Mutfak masrafı mı kira mı?

Bence aklınızda kalcağına, ileride acaba demek yerine denemeniz iyi olmuş. Yakında sizde hiç bir soru işareti bırakmayacak şekilde ikna olacaksınız gibi duruyor. Umarım çok geç kalmazsınız.
Aslında olacaksa büyük oğlum ergenliğe girmeden olmali gibi. Gözlemlediğim kadarı ile annesi babası ergenlik döneminde boşanmış çocuklarda bu daha kalıcı etkiler bırakıyor gibi. Şahsi gozlemim tabi altı dolu değil. Ama bir yandan da çocukların biraz daha büyümesi de işimi kolaylaştırır. Annem cidden zor bir insan aslında. Her gün ararım arkadasim gibidir hep de birlikte bisiler yaparız. Ama çocukluğumdan beri evin iyi çocuğu ben olduğum için annem beni kontrol etmeye alıştı. Klasik bir bakış açısıyla bosaninca beni daha çok kontrol edebileceğini sandi. Ki şu anda bile gelir mesela yardım adı altında evin düzenini degistimeye çalışır. Atıyorum ben en alt cekmecelerime gıdaya dönük birşey koymayı sevmiyorum. Poşetleri koyuyorum . Bu böyle saçma diyor alıyor ordan başka bişi koyuyor. Büyük kavgamizi da temizlik için yaptık. Temizliğe yardım adı altında beni evin büyük kızı, çocuklarımı da kendi çocukları gibi zannediyor. Kafasına göre birşeyler attı falan. Ben itiraz edince de çok ağır şeyler söylemişti. O an anladım ki bunlar çok başlangıç. Ve asla anneme zorunlu kalmamaliydim. Dolayısı ile bakıcı ve daha sınırlı bir hayat seçmem gerekecekti. Yani ona da alışırım bunlar bana zor gelmez. Sadece o süreç zor olacaktı. Eşimle bir çok sorunum var ama genel olarak yine de aileme göre onunla daha huzurluyim bunu farkettim. Bir de o hep destek olur. Asla neden şunu yaptin veya yapmadın demez. Ben hep keşke şöyle böyle derim. O hep olsun iyi ki yaptın der. Hatta beni çok eskiden beri tanıyan arkadaşıma annemle bu kavgamizi anlatmıştım. O hatırlattı. Zaten onlar seni eşine itti bence dedi..gerçekten esimdeki şefkat, anlayış, destek , dinginlik falan... Ben evlenince çok mutlu olacağımı falan sanmıştım. Hiç kavga etmezdik sevgiliyken. Evliyken de çok kavga eden çift değiliz aslında. Ben zaten sabırlı bir insanım. O benden daha idare eden biridir. Ama hayatın gerçekleri var işte. Temel ihtiyaçlar var. Onlarda bir sus iki sus patliyorum. O da artık patlıyor. Kavgalarimiz daha büyük oluyor.
Evet bu yakın zamanda enine boyuna düşüncem . Ya şimdi olması gerekecek boşanmanın yada çocuklar iyice büyüyene kadar devam şeklinde karar vercem. Birlikte yaslandigimizi hiç hayal edemiyorum aslında ama karar vermek de kolay olmuyor benim için.

Bir haftalık nasıl 500..biz 4 kişilik aile aylık mutfak,temizlik malz,çocukların harçlık, okul yemek v.s 12 bin civarı..markete girip birkaç parça şey tek seferde 400-500
Uzun zamandır alışveriş yapmadığımi ve bilmediğimi bu yüzden sordugumu, en son bu şekilde olduğunu, kimbilir şimdi kaç paradir şeklinde yazdım zaten. Okumuyorsunuz ki. Haftalık alışveriş 500 TL diye bir iddiam yok

Kira ve cocuk masrafları dediğimiz sey nerdeyss 2 maas suanda.
Adam iyi yere dükkan acmıs valla.

Karakteri gereği demişsiniz de çocuk sizinle büyüyor, karakter gelişiminde sizin hiç etkiniz yok mu? Yani öyle bir yazmışsınız ki sanki iş- şirket ortaklığı ve anlaşmazlığı var ortada. Tek sorun adamın maaşlı işte çalışmaması mı? Devamlı ürkek korkak kendine güveni olmayan bir çocuk zaten varken gidip bir de 2. çocuğu yapmışsınız. İkinci çocuğu yapmasaydınız annenize de mecbur kalmazdınız.

Önlerinde rol model olacak örnek bir baba yok. Çocuklarınıza özellikle de büyük oğlunuza saygınız yok, net değilsiniz çünkü. Baba gitsin geri gelsin, sonra tekrar gitsin belki gelir belki gelmez. Büyük kavgalarınıza şahit olmuş, niye? Arkadaşlarının ailesinde var mı saat 11'e kadar uyuyan, düzenli çalışmayan, evine bakamayan baba?

Kusura bakmayın da sadece eşiniz değil siz de hatalısınız.

Lütfen insanlara neden çocuk yaptın demekten vazgeçin ya. Şöyle ki bir eşim olmasa bankadan sperm alır çocuk yapardım, veya evlatlık alır çocuk bakardım. Dünyada bu sistemler olmasa erkeksiz üremeyi bulan kişi olurdum, yine çocuk yapardım. Çocuk yapardım veya çocuk bakardım. İlla kendi dna'mdan olması da gerekmiyor. Diğer seylere cevap vermeyeceğim.

Benim evliliğim böyleydi. Ben bunu hep normal sandım. Sen normal olmadığını anlamışsın bu iyi birşey.
Ne kazanıyorsa birleştirin. Az da olsa birleştirin. Ordan herşeyi ödeyin. En azından evli olduğunun farkına varırsın.
Biz de kira ve bir çocuğumun cüzii anaokul ücreti ondaydı. Ben de kredi ödüyordum lüks araç kredisi ama mutfakta bendeydi. Geriye bir çöpümüz olmadı sonunda da boşandık ama başka sebeplerde vardı. Arkadaşlarıma bakıyorum MaşAllah hepsi biz diyor. Kiminin eşi eşi karısına atıyor maaşı birleştiriyor kimi kocasına atıyor birleştiriyor. Hep biz diyorlar.
Bunları duymak istemedin belki o nedenle ben diyorum ki mutfak masrafı daha az tutar. Ama ev sahibini düzenli ödemezse mahcup olabilirsin. O nedenle kirayı ödemeye devam et istersen

Mutfak masrafını değil de adamın her alış verişi dört dörtlük yapacak mı bu önemli zaten onu da parça parça sizden alıyormuş yine. Kiranın artı tarafı senede bir defa zam geliyor onun dışında sabit ama market fiyatları sık sık yükseliyor tabi.iki küçük çocuk ile aylık market masrafım 10.000 civarı tutuyor benim

Ayrı tutmak benim tercihimdi. Eşimin hiç harcamasi yok nerdeyse. Kazancını ayrı bir yere harcayayim ayrı biriktireyim sorunu yok. Aslında tam tersi oluyor bizde. Birleşince hiç anlamiyor. Evliliğin başında paralar bende toplanıyordu faturaları falan da ben yatiriyordum. O zaman ATM'den yatırıyordum int. Bank kullanmiyordum sanırım. Sorumluluk daha fazla bende olmuş oldu. O yüzden özellikle ayırdım. En azından belli bir konuyu düşünmemiş oluyorum.
Düşük segment de olsa evimiz arabamız var. Kirada olmamızın sebebi daha iyi semte geçme istegiydi. Hatta onun esas iş çevresi eski oturduğumuz yerde. Pandeminin hemen öncesi de orda maaşlı bir işe de girecekti ama ben bu tarafa gecicez diye ise girmesini istemedim. Yani şöyle ben de bakıcıya asgari ücret verecektim. O da asgari ücret maaşlı ise girecekti. Evi taşıyana kadar çocuklara sen bak demiştim. Tam taşındık pandemi başladı falan. Mevcut işleri tamamen sıfırlandı. Benim anksiyetemden dolayı deprem fobimden dolayı iş saatinde deprem olursa çocuklara nasıl ulascaz kaygım o dönem çok yüksekti. O yüzden böyle bir karar almıştık. Ben istemiştim hatta. Bu tarafta daha kolay iş bulur sanmıştım ama tam tersi oldu..sonra iş alanı giderek daraldı. Olmadı. Bir ara getire falan girdi. Çünkü kendi alanından iş bulması imkansızdı. O dönem fabrika market ne olursa gir demistim. Girdi biraz zaman geçti covidden hastanede yattı bir ay işten çıkarıldı. Böyle üst üste şeyler olunca o da yine eski işini yapmak istedi, bir kaç musteri almıştı o dönem kendine o alanda tekrar güven geldi daha buyurun diye düşündü falan filan işte biraz uzun detaylar var çok dallandirip budaklandirmak istemiyorum. Zaten özet geçemiyorum.
Hesaplar bende durursa daha çok sorumluluk almış olurum.
Onda dursa onun eli bol hicbirsey birikmez. Paylaşmak daha mantıklı. Hatta benim tercihim su olurdu. Erkek komple evi gecindirsin kadın birikim yapsın.

Şu an kazancı ne kadar bilmiyorum. Hiç sormuyorum. İşiyle ilgili hicbirsey bilmek istemiyorum. Aslında şu anki düzende baya harcama yapıyordur. Çünkü yemekler onda, çocukların okulu beslenmesi onda. Dolayısı ile o da vakit bulamadikca hazır şeylere yöneliyor. Büyük oğluma beslenme vermek yerine harclik veriyor kantinden yiyor. İşte sabah kahvalti hazirlayamazsa pastanesen poğaça alıyor. Ben bu ara çikolatalı açmaya taktım her sabah bana onu alır. Gidip toplu alışveriş yapmaz. Pazara çıkmaz. Az az evin ordaki marketten alır. Yani diyelim aylık 4 tutacakken 5 harcamış olur. Bir de ne ucuz ne pahalı bakmaz. Yani kendi baya para harcıyordur ama faydası eve o kadar oluyor mu olmuyor. Bu bahane ile yemekleri ben hazirlasam ve daha sebze ağırlıklı alışveriş yapsam iyi olacak. Hem yoğun çalışıyorum hem anskiyetem beni çok zorluyor. O yüzden bir süredir bu sistemde gidiyoruz. Ben kendimle mücadele veriyorum. İlaçların biraz daha etkisini görüyorum. Bu ara daha aktifim. Dolayısı ile mutfağı devralmak istiyorum. Temizlik ertelense de oluyor ama çocuklar acıkınca çok beklemiyorlar. Benimse mesela yemeğin yarısında atagim geliyor geçip yatağıma uzaniyorum. Eşim devam ediyor pişirmeye. Öyle öyle çok olduğu için ben tümden ona devrettim gibi birşey oldu. Hem alışveriş onda hem kaç öğün yemek yiyorsak hepsi onda

yani aslinda esiniz de sizin hayatinizi epey kolaylastiriyormus konu basina,gore fikrim degisti sahsen benim

Bu adam istediğiniz kadar maddi katkı yapamıyor olabilir ama sizin ve aileniz için çok şey yapıyor ama görmüyorsunuz. Adama sevginizin bittiğinden adımın melatonin olduğu kadar eminim o yüzden gözünüze batıyor yük sayıyorsunuz. Şuan adamı sırf çıkarlarınız uğruna evde tutuyorsunuz. Maddi değil ama çocukların bakımı, bakıcıya anneye mecbur kalmamak, anksiyeteyle uğraşırken bir destekçiniz olması vs. Kusura bakmayın amacım bir hemcinsimi kırmak asla olamaz ama burda 10 yılı geçkin üyeyim ilk defa bir kocanın durumuna kalbim acıdı. Bir insanın emeği bu kadar mı hiçe sayılır, zavallı adam salak gibi mutlu oluyordur bence her sabah size çikolatalı poğaça alırken halbuki karısının gözünde çocukları büyütene kadar katlanılması gereken bir yük..

Geçen bir konu sahibi linçlendi çocuk doğurmuyorsan kocanı boşa yuva kursun dendi, kadın kocamı seviyorum dedi durdu da kimse dinlemedi. Burdaki adamın kendisini seven bir kadın hakkı yok mu? Ya sevmiyor ya da etrafı kocasına karşı o kadar doldurmuş ki gözüne perde inmiş. Bu müşterek çocuklara verilen emeğin de kıymeti yok. Çok yazık çok üzüldüm. Güzel konu sahibi bence tarafsiz bir aile terapistine git kendini de gör, kendini de değerlendir. Istemeden haksızlık ettiğin yerler olabilir.

yani aslinda esiniz de sizin hayatinizi epey kolaylastiriyormus konu basina,gore fikrim degisti sahsen benim
Yani işte kar zarar hesabi dediğim bu gibi şeyler. Ya da ne bilim mesela kampa yada her kampa tek gidemem. Geçen ailecek gittik. Çocuk çadırda ortamizdaydi. Bir babasını öptü bir beni. Ne bilim cocuklarin böyle anlarıni bozmaya deger mi diyorum. Bir diyorum yok tamam katlanirim. Çünkü iş dışında karakter olarak zor biri değil. Aksine kolay biridir. Ama iş konusundaki inadida benim hayatımı başka yönlerden çok zorlaştırıyor. Mesela onun sabit işi olsa ben kiraya çıkmak yerine evimi satip ev alırdım oturduğum yerden. Geçen yılki büyük kavgamız bundandi. Ev sahibi ile kirada anlasamayinca ben büyük bir patlama yaşadım eşimi evden kovdum. Sabit işte calismadan asla devam etmeyeceğim dedim.
Yada işte ne bilim o evi komple gecindirse ben temizlik için ondan destek almak yerine düzenli kadın çağırırım. Ama işte ona güvenemiyorum ki. Dolayısı ile tasarruf için ilk kalem bu oluyor. Şimdi ona bin TL verene kadar biz yaparız modunda oluyorum.
Ama diğer yönden de çok yardımcıdır. Ama bu da işte bana göre artı değil. Bence olması gereken. O da bu yüzden bana bileniyor. Ben bunu artı görmediğim için. O mesela o gün erken toplantısı olsa da kahvaltıyı sorumluluk alır hazırlar gider. Ben mesela isim yogunsa o gün çocukları bile gözüm görmez. O bunu ben fedakarlık yapıyorum sen kıymet bilmiyorsun olarak düşünüyor. Ben ise hayatın esas gerçeğine odakliyim. Gerekirse o gün aç kalicaz, ki kimse aç kalmaz. Ama senin işin varsa işine odaklan. Yani o başarısızlığını kendi çok sorumluluk almasına bağlıyor. Bense bahaneleri olmasına. Böyle anlayış farklarımiz var.
Onda saldırgan bir üslup yok. Geçim ve para konusunda da o saldırgan üslup olmayinca ben deliyorum. Çünkü ben böyle değilim. Ben daha kaygılı olduğum için o olmazsa onu denerim bu olmazsa ötekini.
Biraz yetişme tarzı ile alakalı. Annesi onu öyle yetiştirmiş. Herşeyi önüne getirmiş. Fazla sorumluluk vermemiş. Ben ise cocuklugumdan beri çalışıyorum. Liseden beri kendim geciniyorum diyebilirim. Ailemden para almadım liseden beri. Özel ders verdim, yazları fabrikada çalıştım. Gerektiğinde pazardan parça kumaş aldım terziye diktirdim. Aynı cevvalligi onda göremeyince deliriyorum. Ki olması gereken de o zaten. Anormal olan onun durumu. Pes et işte olmuyorsa pes et ama yok.

Yanlış anlamayın ama memur kadınlarda kocayı beğenmeme durumu çok sık oluyor. Kendilerinin düzenli gelirleri ve garantileri olduğu için eşten gelen hiçbir şey onları tatmin etmiyor.
Adam ev işi, yemek, mutfak alışverişi yapıyor. Yüklerin birçoğunu üzerine almış. Ílişkinizde birtek daha fazla para kazanan sizsiniz. Anlattığınız öteki işler de kolay işler değil.

Bu evliligin temelinde kar zarar hesabı olduğundan eşinizin haberi var mı? Eğer yoksa bunu ona açıkça söylemelisiniz.

Sadece eşim konusunda değil aslında genel olarak çok empati yapan biri olduğum için emin olun onunla ilgili kısımların da farkındayım. Ama doğanın bir kanunu var. Ne kadar hayat müşterek olsa da, zamanin ruhu değişse de dogamiz kadın ve erkek yine de farklı. Ve erkek olanın maddi çaba anlaminda bir adım önde olması gerekiyor. Ben illa çok kazansın çok kariyerli bir işi olsun derdinde de değilim. Düzen olsun istiyorum. Aslında pandemi döneminde evde olması işime geldi. Çünkü hem işte aşırı yogundum hem sınavlarım vardı. Hem çocuklarla hem evle ilgilendi. İşte bana geçen onun lafını sokuyor. Ama bu olmak zorunda değil ki. O calissaydi ben başka çare bulacaktim. Belki bir yardimci tutacaktım. Hem daha kaliteli bir temizlik olmuş olacakti. Ya da annemi çağırırdim. Yine daha kaliteli ve çeşitli bir yeme düzenimiz olurdu. Yani bu konunun hiçbir açıklaması ve bahanesi yok.

Ya bütçeleri ayırma konusunda dirayetli olarak onu egitcem, ya böyle idare etcem sorumluluk bende olacak. Ya bosanacagim. Ataerkil bir bakış açısına sahip değilim ama doğamızı da reddemiyorum. Kadının evde olması ile erkeğin kesinlikle aynı olmuyor. Herşeyden önce cocunlarin anne sıcaklığına daha çok ihtiyacı var. Kadın evde hicbirsey yapmasa sadece çocukları ile ilgilense bile arada büyük fark oluyor. Baba ilgilense de anne şefkatini karşılayamıyor.

Yok inanin onunla ilgisi yok. Aranmadan önce de özel sektordeydim. Yine bu iş durumu sorundu. Mesele gelir düzeyi de değil. Hastalık derecesinde bu işe tutkusu yuzunden beni zor duruma sokamasi. Ticaret yapsa batsa çıksa daha anlayışlı olurdum. Ben sevdiğim işi yapicam simasiriligini anlayamıyorum. Bunu kim derse desin anlayamam

Kirayı kocanıza verinde ev sahibi sizi evden atıp daha pahalı ücretten kiracı bulmaya bahane bulsun.adam asgarinin bile altında alıyorsa kirayı faturaları falan nasıl ödesin yani?gitsin dışarıda maaşlı işe girsin evde oturup size katkısı yoksa en mantıklısı bu en azından düzenli geliri olur yada otursun kpss çalışsın madem evde gitsin memuriyete girmeye çalışsın.bu adamla zor biraz benim akrabam boşandı adam bir işte maksimum 4-5 ay çalışır çıkardı sonra işsiz gezerdi akrabamda memurdu öyle idare ederlerdi adam bütün mirasını batırdı yedi en son akrabamın evlenmeden önce aldığı arabayıda yedi ve boşandılar.

Bu evliligin temelinde kar zarar hesabı olduğundan eşinizin haberi var mı? Eğer yoksa bunu ona açıkça söylemelisiniz.
Onun için de benim için de temelinde sevgi hala var. Açık bir insanimdir. Ondan gizli onu bakıcı tutmak için evli kalmıyorum :) Biz bahanelerimiz için bir arada kalmıyoruz, kalislarimiza bahane buluyoruz daha çok. Yoksa karı koca ilişkisi bittiğinde araya soğukluk girdiğinde ne olursa olsun o evlilik hiçbir şekilde devam etmiyor.

ne kadar abuk sabuk şeyler saçma sapan bir evlilik içinde olduğunuzu kendiniz de görüyormuşsunuz. keşke Allah sizdeki imkanları saçma sapan evliliklerinden kurtulmak için can hıraş şekilde çabalayan ama hiçbir maddi manevi desteği olmadığı için devam etmek zorunda olan kadınlara verse.
sorunuza gelince ortalama 20 bin harcıyorsunuz. mutfak masrafı 20 bin olan kimse görmedim. baya zarardasınız sizin hesapla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…