- 2 Mart 2015
- 10.362
- 24.790
- 598
- Konu Sahibi Altagracia_
-
Eşin haklı aslında, yani kısa bir zaman yada belirli bir zaman olsa tamam ama uzun ve ne zaman biteceği belli olmayan misafirlikler zor ev sahibi için.24 yaşında maaşı dolgun ve kendi evi aynı şehirde diyor. Yani kardeşim uzun yolculuk ve erken kalkma kısmına katlanmak istemediği yahut ailem tek başına ev tutmasını istemediği için bende kalıyor. Keyfi şekilde, kendini zorlamak istemediği için neden bizim aile düzenimiz bozulsun ki diyor.
Annem de yeğeninin kreş masrafını versin sizde kalsın dedi ki bu süre belirsiz bir süre. Bir sene de olabilir üç sene de. Ben de mevzunun para olmadığını, kardeşimden para almayı asla düşünmeyeceğimi, ancak bir ailenin özeli olduğunu, kavgalar hatta özel anlar yaşandığını, sürekli kasarak normal olmaya çalışarak bir yerde patlak vereceğini, en nihayetinde eşim ve kardeşimin kavga edip tüm aile ilişkilerinin bozulma ihtimalinin olduğunu söyledim. İşe yaramış gibi görünüyordu ama babamın son konuşmasına göre pek yaramamış :)
Hayatta. Doğumumda canıma okuduğu için aramıyorum o da bana aramadığım kırgınmış gelmediEşi hayatta değil mi? 3-5 gün kalır, hasret giderirsin anlarım, ama kendi muhtaç değilse gelip bu kadar kalması, sizi hiç düşünmemesi bencillik.
Git de denmez ama eşiniz banyo konusunda güzel bir dille uyarsın.
Belki siizin evinizde oldugu icin daha sik dus almaya cekiniyordur
bu versiyonu da var başımdaKayınpederin saygısız ve sevgisiz biri değilmiş
Sırf bunun için katlanır eşimi de kayınpederimi de üzmezdim sanırım
Mis gibi koksa hijyene dikkat edip ağzından zehir zemberek damlasa mı tercih ederdiniz?
Boşverin evi eski haline getirmek max. 2saat
Kirli sepetini acıyorum abartmıyorum banyoyu saran bir ter kokusu ile atlet ve külot. Eldivenle direk makineye atıyorum. Ben şimdiye kadar babamın iç çamaşırını bir kez bile yıkamadım. Bunları düşünüp içim ezilince acaba kibirli biri miyim diye düşünüyorum. Açıkcası sinirlerim bozuluyorDonunu niye kirli sepetine atıyor erkekler bu konuda niye rahatlar ya gelinin bundan tiksineceğini düşünmek çok mu zor . Ben kokudan önce buna takıldım. Daha sık banyo yapmalı eşin durumun farkında değil mi ? Benim kp de kokuyor ciddi anlamda
Bir de o kısmı var ciddi anlamda sürekli kendimi sorguluyorum insanlar nelere katlanmış sen 20 gün bir adama katlanamıcak mısın ya başına daha büyük bir olay gelirse ve ömür boyu bakıma muhtaç olursan veya olurlarsa?Tam da bu sebeplerden ruhum daralıyor benim de bu ara. Arada kalmak, vicdan ile gerçeklik arasında sıkılmak çok yoruyor insanı.
Benim de kardeşim bende kalıyor. Geçen hafta iki gün şirkette kaldı ve inanılmaz canım sıkıldı. Hem içim rahat etmiyor hem eşim kendince haklı sebeplerden dolayı kardeşimin sürekli bizde kalmasını istemiyor. Bir yanım insanlar neden ince düşünemiyor derken, diğer yanım ne olacak kalsa diyor. Anlıyorum seni inanılmaz can sıkıcı bir durum.
Ben açıkça bir şey diyemiyorum kardeşime. Muhtemelen siz de diyemezsiniz pedere. Sabredin, canınızı sıkmamaya çalışın. Gidecek en nihayetinde.
Benim de babam telefonda konuşurken "çocuk aldığı maaşın hepsini kiraya mı versin, hem tek başına ne yer ne içer yazık" diyordu. Dilimin ucuna "bir an olsun beni de düşündün mü" demek geliyor ama yine diğer ses o senin kardeşin kalsın ne olacak diyor.
Şöyle iyi yönünden bakabilirsin. Başka bir şehirden gelmiş ve gidecek bunu biliyorsun. Bir süresi var en azından. Belirsiz değil.
Kesinlikle aynı şehirde olsak bir ya da iki haftada bir akşam yemeğinde 2-3 saat görüşüp ayrılıyorsun. En azından kpinin külodunu görmek zorunda kalmıyorsunYa nedir bu kayınpederlerden çektiğimiz. Benim de bu konuda bir BDV'm var. İnsanlar kv ve kp yakın oturunca şikiayet ediyor ama bence uzak olmasından daha iyi. Uzak şehirlerde olunca geldiklerinde 3gün kalıp dönülmüyor maalesef. Siz gitmeye kalktığınızda da öyle oluyor. Misafirlikler böyle mecburen uzun oluyor. Ne kadar iyi olurlarsa olsunlar, ne kadar iyi geçinseniz de aslında her iki tarafın da düzeni bozuluyor. Kayınpedere ayrı oda verme şansınız yok mu? En azından şöyle yapın eve bir kirli sepeti daha alın o da kayınpederinizin olsun. Kayınvalideniz de yok galiba, bence eşinize söyleyin babasına banyo yapması, ellerini yıkaması vb konularda hatırlatma yapsın. Siz hiçbir şey söyleyemezsiniz ama o oğlu o söylemeli bence. Size bol şans ve sabırlar dilerim.
Ooooh ooh rahat rahat kafasını dinliyordur o da şimdi evdeKesinlikle aynı şehirde olsak bir ya da iki haftada bir akşam yemeğinde 2-3 saat görüşüp ayrılıyorsun. En azından kpinin külodunu görmek zorunda kalmıyorsun
Kv var evinde gelmedi o
Erkekler yaşlandıkça daha pasaklı oluyorlar kişisel bakım konusunda. ben kendi babamdan bildiğim için yadırgamıyorum. Benim annem babamdan yıllar önce vefat etti. Babam 90 yaşına kadar yaşadı ve kendi başına da banyo yapamıyordu artık. babamı değil haftada iki gün, bir gün bile banyoya sokmak büyük bir meseleydi. Adam banyo yapmak istemiyordu, ne inat ne inat. Artık biz olayı espirilere vurarak durumu hafifletip, ne cilveler yapıp babamı zorla banyoya sokuyorduk. Bir gün geldim eve babama dedim ki. ""Kızılay sokak başında maske dağıtıyor" Babam "Niye kızım?" "Bilmem ki bizim sokağa girince bir koku yayılıyormuş bizim apartmandan taraf" Babam "hade git eşşoğleşek yapmayacağım ben banyo bugün" :))Kirli sepetini acıyorum abartmıyorum banyoyu saran bir ter kokusu ile atlet ve külot. Eldivenle direk makineye atıyorum. Ben şimdiye kadar babamın iç çamaşırını bir kez bile yıkamadım. Bunları düşünüp içim ezilince acaba kibirli biri miyim diye düşünüyorum. Açıkcası sinirlerim bozuluyor
Bu konuda eşin halli kusura bakma. Senin eşinin kardeşi keyfiyettrn ev tutmak istemediği için kac hafta sonra isyan bayrağı cekerdin? Annen babanla düzgün şekilde konuş tabiki arada gelip kalabilir ama bizde yaşaması olmaz kendine bı düzen kursun.koskoca adam maaşlı işi var şirkette mı kalıyor24 yaşında maaşı dolgun ve kendi evi aynı şehirde diyor. Yani kardeşim uzun yolculuk ve erken kalkma kısmına katlanmak istemediği yahut ailem tek başına ev tutmasını istemediği için bende kalıyor. Keyfi şekilde, kendini zorlamak istemediği için neden bizim aile düzenimiz bozulsun ki diyor.
Annem de yeğeninin kreş masrafını versin sizde kalsın dedi ki bu süre belirsiz bir süre. Bir sene de olabilir üç sene de. Ben de mevzunun para olmadığını, kardeşimden para almayı asla düşünmeyeceğimi, ancak bir ailenin özeli olduğunu, kavgalar hatta özel anlar yaşandığını, sürekli kasarak normal olmaya çalışarak bir yerde patlak vereceğini, en nihayetinde eşim ve kardeşimin kavga edip tüm aile ilişkilerinin bozulma ihtimalinin olduğunu söyledim. İşe yaramış gibi görünüyordu ama babamın son konuşmasına göre pek yaramamış :)
Her şeyden önce ayıp geliyor bana birinin külodunu görmek. Ben kirli donumu kimse görsün istemem. Onun çamaşırlarını eşin mi atsa makineye. Zor bu işler ya az kalmış sabretKirli sepetini acıyorum abartmıyorum banyoyu saran bir ter kokusu ile atlet ve külot. Eldivenle direk makineye atıyorum. Ben şimdiye kadar babamın iç çamaşırını bir kez bile yıkamadım. Bunları düşünüp içim ezilince acaba kibirli biri miyim diye düşünüyorum. Açıkcası sinirlerim bozuluyor
Bir de o kısmı var ciddi anlamda sürekli kendimi sorguluyorum insanlar nelere katlanmış sen 20 gün bir adama katlanamıcak mısın ya başına daha büyük bir olay gelirse ve ömür boyu bakıma muhtaç olursan veya olurlarsa?
Vicdanımla aklım arasında gidip geliyorum
Sonunda kaldı yani kardeşin idrak. Ne diyim umarım işler yolunda gider
Bu konuda eşin halli kusura bakma. Senin eşinin kardeşi keyfiyettrn ev tutmak istemediği için kac hafta sonra isyan bayrağı cekerdin? Annen babanla düzgün şekilde konuş tabiki arada gelip kalabilir ama bizde yaşaması olmaz kendine bı düzen kursun.koskoca adam maaşlı işi var şirkette mı kalıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?