6 haftalık hamileyim kimse bilmiyor ne zaman söyleyeceğim?

Kese, kalp atışı vs ondan sonra Doktorumuz süreç güzel ilerliyor dediği 10-11.haftada söylemiştik biz.

İlk bebeğimi kalp atışı duyulduktan on gün sonra filan söyledik ailelere
İkinci gebeliğimi söylemedik direk düşük yaptığımı öğrendiler
Üçüncü bebeğimi dört ayı biraz geçince söyledik ailelere

Merhaba 6 haftalık hamileyim. 6 yıldır evliyiz ve şimdiye kadar çocuk düşünmüyorduk kariyer odaklıydık. Son 1-2 aydır düşünüyorduk ve hemen oldu şükür. Ben ve eşim hariç kimse bilmiyor henüz. Ama annemler ve eşimin tarafı (aramız iyidir) herkes bu haberi bekliyor diyebilirim. Tabii biz herkese hayır çocuk düşünmüyoruz dediğimiz için şok olacaklar ümidi kestiler herhalde 😅 Bugün bayramdı ve hem kendi annemlere hem eşimin tarafına gittik ve çok söylemek istedim ben hamileyim diye ama söylemedim. 1 hafta sonra kalp atışını duymaya gideceğiz doktor her şey yolunda gözüküyor dedi.
Sizce kalp atışından sonra söyleyeyim mi? Annem mutluluktan ağlar bile ilk torun vs çok bekliyor. Çoğu kişi ilk 3 aya kadar söyleme diyor mesela forumda, hani belki düşer bir şey olur diye. Tek sebep bu mu? Yani mesela 8 haftalıkken söylesem 2 aylık olmuş oluyor çok mu erken? 2 aylıkken de duyurulur mu ya derler mi 😅😅
Kalp atışından sonra anne babalara söylenebilir ya ama çevreye söylemekte acele etmeyin en azından ilk 3 ayı atlatın bence

Merhaba 6 haftalık hamileyim. 6 yıldır evliyiz ve şimdiye kadar çocuk düşünmüyorduk kariyer odaklıydık. Son 1-2 aydır düşünüyorduk ve hemen oldu şükür. Ben ve eşim hariç kimse bilmiyor henüz. Ama annemler ve eşimin tarafı (aramız iyidir) herkes bu haberi bekliyor diyebilirim. Tabii biz herkese hayır çocuk düşünmüyoruz dediğimiz için şok olacaklar ümidi kestiler herhalde 😅 Bugün bayramdı ve hem kendi annemlere hem eşimin tarafına gittik ve çok söylemek istedim ben hamileyim diye ama söylemedim. 1 hafta sonra kalp atışını duymaya gideceğiz doktor her şey yolunda gözüküyor dedi.
Sizce kalp atışından sonra söyleyeyim mi? Annem mutluluktan ağlar bile ilk torun vs çok bekliyor. Çoğu kişi ilk 3 aya kadar söyleme diyor mesela forumda, hani belki düşer bir şey olur diye. Tek sebep bu mu? Yani mesela 8 haftalıkken söylesem 2 aylık olmuş oluyor çok mu erken? 2 aylıkken de duyurulur mu ya derler mi 😅😅
KIZIM 3 Haftalik di öğrendiğim de esim herkesi arayip söylemişti ☹️🥲 kalp atışını bile duymamıştık daha bir daha cocuk dogurursam kesinlikle eşime de 3 ay söylemeyi düşünmüyorum 😁

3 ay soylemeyin batil inanc
Birsey olacagi varsa her zaman olur
Bayram gunu soylemek guzel olabilirdi
Kendinizi bu kadar sıkmayin

Ben anneme adetim geçtikten sonra idrar testi yapınca söylemiştim. Bu kadar kasmaya gerek yok bence. Düşme riski olunca ne oluyor? Benim de düşüğüm oldu. Annemin duymasının bir sakıncası olmadı. Bir şey olacağı varsa beş aylıkken de olur. İçinizden nasıl geliyorsa öyle yapın.

Ben ailelere dün söyledim bayramı bekliyordum 2 aylık oldu ama etrafa söylememelerini tembihledim teyze,hala vs bunlar bilmeyecek

Ziyaret etmişken çok güzel bayram sürprizi olurmuş aslında 🙂 ben ilkinde testi yapar yapmaz haber verdim herkese ikincide ultrasonu bekledim. İlk zamanlar düşerse diye söylemeyin kısmı herkese tek tek açıklama yapmak gerekicek buda sizi üzer maiyetinde ama sağlıksızsa zaten 3 5 9 fark etmez. İçinizden nasıl geliyosa öyle yapın yaa mutlu haber sonuçta 🥲

Ben iki aileyede Kalp atişlarini duyduktan sonra haber verdim.

Böyle söylemeyen insanlara da hayranım.
Asla duramam.
Duramam da zaten, hamile kalır kalmaz herkese söylemiştim 😂😂

ablam 2 aylik hamileyken bile bebek konusu acan anneme "düşünmüyoruz" demisti. ne zaman ilk trimesteri atlattilar o zaman soylediler herkese - ogrendik iki haftaya cinsiyeti belli oldu..oyle diyeyim:)
ben de gec soylenmesinden yanayim çünkü gebeligin ilk haftalarinda sorun yasamak cok olasi. herkese yayip sonra allah korusun bir sorun yasansa bu sefer insanlarin hali tavri sacma sapan bir yere variyor .
bir aile dostumuzun gelini - kadin isedigi cizgiyi görür görmez mutlulukla ailelerle paylasmis. ama kimyasal olmus bir sure sonra adet olmus. aslinda hamilelik bile denemez ama cok sacma bir muameleye maruz kaldi. önüne gelen akil verdi falan - bebek istedikleri artik belli oldugu icin sonraki aylarda (hatta haftalarda) devamli hamilelik haberi sorulmaya baslandi. onu gören ya bebek sordu ya sunu ic bunu ic diye iyi niyetiyle tarif verdi...
sonra bir gebelik daha yasadi onda da herkes hemen ogrendi - kalp atimi duyulmadi malesef. sonra resmen kadina hastalikli muamelesi yapildi (kötüleyerek degil ama vahvahlayarak).
en son hamile kalinca kendi annesine bile soylememis - neredeyse dogacakken ogrendi herkes😅😅
buna benzer baska hikayeler de oldu cevremde..ben de toplum baskisina maruz kalmamak icin ilk 3 ayi beklemeyi düşünüyorum hamile kalinca.
ailen bugün soylersen cok sevinir ama iki ay sonra soylersen de cok sevinir merak etme:)

Biz 4 senedir çocuk sahibi olmak istiyorduk herşey denendi ve olmadı tüm bebeğe geçeçeğimiz zaman bir mucize oldu çok şükür ve eşimin ailesi tedavi bilmiyordu baştan bu yana ama kendi ailem biliyor ve 6 haftalık hamileyim kese gözüktü kalp atışı haftaya gidicez ve aileme bayramda süpriz yaptım uzun zamandır onlar da bizim gibi biliyordu kalp atışı için bekleyemedim 4 senedir bunun hasretiyle yandığım için

Hayırlı olsun, umarım çok güzel bir hamilelik ve çok kolay bir doğum olur. Ben iki bebebgimdede biraz beklemiştim. 12. hafta gibi söylemiştik. Birşey olur diye değilde ne biliyim erken söyleyince ayıp olurmuş gibi gelmişti bana 😋
Bende sanki o kadar da erken söylenir mi tamam tek hamile sensin diye düşünürler gibi geldi 😅 Ama çoğu kişi gebelik testinden sonra söylemiş demek ki olabiliyormuş ☺️

Valla bir aylıkken herkese duyuruyorlar. Bence biraz beklenmeli.Hayırlı olsun bu arada 🙏Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.Hamilesiniz benim gibi çocuk isteyenler için dualarınızı eksik etmeyin 🙏
Amin çok teşekkür ederim Allah umarım en kısa ve güzel zamanda size de nasip eder ❤️

Back
X