Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

slmlar herkese...

evin yolunu buldurabildik çok şükür..
annemden ablama geçtik.3 günde orda kaldık..evden küçük bir valizle çıkmıştık. eve tam 4 büyük valizle geldik..uçakla dönseydik herhalde bagaj parasının altından kalkılmazdı:)) eşim geldi aldı,iyi oldu..her şubat tatilinde freni kopmuş araba gibi durduramıyorum kendimi..
annemin ve ablamın arkadaşları bile farketmiş durumu..ablamı arayan arkadaşına benim orda olduğumu söyleyince kadın hemen "siz yarın alışverişe çıkarsınız "ben daha sonra uğrayayım dedi..
1 hafta gezmenin bilançosu 4 çift ayakkabı 2 çanta,5 bluz,4 kazak,2 hırka,2 pantolon 2'de etek oldu..:26: birde oğluşa biraz üst baş..:26: ve english home'dan kırlentler adım değişik değişik..(sanki burda english home yokmuş gibi) az daha dursaydım batıp gelecektim herhalde:18: ama okula giderken gerçekten lazım oluyor giysi..:26:

evde valizleri boşlatırken utandım wallahi eşimden..valizlerin tekerleri kirlidir burda boşaltalım dedim koridorda boşaltıp kucak kucak taşıdık yatak odasına dolaplar almadı çoğunu.yinede bişey demedi adamcağız..çokmu aldım ne dedim nabız yoklamak için..güle güle giy cnm dedi...:18: artık bunun acısını unutana kadar bir kaç ay bişey almam dedim kendime..umarım sözümde durabilirim...:18:

herkes çok güzel kilolar vermiş tebrikler

banum ben hiç tavuğu o şekilde pişirip atmadım donrurucuya..zaten tavuk yemiyoruz diyebilirim..eşim bi köyde kestirtip temizletip getirtiyordu oğluşa diye.onları haşlayıp didikleyip plastik bardaklara paylaştırıp üzerlerinede suyundan gezdirip dondurucuda dondurup poşetliyordum.oğlumun her çorbasına yada pilavına ekliyordum.pratik oluyordu..ama başka türlü yapmadım hiç cnm..
tavuk pek gitmiyor bizim evde...birde şu antibiotikli tavuk muhabbetini vede tavukların safraları vs..çıkartılmadan sıcak suya daldırıp sonra yolunuyor olayını duyduğumdan beri hiç yemedim..çokta sevmezdim zaten...kışın balık çok gidiyor bizde..

bende annemde ve ablamda acaip karbon yüklü şeyler yedim..ama ölçüleri kısıtlı tutarak tabii.mantı,simit,börek,çörek,vs..allah ne verdiyse ama kaşık ölçüsüdür anca...birde her gün en az 4-5 saat yürüyüdük..eritmişizdir herhalde...yarın bende lapa yada buğday çorbasıyla bi detox yapayım diyorum...içim kirlenmiş gibi oldum..üst üste yiyince birde..detoxu psikolojik arınma için yapıyorum sanırım...

günaydın..mutlu haftalar..

Abencim nasılsın görüşemiyoruz..her menüme afiyet olsun diyorsun, sagol tatlım

Banucum ben çogu zaman tavukları parçalara ayırıp pişmeden kaldırıyorum derin dondurucuya. Ama bazende haşlayıp veya ızgara yapıp yiyecegim kadarını poşetleyipte kaldırıyorum. yanlız tavukları kullanacagım zaman önce derin dondurucudan buzdolabına alıyorum, bir kaç saat sonra da oda sıcaklıgında çözdürüyorum

Zillicim aldıklarını güle güle kullan canım

Safişe ne oldu vaw, gelmez oldu topiğe:26:

menüm (bu gün sebze günümdeyim haftasonu kaçamagının artılarının birazı hala üzerimde)

saat 11

1 dl tb ekmek, zeytin domates

ara

mor ve beyaz lahana sote yogurtlu, 1 dl tb ekmek

akşam

kabak sote az havuçlu, yogurtlu karnıbahar

gece

2-3 dilim armut

1,5 saat yürüyüş+temizlık

Son düzenleme:
günaydınnnn pazar menüm

kahvaltı
2 dlm tb ekmek
peynir
biber kavurma 1ymk yag ile

öglen
mantar sote
oeynir
zytin çay

akşam
2 portakalll

hafta sonu düzensiz oldu ama kaçamaklı olmadı
hasarsız kapattım ama saatler filanşaştı tabi

günaydınlar vede hayırlı bir hafta olsun hepimiz için dünkü menüm

sabah
3 dilim tam buğday ekmeği
beyaz peynir
domates+salatalık
közlenmiş biber

öğlen
1 avuçtan az fındık
1 kutu süt

akşam
1 porsiyon tavuk şiş
salata
ayran

bugünkü menüm

sabah
3 dilim tam buğday ekmeği
beyaz peynir
domates+salatalık

öğlen
yumurtalı ıspanak
ayran

ara
1 adet elma

akşam
1 avuç beyaz leblebi
1 kutu süt

Haftasonu hiç kaçamaksız geçti.

Cumartesi

11:00 Omlet

18:00 1,5 porsiyon döner + salata

Pazar

11:00 2 dilim tam buğday ekmeği + lor peyniri + domates

18:00 pırasalı tavuk

Bu haftadan çok ümitliyim. Bakalım...

İyi aksamlar .

Cok guzel menuler kizlar afiyet olsun . Hafta sonunuzda guzrl gecmis tebrikler .
Darisi basima . Bugun toparlayim dedim ama mumkunu olmadi komsu csgirdi yaprak sarmaya , yarin sohbeti var derken bi turlu tekrar diyete baslayamiyorum ne oldu bana ?

Abla malum hem yogunum hemde diyetden uzak olunca pek yazmak istemiyorum .sizi takip ediyorum anca iste ,

Laram tekrar hosgeldin , ucunu birakinca hemen aliyoruz iste sukretki montiye guzel cevap veriyor bunyen .

Abla sen lütfen yazzz buraya dyet yapmasandaa valla ben senden güç alıyorum
bu arada hasta oldum gribim çok fena kış çayı diye bişiy var
ondan içiyim dedimmm ama içinde kriztalize şeker varmış
amaa bir sürü baharatta var çok yi geliyor içmeyim mi ?

Başladım bugün inşallah devam edeceğim
Geç kahvaltı reçel tereyağ hariç kendi meşhur tam ekmeğimle alman ekmeği aldım bu sefer daha iyi
Şeç kahvaltı erken akşam yemeyi kurufasulye etsiz yoğurt ve az ekmeğim
ve greyfurtla bitirdim günü :)
AEBENDEN BAŞKA KİMSE BANA SELAM VERMİYOR

Merhaba lara aramıza hoşgeldin monti yolculugunda başarılar diliyorum. umarım arzu ettiğin kiloya sağlıkla ve hiç zorlanmadan inersin:)

Selam kızlar...

Dün ögleden sonra karbon krizine yakalandım, bir avuçtan fazla leblebi ve tüm gün 3 dilim ekmek yedim.resmen gözüm dönmüştü yani.Allah kimsenin başına vermesin. Bir an hep böyle olacak diye çok korktum:26: neyse bu günkü menüm

saat 11

1 yumurta peynir

ara
yogurtlu brokoli ve karnıbahar sote

akşam

ızgara tavuk, kabak sote yogurt

gece
2-3 dilim ayva

1,5 saat yürüyüş

laraa hoşgeldinnn , yeni gördüm cnm yazını
kaç kilosunnn ? aben ablam hep senden bahseder dönem dönemm yine verirsin kilollarınıı
monti ile güzel kilollar vermiştin sen dimi

ablaa bazen öyle oluyor yaaaa, bend edün akşam bulgur pilavına saldırmamak için zor tuttum kendimi
neyseki gidip yattımm ,

Gunaydin .

Abla krize girmissin , neyseki cabuk gecmis . İste donem donem benim bahsettigimde boyle , gl endeksine dikkat etmessem surekli anlatigin durumdayim .

Banum kendime faydam olmasa size sevk vermek benim icin mutluluk :)
Gecmis olsun bu arada, cay icinde seker miktari ne kadar ? İc lakin karbonhidratli ogunlerle yada arada ic iyilesinceye kadar . Saglik her seyden onemli .

Laram kolaygelsin . Sen karbon ogunlerinde ekmek yiyorsun deyilmi ? Laram karbon menulerinde yaga ne kadar dikkat ediyorsun ? Her yigidin bir yogurt yiyisi vardir derlerye , herkesinde bir monti yapisi var :)))
Cihglet arkasimiz ne yapti aceba gelmiyor iki haftadir .

Mothercim bu hafta bende cok motive gorum seni masallah .

Nazlim safis niye yazmiyor madem bir sorun yok, bizmi kusur isledik bilmeden sizlee boyle yapinca uzuluyorum

Zilim aldiklarini gule gule giy canim lakin pek musrif gordum seni :) anan olaydim bi kulagini cekerdim sanirim :))))

Bugun komsuya inicem . Diyet yapmayi ozledimm .

abenn abla hoşgeldinnn , şeker ne kadar bşlemiyorum ama kriztalize şeker diyordur dün akşa içtim bugünde içerim
kenimi çok hafif hissediyorum ablaaa bu haftada dahada iner tartı ,

dün akşam pilav yememek için zor dtuttum kendimi ekmege saldırcaktım ama gidip yattımm,
sabahta mutlu uyandımmm abla ben bi ara çok az yediigm için kilo verememiştim
şimdi 4 ögün yiyordumm az degild imi
arada 2porsiyon meyve yiyorum genelde..

Banum menulerin az gorunmuyor . Miktarkarda az deyilse sorun yok . İyilesene kadar ic cayini . Meyveleri ogunlerden uzak tutmaya dikkat et ozelikle et ogunlerinden en az 3 saat uzakta olsun meyven .

Banum menulerin az gorunmuyor . Miktarkarda az deyilse sorun yok . İyilesene kadar ic cayini . Meyveleri ogunlerden uzak tutmaya dikkat et ozelikle et ogunlerinden en az 3 saat uzakta olsun meyven .

doyana kadar yiyorum alaa, öglleni 12-12:30 arasında yiyorum
meyveyi saat 4 te
akşamda 6:30 da sebze yemegi yogurt yiyorum 2.5 saat sonra filan oluyor

birde geçen hafta doyarmıyım korkusu vardı bu hafta daha iyiyimm

Dünkü menüm şu şekilde gerçekleşti:

Kahvaltı
Organik tam buğday ekmeği, labne peynir

Öğle
Patlıcan musakka, cacık, salata

Akşam
Kanat ızgara

slmlar herkese..

dün tüm gün gezdik dolaştık,babamızın yanına gittik.çıkışta onuda aldık yine gezdik..evdede yemek yoktu,dışarda yedik,sinema yaptık eve gece yarısı geldik:)
ama alışveriş yapmadım valla..1 tanecik ruj aldım sadece...
alışveriş olayında ne desen haklısın ablam..bazen freni patlamış araç gibi oluyorum..sonra pişman olsamda iş işten geçmiş oluyor..
halbuki sezon indirimlerini beklesem hepsini yarı fiyatına alacaktım...artık dolaplar almıyor giysileri..yukardaki spor malzemelerimin olduğu odaya dolap yaptıralım dedim eşime ,bakalım bir ara halledecek inşallah...

banum bu sefer çok istikrarlı gördüm seni..sakın bi tuzağa düşüp diyeti gümletme cnm...

laram hoşgeldin cnm..hayırlısı olsun ve gazan mübarek olsun tekrardan...

aebenim seni bu gezmeler vurdu bu yıl aplam.sen toplu olarak tüm arakadaşlarını diyete başlat..başka türlü olmıycak

her yer silgi kırıntısı olmuş.mutfaktan oturma odasına kadar.kalkıp evi süpürüp sileyim...4 yaşında çocuğa 3 tane 120 sayfalık alıştırma kitabı çözme ödevi veren meslektaşıma buradan sevgilerimi gönderiyorum çocuk tüm tatili ders yaparak geçirdi

Son düzenleme:
Arkadaşlar Merhaba,

KKya bugun üye oldum. Aslında yıllardır herhangi bir sorum oldugunda açıp okudugum bir site üye olmasam da dısarıdan sürekli takipteydim. Dün yine kendime diyet araştırırken montignac kafama yattı. Çünkü daha önce kilo verdiğim diyetisyenim tarafından hazırlanan diyete benziyor ve bende işe yarayacağına inanıyorum. Bir de sağlıklı bir diyete benziyor. Velhasıl bugun kendimce başladım ve neden üye olup destek almıyorum diye düşündüm. Sonuç olarak da aranıza katıldım.

Kitabı okumadım fakat bu konunun ilk sayfalarını birçok kez okudum.
Bazı sorularım var :

1. Şekersiz, sütsüz nescafe, filtre kahve içebilir miyim? Ya da Non-fat yağsız süte filtre kahve ? Ama şekersiz?

2. Tatlandırıcı kullanabilir miyim? ( bir ara hipoglisemi ilacı da vermişti diyetisyen insulin direncim oldugu için, o sakarini yasaklamamıştı ama sentetik yani yapay ve paketli her gıdanın glisemik indeksi yüksek diye okumuştum bir yerde)

3. Kilo takip çizelgesi gibi bir şeyi nasıl yapabilirim? :)

Sorularımın yanıtlarını Bilenler varsa ve yardımcı olurlarsa çok sevinirm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…