ve ben de ona sürpriz doğum günü pastası gelin olmuşum şimdi lafını yemenin ezikliğini üzerimde gideriyor gibi...ya bana da patavatsızlık gibi geldi, ama gelinini düşünmekte uzun vadede bu kadar zor olmamalı tabii, ilk zamanlar belki bir iki anlayış gösterilir de sonrasında alınmaya başlamakta haklısın
benim gözlemim bazı kişiler boşanmış kadınlar hakkında toplumdan yıllardır alınan yanlış algılar doğrultusunda ezbere konuşuyor bişey bildiklerinden değil
kadınların hemen hemen hepsi bi yuva kurmak ister, bekar kadınlar için bu normal görülürken, boşanmış kadınlar için anormal görünüyor, ikisinin arasında herhangi bi fark yok halbuki
seninde canına tak etmiş tabii, önce güzellikle üstü kapalı uyarabilirsin ya da sen de başkası üzerinden örnek verebilirsin bu şekilde anlatmaya çalışabilirsin, öyle bi hikayen yoksa da uydur, çünkü kaynananın da bu hamam muhabbetini uydurmuş olma ihtimali var bence
tabii bi noktadan sonra açıkca konuşmaktan başka çare yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?