• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Narsistmiş! 😱

Bir sene kaldıysa sene başında yurt gibi başka alternatifler deneseydiniz keşke, okumak için illa evliliğe devam etmenize gerek yoktu. Annenizde istiyorsa yanınıza gelmek, maddi olarak destek olmak gibi alternatifler bulunabilirdi. Ama tabi ki hayatınızla ilgili başka ayrıntıları bilmeden yazıyorum bunları.

Umarım bir an evvel kurtulursunuz.
Ah keşke daha önce uyansaydım. Keşke daha erken bulsaydım psikolog. Okula burada asla başlamadım o zaman. Sene başında ben sorun bende sanıyordum. Hatta konularımı biliyormuşsunuz, az mı burada meditasyon yöntemi, ruhsal tedavi yöntemi aradım.
Öyle bir uyuşmuşum ki, bana eziyet ettiklerinde ben "acaba gerçekten ben mi hatalıyım" diye sorguluyordum.
Şöyle bir şey de var, genelde narsiste kurban aşk besliyormuş ama bende o yok. Ben nefret ediyorum. O benim okuluma olan zaafımı kullanarak ruhumu emiyor.

Sanki benim eşimi anlatmışsın okadar aynısı ki bende napıcamı bilemiyorum sadece konuşmaya çalışarak düzeltmeye çalışıyorum bir iki gün iyi sonra gene aynı düzelmicek biliyorum:KK42:

Sanki benim eşimi anlatmışsın okadar aynısı ki bende napıcamı bilemiyorum sadece konuşmaya çalışarak düzeltmeye çalışıyorum bir iki gün iyi sonra gene aynı düzelmicek biliyorum:KK42:
Yok. Onun manyak olduğunu anlamadan önce ben de çok konuşmaya çalıştım. İyi olarak, tartışarak, laf dokundurarak. İşe yaramadı tabi ki. Hatta tüm bu konuşmalarda geçen cümlelerimi ailesine abartarak anlatmakla kalmadı, kendi paranoyak düşüncelerini de aralara sıkıştırarak benim üstüme saldı köpeklerini.
Hep ben kendimi anlatmaya çalışırken buluyordum. Çok şükür uyandım. Şimdi de şu etkilerinden sıyrılmam lazım. Sonra da hadi bay bile demeden yok olacağım. Bakalım kurban kaçınca ne yapıyor bu şeytanlar.

Yok. Onun manyak olduğunu anlamadan önce ben de çok konuşmaya çalıştım. İyi olarak, tartışarak, laf dokundurarak. İşe yaramadı tabi ki. Hatta tüm bu konuşmalarda geçen cümlelerimi ailesine abartarak anlatmakla kalmadı, kendi paranoyak düşüncelerini de aralara sıkıştırarak benim üstüme saldı köpeklerini.
Hep ben kendimi anlatmaya çalışırken buluyordum. Çok şükür uyandım. Şimdi de şu etkilerinden sıyrılmam lazım. Sonra da hadi bay bile demeden yok olacağım. Bakalım kurban kaçınca ne yapıyor bu şeytanlar.
Allah yardımcın olsun canım inşallah kurtulursun :KK200:

Bütün yazılanları okudum, çokça sabır siliyorum size.
Bir üye ses kaydı demiş aman sakın ses kaydına güvenmeyin çünkü delil olarak sayılmıyor görüntü isteniyor bu durumlarda. Yani direneceğiniz zaman içerisinde video vs çekebilirseniz anca öyle deliliniz olur.
allah size ve bu duruma maruz kalan herkese yardımcı olsun inşallah🙏🏻

Bütün yazılanları okudum, çokça sabır siliyorum size.
Bir üye ses kaydı demiş aman sakın ses kaydına güvenmeyin çünkü delil olarak sayılmıyor görüntü isteniyor bu durumlarda. Yani direneceğiniz zaman içerisinde video vs çekebilirseniz anca öyle deliliniz olur.
allah size ve bu duruma maruz kalan herkese yardımcı olsun inşallah🙏🏻
Teşekkür ederim. Apartmandan yaşadıklarıma şahit bir komşum şahitlik yapmayı kabul etti dava sürecinde. İnşallah caymaz, çünkü kimse inanmıyor bunların manyak olduğuna. Aşırı iyi derecede saklanıyorlar. Görüntü çekmem mümkün değil, zaten ses kaydı da çekemem çünkü kavga sırasında annesine "elindeki telefonu al annesine dinletebilir." dedi. Annesi de zorla aldı, üstelik aklımdan bile geçmemişti. Hatta bana konuşma dökümünü alacağım annene ne anlattığını öğreneceğim diye üstüme yürüdü.

Teşekkür ederim. Apartmandan yaşadıklarıma şahit bir komşum şahitlik yapmayı kabul etti dava sürecinde. İnşallah caymaz, çünkü kimse inanmıyor bunların manyak olduğuna. Aşırı iyi derecede saklanıyorlar. Görüntü çekmem mümkün değil, zaten ses kaydı da çekemem çünkü kavga sırasında annesine "elindeki telefonu al annesine dinletebilir." dedi. Annesi de zorla aldı, üstelik aklımdan bile geçmemişti. Hatta bana konuşma dökümünü alacağım annene ne anlattığını öğreneceğim diye üstüme yürüdü.
Gizli kamera vs alınamaz mI gerçi bu da suç sayılabilir

Eski sevgilim bir narsistti. Ondan yurtdisinda olan biriyle evlenerek kurtuldum diyebiliriz. Allah kurtulacağınız güne kadar güç ve sabır versin. Zorlu bir savaşa gireceksiniz çünkü.
Farkındayım. Elinden gelen tüm çirkinlikleri yapacak, boşanmamak için de tabi.
Ben zaten bir daha Türk erkeği mi tövbe dedim.

Merhaba hanımlar.
Dillere destan, berbat bir sütoğlanla yaptığım korkunç evlilikle nam saldım.
Meğer sadece sütoğlan değil, kendisi halis muhlis bir narsistmiş. Ve ben bunu bugün anladım. Yok böyle bir aydınlanma, şimdi o kadar doluyum ki baştan sona yazsam sayfalar alır, o yüzden madde madde kısaca özetleyeyim nasıl anladığımı;
1. En tipik özelliği olarak asla hata kabul etmiyor, asla özür dilemiyor ve pişkin pişkin beni suçluyor.

2. Aşırı derecede kolay şekilde yalan söylüyor, yemin ediyor.

3. Narsistler anneleriyle anormal bağlar kurarlarmış, yani ya aşırı bağımlı ya aşırı kopuk. Ben aşırı bağımlısına denk geldim. Öyle ki annesine resmen tapıyor.

4. Ailesini yalanlarıyla doldurup, (ailesi onun haremiymiş araştırırken anladım) en ufak tartışmamızda eve çağırıp, onları benim üstüme yürürken, bana hakaret ederken izliyor hatta bununla kalmayıp daha çok üstüme gelsinler diye o anda onları doldurmaya devam ediyor.

5. Ailesi kukla olduklarının farkında değil, aksine bence hepsi narsist. Özellikleri tutuyor.

6. Tartıştıktan sonra ben ağlarken karşıma geçip kahkaha atarak gülüyor, hatta gözlerinden yaş gelip nefesi kesiliyor gülmekten.

7. Boşanacağımı söylediğimde; kendisini öldürmekle beni tehtid ediyor.

8. Topluluk içinde beni rencide etmeye çalışıyor, sürekli bir laf sokma ve alay etmeye çalışma halinde.

9. Bir kaç devlet büyüğüne, onlar yerinde ben olmalıydım, benim hakkım gibi aşırı saçma yorumlar yapıyor.

10. Laf arasında şu eşyamı seviyorum dediğimde, kavga esnasında kırdığı ilk eşyam o oluyor.

11. Sürekli olarak sözünü dinlemediğimi, itaat etmem gerektiğini, annesiyle samimi olmam gerektiğini vurguluyor.

12. Çocuk konusunda aşırı baskı yapıyor (bunun sebebi ise empatını kendisine bağımlı hale getirme düşüncesiymiş)

13. Çocukları sevmiyor. Evet yanlış okumadınız, hatta evime gelen misafir çocuklarının dahi arkalarından küfür ediyor. Sadece kendi çocuklarını severmiş öyle diyor.

14. Psikoloğa git dediğimde, "asıl sen git" gibi, bir eleştiri yaptığımda "sen de şöylesin, böylesin" gibi asla kabul etmeyip aksine beni suçluyor.

15. Ailesi "oğlumuzu bu hale sen getirdin" diyerek üstüme geliyor, yalan söyleyip sürekli iftira atıyorlar.

İnanın daha neler neler. Resmen ayıldım, kuş gibi hafifim şu an. Beni öyle bir uyuşturmuş ve manipüle etmiş ki, çoğu zaman kendimi suçluyordum. Yazık. Meğer karşımdaki narsist bir psikopatmış üstelik ailesi de öyle.
Şimdi, belirli bir süre mecburen kendi çıkarım için bu yaratıklarla yaşamak zorundayım. Sonrasında kaçacağım evet.
Çünkü psikoloğun söylediğine göre, narsiste boşanacağımı söylemeden kaçmam gerekiyormuş, sessizce.
Bunun neden olduğunu anlıyorum aslında, taşlar yerine oturuyor. Taa ilk tartışmamızda evi terketmeye kalktım, annesi babası ve kendisi beni zorla eve sokup zorla yanyana oturtup barıştırdılar. Ağlayarak "tamam yeter barıştık işte" diyordum. Eğer söylersem aynısını yapacaklar.
O yüzden narsist kurbanı kardeşlerim, bolca araştırdım bir de sizin hikayelerinizi dinlemek istiyorum.
Benzer şeyleri yaşayan varsa da "narsist kişilik bozukluğu" bu bir araştırın derim.

Ekleme; annesi ve babası, sütoğlan konuşacağı zaman ortamdaki herkesi susturuyorlar. Sütoğlan lafı kesilince veya onu biri dinlemeyince deliriyor.

Cinsellik konusunda da sapkın olabiliyorlarmış, buraya bir konu daha açmıştım "doğum videoları izliyor gizli gizli" diye. Resmen uyuyor işte.

En çok empati duygusu gelişmiş, yardımsever ve geçmişinde sevgi eksikliği çeken insanları anlayıp, avlamaya çalışıyorlarmış.
Ah bacim benim bu ne yaa okurken kanım dondu nasıl yani sen ağlarken gelip nasıl kahkaha atabiliyor allah yardımcın olsun

kurban ağa düşene kadar bulutların üzerine çıkarır sonra pat diye bırakırlar:)çok tipik bir özellik ve bir zaman sonra insan kendınde hata kusur aramaya baslıyor.ama bak bende böyle davrandım ondan böyle yapıyo gibi bir psikolojıye bürünüyor ınsan
şuan aranız nasıl? gerçi bir an bir anı tutmaz ama?
bu bir an bir anını tutmaz olayı nasıldır?durup dururken mi yoksa tartışınca mı

Ah bacim benim bu ne yaa okurken kanım dondu nasıl yani sen ağlarken gelip nasıl kahkaha atabiliyor allah yardımcın olsun
Benim damarıma basıyor, sinirlendiriyor bunu farkedince de kahkaha atıyor.
Ben ilk başlarda bu nasıl insan diye hem ağlıyordum hem böyle düşünüyordum. Kaderime, kendime küstüm. Sonra baktım ki yok, sorun bende değil.

Gülseren Budayıcıoğlu'nun Kral Kaybederse isimli kitabı narsist bir adamı konu alıyor. Şu ara okuyorum, eşiniz narsist mi bilmiyorum ama , kitaptaki adam, hiçbir konuda kendini hatalı görmüyor, başına ne gelirse gelsin karşı tarafı suçluyor, kendini çok beğeniyor, herkesin ona hayran olduğunu düşünüyor, bir kadın onu terk edince çok ağır depresyona giriyor, kadını çok da sevmemesine rağmen, nasıl biri beni bırakır diye depresyona girip, yataklara düşüyor.

Umarım sizi üzmemişimdir...ama değer mi bu terapi sürecini beklemeye sizce? Acaba eskiye döner mi diye bir korkunuz olmayacak mı hep? Hadi tamamen yepyeni bir insan olsa bile size 8 yıl yaşattıklarını unutabilecek misiniz? Ben
bana 5 sene önce söylenen bir lafın bile üzerine çizgi çekemiyorum.

Her haftasonu gezip tozduğum, Türkiyeyi turladığım çok iyi bir arkadaşım da 2 yıldır bir manyağın tekiyle evli. Öyle berbat şeyler anlatıyor ki, hapis hayatı yaşıyor, karın tokluğuna adamın hizmetini görüyor, ama iş boşanmaya gelince doğru anı bekliyorum..neyin doğrusu anlamıyorum :S

merhaba
güzel giden şeylerin de değişmeyeceğinin garantisi yok değil mi?hayatın insanlara ne getireceği belli olmuyor.gayet rahat ve sosyal büyüyen hatta bekarken dert yüzü görmeyen ben,nelere karıştım..bu belkide hayatın bana sundugu ilk imtihan..ben tüm imkanlarımı kullanmak zorundayım,benım son şansım terapiydi ve o süreçteyiz.
belki çocuk olmasa banane ya ne uğraşıcam der giderdim yada gidemezdim bılmıyorum,
ama çocuk olunca o bi kalemde silme olayı o kadar kolay olmuyor..he ne zaman olur gerçekten terapi sonrası düzelmeyeceğine ıkna oldugumda olur..
olursa da benım aklımda acabalarım kalmaz..bir uzman desteği alsaydık belki düzelirdi fikri ile içim içimi yememiş olur

Gülseren Budayıcıoğlu'nun Kral Kaybederse isimli kitabı narsist bir adamı konu alıyor. Şu ara okuyorum, eşiniz narsist mi bilmiyorum ama , kitaptaki adam, hiçbir konuda kendini hatalı görmüyor, başına ne gelirse gelsin karşı tarafı suçluyor, kendini çok beğeniyor, herkesin ona hayran olduğunu düşünüyor, bir kadın onu terk edince çok ağır depresyona giriyor, kadını çok da sevmemesine rağmen, nasıl biri beni bırakır diye depresyona girip, yataklara düşüyor.
Okuyacağım. Beni sevmediğini biliyorum. Yaptığı herşey maske.
Herkes onu taktir etsin istiyor. Mesela okuduğum bölümde dereceye girdim, bunu başkaları duydu tebrik etti. O araya girip "ee kimin eşi, ben okutuyorum. Benim aldığım hayır duaları sayesinde yükseldi." dedi. Sabahlara kadar vize final çalıştığımı bildiği halde. Hatta bu yüzden laf arasında "elektrik faturası bu ay çok gelecek, gece çok ışık yaktın ders çalışırken" demişti.

Okuyacağım. Beni sevmediğini biliyorum. Yaptığı herşey maske.
Herkes onu taktir etsin istiyor. Mesela okuduğum bölümde dereceye girdim, bunu başkaları duydu tebrik etti. O araya girip "ee kimin eşi, ben okutuyorum. Benim aldığım hayır duaları sayesinde yükseldi." dedi. Sabahlara kadar vize final çalıştığımı bildiği halde. Hatta bu yüzden laf arasında "elektrik faturası bu ay çok gelecek, gece çok ışık yaktın ders çalışırken" demişti.
Hayır ben sizi sevmiyor demiyorum, tabi, ki seviyordur yanlış anlamayın. Ben kitaptaki adamdan bahsettim, terk edilmeyi, yenilmeyi kaldıramıyor, çok kötü depresyona giriyor, yataklara düşüyordu, okuyun mutlaka, belki eşinizden bir şeyler bulursunuz. Başarınızı kıskanmış belli ki. Bunu ciddi söylediyse evet baya psikolojik problemi var bence.

Back