Merhaba kızlar, ben de 8 haftalık bir gebe olarak foruma bugün girmeye başladım. Foruma adapte olmaya çalışıyorum:)
Seda, yazını okudugunda "işte, benımle aynı seylerı düşünen biri, demek ki bende bir tuhaflık yokmuş" dedim. Çünkü günlerdir google da hamılelıgıne alısamayanlar, gebelıği kabullenememe gibi onlarca konu, benimle aynı ruh halını yasayan kısilerin yorumlarını arastırdım.
Ben de 1 hazıran d ogrendım hamıle kaldıgımı. Genel olarak cocuk istemeyen bır kişiyim. Öyle aman aman bır couk sevgım yok.Sadece cok yakınlarrımın cocuklarını gercekten içimden gelıyorsa severim. Öyle sokakta çocuk gorup "ayy canım dıye ıcı gidenlerden" hiç olmadım. 5senelik evliyim ve çevremdeki tüm arkadaslarım,eşimin arkadaslarının esleri hamıle kaldıkca hem eşimin hem cevrenın baskısı artıç Eşim çok üzüldüğü,"ya çocugumuz olmazsa, ya bı sorun varsa" vs. gibi.. Ben de onun uzulmesıne kıyamayıp son 3 aydır korunmayalım ozaman dedım. Çünkü insanlar 1-1,5 sene ugrasıyorlar. Nerden bılebılırdım kı 3 ay sonra hamıle kalacağımı. Öğrendiğimde deliler gibi agladım,eşim ebnım aglamalarım yuzunden sevıncını yasayamadı
Ama artık yapacak bırsey yoktu, tek dileğimiz sağlıklı bir bebek dunyaya getırmektı ve halen oyle. Ama yalnız kaldıkca hala arada sırada ağlıyorum. Alah'ın gucune gıtmesın, bebiğimin gücüne gitmesin, ama neden benden daha çok isteyenlere yıllardr bebek hasretı cekenlere vermedı, neden onların sırasını aldım diye az üzülmedim... Alışmaya calısıyorum. Ben de Seda gibi bebiğimi çok seveceğime ,çok iyi bir anne olmaya calısacağıma emınım. Ama sankı 2 sene sonra daha iyi olacaktı. Bne hep 50 kılo cıvarında zayıf fizigi düzgün biri oldum. En buyuk korkum hep kılo almaktı.Şimdi okadar krkuyorum ki.Daha 8 haftalık 1 kılo almısımdr belkı, ama hep karanlıkta gıyınıyorum, gobegım buyuduyse gormek ıstemoyorum, alışamıyorum. Okadar sorumluluk, okadar hayatından vereceğin taviz... Bunları düşündükçe içim daralıyor.Nasıl alışılır bu duruma? Seda il yazından beri hamileliğin ilerlemiştir sanırım, duyguların degıstı mı? Ben kalp atıslarını duydugumda bıle duygulanıp aglamadım.Sıradan geldı. Sana o annelık hıssıyatı geldı mı? Allah acaba bı gecede mı verıyo o hıssı? Mutlaka bu ruh halımıze kızan çokk insan var ama ben benımm gıbı dusunen tum hamılelerı tum kalbımle anlıyorum...Ve bu arada ben 3 sene vajınısmus sorunuyla mucadele ettım.Dr.Saygın Micozkadıoğlu sayesınde 3 seansta yendım, 3 sene neden beklemısım dıye cok kızdım. Yanı aslında 5 degıl 2 senelık evlı sayılırım:)) normal doğum yapamak isityorum bir aksili olmazsa eski bir vajınısmus hastası olarak nasıl olur bılemıyorum.Forumda bu konuya baktım ama henuz bulamadım. Vajınısmusu yenp haıle kalanlar:))
Umarım herkes için hersey yolunda gıder ve saglıkla dünyaya gelırler.
Sevgiler,
Selin