Narsistmiş! 😱

Konularınızı biliyorum ama bence beklemekle hata ediyorsunuz.

Bu anlattığınız adamla birgün bile evli kalmaya devam etmemelisiniz. O beklediğiniz süre içerisinde neler yaşayacaksınız kim bilir?

Aileniz bu yazdıklarınızı biliyor mu? Onların da sizi eşinizle bırakmaması lazım. Bildiğiniz manyak çünkü adam ve ailesi.

Sizinki narsistliğin bir alt başlığı. Gaslighting deniyor galiba

Aileme anlattım herşeyi ancak bu kadar detaylı bilmiyorlar. Onlar beni almaya geldi en son, yalan ve iftiralarıyla zorla gönderdiler.
Benim kaçmam lazım.
Ailem mantığa oturtamıyor, benim uyanmadan önceki sorgu dönemimdeler. Uyandıracağım ama. Ailesi de kendisi de hasta ve tedavileri yok.

Bir narsist de ben tanıdım. Evlenmedim ama hasta ruhlu olduğunu düşünüyorum. Empati asla yapmaz ve karşındakini suçlar. Yüzsüzdür. Bir an aşık sanırsınız ardından kaybolur hemen başka kadınlara bulaşır. Tuhaf bir yaratıktı. Sapkınlık onda da var. Ailesi ünlüydü kendisinin ama hem yasak aşktan doğma hem baba terk etmiş öyle büyümüş. Sonuç narsist bir adam. Bunların çöpe atın gitsin.

Bir de şey var mı. Kötüleyip kötüleyip sonra çok samimi olduğu insanlar. Ya da senin ailene kin tutar mı. Tek kendisi ve ailesi doğrudur zaten de. Ha bir de bana yaptıklarını ailesine anlattığımda beni sorunlu bulurlardı evet. Babası bana kızardı oğluna bi iki laf ettiğinde de bana derdi ki "bak annemle babamla aramı bozdun." Ne stresli bir dönemdi. Ben artık intihar etmeyi bile düşünüyordum. Beni de "düğüne bi gün kalsa bile ayrılırım benim problemim yok. Sen böyle hareketlerine dikkat etmezsen 1 aylıkken bile boşanırım." diye tehdit ederdi.

Yukarıdaki birinin de dediği gibi sonrasında aldattı beni. Ama asla kabul etmediler kanıtladım ispat ettim. Bana senin de vardır dediler. Neler neler canım. Ailecek sorunlu oluyorlar zaten. Ben ikinci nişanlısıydım. Evlilik delisinin tekiydi. Sanırsın aşık hep rol hep oyun. Nişandan sonra çıktı yüzü benimkinin de. Allah sabır versin. Aklını kaybetmeden onu da tedaviye ikna et. Yoksa çok zor.

Başka kadın var mı bilmiyorum. Yani hiç görmedim, hatta özellikle bakıyorum bazen çaktırmadan telefonuna ama yok.
Belki de şu anlık yok, benden önceki nişanlısından ayrıldıktan 4,5 ay sonra beni buldu. Böylece asla aşk acısı çekmedikleri, yeni avlar aradıklarını da doğrulamış oldum.

Birkaç sene önce bir konu açılmıştı. Eşi kadının ağzına yastık bastırıyormuş, nefessiz kalana kadar açmıyormuş, sonra da şaka yaptım komik oluyor diyormuş. O üye siz miydiniz

Var olmaz mı. Aşırı derecede ikiyüzlüler. Arkasından kötüleye kötüleye bitiremediği insanla yüzyüze gelince bayılıyorlar ailece. Bir keresinde" sen falanca kişiyi kötü biliyorsun ama onlar iyi" bile dediler. Ben kötü bilmiyorum sizin anlattıklarınıza göre tanıyorum demiştim de üstelemişti hepsi.
Sorunlu pislikler.

Konusahibi neyi bekliyorsunuz sizi öldürmesini mi?Aileniz yine arkanizda durmadi bilmeleri gerekmiyor bu durumlari.Ben boşanacagim dediniz de git mi dediler size?Yapmayin gözünüzü seveyim hic bir sebep bu adamla ayni evde yaşatmaz.Sizde tuhafsiniz.Polis e gidin uzaklaştırma alin gerekirse bu neey yaw

Birkaç sene önce bir konu açılmıştı. Eşi kadının ağzına yastık bastırıyormuş, nefessiz kalana kadar açmıyormuş, sonra da şaka yaptım komik oluyor diyormuş. O üye siz miydiniz
Yok değilim.
Ben tepki gösterdikten sonra bıraktı. Arada yine suratımı tutup öpüyor ama.

Lütfen şöyle insanlara dindar demeyin. İnsanlar bu sefer dine önyargılı oluyor. Dinde önce temiz niyet gelir. Niyeti kötü ama ibadeti var diyelim. İbadet kişinin borcudur, diğer insanları bağlamaz. Ama insanın niyeti, tüm insanlara etki eder. İçi kötü insan, toplumdaki virüstür

Onedio da narsist özelliklerini okudum. Büyük bi çoğunluğu uyuyorsa direk karşıda ki kişi narsist mi demek oluyor bu? Gıcık etmek için yapıyorlar olamaz mı?

Ben dindar derken iyileri katmadım ki. Zaten anlaşılıyor. Bunlar kapalı, namazlı insanlar diye hepsi aynı demedim ki. Kendilerini de çevrede böyle tanıtıyorlar, zaten bu durum onların paravanı. Hatta bazen bu din konusunu işlerine geldiği gibi kullanıyorlar.
Gerçekten Allahı, kitabı bilen bunları yapar mı? Rica ediyorum. Ne demek istediğimi mağdurlar anladı.

Onedio da narsist özelliklerini okudum. Büyük bi çoğunluğu uyuyorsa direk karşıda ki kişi narsist mi demek oluyor bu? Gıcık etmek için yapıyorlar olamaz mı?
Bilmem. Gıcık etmek isteyen insan bir kere yapar sonra bırakır herhalde ya da karşısındakinin rahatsız olduğunu görünce yapmayı bırakmaz mı? En azından ben devamını getirmezdim.
Bu yazdıklarım bir günde olan şeyler değil yaklaşık 2 sene içinde olanlar.

Aslında ne kadar bazi şeylerin farkında olduğunuzu düşünseniz de bulunduğunuz durumdan kurtulmak için adım atamiyorsunuz.

Kaçmanız lazım derken haber vermeden ailenizin yanına gidersiniz, sonrası gelir zaten. Gelip size fiziksel bir zarar vereceğini mi düşünüyorsunuz? Bu bahsettiğiniz adam sonrasında kendisini zora sokacak birşey yapmaz kolay kolay.

Umarım bir an evvel kurtulursunuz.

Evet korkuyorum. Sanırım bu onun üstümdeki etkisi. Sanki herşey daha kötüye gidecek, okuyamayacağım, toplum baskısıyla daha kötü hale geleceğim gibi abuk düşünceler dolanıyor. Biliyorum yine yanlış hissediyorum ama sanki bu okula bu kadar emek vermişken bırakmak herşeyimi kaybetmeme neden olacak gibi.
Psikoloğum da burada. Anlayacağınız kendime bahanelerim var, aşmam lazım farkındayım.

Demek istediğim bu aslında. Bu yazdıklarınızın bir şekilde arkasına sığınıyorsunuz. Yanlış anlamayın sizi yargılamak değil kesinlikle niyetim. Biraz içinde bulunduğunuz durumu görün diye yazıyorum.

Tüm yaşadıklarınıza rağmen okul, psikolog gibi sebeplerle gidemiyor oluşunuz, esinizin size uyguladığı psikojik şiddetin eseri. Yoksa bu durumu farkettiğiniz ilk zamanlarda ailenizin yanına dönmeniz gerekirdi.

Siz okulu bitirmek için beklediğinizi düşünürken zaman içersinde kendinize başka kalma sebepleri bulacaksınız muhtemelen. Zaman geçtikçe de ayrılması daha zor olacak.

Farkındayım. Okulumu ne kadar çok istediğimi, yıllarca çabaladıktan sonra elde ettiğimi biliyor ve bunu kullanıyor.
İçimin yarısı sadece 1 sene kaldı sabret diyor, diğer yarısı bırak git diyor.
Tabi bir de annemin de devam etmemi istemesi etkeni var. Yani tek sebep değil.

Bir sene kaldıysa sene başında yurt gibi başka alternatifler deneseydiniz keşke, okumak için illa evliliğe devam etmenize gerek yoktu. Annenizde istiyorsa yanınıza gelmek, maddi olarak destek olmak gibi alternatifler bulunabilirdi. Ama tabi ki hayatınızla ilgili başka ayrıntıları bilmeden yazıyorum bunları.

Umarım bir an evvel kurtulursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…