Hoşbulduk canım ben en iyi monti ile veriyorum aebenimle tanışıklığımız çok eskilere dayanır sağolsunlaraa hoşgeldinnn , yeni gördüm cnm yazını
kaç kilosunnn ? aben ablam hep senden bahseder dönem dönemm yine verirsin kilollarınıı
monti ile güzel kilollar vermiştin sen dimi
İnşallah montig hep beraber hedeflerimize ulaşılırız sağlıklaMerhaba lara aramıza hoşgeldinmonti yolculugunda başarılar diliyorum. umarım arzu ettiğin kiloya sağlıkla ve hiç zorlanmadan inersin:)
Canım ben sizin gibi yapmıyorum gibi gelmeye başladı bana ama kadına özel sıktı beni nasıl olsa ilk yöntemle veriyorum diye pek incelemedim o daha bir detaylı ilk kitapta bilirsin karbonhidratla et ayır diye bir şey yoktu ben o usül gidiyorum ben ekmek yiyorum her öğün ama benim ekmeyi biliyorsun bir dilim birgünde 3 öğün anca bitiyor ve kesinlikle tok tutuyor bi de bana arkadaşlarım ne der bilmem o tost ekmeği formundaki ekmekler kesinlikle tam ekmek değil beyazdan iyi ama yine beyaz karışımlı onlar ben hem doymuyorum onlarla hemde onları yersem baklava yemiş kadar diyete uymadığım hissi veriyor bana yağa çok dikkat etmiyorum ama tereyağ yok asla margarin zaten yok hayatımda öyle işte canım. Bu arada kilo bildirimi yapıyormuyuz aebenimGunaydin .
Laram kolaygelsin . Sen karbon ogunlerinde ekmek yiyorsun deyilmi ? Laram karbon menulerinde yaga ne kadar dikkat ediyorsun ? Her yigidin bir yogurt yiyisi vardir derlerye , herkesinde bir monti yapisi var :))) .
Hoşbulduk canım ben en iyi monti ile veriyorum aebenimle tanışıklığımız çok eskilere dayanır sağolsun
İnşallah montig hep beraber hedeflerimize ulaşılırız sağlıkla
Hoşbulduk canım ben en iyi monti ile veriyorum aebenimle tanışıklığımız çok eskilere dayanır sağolsun
İnşallah montig hep beraber hedeflerimize ulaşılırız sağlıkla
Canım ben sizin gibi yapmıyorum gibi gelmeye başladı bana ama kadına özel sıktı beni nasıl olsa ilk yöntemle veriyorum diye pek incelemedim o daha bir detaylı ilk kitapta bilirsin karbonhidratla et ayır diye bir şey yoktu ben o usül gidiyorum ben ekmek yiyorum her öğün ama benim ekmeyi biliyorsun bir dilim birgünde 3 öğün anca bitiyor ve kesinlikle tok tutuyor bi de bana arkadaşlarım ne der bilmem o tost ekmeği formundaki ekmekler kesinlikle tam ekmek değil beyazdan iyi ama yine beyaz karışımlı onlar ben hem doymuyorum onlarla hemde onları yersem baklava yemiş kadar diyete uymadığım hissi veriyor bana yağa çok dikkat etmiyorum ama tereyağ yok asla margarin zaten yok hayatımda öyle işte canım. Bu arada kilo bildirimi yapıyormuyuz aebenim
Tekrar Merhaba!
Öncelikle herkese sıcak karşılayışları için teşekkür ederim.
Dün akşam misafirlikte kaçamak yapmadı isem sebebi "yersen ye fasulye yarın ne yediğini o tombul parmaklarınla yazar kendin hesap verir kendin utanırsın" deyişim ve daha yemeden size hesap vereceğimden utanarak vazgeçişimdir.
Yani şimdiden bile kafama göre diyet yaptığım dönemlere göre bir sorumluluk hissetmeye başladım. Burası bir nevi diyetisyen etkisi gibi. Bazen korkarak hesap vereceğinden utanarak kaçamaktan vazgeçiriyor , ve sorularını hemen sorabiliyorsun. haftalık da tartılırsam tamamdır :) Sıcak inasanlarla bir arada diyetisyen etkisi. Bunu çok sevdim :)
@ masumm : dün ben girmediğim saatlerde gelen yanıtlardan da anladım ki doğru güzel bir başlangıç yapmışım ve sen dün bana cevap vermese idin belki de vazgeçerdim. Samimiyetin için teşekkürler. Bir gün 36 beden oldugumuzda sarellenin kendisini ( hatta ben bitterlisini istiyorum!!) 1 tatlı kaşığı gömer pişmanlık çekmeyiz :)
@ aaben : sizden öğreneceğim çok şey var sanırım monti ile ilgili. Yardımlar için çok teşekkürler. Fırsat buldukça (biraz yoğun çalışıyorum bu aralar, fabrikaya çok gidip gelmelerim var ve şehirdışı ve yurtdışı) menülerimi paylaşmak istiyorum ki hatalarım oldugunda siz beni uyarın. Bu sisteme alışmam biraz zaman alacak çünkü. Bu arada kg takibine alındığımı gördüm hem sevindim hem tırstım çünkü artık istesem de bozamam montiyiçok büyük iddialarım yok zaten haftada 1,5kg versem yeterli benim için.
Bu arada 80,6kg 27.01.2014 diyete başlangıç kilomdu. En son tartım da şöyle idi : 04.02.2014 78,6kg . Tartıldıkça yine yazarım size.
Öğleden sonrası ve spor sonrası için tavsiyelerinize uyacağım . Bu sabah da işe gelirken 1 paket çiğ fındık aldım zaten. Meyve ile deneyeceğim.
Dünkü menümü paylaşmak istiyorum :
Sabah :
*1 haşlanmış yumurta
*1 domates
*5 yeşil zeytin
Öğle :
*1 tabak türlünün içindeki 3-4 et parçası ( kızartılmış patlıcanla patatesle yapmışlardı)
*1 kase salata
*1 kase cacık
Ara 1:
*1 elma
*1 kase y.yağlı yoğurt ( 2sini bir arada yemem hata imiş; yedikten sonra öğrendim)
Ara 2:
*1 armut
Akşam :
(misafirlik evinde reddedebildiğim ve bulabildiğim kadarı ile)
*4 kaşık ciğerli bulgur pilavı ( ciğerinden 2,3 tane yedim)
*közlenmiş patlıcan-kırmızı biberli zaytinyağlı bişey (salata gibi ama tam da değildi:))
*yeşil salata
*2,3 tane salatalık turşusu
Ara 3:
(yemekten 1,5 saat sonra çay ile)
*1 avuç çiğ kırılmış ceviz
Turşuya dayanamıyorum ayolAllahtan düşük tansiyonluyum da turşudaki tuz tansiyonumu çıkarmıyor :)
Bu sabah da güne şöyle başladım :
*1 dilim tam buğday ekmeği ( ama somun ekmekten kesilen 1 dilim, 2 dilim tost ekmeği gibi)
*5 yeşil zeytin
*4 chery domatis
sabah yediğim ekmeğin bir sınırı var mı?
ve aynı şekilde zeytinde bir limit var mı?
kuruyemiş ile yoğurdu birlikte tüketebilir miyim?
Ne dersiniz?.... :)
Tekrar Merhaba!
Öncelikle herkese sıcak karşılayışları için teşekkür ederim.
Dün akşam misafirlikte kaçamak yapmadı isem sebebi "yersen ye fasulye yarın ne yediğini o tombul parmaklarınla yazar kendin hesap verir kendin utanırsın" deyişim ve daha yemeden size hesap vereceğimden utanarak vazgeçişimdir.
Yani şimdiden bile kafama göre diyet yaptığım dönemlere göre bir sorumluluk hissetmeye başladım. Burası bir nevi diyetisyen etkisi gibi. Bazen korkarak hesap vereceğinden utanarak kaçamaktan vazgeçiriyor , ve sorularını hemen sorabiliyorsun. haftalık da tartılırsam tamamdır :) Sıcak inasanlarla bir arada diyetisyen etkisi. Bunu çok sevdim :)
@ masumm : dün ben girmediğim saatlerde gelen yanıtlardan da anladım ki doğru güzel bir başlangıç yapmışım ve sen dün bana cevap vermese idin belki de vazgeçerdim. Samimiyetin için teşekkürler. Bir gün 36 beden oldugumuzda sarellenin kendisini ( hatta ben bitterlisini istiyorum!!) 1 tatlı kaşığı gömer pişmanlık çekmeyiz :)
@ aaben : sizden öğreneceğim çok şey var sanırım monti ile ilgili. Yardımlar için çok teşekkürler. Fırsat buldukça (biraz yoğun çalışıyorum bu aralar, fabrikaya çok gidip gelmelerim var ve şehirdışı ve yurtdışı) menülerimi paylaşmak istiyorum ki hatalarım oldugunda siz beni uyarın. Bu sisteme alışmam biraz zaman alacak çünkü. Bu arada kg takibine alındığımı gördüm hem sevindim hem tırstım çünkü artık istesem de bozamam montiyiçok büyük iddialarım yok zaten haftada 1,5kg versem yeterli benim için.
Bu arada 80,6kg 27.01.2014 diyete başlangıç kilomdu. En son tartım da şöyle idi : 04.02.2014 78,6kg . Tartıldıkça yine yazarım size.
Öğleden sonrası ve spor sonrası için tavsiyelerinize uyacağım . Bu sabah da işe gelirken 1 paket çiğ fındık aldım zaten. Meyve ile deneyeceğim.
Dünkü menümü paylaşmak istiyorum :
Sabah :
*1 haşlanmış yumurta
*1 domates
*5 yeşil zeytin
Öğle :
*1 tabak türlünün içindeki 3-4 et parçası ( kızartılmış patlıcanla patatesle yapmışlardı)
*1 kase salata
*1 kase cacık
Ara 1:
*1 elma
*1 kase y.yağlı yoğurt ( 2sini bir arada yemem hata imiş; yedikten sonra öğrendim)
Ara 2:
*1 armut
Akşam :
(misafirlik evinde reddedebildiğim ve bulabildiğim kadarı ile)
*4 kaşık ciğerli bulgur pilavı ( ciğerinden 2,3 tane yedim)
*közlenmiş patlıcan-kırmızı biberli zaytinyağlı bişey (salata gibi ama tam da değildi:))
*yeşil salata
*2,3 tane salatalık turşusu
Ara 3:
(yemekten 1,5 saat sonra çay ile)
*1 avuç çiğ kırılmış ceviz
Turşuya dayanamıyorum ayolAllahtan düşük tansiyonluyum da turşudaki tuz tansiyonumu çıkarmıyor :)
Bu sabah da güne şöyle başladım :
*1 dilim tam buğday ekmeği ( ama somun ekmekten kesilen 1 dilim, 2 dilim tost ekmeği gibi)
*5 yeşil zeytin
*4 chery domatis
sabah yediğim ekmeğin bir sınırı var mı?
ve aynı şekilde zeytinde bir limit var mı?
kuruyemiş ile yoğurdu birlikte tüketebilir miyim?
Ne dersiniz?.... :)
listeler bu hafta baya rotaarlı oldusafişin kulakları çınlasın
kahve konusunu unutmuşum .şekersiz ve kremasız içebilirsiniz . aslında monti amca kahvede sadece kafainsiz olani içebilirsiniz demiş lakin bir çok arkadaşımız kahveylede kilo verdi o yüzden pek ses edemiyorum . seçim sizin .
tatlandırıcı konusuna gelince ben ek sıcak bakmıyorum bünyede ne yapıyor tam bilinmiyor . saglıklı bulmuyorum acıkçası
bu konuda mother arkadaşımız daha uzman . mothercim bu günlerde o dogal dedigin tatlandırıcıyı kulanıyormusun kestinmi .? kullandıgın dönemlerde kilo verimin nasıl oldu . bu konuyu acıklarmısın bizlerde
safinaz teşekkür ederim, hoşbuldum :)
ekmekle zeytin yiyemiyor isek ne tavsiye edersiniz? yağı az olsun diye suda salamura edilen yeşillerden yiyorum zaten siyah zeytin midemi ağrıtıyor pek yemem. Ekmek yediğim günlerde yanına ne yiyem? diabetik reçelden olur mu mesela 1çay kaşığı?
ara öğünümün çokluğu konusunda haklısınız. azaltmam gerek. öğlen 12de akşam da 7-8 gibi yediğim için 7-8 saatlik açlık beni mahvediyor. hele 3 gibi fln gözüm dönüyor. ofise kazara dana falan girmiş olsa affetmem çökerim üstüne öyle bişey oluyorum :)
ama zaten hipoglisemim var, açlık krizlerini bünyem çok sık yapıyor. Sizin de dediğiniz gibi kan şekerim düzene girerse bu hissiyatım azalacaktır.
İnşallah! Umarım!
ve bu arada daha önceden de olsa herhangi bir diyet ile 20li 30lu 40lı kilolar veren herkesin iradesinden öpmek istiyorum gerçekten maşallah sizlere
Aman Tanrım bitterli çikolata mı! Rüyalarım gerçekmi oluyor yoksa!!
izin çıkarsa yerim valla affetmem yeter ki vucuduma kakao girsin, kakao çekirdeği kemirmeye razıyım :)
safinaz teşekkür ederim, hoşbuldum :)
ekmekle zeytin yiyemiyor isek ne tavsiye edersiniz? yağı az olsun diye suda salamura edilen yeşillerden yiyorum zaten siyah zeytin midemi ağrıtıyor pek yemem. Ekmek yediğim günlerde yanına ne yiyem? diabetik reçelden olur mu mesela 1çay kaşığı?
ara öğünümün çokluğu konusunda haklısınız. azaltmam gerek. öğlen 12de akşam da 7-8 gibi yediğim için 7-8 saatlik açlık beni mahvediyor. hele 3 gibi fln gözüm dönüyor. ofise kazara dana falan girmiş olsa affetmem çökerim üstüne öyle bişey oluyorum :)
ama zaten hipoglisemim var, açlık krizlerini bünyem çok sık yapıyor. Sizin de dediğiniz gibi kan şekerim düzene girerse bu hissiyatım azalacaktır.
İnşallah! Umarım!
ve bu arada daha önceden de olsa herhangi bir diyet ile 20li 30lu 40lı kilolar veren herkesin iradesinden öpmek istiyorum gerçekten maşallah sizlere
yumurtalı kahvaltı ettiğin günlerde zeytin yiyebilirsin.... Ama zeytine düşkünlüğün yok ise de ekmekli kahvaltı yaptığında naçizane tavsiyem ekmeğin yanında yağsız beyaz peynir domates salatalık yeşillik tüketebilirsin.... Diabetik ürünler pek tavsiye edilmiyor diye biliyorum ben montide... Çünkü diabetik ürün de olsa içlerinde tatlandırıcı var maalesef buda bize uymuyor....
Yumurtalı kahvaltılarında diabetik diye geçen reçelden bir çay kaşığı yiyebilirsin nefsini köreltmek için fakat ekmekli kahvaltıda yemesen çok daha faydalı bence....
evet canım ara öğünlerin çok fazla.... Öğle yemeği ile akşam yemeği arasında acıkıyorsan eğer öğle yemeğinde ki miktarı arttır derim ben... Montide öğün miktarı yok doyana kadar yemelisin.... Tabi 5 tabak değil de
eğer öğlen de tam doymuş olursan eğer ara yapma ihtiyacı duymazsın ki buda seni akşama kadar tutar
hatta ben öğle yemeğinden sonra o kadar tok oluyorum ki akşamları bazen bir kase yoğurt ile geçiştiriyorum
emin ol zamanla sende böyle oalcaksın... pes etme yeter
fasulye gün kurusu kayısıyı kakoya batır yee muhteşemmm:)
çiko gibi tadı oluyor nefsini körlüyorr tavsiye ederim..