Arkadaşlar Merhaba,
KKya bugun üye oldum. Aslında yıllardır herhangi bir sorum oldugunda açıp okudugum bir site üye olmasam da dısarıdan sürekli takipteydim. Dün yine kendime diyet araştırırken montignac kafama yattı. Çünkü daha önce kilo verdiğim diyetisyenim tarafından hazırlanan diyete benziyor ve bende işe yarayacağına inanıyorum. Bir de sağlıklı bir diyete benziyor. Velhasıl bugun kendimce başladım ve neden üye olup destek almıyorum diye düşündüm. Sonuç olarak da aranıza katıldım.
Kitabı okumadım fakat bu konunun ilk sayfalarını birçok kez okudum.
Bazı sorularım var :
1. Şekersiz, sütsüz nescafe, filtre kahve içebilir miyim? Ya da Non-fat yağsız süte filtre kahve ? Ama şekersiz?
2. Tatlandırıcı kullanabilir miyim? ( bir ara hipoglisemi ilacı da vermişti diyetisyen insulin direncim oldugu için, o sakarini yasaklamamıştı ama sentetik yani yapay ve paketli her gıdanın glisemik indeksi yüksek diye okumuştum bir yerde)
3. Kilo takip çizelgesi gibi bir şeyi nasıl yapabilirim? :)
Sorularımın yanıtlarını Bilenler varsa ve yardımcı olurlarsa çok sevinirm
Geri dönüşün için teşekkür ederim masumm :)
hoşbuldum bu arada :)
vücudum deneme tahtası gibi oldu ama sonuç olarak yine tombulum, yine tombulum :/
Akşam eve gidip yemek yaptığımda ancak 8de yiyebiliyorum. Spora gitmiş isem dönüşte 9u buluyor. Spor yaptığım günler yogurtla gecistirmeye calısıyorum ama diğer günler olmuyor. Geç yemek olayını çözebilsem bir de şu tatlıya olan zaafım olmasa Adriana Lima gibi olabileceğime inanıyorumama glikoz denilen şeyin bağımlısıyım onsuz hayat çok zor, çok sıkıcı ....
kaç kilosunnn çalışıyormusunn?
çalışıyorum evet. 80.6 kg idim geçen pazartesi; dikkat ederek bugun 78.6 kg olmuşum. 63kg olmam lazım, bana yakışan kilo o. Boyum 1.66. Kilom vucuduma tam dağılıyor özellikle çıkıntılı bir yerim yok tam bir tombulum
15 kg lık bir yolum var. Haftada 1.5kg vermeyi hedefliyorum. Haftada 3 gün spora gidiyorum 40dk jimnastik gibi birşey. 10 haftada hedefe ulaşmış olmam gerekiyor planlarıma göre. 15 Nisan da zaferimi kutlamak istiyorum :)
sen çalışıyor musun ? kaç kilo vermen gerekiyor ?
evet cnm bende çalışıyorum ben daha önce 93 ten 63 e kadar indim
sonra işte çizelgemde gördügün gibi 74 lere kdar çıktım.
monti diyetiyle önce 60 sonrada 58 olmayı hedefliyorum
monti diyetini 2 yıl önce yaptım 10 kilo verdim ve o kilolalrı geri almadım
ne zman montiyi bıraktım ozmandan beri yoyo etkisi oldu bünyemde ver al - al ver
geçmi çıkıyorsun sen işten, bend eönceden geç çıkıyorudm ama şimdi 6 da çıkıyorum 6:30 da evdeyim.
monti diyeti gerçekten çok güzle bir diyet şeker dengende düzene girer zamanla canın talı bile çekmiyor
ismin neydi fasulyemi diyeyim yoksa?
eve gidince direk yemek yesen olmazmı tabi yemekleir önceden hazır etceksin evlimisin bu arada çocuk filan avrmı ozman durumlar degişebiliyorrr onun için sordum .
montiye başlarsan açlık ve tatlı krizleirn ortadan kalkar zaten
öglen proteinli bir şşeyler çıkmıyormu yemek hanede?
sebze yiyorsan akşama protein tüketmeye çalış
misla ben şöyle yapıyorum , sabah evde kahvaltımı yapıyorum
5 gün çalışıyorum tonlu,tavuklu, peynirli salatalar tüketiyorum öglende
bazne evd eyumurta yiyip burda tost yiyorum salata ilee
öglen ile akşam arasında meyve ve kuruyemiş bazen sadece meyve tüketiyorum.
sende o arada acıkıyorsan meyve ve kuruyemiş tüket cnm
montite süt ürünü ve meyve aynı zmanda yenilmiyor.
eyvah eyvah cehaletimin kurbanı oldum az önce elmayla yoğurt yedim yine
kuruyemiş ile birlikte deneyeceğim bundan sonra çiğ bademe bayılıyorum .
ben bekarım dolayısı ile kendi başımayım , eve gidince ne istersem pişiriyorum :) ama genelde günlük taze pişiriyorum çünkü haftaiçi eve gitmediğim aileme gittiğim zamanlar çok oluyor, buna ani karar veriyorum ve önceden yemek yapmışsam bozuluyor dökmek zorunda kalıyorum. Bu ziyanı önlemek için eve giderken pişirceğim şeyi az alıp hemen pişiriyorum. köfte, kabak, mantar, tavuk gibi şeyler pişiriyorum genelde pratik ve o gün tüketmelik. yağ çok kullanmam zaten.
öğlen hergün muhakkak zeytinyağlı sebze oluyor salata barında buna ek olarak ana yemek birgün sebzeli ile birgün etli oluyor. Et oldugunda yiyiorum muhakkak.
Öğlen tost yiyorum dedin, ekmek konusunda bir kısıt yok muydu? tam bugday oldugunda öğlen akşam yenebilir mi?
Bir de beyaz peynir yok diye okudum. Kahvaltıda dahi yememek mi gerekir yoksa yağ ve tuz konusunda hafif olursa yenebilir mi?
Bu öğlen yayla çorbası vardı, kesin un katmışlardır diye düşünüp içmedim. Zaten pirinç de var içinde. Doğru yaptım dimi? :)
bu arada akşam yemekten sonra 1 avuç fındık badem fln yesem etkiler mi sence kilo vermemi?
Özellikle spordan geldiğimde elim ayağım birbirine dolanıyo açlıktan ama hem çok geç oluyo hem de hoca sadece yoğurt yemelisin diyor. yoğurt da beni doyurmuyor , en azından tat almıyorum
öğlen tost ben de yapabilirim arada aslında , dışarıda olduğumda özellikle iyi olabilir.
Eskiden nasıl müthiş bir iradem vardı, yemicem dersem yemezdim. Şimdi dayanamıyorum yaş ilerleyince böyle oldu :)
Bu şekersi saralleye umarım olumlu yanıt gelir ama hiç sanmıyorum , şeker olmasa da yağ ve kakao var malum :/ sarelle yiyerek zayıf olmak çok imkansız geliyor kulağa.
Lezzetli olan herşeyin kilo yapmadığı bir dünya istiyorum! tüm tombullar için :)
banummmiyiyim canım benim,sen nasılsın?
valla hiç kurmayın kendinizi sarelle işi yaş...
birde tost olayına açıklık getiresim geldi
1- aebenim bir defasında tosta pek sıcak bakmadığını ,peynirin suyunu salıp ekmeği hamurlaştırdığını yazdığını hatırlıyorum...yani nedenini tam hatırlamasamda gerekçelerinden biri buydu ....
2- hadi tosta ok dedi,ama yine tam buğdaydan olur der ..beyaz ekmek cısss...
pek bi kötülük habercisi gördüm kendimi:18: