- 28 Mart 2014
- 2.883
- 2.361
bilmiyordum. ama azmin timsali resmen. maşallah diyim de.O diyet mevzuları bizim forumdan bi bayandi takip ediyorum.
Seninde var heralde instagram takipleselimmm :)
takipleşelim canım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bilmiyordum. ama azmin timsali resmen. maşallah diyim de.O diyet mevzuları bizim forumdan bi bayandi takip ediyorum.
Seninde var heralde instagram takipleselimmm :)
Burda konu açmıştı sonra ins hesabını yazdı bende takibe aldım.bilmiyordum. ama azmin timsali resmen. maşallah diyim de.
takipleşelim canım
cevap vermez olur muyuuummmm
chiLL bir sey soracağım, bu elma ve tarçın ikilisini tatlı elma ile mi yapıyorsun ekşi mi?
Bu beyaz ekmek olayı, eve pek girmez daha doğrusu sadece balık yeneceği zaman çıtır taze beyaz ekmek alırız. Normalde çavdar, tam.buğday ya da kepekli.
Yemeklerde yağ kullanımına dikkat ederim.
Ancak bir nokta var ki, tatlı. Tatlı olmazsa olmuyor.
Mesela nutella almamayı göze almıyoruz.
Yani ben aşırı tatliciyim. Şerbetli, çikolatalı, sütlü ne olursa olsun yerim. Yeter ki tatlı olsun.
Bazen tatlı içecekler bile kesmiyor. Sartlanmis gibi illa kalorisi yüksek tatlı olacak :))
Bazen irademe engel oluyorum.
Bir tane muza nutella sürüyorum o bana daha masum geliyor ama değil aslında.
Bunu nasıl aşabilirim.
Bu elma tarçın olayı mesela bana 3 4 günde bir yetmez. Ben her gün onu yemek isterim
Çok kilolu değilim. 5 kilo fazlam var sadece.
56 kilo olunca iyi oluyorum. Basen problemim var.
Ama çok kilolu olmadığın için bu kiloları daha zor veriyorum hatta veremiyorum
Verememenin sebebi ise tatlı galiba.
Yulaf bir ara çok tükettim. Severim de.
Bu sefer meyveli nesfit aldım. Ama o da midemi bulandiriyor.
Canim gözümden kaçmış lütfen kusurabakma.
Ben nutellayi yatağa sokup yiyordum halimi sen düşün. Gece kalkarsam rahat yiyim mutfağa kadar gidip kalori bile yakmiyordum
Elma tarçın her gün yaparsan sikilirsin. Ben kırmızı yada sarı elma ile yapıyorum. Hiç yeşil ile denemedim.
Bazen puding yapıyorum. Süt değil su kullanıyorum. 1 kase 150 kalori gibi bir şey oluyor. Çokta kötü değil.
Bazen sek quart yiyorum oda 150 kaloriye yakın.
Şekersiz ama tatlı reçel yaptım. Bazen onu ekmeğe sürüyorum. Kalorisi nedir bilmiyorum ama vücuttan çabuk çıkacak bir şey olduğu için sorun olacağını sanmıyorum.
Kızımın doğum günü pastasini yedim geçen. Normalde bayilip bitmem lazım çikolataya ama hiçte öyle aşırı bir isteğim olmadı hatta porsiyon fazla geldi. Sanırım kendimi biraz terbiye ettim :)
Canım tatlı istemesede hurma atarım ağzıma mesela.
Ben kendim de şunu gördüm. Kriz gelmeden tatlı yersem hafif atlatiyorum. Sende bi kaç gün elma tarçın yap bakalım. Canın istemesede yap. Çikolata falan isteyecek misin takip et kendini
Bak ben bazen yememem gereken şeyleri yiyorum. Kendime söyle diyorum, söz ver bunu yersen 1 saat leslie yapacak misin? Cevap evetse yiyorum. Sonra da sözümü tutuyorum.
Ve leslie alt vücutta daha etkili bence kesinlikle dene FrKafka
Hahah ya ciddi misin sen
Şuan sesli güldüm.
Ama masallahin var. O durumdan bu duruma.
Gayet iyisin.
Ya şuan bile akşam yaptığım tatlıyı tırtıkliyorum
Evet bir yerde de okumuştum. Kriz gelmeden yiyin diye.
Bir de insanin vücudu su ihtiyacı hissettiğinde açlık hissiyle aynı sey oluyormuş.
Mesela açlık hissi geldi aslında vücut su istiyor ama sen gidip alıştırmalık şeyleruğruna yiyorsun. Bu oluyor mu?
O yüzden susuz durmayın diyorlar.
Deneyeyim elma tarcini.
Bir dee yoğurdun içine zencefil, zerdeçal, tarçın katip yediğinde faydası oluyormuş.
Haftada sadece iki kere yapmak bile yeterleymiş.
Ben yoğurt pul biberi ve limonu hic sevmedim de o çok meşhurdu bir ara
Zerdeçal çok severim. Tarçın da severim.
Benim bugün konuşasım varmış kurban gibi sen denk geldin.
Kusura bakma ya.
Ne konuştum he
Ya ben onu bir ara yaptım.
Sonra sıkıldım bıraktım.
Spora gidiyorum hafta 3 4 gün.
Orada hocaya söylerim alt bölgeye daha çok yazar.
Ben aslında sadece haftada 3 gün yüzerek 2 haftada 1.5 kilo verdim.
Yani 6 günde gitti. Ama nasıl gitti çözemedim.
Simdi gitmiyor, epey yulaf yedim o zamanlar.
Onunla alakalı mi ki?
Hahah konuş hayatım konuşmak burda serbest
Beyaz peynir sever misin?
Ben çok severim her türlü peyniri yerim. Ağır peynir aldım. Ünal kalıp peynir. Üstüne çok az Zerdeçal. Peynir o kadar baskın ki Zerdeçal in tadını almıyorsun. Ben Zerdeçal i hep yemek masasında gözümün önünde tutuyorum.
Yoğurda doksen tadı anlaşılır. Bunu da dene
eejanaika da söylüyor yüzmek müthiş kilo verdiriyor ve sikilasiyor vücut.
Yulaf kalorisi düşük doyurucu ve faydalı vücuttan çabuk çıkıyor bu yüzden yiyin diyorlar.
Ben sabah omlet yapıyorum üstüne bir tatlı kaşığı yulaf atıyorum. Ekmek yemeden doyuyorum.
İstedikten sonra kilo vermek için bin tane yol var. Sen yeter ki kararını ver, kilolu Kafka mi olacaksın fit Kafka mi ..
Telefon pes etti sarjim bitti dün
Yani peynire bir düşkünlüğüm yok ama yerim. Ben daha çok tavukta kullanıyorum onu.
Ünal peynir de eşimin en sevdiği peynir :)
Ben yulafi bile muzla tüketmeyi seviyorum illa bi tatlılık oranı olacak :))
Fit Kafka gelsin basenlisi gitsin
Peynire Zerdeçal dök bakalım nasıl gelecek sana. .
Elma tarçın yaparsan bence bastirirsin o duyguyu. En kısa zamanda dene sonucu bildir merak ediyorum tatlı istediğini kesecek mi senin de
Tamam canım yapıp bildireceğim sana sonucu, seveceğimi sanıyorum
şu ekmeği bende hayatımdan çıkarmalıyım ya. ama bi yandan da hiç ekmek yemezseniz kas yıkımı olur vs bi sürü şey dolanıyor nette. bende en işime gelenleri doğru mu kabul ediyorum acaba
maşallah canım. bu kanser meselesinde genetik faktör çok önemli ama beslenmede önemli tabi. ben bu durumlar için kepekli grissini bulunduruyorum evde. kahvaltıda ekmek olmayınca midem bulanıyor. bazen bi istikrarla diyete başladığımda yemiyorum ekmek yerine grissini falan yiyorum ama benim bu konuda en büyük imtihanım eşimle. adam çok ekmek tok karın felsefesiyle yaşıyor. ha birde her çeşit bisküvi, çikolata, kek, jelibon aklına ne geliyorsa. alma diyince almıyo ama geçen gün bi kriz tuttu evde tatlı bişey arıyorum yok. her deliğe baktım yok en son kendi kendime konuşuyorum bunu kendine sen yaptın kızım diye neyse aradım gelirken çikolata al ama 1 tane al heeeee dedim o da toplamış gelmiş şuan bile masanın üzerinde top kekler bana bakıyor. bide böyle bişey var ıvır zıvırlar dolaba çekmeceye konulmayacak. hep el altında göz önündeDünya Sağlık örgütü günde 2 dilim ekmek tuketin diyor.
Ekmek kanserden bile koruyor. Bak ben icanadolu luyum. Hamur işi ekmek bizde çok tüketilir. Benim ailem de kanser hastası hiç yok.
Ben beyaz ekmek yemiyorum. İnan artık beyaz ekmek bana güzel bile gelmiyor.
Tahilli ekmek en güzeli. Ekmek ye. Sadece beyaz yeme aşırıya kaçma.
Ayrıca ben kocama gece ekmek al demeyi unutmuşum o yüzden bu sabah ekmek yemedim