Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

:):) ben daha çok yerdim de ana yemekti o 1 tabak veriyolar içinde de 3 köfte var malesef ama ıspanak salata büfesinde oldugu için tabagın sınırlarını zorlayarak doldurdum

Fasülye hoş geldin aramıza canım, başarılar diliyorum.. Bende monti ile 15.5 kilo vererek ideal kiloma indim. şimdi ideal kilomdayım ama kalori ihtiyacımı arttırmak için 1-2 kiloya daha ihtiyacım var.(yani sonradan geri alacagım 2 kilo demek istedim) Bu diyette benim her zaman kurtarıcım çiğ sebzeler olmuştur. (salatalık turp vs. gibi..çok içim kazındıgında atıştırıdım. belki seninde işine yarar diye paylaşayım istedim. Köfte olayı ise şöyle..dışarıda hazırlanan köftelerde ekmek oldugu için temkinli yemekte fayda var, malum etle ekmek yok montide banuşcum sen sakın bu yazdıgıma alınma bitanem..en azından ben böyle biliyorum

Son düzenleme:
Telden girdim kisa yazayim stop ,
Banus simdi baktim seker neyin yok spagetide :)) stop .

Disardan kofte konusunda ablam dogru demis stop ,

Safis dun ayni yanlisi banumda yazmis haylalah benmi yanlis anlattim size acep ? Marmelad yada diyabetik recel tarzi yiyecekler ekmekle yenir , kesinlikle pro ogunuyle yani yumurta gibi birlesmez ! Etle meyve yenirmi mesela ?stop ,

Laram senin kendine ozgu bir monti yapisin var canim. Oylede devam et bencede . her daim derim laram bu konuda cok sansli diye :)
Lakin bizler senin gibi monti yaptigimizda kilo verwmiyoruz .
Stop .

Abla arti neymis, sana dayanmaz masallah 2 gunde temizlersin ,

Fasulye biz burda ucretsiz diyet danismanligi yapiyoruz canim :)
En buyuk etkiside kacamak yaparken yarin ifade verecegini bilmen :) stop .

Cuku konusunu unuttum ,
Arada bir darldiginizda 2 kare bitter %70 .80 yiyebilirsiniz .
Banunun kakao kayisi tarifinide kullana bilirsiniz . Ben bonuda muzeligim kakaodanda cukudanda hazeetmem :) ama verin 1 tepsi baklava aksama kadar baska bisi yemem oda ayri tabi .
Fasulye bende hipogilisemiyim o yuzden halini anlarim canim , 3.5 gune kalmadan aclik krizlerin gecer. Bak demislerdi dersin . Birde12.5 oylen yiyorsan 8 kadar ac durmamalisin Ara kesin yapmalisin 5. 6 saatden uzun ac kalmak yanlis montide , nedenide kan sekerini dusurmemek . Montide kan sekerini dusurmek, yukseltmek gibidir . İkiside yassak :)

ayy ablam ben unutmuşum bu ayrıntıyı alınmakkk ne kelimeee bilakisss pek bi memun oldumm
fasulyenin sayesind ebende unuttugum kısımlarıı yineliyorum

allah allah ben netten baktım besin ögelerinde 2.7 şeker diyordu yaww
senin elinde paket mi var orda yoksa yanlış bilgidir umarım

teşekkürler montig :)

sanırım benim sorunum hipoglisemi değil ; midemde bir karadelik olmasından şüphe ediyorum . ne yersem anında absorbe edip yok ediyor olmalı ki ben yine şu anda deli gibi acıktım!! ne oluyor bana böyle :18:

evdeyken çiğ sebzelerle takıalbilirim haftasonu fln, teşekkürler tavsiye için :)

çiğ havuca bayılıyorum! pişmiş yasak ama çiğ serbest değil mi?

bu arada bir kaç ay önce salatalık getirmiş öğleden sonra acıktığımda kemirirken müdürüme yakalanmıştım. sağolsun 1 hafta fln her masamın yanından geçişinde benimle öyle dalga geçti ki bi daha da çiğ çıtırlı sebze getirmem dedim :)

arada chery domates fln yiyorum o ses çıkarmıyor ofisimiz açık ofis şeklinde de herkes biribirini görüp duyuyor.

zaten ne zaman diyette oldugum fark edilse hemen herkes diyetisyen kesiliyo başıma. ayy nasıl gıcık oluyorum insanların bu hallerine!
kendisi vucut geliştirme şampiyonu, adriana lima sanki.. hacettepe diyetetik mezunu sanki de başlıyolar bik bik ordan burdan duydukları şeyleri anlatmaya. Hayır, sanki ben ne yapmam gerektiğini bilmediğim için tombulum; 28 yaşında aklıselim halimle diyetisyene danışmak hiç aklıma gelmedi ya da aynaya baktığımda kendimi görmüyorum sanki. Hey allahım bak sinirlendim şimdi!

Bu konuda aslında çok rahatım, kilomu sorun hissetmemi neler yapılabileceğini açıkça tartışır konuşurum rahatımdır yani sonuçta bunlar doğal şeyler ve fikir almak tartısmak motivasyon önemli bu süreçte. Ama sanki ben ağzı açık ayran budalasıymışım , safmışım da hiçbişeyin farkında değilmişim, hiçbişey bilmiyomuşum gibi çok bilmişlik yapanlar var ya onlara dayanamıyorum!
Bak şimdi gerildim, kaşlarım çekikleşti yine cık cık

Telden girdim kisa yazayim stop ,

Abla arti neymis, sana dayanmaz masallah 2 gunde temizlersin ,

) stop .
İnşallah dediğin gibi olur abenciminan olsun geçen haftafi kilomunda üzerindeyim bu hafta. o kadar dikkat ediyorum banamısın demiyor namussuzbiliyorum şişlik bu ama canda sıkmıyor değil yani. aslında detoks yapsam gidecek ama doğal yollardan insin diye çabalıyorum. bugün işi gücü bıraktım şu ana kadar 2,5 saat yürüdüm. 1 saat daha yürümeyi düşünüyorum. cumaya kadar normale döerim umarım. dönmezsemde sağlık olsun diyeyim

Allah'a verdiği her nimet için şükretmek lazım.. Şükürler olsun!
Fekat kakao için ayrıca bir şükretmek lazım. Allah'ım!Binlerce kez şükür bize bu nimeti bahşettiğin için. Sen ne yaratmışsan en güzel haliyle yaratmışsın.

Az önce gizli gizli kokladım kakao poşetini ucundan açıp, ohh mis sinirlerim yatıştı

ofistekilere yakalansam kiloları başına vurdu bizim mühendis delirdi derler :) kakao için risk bile aldım öyle aşıkım :)

kız fasulyecik çok mu sinirlendirler bakem seniii
ya boşver takma yavru kuşş şimdii onlar snein zayıfladıgını görmez ama eccük kilo al hemencik görü verirlerr
benn memmunum diyetimden de get , hatta deki diyetisyene gidiyorum aylık 200 tl liste alıyorumd e sesleri keisnin millet diyetisyene gidiyorum diyince bişiy sanıyorlarr.
valaa bizle burda diyetisyenler kadar bilgili oluverdik yani ...

açlık krizleirn gider cnm yeşil çay iç sıcak şeyle iç su iç bastır bir şekilde ögün saatin gelince ara yaparsın..
bak ben 30 kilo verdigim halde geçen hafta diyete başladıgımda doymam ki !! diyorudm her ögnün arkasına kuruyemiş ekliyordum 3-5 ama bu hafta daha iyiyim şekeirm düzene girdii .
akşam eşim çay yanında abur cubur yerken bile canım istemiyor..

ödem sökücü aktar otları karışımından içsen fayda olur mu acaba?
bazen benim de ellerim ve ayaklarım şişiyor , yüzüğüm parmağıma oturuyor tartıya bir çıkıyorum 1kg kadar almışım. O zaman bol rezene,tarçın,kekik demleyip limonla içiyorum. gerçekten iyi geliyor.

bir de diyetisyen demişti ki ödemin bir sebebi de az su içmektir. Bol su iç, vucudundaki ödemi de idrarla atacaksın.

fasülyecim çiğ havuca da dikkat etmek gerekiyor canım, fazlası zarar çünkü. ben şu anda göz dr.umun tavsiyesi için yiyorum ama 1 ortaboy havucu aşmıyorum. midedeki karadelik olayını bilirim, bende başlarda sen,n gibiydim. hipoglisemi değilsede pankreasın fazla insülin salgılaması bu açlıga neden oluyor. nedeni ise, bilinçsiz beslenip, mide hacmini de büyüten bizleriz. inan bana bir müddet sonra monti tarzı beslenmenin faydasını göreceksin ve midendeki ciyaklamalar durulacak. iş yerinde çiğ sebze yememeye gelince..kimseye oldugundan fazla deger verip takma bence, bir süre sonra alışır, onlarda atıştırmalara başlarlar..30 yıl çalıştım az çok bilirim, ben de yaşadım.başka bir öneri (açlıga dayanılmaz çünki) karnıbahar ve brokoliyi az çiğ kalacak şekilde haşlayıp (dagılmaması için) üzerine bol limon sıkıp bir kaba koyup, onu da yiyebilirsin..Montide çareler tükenmez sevgiler canım

bazen katliam yapasım gelmiyor değil!
diyetisyene gittiğim dönemde öğle arası olarak 2 yulaflı püskevit 1 kutu light süt ara öğün vermişti, bunu gören biri aa biskuvi yiyo o nasıl diyetisyenmiş bilmiyo o işi kesin kaçaktır demiş akabinde ofisteki birkça kişi de ona katılmış boşuna para döküyosunuz böylelerine muhabbeti dönmüştü. Hayır gittiğim diyetisyen de gayet meşhur, kitabı olan ve özel bir hastanede çalışan haftada 1kg verdiren bir diyetisyendi ama ben mide rahatsızlığı geçirince bıraktım 3 4 hafta ilaçlar ve haşlanmış asitsiz karbonhidratlar tüketmek zorunda kaldıgım için geri aldım verdiğimi de. zaten nefes alsam 2 gr yağa dönüştürüyorum, ben de allahın bir mucizesiyim

hıh!kilo verirsem ofisteki en güzel şey olacağımdan korkuyorlar bence

düne göre bugun daha iyiyim aslında öğlen çok yeme olayı işe yaradı sanırım :)

zaten 50 dk sonra ara öğün yapcam. o kakaonun damaklarıma yapıştığı anı hayal ederek çalışıyorum. Suratımda şapşal bi sırıtış var :):)

Zaten günde 3 litre suyu nefretle içiyorum be gülüm..ödem attırıcı birçok yol var ama bende ters tepiyor..önce indiriyor, sonra eskikiloya getirip, birde üstüne binidiriyor..o yüzden dogal haline bıraktım..önerin için sağol cnm..

Evet banu paket elimde . İcindekiler bolumunde sadece tambugday irmigi taziyor . İcerik olrakda ; kalorisi , yag orani , protein orani ve karbonhidrat orani var . Paketin okumadigim yeri kalmadi :)

Abla iner insallah inmasede sorun deyil su an bile hedefindesib zaten :)

Fasulye sana kakao deyelim en iyisi :)

Bende yemek yiyeli 1.5 saat oldu lakin canim bisiler yemek istiyor :) su gunlerde diyet yapmiyorum ya bunye hemen sasti tabi . İlk hafta sana biraz telorans gostermeliyiz ara yapabilirsin 1 ,2 defa . Haftaya alisirsin seker dengende normale doner . O zaman tek arayla idare edersin :)

Brokoliye de karnıbahara da bayılırım . Zaten sevmediğim hangi yiyecek var ki Olaydı böyle tombul olmazdım.
inadına çatırdatcam gıcıklık olsun bir de hemen dibimde yabancı müdürüm oturuyor adam normal karşılıyor bizim çok bilmiş vatandaşlarımız yok mu.. amaan zerzevatçı gibi dolaşcam bundan sonra ofiste görsün onlar. bi de borokoli karnıbahar kafama yattı getirip kokutcam ortalığı az bile onlara

ödem de çok zor inşallah geçer hemen :)

Nazlim demek dugunler 5'e cikti . Hadi hayirli olsun bakalim. Ama iyi gidiyorsun menulerin cok guzel . Sadece bazan mecburi biraz kuru ogunlere kaliyorsun okdar . Spora yada halk oyunlerine gidiyormusun ?

Safis senin diyet nasil canim vede enistenin . ?

Geldim ablam geldim.... İlk mesajımda da yazdığım gibi hayat gailesi işte bitmiyor ki işler güçler koşturmalar
hep birilerine bir yerlere yetişme telaşındayım valla herkeste olduğu gibi

umarım bir daha bu kadar özletmem ablam.... bende seni özledim

ablam diyete devam etmen iyi güzel de kaçamak ? Yine komşu gününüz mü vardı yoksa....
Umarım cumaya kadar toparlanır ve moralini yükseltirsin canım....

bu arada ortak tartılma günümüz gibi birşey var mı?

cumaları mı tartılıp yazıyoruz?

ben daha sık tartılırım da ; ona göre her tartıda buraya dökmeyeyim içimi

cumadan cumaya kilo bildirimi yapılıyor canım eğer sende istersen adın kilo takip listemize yazılıyor ve oradan diğer üyelerde sende kendini daha rahat takip ve kontrol edebiliyorsun

nneeeee 5 düğün mü anaaaammmmmm
yorgunluğu ayrı dert.... maddiyatı ayrı dert.... valla allah yardımcın olsun
ben senin yerinde olup ta beş düğüne hazırlık yapıyor olsaydım diyetsiz stresten verirdim kiloları

valla ben şimdiden hesap ediyorum nazlım altın almış başını gitmişşşşş.... Eltiye bilezik takıcaz en yakın arkadaşıma da tabii....
bir bilezik bu gün 2 bin lira civarı takılacak adam gibi bir şey.... 2 tane olunca etti 4 bin lira....
Bizim bir yıllık spor kulübünün parası

Valla zor ne diyim allah herkesin yardımcısı olsun....

Safis dun ayni yanlisi banumda yazmis haylalah benmi yanlis anlattim size acep ? Marmelad yada diyabetik recel tarzi yiyecekler ekmekle yenir , kesinlikle pro ogunuyle yani yumurta gibi birlesmez ! Etle meyve yenirmi mesela ?stop , .

Ablam tekrar hoş geldin stop....

alemsin sana ne diyim stop....

ablam valla 3 sene önce hatırlıyorum ben bir ara kahvaltı da şekersiz diabetik olan çilek reçeline dadanmıştım....
buraya da menü bildirirken yazdığım için bir kaç gün sonrasonda sen beni uyarmıştın....
şekersiz de olsa ekmekle çilek reçelini bu kadar sık tüketme diye....
hatta bende ondan sonra tümden kesmiştim....
Ama belki ben her sabah yediğim için yada o dönemde kilo kaybım olmadığı için uyarmıştın beni bak orasını tam hatırlamıyorum ama aramızda böyle bir konuşma geçmişti net hatırlıyorum....

ben meyve sevmem zaten biliyorsun... yumurtalı kahvaltıda tad alamam kiii reçelden yawwww ekmeği banmak lazım

aayyyy ilahi çok güldüm sanaaaa
canım yaaa milletin ağzı torba değil ki büzesin.... herkes herşeyi söyler boşver
herkes herşeyin doğrusunu bildiğini sanır ve salak saçma şeyleri savunur salla sen onları yaaa
kaç kişi hayatta gerçekten doğru bildiğini yapıyor etrafımızda.... Hepsi ona buna özenerek ondan bundan duyarak yaşıyor bir çok şeyini..... salla gitsin güzelim yaaaa oohhooo buna kadar sinirlenecek şey mi yok allasen

Safis senin diyet nasil canim vede enistenin . ?

benim diyet aralarda sekteye uğradı ablammmm.... Lakin yarı monti şeklindeyim sen misali....
Bu hafta çok ümidim yok.... artı regl dönemimdeyim zaten şişlik hat safhada
Eşimin iyi gidiyor geçen hafta kilo kaybı vardı ama bakalım bu cuma ne olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…