Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

*Montig

Başlangıç......74.000
15.11.2013 ..66.600
22.11.2013.. 65.300
29.11.2013.. 64.700
06.12.2013. 64.000
13.12.2013.. 63.300
20.12.2013.. 62.500
27.12.2013.. 62.400
03.01.2014.. 62.000
10.01.2014 ..61.500
17.01.2014.. 59.900
24.01.2014.. 59.600
bu hafta . 58.900

mothervise.

10 Ocak - 67 kilo (diyete başlama)
16 Ocak - 66,2 (-800 gr)
24 Ocak - 65,5 (-700 gr)
31 Ocak - 65,5 (0)

masumm

geçen hafta: 74.2
bu hafta..... 72.4
giden 1800

lara.

baslangıç....70

fasulye turşusu ..

başlangiç .. 80. 6

Aeben
Başlangıç . 71.600
15.11.2013 ..70.300
22.11.2013 ..69.700
29.11.2013 ..69.500
06.12.2013 ..69.000
13.12.2013 ..68.300
20.12.2013 ..68.300
27.12.2013 ..68.900
03.01.2014 ..67.500
10.01.2014 ..68.500
17.01.2014 ..67.700
24.01.2014 ..68.900
ara verdi .

* Safinaz

15.11.2013 68.500
22.11.2013 68.700
29.11.2013 68.600
06.12.2013 68.600
13.12.2013 68.300
20.12.2013 68.100
27.12.2013 67.800
03.01.2014 68.200
10.01.2014 68.400
17.01.2014 68.200
24.01.2014 67.600

* Safinaz’ın eşi

Başlangıç: 122,400
20.12.2013 119.400
27.12.2013 117.400
03.12.2013 119.400
10.01.2014 118.300
17.01.2014 116.800
24.01.2014 117.400

* Naz

15.11.2013 81.200
tekrar montiye başladı

10.01.2014... 80.600
17.01.2014 ...79.000
24.01.2014... 78.000
31.01.2014 ...77,4 kg

*Katherina

15.11.2013 --------
22.11.2013 74.800
29.11.2013 74.100
06.12.2013 74.000

* Clight

Başlangıç XXX
15.12.2013
27.12.2013 ... 4 kg
03.01.2014
10.01.2014 ...2 kg .
17.01.2014
24.01.2014 ???

* Blackys

Başlangıç: 62.700
17.1.2014 62.300
emine sen nerelerdesin

diyarking.
?????????

Son düzenleme:
listeler bu hafta baya rotaarlı oldu safişin kulakları çınlasın

kahve konusunu unutmuşum .şekersiz ve kremasız içebilirsiniz . aslında monti amca kahvede sadece kafainsiz olani içebilirsiniz demiş lakin bir çok arkadaşımız kahveylede kilo verdi o yüzden pek ses edemiyorum . seçim sizin .
tatlandırıcı konusuna gelince ben ek sıcak bakmıyorum bünyede ne yapıyor tam bilinmiyor . saglıklı bulmuyorum acıkçası

bu konuda mother arkadaşımız daha uzman . mothercim bu günlerde o dogal dedigin tatlandırıcıyı kulanıyormusun kestinmi .? kullandıgın dönemlerde kilo verimin nasıl oldu . bu konuyu acıklarmısın bizlerde

Son düzenleme:
aklımda yanlış kalmış demekki abla ekmesiz ögünlerde yeniyor diye düşünmüştüm ..

abla ben karabulgur veya mercimekli salatalarda şöyle yapmayı düşünüyorum
sabah yumurtalı kahvaltı
öglen tahıllı salata diye yer dgeiştiriyorum.
meselaa yarın mercimekli salata yiycemm yogurtla
sabah 2 yumurta

laraa hoşgeldinnn , yeni gördüm cnm yazını
kaç kilosunnn ? aben ablam hep senden bahseder dönem dönemm yine verirsin kilollarınıı
monti ile güzel kilollar vermiştin sen dimi
Hoşbulduk canım ben en iyi monti ile veriyorum aebenimle tanışıklığımız çok eskilere dayanır sağolsun

Merhaba lara aramıza hoşgeldin monti yolculugunda başarılar diliyorum. umarım arzu ettiğin kiloya sağlıkla ve hiç zorlanmadan inersin:)
İnşallah montig hep beraber hedeflerimize ulaşılırız sağlıkla

Gunaydin .

Laram kolaygelsin . Sen karbon ogunlerinde ekmek yiyorsun deyilmi ? Laram karbon menulerinde yaga ne kadar dikkat ediyorsun ? Her yigidin bir yogurt yiyisi vardir derlerye , herkesinde bir monti yapisi var :))) .
Canım ben sizin gibi yapmıyorum gibi gelmeye başladı bana ama kadına özel sıktı beni nasıl olsa ilk yöntemle veriyorum diye pek incelemedim o daha bir detaylı ilk kitapta bilirsin karbonhidratla et ayır diye bir şey yoktu ben o usül gidiyorum ben ekmek yiyorum her öğün ama benim ekmeyi biliyorsun bir dilim birgünde 3 öğün anca bitiyor ve kesinlikle tok tutuyor bi de bana arkadaşlarım ne der bilmem o tost ekmeği formundaki ekmekler kesinlikle tam ekmek değil beyazdan iyi ama yine beyaz karışımlı onlar ben hem doymuyorum onlarla hemde onları yersem baklava yemiş kadar diyete uymadığım hissi veriyor bana yağa çok dikkat etmiyorum ama tereyağ yok asla margarin zaten yok hayatımda öyle işte canım. Bu arada kilo bildirimi yapıyormuyuz aebenim

Hoşbulduk canım ben en iyi monti ile veriyorum aebenimle tanışıklığımız çok eskilere dayanır sağolsun

İnşallah montig hep beraber hedeflerimize ulaşılırız sağlıkla

Günaydınnnnn
Ben monti ile çok şükür hedefime ulaştım laracım darısı başına olsun inşallah

menüm

saat 11

Yumurta peynir domates salatalık

ara

brüksel lahanası yogurtlu

akşam
tavuk gögüs sote, az havuçlu kıvırcık salata

gece

2-3 dilim armut

2 saat yürüyüş

Haftanın tam ortasından buuzzzzz gibi bir Sakaryadan günaydınlar efendim....

yoğun ve koşuşturmaca içerisinde bir yaşamdan selamlar diyorum hepinize

İşlerim hiç bitmiyor yaw, hayatımda sürekli bir hareketlilik.... Hiç bir şey yapmamadan boş boş durmayı, miskinlik etmeyi, kanepede uzanıp tv kumandası ile zap yapmayı ve buna benzer tembellik adına olan herşeyi yapmayı yada hiç bir şey yapmamayı istiyorum

Geçen hafta müstakbel eltim ve annesi misafir geldi. tabii benim haberim yoktu ben dışarıda iken öğrendim kaynanama gelmişler bana onlar geldikten sonra haber verdiler, bende misafir gibi gittim oturdum çayımı içtim kalktım

Bu arada düğün tarihine karar vermişler (ne aceleler varsa) gün netleşmiş yer tutulmuş.... 30 mayısta düğünümüz var a dostlar....
ardından 8 haziranda da çok sevdiğim bir arkadaşımın düğünü var.... Nazlım gibi beni de 2 düğün bekliyor yani ..... Tabii diyete tam gaz devam etmeli ki fit olmalı, olunmalı

Bunun dışında harıl harıl eşimle beraber ev arıyoruz.... Oturduğumuz evi satmaya karar verdik, dublex evden sıkıldım bıktım usandım artık.... Düz daire istiyorum.... Dolayısı ile dublexi satıp 3 adet daire alacağız mevkii, semt, ev derken arayışlarımız hızla devam ediyor, bir yandan eve alıcı diğer yandan da kendimize ev bakıyoruz.... Akşamları ve haftasonları full araç seyahati anlayacağınız

Ha birde bu arada annem dizinden menüsküs ameliyatı oldu pazartesi salı onunla ilgilendim.... Bir gece yattı ertesi günü taburcu oldu bir ay evde dinlemesi gerekiyor....
onun dışında kızım da yoğun bir öksürük krizi vardı geçen haftalarda kendi doktorumuz bizi araştırmaya sevk etti ve allerji doktorum bir görsün dedi... Bu akşamda onun randevusu var bakalım ne olacak.... Sanırım allerji testi yapılacak

benden haberler böyle işte yoğun koşturmaca içinde bir yaşam.... Diyet mi... diyet ne öldürüyor ne güldürüyor arada gidip geliyor... Hastane ortamı, misafirler bizim sokaklarda olmamız ucundan azcık sekteye uğratsa da diyeti yılmak yok yola devam....

Sizler de ne var ne yok umarım herkes iyidir keyifler yerindedir....

Aeben ablam ne oldu senin tahliller sonuç çıktı mı nedir son durum ? Eski sayfalara bakmadım biopsi falan olmadı demi???

Montig abla sen ne alemdesin cicim diyete devam mı? Nasıl gidiyor....

Diğer arkadaşlar da iyidir umarım....

laracımm hoşgeldin tekrardan ikinci kitap daha agır diyorusn yani öylem
benim elimd eilk kitap varr benn hala okumaıdm bugün çantama atıp getiridm okuyayım diye
sen yumurta ile ekmek yiyorsunn dimi sanki öle birşeyler demişti aben ablam..

günaydın bu arada dünki menümü yazayımm

kahvaltı
2 dlm ekmek
peynirrr, domates

öglen
ton balıklı marul salata

ara
10 fınfık 4 kayısı
kahve

akşam
1 tabak kapuska
1 kase yogurt

gece: 3 minik domates çok acıkmıştım..

lara o poşetli market ekmekleri banada öyle geliyor
dün bi markette yuvarlak tb ekmegi buldum bir poşette 5 adet var
roll ekmek gibi sanırım 50 gram filandır bi tanesi

geçend ebi fırındn almıştım midemi acaip yaktı..

Tekrar Merhaba!

Öncelikle herkese sıcak karşılayışları için teşekkür ederim.
Dün akşam misafirlikte kaçamak yapmadı isem sebebi "yersen ye fasulye yarın ne yediğini o tombul parmaklarınla yazar kendin hesap verir kendin utanırsın" deyişim ve daha yemeden size hesap vereceğimden utanarak vazgeçişimdir.
Yani şimdiden bile kafama göre diyet yaptığım dönemlere göre bir sorumluluk hissetmeye başladım. Burası bir nevi diyetisyen etkisi gibi. Bazen korkarak hesap vereceğinden utanarak kaçamaktan vazgeçiriyor , ve sorularını hemen sorabiliyorsun. haftalık da tartılırsam tamamdır :) Sıcak inasanlarla bir arada diyetisyen etkisi. Bunu çok sevdim :)

@ masumm : dün ben girmediğim saatlerde gelen yanıtlardan da anladım ki doğru güzel bir başlangıç yapmışım ve sen dün bana cevap vermese idin belki de vazgeçerdim. Samimiyetin için teşekkürler. Bir gün 36 beden oldugumuzda sarellenin kendisini ( hatta ben bitterlisini istiyorum!!) 1 tatlı kaşığı gömer pişmanlık çekmeyiz :)

@ aaben : sizden öğreneceğim çok şey var sanırım monti ile ilgili. Yardımlar için çok teşekkürler. Fırsat buldukça (biraz yoğun çalışıyorum bu aralar, fabrikaya çok gidip gelmelerim var ve şehirdışı ve yurtdışı) menülerimi paylaşmak istiyorum ki hatalarım oldugunda siz beni uyarın. Bu sisteme alışmam biraz zaman alacak çünkü. Bu arada kg takibine alındığımı gördüm hem sevindim hem tırstım çünkü artık istesem de bozamam montiyi çok büyük iddialarım yok zaten haftada 1,5kg versem yeterli benim için.
Bu arada 80,6kg 27.01.2014 diyete başlangıç kilomdu. En son tartım da şöyle idi : 04.02.2014 78,6kg . Tartıldıkça yine yazarım size.

Öğleden sonrası ve spor sonrası için tavsiyelerinize uyacağım . Bu sabah da işe gelirken 1 paket çiğ fındık aldım zaten. Meyve ile deneyeceğim.

Dünkü menümü paylaşmak istiyorum :

Sabah :
*1 haşlanmış yumurta
*1 domates
*5 yeşil zeytin

Öğle :
*1 tabak türlünün içindeki 3-4 et parçası ( kızartılmış patlıcanla patatesle yapmışlardı)
*1 kase salata
*1 kase cacık

Ara 1:
*1 elma
*1 kase y.yağlı yoğurt ( 2sini bir arada yemem hata imiş; yedikten sonra öğrendim )

Ara 2:
*1 armut

Akşam :
(misafirlik evinde reddedebildiğim ve bulabildiğim kadarı ile)
*4 kaşık ciğerli bulgur pilavı ( ciğerinden 2,3 tane yedim)
*közlenmiş patlıcan-kırmızı biberli zaytinyağlı bişey (salata gibi ama tam da değildi:))
*yeşil salata
*2,3 tane salatalık turşusu

Ara 3:
(yemekten 1,5 saat sonra çay ile)
*1 avuç çiğ kırılmış ceviz

Turşuya dayanamıyorum ayol Allahtan düşük tansiyonluyum da turşudaki tuz tansiyonumu çıkarmıyor :)

Bu sabah da güne şöyle başladım :
*1 dilim tam buğday ekmeği ( ama somun ekmekten kesilen 1 dilim, 2 dilim tost ekmeği gibi)
*5 yeşil zeytin
*4 chery domatis

sabah yediğim ekmeğin bir sınırı var mı?
ve aynı şekilde zeytinde bir limit var mı?

kuruyemiş ile yoğurdu birlikte tüketebilir miyim?

Ne dersiniz?.... :)

ne güzel snei korkutabilmişsem ne mutlu banaaa
valla insan hesap vericem diye yemiyorrr ..
menülerin zmanla düzelir cnm ve sonra usta montici olursunn

ekmek ile zeytini ben çok yemiyorum kahvaltıda yag ile kh birleşmesin diye
kuruyemiş yogurt yiyebilirsin
ekmekte 3 dlm e kadar yiyebiliyoruz cnm günlükkk
ara ögünleirn çok geldi bana ama ilk haftadan sonra azalır çünkü
okadar çok acıkmıycaksın kan şekerin düzene giricek çünküü

Fasulye aramıza hoş geldin canım.... Ben eski monticilerdenim... Az çok bilirim kurallarını.... Tabii burada seni en doğru yönlendirecek kişi yani sayfasının sahibi olan aeben ablamdır.... Bizlerde tabii elimizden geldiğince bildiklerimizi cevaplarız çok doğru bir yerde olduğunu vurgulamak istiyorum ki sende zaten fark etmiş ve yazmışsın.... Bol enerjili günler diliyorum tatlım sana

Dünkü menün biraz cıss olmuş tatlım.... Yaşam şartların nedir bilmiyorum lakin.... Araların çok fazla.... önce bunları kısmaya çalış hatta mümkünse bence ara hiç yapma.... Günü üç öğünle bitirmeye çalış... İlk haftalarda bu zor olabilir fakat zamanla buna da alışırsın kan şekeri üzerine bir beslenme olduğu için bünyen beslenmeyi kabullendiğinde sende ara yapma ihtiyacı duymayacaksın...

Bu günkü menüne gelince ekmek ile zeytini münkün mertebe yememeye çalışsan daha iyi yada min. seviyede....
Kahvaltıda ekmeğe 5 dilime kadar izin var diye aklımda kalmış... Ama sanırım bu 5 dilim normal ekmek dilimi olarak

kuru yemiş ve yoğurt ikilisine aeben ablam cevap verir.... Şahsen ben ikisini şu şekilde tüketmeyi tercih ediyorum
bir kase yoğurt, dövülmüş ceviz yada fındık ve bol tarçın
hem tatlı krizimi bastırıyor hem de tokluk hissi yaratıyor bende.... Şahsen bir yoğurt manyağı olduğumdan gün boyu yiyebilirim

Tekrar hoş geldin tatlım umarım bıkmadan yılmadan hedefine ulaşırsın....

Aaben estağfurullah :) Montignac'ın official sitesine sordum, biliyorsun. "Evet STEVIA kullanabilirsiniz" dediler. Diyetten sonra şekerim düzene girdiği için tatlı yeme isteğim çok yok. O yüzden çok tatlı yapmadım. Ama birkaç kez yaptığımda da kilo vermeme çok etkisi olmadı. Zaten çok az az kilo verebiliyorum.

Bir de tatlıyı seven arkadaşlar için bir tüyo daha vereyim. Monticnac'ın kendi sitesinde fruktoz (meyve şekeri) da düşük gi'li yiyecekler arasında yer alıyor. Hatta fruktozla yapılan dondurma da öyle.

Fruktozu da Stevia'yı da hem büyük marketlerden, hem de eczanelerden bulmak mümkün

Dünkü menümü de yazayım:

Sabah
Çavdarlı gevrek

Öğle
Susamlı baget, zeytinyağlı fasülye, ayran, salata

Ara
1 portakal

Akşam
İstavrit ızgara, salata

fasulyee , çiko ile ilgili bişiy yazıcam yüzde %80 kakolu çikolar var
onlardan iki kare filan yiyordum ben
ilk montide meyve yerine tartıldıgım gün ödül olarak bitterr kahvenin yanında

ama aben ablam daha iyi bilir tabiki

Aman Tanrım bitterli çikolata mı! Rüyalarım gerçekmi oluyor yoksa!!
izin çıkarsa yerim valla affetmem yeter ki vucuduma kakao girsin, kakao çekirdeği kemirmeye razıyım :)

safinaz teşekkür ederim, hoşbuldum :)

ekmekle zeytin yiyemiyor isek ne tavsiye edersiniz? yağı az olsun diye suda salamura edilen yeşillerden yiyorum zaten siyah zeytin midemi ağrıtıyor pek yemem. Ekmek yediğim günlerde yanına ne yiyem? diabetik reçelden olur mu mesela 1çay kaşığı?

ara öğünümün çokluğu konusunda haklısınız. azaltmam gerek. öğlen 12de akşam da 7-8 gibi yediğim için 7-8 saatlik açlık beni mahvediyor. hele 3 gibi fln gözüm dönüyor. ofise kazara dana falan girmiş olsa affetmem çökerim üstüne öyle bişey oluyorum :)

ama zaten hipoglisemim var, açlık krizlerini bünyem çok sık yapıyor. Sizin de dediğiniz gibi kan şekerim düzene girerse bu hissiyatım azalacaktır.

İnşallah! Umarım!

ve bu arada daha önceden de olsa herhangi bir diyet ile 20li 30lu 40lı kilolar veren herkesin iradesinden öpmek istiyorum gerçekten maşallah sizlere

yumurtalı kahvaltı ettiğin günlerde zeytin yiyebilirsin.... Ama zeytine düşkünlüğün yok ise de ekmekli kahvaltı yaptığında naçizane tavsiyem ekmeğin yanında yağsız beyaz peynir domates salatalık yeşillik tüketebilirsin.... Diabetik ürünler pek tavsiye edilmiyor diye biliyorum ben montide... Çünkü diabetik ürün de olsa içlerinde tatlandırıcı var maalesef buda bize uymuyor....
Yumurtalı kahvaltılarında diabetik diye geçen reçelden bir çay kaşığı yiyebilirsin nefsini köreltmek için fakat ekmekli kahvaltıda yemesen çok daha faydalı bence....

evet canım ara öğünlerin çok fazla.... Öğle yemeği ile akşam yemeği arasında acıkıyorsan eğer öğle yemeğinde ki miktarı arttır derim ben... Montide öğün miktarı yok doyana kadar yemelisin.... Tabi 5 tabak değil de
eğer öğlen de tam doymuş olursan eğer ara yapma ihtiyacı duymazsın ki buda seni akşama kadar tutar
hatta ben öğle yemeğinden sonra o kadar tok oluyorum ki akşamları bazen bir kase yoğurt ile geçiştiriyorum
emin ol zamanla sende böyle oalcaksın... pes etme yeter

fasulye gün kurusu kayısıyı kakoya batır yee muhteşemmm:)
çiko gibi tadı oluyor nefsini körlüyorr tavsiye ederim..

bu öğlen çok yiyerek ilk denememi yapayım :) salata ve sebze tabağımı büyüteyim. yanın1 da yoğurt basarım ohh :)

bakalım daha geç acıkacak mıyım? sonuçları yazarım sana safinaz :)

fasulye gün kurusu kayısıyı kakoya batır yee muhteşemmm:)
çiko gibi tadı oluyor nefsini körlüyorr tavsiye ederim..

masumm bu çok süper bir fikir!! çünkü ben içi meyveli (portakallı kayısılı böğürtlenli..) bitterlere bayılırım :)
mesela öğlen marketten kayısı ile kakao alsam. Bugunku öğle- akşam arasını bununla yapsam kaç tane yemeliyim sence en fazla?
bana kalırsa 7-8 tane yerim cunku

bir de koyu renkli olan kayısıdan mı açık renkli olan kayısıdan mı alayım, koyu renkli olan daha şekerli gibi ama açık renkli olan da kükürtdioksitle kurutulduğu için azcık yapay sanırım ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…