Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

hoşgeldin araamızaa soruların 2. ve 3. cüsüne yanıt vereyim cnm
tatlandırıcı tavsiye etmiyordu bu diye ama kullananlar var aben abla gelir sanadaha çok yardımcı olur bu konuda.
kilo çizelgesi nasıl yapılır diye bri link var ordan oluşturyorsun cnm hatta sana link yapıştırayım ben
kahve olayını bend e bilmiyorum ama günde 2 kahve içiyorum ben bir türk kahvesi birde nescafe sütsüz şekersizz bunlar.

Geri dönüşün için teşekkür ederim masumm :)

hoşbuldum bu arada :)

vücudum deneme tahtası gibi oldu ama sonuç olarak yine tombulum, yine tombulum :/

Akşam eve gidip yemek yaptığımda ancak 8de yiyebiliyorum. Spora gitmiş isem dönüşte 9u buluyor. Spor yaptığım günler yogurtla gecistirmeye calısıyorum ama diğer günler olmuyor. Geç yemek olayını çözebilsem bir de şu tatlıya olan zaafım olmasa Adriana Lima gibi olabileceğime inanıyorum ama glikoz denilen şeyin bağımlısıyım onsuz hayat çok zor, çok sıkıcı ....

Son düzenleme:

kaç kilosunnn çalışıyormusunn?

kaç kilosunnn çalışıyormusunn?

çalışıyorum evet. 80.6 kg idim geçen pazartesi; dikkat ederek bugun 78.6 kg olmuşum. 63kg olmam lazım, bana yakışan kilo o. Boyum 1.66. Kilom vucuduma tam dağılıyor özellikle çıkıntılı bir yerim yok tam bir tombulum
15 kg lık bir yolum var. Haftada 1.5kg vermeyi hedefliyorum. Haftada 3 gün spora gidiyorum 40dk jimnastik gibi birşey. 10 haftada hedefe ulaşmış olmam gerekiyor planlarıma göre. 15 Nisan da zaferimi kutlamak istiyorum :)

sen çalışıyor musun ? kaç kilo vermen gerekiyor ?

evet cnm bende çalışıyorum ben daha önce 93 ten 63 e kadar indim
sonra işte çizelgemde gördügün gibi 74 lere kdar çıktım.
monti diyetiyle önce 60 sonrada 58 olmayı hedefliyorum
monti diyetini 2 yıl önce yaptım 10 kilo verdim ve o kilolalrı geri almadım
ne zman montiyi bıraktım ozmandan beri yoyo etkisi oldu bünyemde ver al - al ver

geçmi çıkıyorsun sen işten, bend eönceden geç çıkıyorudm ama şimdi 6 da çıkıyorum 6:30 da evdeyim.

monti diyeti gerçekten çok güzle bir diyet şeker dengende düzene girer zamanla canın talı bile çekmiyor

Tatlı olayını bir çözebilsem zaten :)
Ekmeğe düşkün değilim ama kek kurabiye çikolata varsa dayanamıyorum. Akşamın bir vakti aklıma düşüyorlar !! :)

7de evde oluyorum aslında. Ama işler yemek derken ancak 8i buluyor yemem. Öğle yemeği konusunda şanslıyım salata yoğurt ve zeytinyaglı her daim çıkıyor yemekhanede. Beni aslında zorlayan 2 zaman dilimi oluyor gün içerisinde :

1. öğle yemeği ile akşam iş çıkışı arası : 1 elma 1 küçük yoğurtla geçiştirmeye çalışıyorum ama çok aç hissediyorum bu arada ve zararlı ama tatlı birşey ikram edilmişse geri çevirmek çok zor oluyor!! :)

2. Akşam yemeğinden sonra yatmadan önce 10-11 gibi atıştırma ihtiyacı geliyor ve nedense hep tatlı şeyler için oluyor bu. O an nutellayla karşı karşıya gelmişsem 10dk sonrası boş bir nutella kavanozu, kirli bir tatlı kaşığı ve ağzı gözü nutella olmuş pişman ve tombul ben oluyor

Monti de mesela bu 2 zaman diliminde nasıl yardımcı olabilirim kendime?

30kg vermeni inanılmaz karşıladım bu arada ; maşallah. Umarım yine hedefine inersin.

Haftada kaç kg verebiliyorsun monti ile?

ismin neydi fasulyemi diyeyim yoksa?

eve gidince direk yemek yesen olmazmı tabi yemekleir önceden hazır etceksin evlimisin bu arada çocuk filan avrmı ozman durumlar degişebiliyorrr onun için sordum .

montiye başlarsan açlık ve tatlı krizleirn ortadan kalkar zaten
öglen proteinli bir şşeyler çıkmıyormu yemek hanede?
sebze yiyorsan akşama protein tüketmeye çalış

misla ben şöyle yapıyorum , sabah evde kahvaltımı yapıyorum
5 gün çalışıyorum tonlu,tavuklu, peynirli salatalar tüketiyorum öglende
bazne evd eyumurta yiyip burda tost yiyorum salata ilee

öglen ile akşam arasında meyve ve kuruyemiş bazen sadece meyve tüketiyorum.
sende o arada acıkıyorsan meyve ve kuruyemiş tüket cnm
montite süt ürünü ve meyve aynı zmanda yenilmiyor.

aben abla bende sana sorucaktım
keğekli makana yiyebiliyorduk dimi bol domates sosu ilee
yanında yogurt olmadan?

birdee sarella varya şekersiz ondan yiyebilirmiyiz bazen?

son olarak elimde kara bulgur var onu montide kullanabilimiyim salat içinde?

eyvah eyvah cehaletimin kurbanı oldum az önce elmayla yoğurt yedim yine

kuruyemiş ile birlikte deneyeceğim bundan sonra çiğ bademe bayılıyorum .

ben bekarım dolayısı ile kendi başımayım , eve gidince ne istersem pişiriyorum :) ama genelde günlük taze pişiriyorum çünkü haftaiçi eve gitmediğim aileme gittiğim zamanlar çok oluyor, buna ani karar veriyorum ve önceden yemek yapmışsam bozuluyor dökmek zorunda kalıyorum. Bu ziyanı önlemek için eve giderken pişirceğim şeyi az alıp hemen pişiriyorum. köfte, kabak, mantar, tavuk gibi şeyler pişiriyorum genelde pratik ve o gün tüketmelik. yağ çok kullanmam zaten.

öğlen hergün muhakkak zeytinyağlı sebze oluyor salata barında buna ek olarak ana yemek birgün sebzeli ile birgün etli oluyor. Et oldugunda yiyiorum muhakkak.

Öğlen tost yiyorum dedin, ekmek konusunda bir kısıt yok muydu? tam bugday oldugunda öğlen akşam yenebilir mi?

Bir de beyaz peynir yok diye okudum. Kahvaltıda dahi yememek mi gerekir yoksa yağ ve tuz konusunda hafif olursa yenebilir mi?

Bu öğlen yayla çorbası vardı, kesin un katmışlardır diye düşünüp içmedim. Zaten pirinç de var içinde. Doğru yaptım dimi? :)

bu arada akşam yemekten sonra 1 avuç fındık badem fln yesem etkiler mi sence kilo vermemi?

Özellikle spordan geldiğimde elim ayağım birbirine dolanıyo açlıktan ama hem çok geç oluyo hem de hoca sadece yoğurt yemelisin diyor. yoğurt da beni doyurmuyor , en azından tat almıyorum

bu arada bana fasulye diyebilirsin evet :)

fasulye tursusu da benim zaafım; görünce 1 bidon olsun yerim dayanamam. karadenizliyim bizim orda çok yapılır.
bak şimdi canım çekti

sahi turşu yiyebilirim değil mi montide?

:)

peynir yagsız alıyoruz biz cnm yaşadıgın yerde bim varsa oranın yagsı peynirini alıyoruz.
yogurtççorbasında un vardır evet iyi yapmışsın
montiyi ögrene kadar yanlışların olur bu normal ben de unutmuşum yeni alışmaya çalışıyorum

eve gidince yapmak pişirmek geç oluyordur
akşam yemegin ardından kuruyemiş çok iyi dgeil yogurt yada 1 porisyon meyve sanki daha iyi zaten 2 hafta sonra
şeker düzenin yerine gelince buna ihtiyacın kalmayacak

montide ekmek sabah kahvaltısınd avar sadece
ama ben bazen öglen ile yer degiştiriyorum
tost yiyecegim gün
evde yumurta yiyorum kahvaltıda
öglende tost yiyorum.

öğlen tost ben de yapabilirim arada aslında , dışarıda olduğumda özellikle iyi olabilir.

Eskiden nasıl müthiş bir iradem vardı, yemicem dersem yemezdim. Şimdi dayanamıyorum yaş ilerleyince böyle oldu :)

Bu şekersi saralleye umarım olumlu yanıt gelir ama hiç sanmıyorum , şeker olmasa da yağ ve kakao var malum :/ sarelle yiyerek zayıf olmak çok imkansız geliyor kulağa.

Lezzetli olan herşeyin kilo yapmadığı bir dünya istiyorum! tüm tombullar için :)

bende bendeeeee onay gelsede karbonlu ögünlerdee gelmezz
yumurtalı ögünlerde 1 kaşık sadece

slmlar hepinize
hoşgeldin fasulye...monti gibi doğru bir seçim yapıp kilolarınla mücadelende başarılar..bende montiyle yaklaşık 40 kg vermiş biri olarak doğru yerdesin diyorum.. ve hiç almadım neredeyse 10 yıldır...

sarelleye evet demeyceğine adım kadar eminim aebenimin..içinde boool miktarda tatlandırıcı ve ondanda bol miktarda yağ var..ben migrosta incelemiştim kavanozların arkasını ilk çıktığında ...aralarında kalori bakımından fark yok denecek kadar az zaten..

öğleden sonraki atıştırma ihtiyaçların için tokluk sağlayan meyveleri tercih edebilirsin.mesela elma benim hazmımı hızlandırıp acıktırır.ama ayva çok uzun süre tokluk sağlar..

banum bende bi çok kuralını unutmuşum valla montinin.emin olmadıklarımıda cvplayıp yanıltmak istemedim arkadaşı..insan tam kurallarına uyup yapmayı bırakınca unutuyormuş valla

ben şu andada kuralsız beslenmiyorum ama çok sıkı bir montide yapmıyorum..
ama genel kurallarını uyguluyorum..
ekmekle bakliyat yada etle bakliyat bi arada yemiyorum mesela..
pirinç pilavı,makarna vs..hiç yemiyorum.belki yılda 2-3 kez bir kaşıktır pilav..mevlüt vs..gbi bi yerde oda...
ekmeği kahvaltı hariç hiç yemiyorum..çoğu zaman kahvaltıda bile yumurta yiyip gidiyorum okula..taa 3'e kadar acıktırmıyor..
şekerle pişmiş tatlılar yememeye dikkat ediyorum.dün kabak pişirdim sıfır şekerle..ve öğlen ve akşam yemeği yerine yedim onu.
canım çok aşure çekti bu aralar.dün malzemeleri aldım.hazırlayıp dondurucuya koydum.kabak bitince bi ara yapacağım..amma sıfır şekerle..meyvelerin şekeri yeterli geliyor zaten...

fasulyecim bir süre dayan ,sonra gerçekten şekerli şeylerin tadı kötü gelecek inan buna..ben şekerle pişmiş kabağı yiyemez oldum..

banummmiyiyim canım benim,sen nasılsın?

valla hiç kurmayın kendinizi sarelle işi yaş...

birde tost olayına açıklık getiresim geldi
1- aebenim bir defasında tosta pek sıcak bakmadığını ,peynirin suyunu salıp ekmeği hamurlaştırdığını yazdığını hatırlıyorum...yani nedenini tam hatırlamasamda gerekçelerinden biri buydu ....
2- hadi tosta ok dedi,ama yine tam buğdaydan olur der ..beyaz ekmek cısss...

pek bi kötülük habercisi gördüm kendimi:18:

iyiyim cnm bende biraz rahatsızımm grip oldum
bizim sarelle yata diyorsun yanii

tostu tb ekmeginden yapıyorum cnm zaten lıgyt peynir birdee

iyi akşamlar efenimm

fasulye hoş geldin . hakkatte hoş gelmişsin .pek şekersin

sorularına banum cevap yazmış .bende aklımda kalanları ekmelyim .

cuku konusunda zilim son sözü söyleyip hevesinizi kursagıızda koymuş zaten .

zilim pek zeki gördüm seni nasıl aklında kaldı kaç sene evvel yazdıgım tost konusu , oglan sana çekmiş belliki
evet tosta monti amca pek sıcam bakmamış lakın yagsız ve kızarmış ekmekle yenebilir. monti amca tostlar genelde yaglı olıyorya vede o hep dışarda yeme mantıgına sahip bir fransız sanırım onun için cıs demiş .

fasulyecim 1.haftalık montiden sonra eskisi gibi tatlı çekmez canım buna emin ol sabredecegin 1 hafta

senin durumun gelince öylenle akşam arası çok açlık çekiyorsan kuru yemiş işini görur lakin tuzsuz ve çig olanı tercih et .

akşam spor sonrası hocan yogurt tavsiye ediyorsa şöyle yap . akşam yemegi yerine 2 porsiyon meyve 15 dk sonrasa yogurdunle kuru yemiş ye . sanırım bu seni tok tutar .
diyete ilk başladıgın hafta doymamak normaldir . 2.hafta menülerinde istahında oturur zaten .

ilk sayfalarda sabah ekmekle peynir yiyip yemiycegimiz bir muammaydı hatırlıyorum lakin o mesajların tarıhine bakarsan kaç sene öncenin vede montiye ilk başaladıgımız dönem . ilk sayfadaki 3.5. mesaj sonrasındakileri pek okuma derim . monti konusunda acemilik zamanlarımızdı

banum birde sarelle gelse karbonlu ögünde deyilde prolu ögünde 1 kş. yeriz demişsin , tam tersi aslında .bu tur tatlı marmelad cuku hoşaf gibi şeyler yagsız karbonhidratlı ögünlerle yenir . asla proyla yan yana gelmez.

karabulguru kulanmakdan çekinme banum salatalarına çok yakısır . fakat salatana ekliyceksen içine katacagın kara bugdayla sadece yagsız peynir olur tavuk yada balık olmaz , ekmek gibi düşün .

fasulyecım şanslısın aslında işte öylen çıkan yemekler montiye uyuyor . madem bekarsın kendin yemek yapıp yiyorsun . evde cıslar olmaz sen yapmazsan . akşam içinde köfte çok güzel bir tercih. eger dondurucun varsa bir defasında topluca köfte yapıp .porsiyon çıkarıp anında pişirebilirsin 15 dk sürmez .

umarın monti yapışın uzun soluklu olur çok kimse geliyor 1 hafta yazıp kayboluyorlar :26:

laram arkadaşların sana yazmamsına gelince .
kaç ay sonra daha ilk mesajın ayol fakat bunu dillendiren yada düşünen ilk sen deyilsin emin ol .

bu konuda hep şunu düşünürum .ben karşımdakine mesaj yazıyorsam ve cevap alamıyorsam o zaman ters bişi var demekdir ,
lakin genelde bana mesaj yazıyorsunuz bende cevap yazıyorum diger arkadaşlarda okuyorlar .belki cevap yazmak geregi duymuyorlar .
birbirnie mesaj yazarsanız kaynaşacagınıza eminim .

diyarr kaçaklardasın yine diyeti astınnnn

ayselim sana nasıl ulaşıcazki

bu arada safişim ne olduda yazmıyorsun seni kıracak bişi yapmadım inşallah :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…