Mutfak masrafı mı kira mı?

Bosanmayacaksaniz yapacaginiz bir sey yok gibi geldi bana,

yani adam maasli calisan degil, kirayi o odesin deseniz bile yetiremediginde mecbur siz cikarip vereceksiniz.

ancak anlasabilirsiniz, kisisel giderleri icin bir miktar elinde tutup, kalan tum parayi size vermesini talep edebiirsiniz ama nasil etki eder bilemedim.

onun disinda su durumda yatirim o bu dusunmektense direk haftalik yardimci alip azicik rahatlamaya calisirim, siz de cansiniz yani. Tamam cocuklar icin, esinize sevginiz icin yeniden deneyeyim demissiniz ama yipratmayin kendinizi bu kadar.

Kira,Faturalar,Aidat eşinizde olsun diyeceğim ama adam akıllı kazanmıyor demişsiniz yine size kalacak.
Çözümü sizde biliyorsunuz zaten zira sorunun gayet farkındasınız ama o tarafla ilgili yorum istemediğiniz için fazlasını yazmak istemiyorum.
Bu deveyi gütmek ile bu diyardan gitmek arasında durum. Ötesinde berisinde birşey deģişmez bence.

Esinizin düzenli olarak kira verebileceğini düşünüyor musunuz. Eğer öyle ise tabii ki mutfak sizde olsun kira onda. Ama ona bile şüphe duyuyor gibisiniz

Size fayda sağlamayan adamla neden evlilik

Hem kira hem çocuklar sendeyse zaten kocaya bir şey kalmıyor ki.
Kirayı ve aidatı ona ödet. Mutfak masrafı değişken bir şey, zorlanırsan biraz kısarsı, zamanı gelince fazla alırsın. Kirada öyle bir seçenek yok.

Çok uzun okuyamadım kusura bakma bütçe yönetimi tabi ki olmalı. Ama ev ve çocuk masrafını karsiladiktan sonra kocana ne kalıyor ki ? Mutfak elektirik su dogalgaz bunlar çocuk ve kira masrafı ediyor mu ? Şahsen benim çocuğun masrafı mutfak elektirik ve suyun 2 katı nerdeyse? Ortaya ortak bir para koyup gelir gidere gore ortak para koyun herkes cebine kalana baksın.

Yorumları okudum üç kuruş masrafa ite kaka ortak olacak bu adam yerine her şeyi sırtlarım hem bu adamdan kurtulurum hemde çocuğum daha küçükken onu bu duruma alıştırırım en azından gidip gelip evde bu hareketlerini gördükçe sinirim bozulan biri olmaz

Ben olsam mutfagi almazdim 2 ufak cocugum var cunku bizim mutfak goderimz cok fazla etiydi meyvesiydi sebzesiydi baligiydi kisamiyorum cocuklar olldugu icin 15 bini buluyor aylik ve disardan surekli yenmez bu sekilde besleniliyorsa mutfak daha masrafli birde dediginz gbi odemez vs mahcup olursunuz

Son düzenleme:
Reactions: Gif
Bence başa baş gidiyorsunuz ama adam mutfağa hakkıyla alışveriş yapıyorsa tabi. Kirayı düzenli ödeyecek ise kira faturalar ve aidati erkekte olmalı bence. Bunların ödeme günü belli stresini yaşamalı biraz, mutfağa kafasına göre alışveriş yaptığı için adam çok rahat. İmkanınız varsa da yakın zamanda boşayın size yük olmuş.

Mutfak bizim de büyük ihtimalle fazladır. Bir de o fiyatına falan bakmaz, toplu alışveriş yapmaz. Aslında mutfağı ben alsam daha tasarruflu olur gibi ama bilemiyorum. Yemekleri o yapıyor. Mutfak alışverişi de onda..ama yemekleri artık ben yapmak istiyorum. Daha sağlıksız besleniyoruz o yaptığında. Daha düzensiz oluyor.

Aslında şöyle. Kar zarar hesabi ile baktığımda çoğu zaman olması daha karlı gibi. Bakıcı acisindan. Ayrı olduğumuz dönemde zorlanmistim. Anneme muhtaç olmuştum. Annem uzaktan çok iyi hoş ama biraradayken çok kontrolcü. Annemle o sürecin asla olmayacağını anladım. Onunla da büyük bir kavga etmiştim. Üstüne bir de bakıcı tutmam gerekiyor. Evden çalıştığı için çocukları okula o götürüp getiriyor. Benim de iş düzenim bazen belirsiz olabiliyor. Yada uzun yıllardır alıştım kafama göre bir yerlere gitmeye. O durumda zorlanmistim. Hani dışarı yürüyüşe cikicam diyelim. Çocukları evde tek bıraksan olmaz..yanına gotursen olmaz. Veya alışverişe gittin diyelim, yada iş çıkışı bir yere gittin diyelim. Yani böyle genel bir hesap yaptığımda varlığı daha karlı. Ama ideal evlilik açısından sıkıntılı. Ve bu kadar cabama rağmen bana söylediği sözler ve hala asla anlamaması vs. Ona ders vermek açısından ve kendi kiymetim acisindan ayrılmak çok daha mantıklı. Ama o zaman yüklerim azalacak diyemem başka açılardan artacak..onlara alışmam gerekecek. En son işte net çizgi cizmistim. Ben asla mutfak ve faturayı düşünmek istemiyorum asla bana yansıtma demiştim. Ama yine bana yansıyor..yine o çizgiyi aşıyor. İşte o zaman sinirlerim aşırı bozuluyor. O zaman kendi yağımda kavrulmak daha mantıklı geliyor.

İdeal evliliği boşverin siz ordan zaten vazgeçmişsiniz kendi üstüne düşeni karşılasa neyse de onu da beceremiyor bakıcı daha mı fazlaya mâl olur net hesap yaptınız mı

O benden daha çok boşanmak istiyor. Ona göre fedakar olan o. Evde yaptığı işleri beni düşündüğü için yaptigini dusundugu için işine zaman ayiramadigini o yüzden başarılı olamadığını dusunuyor. Ayrıldığında çok daha fazla müşteri alacağını dusunuyor. Çok güveniyor kendine. Bir aylık ayrılık döneminde baya müşteri bağlamıştı kendine. Ve çok katı şekilde asla tekrar deneyelim kelimesini bile kabul etmiyordu. Hatta bu bende daha hırs gibi depresyon gibi birşey yaptı. O kadar şeye rağmen o nasıl bu modda olur kısmını kabullenemedim ve o süreçte hiç iyi durumda olamadım. İyi yönetemedim süreci. Sonra tam.ozguvenim geldi. Zaten psikologa falan da.gidiyordum. tek eşyalarını da alsın gitsin ev düzenini değiştireyim falan diye bekliyordum. Bu sefer o geldi. eski ortak bir tanıdıkla karsilasmis hala evli misiniz demiş. Biz çok uyumsuz bir çifttik aslında. Herkes sevgiliylen ayrilmamizi bekliyordu. Yada evlenince hemen bosaniriz gözüyle bakıyorlardi. Dışardan insanlar daha iyi gozlemliyor demekki. Neyse işte buna dank etmiş o an. Geldi işte gelirimi 20 bine çıkardım. Falanca ay şu seviyeye cikarcam. Her gün beste kalkcam. Spor yapicam. Şöyle böyle. Bence bir yıl daha deneyebiliriz. Hatta en başında da o hep 7-8 ayri yaşayalım sonra bosaniriz diyordu..yani ona göre o bensiz geçirdiği bir yıl zaten çok para kazanacağı için parayla bütün sorunlarımız biter gözüyle baktığı için bunu öneriyordu..ben tabi kabul etmiyordum. O kadar ayrı durduktan sonra neden devam edeyim. En son böyle geldiğinde çok kendinden emin, kararlı görünüyordu..ben de kabul ettim o yüzden. Hem çocuklar biraz daha büyüsün istedim. Bir kaybim olmaz nasılsa diye düşündüm.

Mutfak masrafınız aylık ne kadar mesala..
Bilmiyorum..benim sorum da buydu aslında. En son ben alışveriş yaparken bir haftalık toplu alışveriş 500 civarı tutuyordu. Şimdi kaç paradır kimbilir hiç bilmiyorum.

Ben kendim detayları merak eden biri olduğum için de bir şeyi anlatırken uzun anlatıyorum genelde. :) haklısınız uzunluk konusunda.

Bence aklınızda kalcağına, ileride acaba demek yerine denemeniz iyi olmuş. Yakında sizde hiç bir soru işareti bırakmayacak şekilde ikna olacaksınız gibi duruyor. Umarım çok geç kalmazsınız.

Esinizin düzenli olarak kira verebileceğini düşünüyor musunuz. Eğer öyle ise tabii ki mutfak sizde olsun kira onda. Ama ona bile şüphe duyuyor gibisiniz
Müşterileri bazen ödemelerini geciktiriyor. Şu dönem kiracı olmak zaten zor. Ev sahibinin gözüne batmamak için mümkün mertebe dikkat ediyoruz. Yani o da dikkat eder ama ben böyle bir risk almak istememistim. Ayın 15 i olur olmaz gönderiyorum çünkü ben.

Bilmiyorum..benim sorum da buydu aslında. En son ben alışveriş yaparken bir haftalık toplu alışveriş 500 civarı tutuyordu. Şimdi kaç paradır kimbilir hiç bilmiyorum.
Bir haftalık nasıl 500..biz 4 kişilik aile aylık mutfak,temizlik malz,çocukların harçlık, okul yemek v.s 12 bin civarı..markete girip birkaç parça şey tek seferde 400-500

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…