- 29 Mayıs 2013
- 475
- 31
Ben de Ocak annelerindenim
Seda Asla yalnız olmadığını bil, bir çok kadın bunu yaşıyor ama tepkilerden korktuğu için içine atıyor...
İlk gebeliğimde senin yaşadıklarının aynısını ben de yaşadım tek farkla ki ben hamileliği istiyordum ve hemen o ay hamile kaldım... Sonrasında ne yaptım ben dedim, sürekli üç kişilik düşünecek olmak beni de çok yıpratdı... Bir de devam eden bulantılar, yorgunluk eklenince çok mutsuz bir gebe olmuştum... Dünya gri bir yer olmuştu...
Şimdi ikinciye hamileyim ve çok şükür bu hamileliğimde bunları yaşamadım... Bulantılarımın ve yorgunluk hissinin de geçici olduğunu biliyordum ve hep geçecek diye düşündüm... Bu da beni çok rahatlatı... İşin aslı hem daha hazırdım hem de biraz daha tecrübeli... Yani dünyam griyedönmedi çok şükür...
İkinci bir şok da doğumdan sonra yaşadım ki az ağlamadım eşime galiba ben bu bebeği sevmiyorum, ben anneliğe layık değilim diye... Kızımı ilk zamanlar Yeğenişim diye sevmişliğim vardır yani... O kadar içselleştirememişim...
Sonra bunları pek çok kişinin yaşadığını öğrendim... Normal olduğunu öğrendim ki bu kabulden sonra her şey düzene girdi...
Maalesef doğu toplumlarında anneliğe müthiş bir yücelik veriliyor ve bu da bizim gibi tecrübesiz annelerde aşırı bir beklenti oluşturuyor... Kaçınılmaz son doğum sonrası depresyon... Her şeyi akışına bıraksak ve yaşanan her duyguyu yargılamadan kabullenebilsek zaten işler rayına giriyor...
Ama doğum hikayelerini okuyup bebeklerine aşık olan annelere inat benim gibi hemen aşık olamayanlardansan... Bir tek ben mi anormalim düşüncesi gerçekten anormalleştiriyor insanı...
Kendim adına Bu süreçten çıkardığım ana fikir:
Asla fazlabeklenti içine girme ve hem hamileliğe hem de anneliğe alışabilmen için kendine zaman tanı...
Umarım sen bebeğinle ilk görüşte aşk yaşarsın
Dilzarciimmm ayni zamanlarda doguracagiz nasip oludsa.. Bunu oxak anneleri topiginde paylasmam imkansizdi orda cok yargilanirim ve bunla ugdasmak istemedim.. Beni anlayan insanlarin olmadi cok guzel :) dogumdan sonrasida korkutmuyor.degil bakalim onu da o zaman gorucez :)