• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 haftalık hamileyim kimse bilmiyor ne zaman söyleyeceğim?

Bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza alın inşallah 🩷
Eşinizin ve kendinizin 1. Derece yakınlarına kalp atışını duyduktan sonra söyleyebilirsiniz bence onlarda çok mutlu olacaktır ve eminim sabırsizlikla bu haberi bekliyorlardr ama diğer herkese 3 ay hatta 4. Ayda duyurun derim, hem riskli dönem geçmiş olur hemde nazar diyede bi gerçek var.

Ha ben olsam çift çizgiyi görür görmez sağır sultana bile duyururdum heralde 😀
Çok garanticiyim maalesef anı yaşayamıyorum bazen 😢 evde test yaptım eşime bile söylemedim önce doktora gittim kan verdim keseyi gördük öyle 2 gün sonra sürpriz yaptım 😅 Benim ailem çok çekirdek ama eşimin tarafı annesi ablası derken sadece orada 20 kişi öğrenmiş oluyor zaten akrabaya girmeden daha 😅

Bende sanki o kadar da erken söylenir mi tamam tek hamile sensin diye düşünürler gibi geldi 😅 Ama çoğu kişi gebelik testinden sonra söylemiş demek ki olabiliyormuş ☺️
Benim çevremde şöyle oluyor genelde;
+ Ayşe hamileymiş
-Aaa kaç aylık?
+Adeti iki gün gecikmiş 😂😂😂

5.haftada kan testini verdiğimiz gün söyledik ailelerimize 😅 çevreye duyurmayalim dedik ama 7.haftada tam kaynimin düğün gününde kusa kusa içim dışıma çıkınca herkes öğrenmişti 😂
Bugün 6+0 oldum ve minik mide bulantıları daha 2-3 gündür başladı bakalım şimdilik ele verecek kadar kötü olmadım direniyorum 😅

Biz 4 senedir çocuk sahibi olmak istiyorduk herşey denendi ve olmadı tüm bebeğe geçeçeğimiz zaman bir mucize oldu çok şükür ve eşimin ailesi tedavi bilmiyordu baştan bu yana ama kendi ailem biliyor ve 6 haftalık hamileyim kese gözüktü kalp atışı haftaya gidicez ve aileme bayramda süpriz yaptım uzun zamandır onlar da bizim gibi biliyordu kalp atışı için bekleyemedim 4 senedir bunun hasretiyle yandığım için
Tebrik ederim Allah sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin ❤️

Benim çevremde şöyle oluyor genelde;
+ Ayşe hamileymiş
-Aaa kaç aylık?
+Adeti iki gün gecikmiş 😂😂😂
Gerçekten mi 😱 Şu kadar rahat olsam ve hiçbir şeyi düşünmesem keşke 😅 Ben haftayı bırak gün bile hesaplıyorum. Kalp atışını duyayım sonra 1 hafta daha bekleyeyim garanti olsun falan diye hesaplar yapıyorum 😂😂

Q
Gerçekten mi 😱 Şu kadar rahat olsam ve hiçbir şeyi düşünmesem keşke 😅 Ben haftayı bırak gün bile hesaplıyorum. Kalp atışını duyayım sonra 1 hafta daha bekleyeyim garanti olsun falan diye hesaplar yapıyorum 😂😂
Bende öyleydim. Bi yandan çok söylemek istiyorum bi yandan beklemem lazımmış gibi geliyor... Gün saymıştım dediğin gibi ☺️

Merhaba 6 haftalık hamileyim. 6 yıldır evliyiz ve şimdiye kadar çocuk düşünmüyorduk kariyer odaklıydık. Son 1-2 aydır düşünüyorduk ve hemen oldu şükür. Ben ve eşim hariç kimse bilmiyor henüz. Ama annemler ve eşimin tarafı (aramız iyidir) herkes bu haberi bekliyor diyebilirim. Tabii biz herkese hayır çocuk düşünmüyoruz dediğimiz için şok olacaklar ümidi kestiler herhalde 😅 Bugün bayramdı ve hem kendi annemlere hem eşimin tarafına gittik ve çok söylemek istedim ben hamileyim diye ama söylemedim. 1 hafta sonra kalp atışını duymaya gideceğiz doktor her şey yolunda gözüküyor dedi.
Sizce kalp atışından sonra söyleyeyim mi? Annem mutluluktan ağlar bile ilk torun vs çok bekliyor. Çoğu kişi ilk 3 aya kadar söyleme diyor mesela forumda, hani belki düşer bir şey olur diye. Tek sebep bu mu? Yani mesela 8 haftalıkken söylesem 2 aylık olmuş oluyor çok mu erken? 2 aylıkken de duyurulur mu ya derler mi 😅😅
Öncelikle çok tebrik ederim sağlıklı bir süreç geçirip sağlıkla kucağınıza alın inşallah 🥰
Ben öğrendiğimde 4 haftalıktı heyecan şu bu derken dayanamadık söyledik ama özellikle eşim tarafında inanılmaz bir yayılma oldu o ona o ona falan derken en dış akraba bile duymuş bana çok denmişti 3 ayı bekle yada 3 aya yakın söyle öf ne alaka diyordum bebeğimin 6+5 te kalp atışı olduğunu gördük ama duymadık bir hafta sonra gel dediler o sıra tayin sebebi ile şehir değiştirdik 10 hafta olmuştum gittiğimde kalp atışı yoktu durmuştu malesef. Şimdi bunu size niye anlattım asla aynısı başınıza gelecek diye bir durum yok öncelikle içinizden geçeni yapmanız en önemlisi. Ha söyledim diye mi oldu tabi ki yüzde yüz böyle biseyde değil sonuçta sağlıksız gebelikti ve vücut atmak istedi. Yalnız inandığım şey nazar değmesin belki bu kadar çok insana yayılmasa duyulmasa böyle olmayabilirdi. Sonuçta akraba falan ama yüzümüze gülüp arkamızdan konuşmadıklarının garantisi yok veyahut en tatlı imrenme vs bile nazara sebep olabiliyor. Söyleyeceksiniz bile tembihleyip duyurmamalarını sağlayabilirsiniz. Dediğim gibi öncelik içinizden gelen. Umarım herşey gönlünüzce olsun 🌼

Back
X