• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafirlik kaç gündür

Tam da bu sebeplerden ruhum daralıyor benim de bu ara. Arada kalmak, vicdan ile gerçeklik arasında sıkılmak çok yoruyor insanı.

Benim de kardeşim bende kalıyor. Geçen hafta iki gün şirkette kaldı ve inanılmaz canım sıkıldı. Hem içim rahat etmiyor hem eşim kendince haklı sebeplerden dolayı kardeşimin sürekli bizde kalmasını istemiyor. Bir yanım insanlar neden ince düşünemiyor derken, diğer yanım ne olacak kalsa diyor. Anlıyorum seni inanılmaz can sıkıcı bir durum.

Ben açıkça bir şey diyemiyorum kardeşime. Muhtemelen siz de diyemezsiniz pedere. Sabredin, canınızı sıkmamaya çalışın. Gidecek en nihayetinde.

Benim de babam telefonda konuşurken "çocuk aldığı maaşın hepsini kiraya mı versin, hem tek başına ne yer ne içer yazık" diyordu. Dilimin ucuna "bir an olsun beni de düşündün mü" demek geliyor ama yine diğer ses o senin kardeşin kalsın ne olacak diyor.

Şöyle iyi yönünden bakabilirsin. Başka bir şehirden gelmiş ve gidecek bunu biliyorsun. Bir süresi var en azından. Belirsiz değil.

Erkeklerin saçı ve cildi yağlı oluyor, benim eşim her sabah banyo yapar ve temiz bir insandır ama nevresimi değiştirdikten sonra bir haftada yastığı kokar. O yüzden en az 2 günde bir duşa girmeyen erkekler kokar çok normaldir (normal karşıladığımı söylemiyorum), eskiler haftada bir banyo yapmayı nerden bulmuşlar anlamıyorum.
Ben bile 3 günden sonra saçlarım yağlanıyor dayanamıyorum , ki uzun ve gür saçlarım var kışın bile 2 günde bir banyo yaparım.
Eşiniz arada “baba banyo yapacaksan çekinme” desin hemen bir havlu versin. Yada bir yere gezmeye giderken “baba sen öncesinde bir banyoya gir istersen, rahat edersin.” desin. Tuvaleti de sık sık temizleyin, mümkünse her gün.

Tam da bu sebeplerden ruhum daralıyor benim de bu ara. Arada kalmak, vicdan ile gerçeklik arasında sıkılmak çok yoruyor insanı.

Benim de kardeşim bende kalıyor. Geçen hafta iki gün şirkette kaldı ve inanılmaz canım sıkıldı. Hem içim rahat etmiyor hem eşim kendince haklı sebeplerden dolayı kardeşimin sürekli bizde kalmasını istemiyor. Bir yanım insanlar neden ince düşünemiyor derken, diğer yanım ne olacak kalsa diyor. Anlıyorum seni inanılmaz can sıkıcı bir durum.

Ben açıkça bir şey diyemiyorum kardeşime. Muhtemelen siz de diyemezsiniz pedere. Sabredin, canınızı sıkmamaya çalışın. Gidecek en nihayetinde.

Benim de babam telefonda konuşurken "çocuk aldığı maaşın hepsini kiraya mı versin, hem tek başına ne yer ne içer yazık" diyordu. Dilimin ucuna "bir an olsun beni de düşündün mü" demek geliyor ama yine diğer ses o senin kardeşin kalsın ne olacak diyor.

Şöyle iyi yönünden bakabilirsin. Başka bir şehirden gelmiş ve gidecek bunu biliyorsun. Bir süresi var en azından. Belirsiz değil.
Sizin bu konunuzu hatırlıyorum karıştırmıyorsam. Eşiniz neden kardeşinizi istemiyor anlamadım.

Sizin bu konunuzu hatırlıyorum karıştırmıyorsam. Eşiniz neden kardeşinizi istemiyor anlamadım.

24 yaşında maaşı dolgun ve kendi evi aynı şehirde diyor. Yani kardeşim uzun yolculuk ve erken kalkma kısmına katlanmak istemediği yahut ailem tek başına ev tutmasını istemediği için bende kalıyor. Keyfi şekilde, kendini zorlamak istemediği için neden bizim aile düzenimiz bozulsun ki diyor.

Annem de yeğeninin kreş masrafını versin sizde kalsın dedi ki bu süre belirsiz bir süre. Bir sene de olabilir üç sene de. Ben de mevzunun para olmadığını, kardeşimden para almayı asla düşünmeyeceğimi, ancak bir ailenin özeli olduğunu, kavgalar hatta özel anlar yaşandığını, sürekli kasarak normal olmaya çalışarak bir yerde patlak vereceğini, en nihayetinde eşim ve kardeşimin kavga edip tüm aile ilişkilerinin bozulma ihtimalinin olduğunu söyledim. İşe yaramış gibi görünüyordu ama babamın son konuşmasına göre pek yaramamış :)

Benim annemde 62 yaşında ama en kötü bir gün yıkanmasa öteki gün yıkanır kadının bir kere koktuğunu görmedim hasta yatağında bile kalkamıyordu ama her gün hazırlıyordum dişini fırcalıyordu :KK36:babamsa tam tersi 😒 haftada 2 xor yıkanır ve kokar 🤢 yani yaşlılar kokmaz yıkanmayanlar kokar malesef :KK43:
Ya şeker hastaları falan terliyor ya çok ondan dedim
Yoksa kişisel temizlikle de alakalı birşey

Ya bana kalırsa yatılı misafirlik olayı olmamalı.Eskidendi o iç içe yaşamalar.Görüşmek istiyorsan gider otelde kalırsın öğretmen evinde kalırsın.fikrim bu ancak uygulayamıyorum bol bol gelir misafirim bende gitmek durumunda kalırım

Eski insanlar hep böyle gidip uzun uzun kalmayı normal görüyorlar ve haftada 1 yıkanmak normal onlara göre 🤢 ay Allah göstermesin isiniz zor eşiniz ne doyor bu konuya dicem ne diyebilir ki babasına
Eski insanlar gerçekten de öyle. Ama oğlu ne de olsa, babasına diyebilmeli yani, hatta babası yaşlı ise, tek başına zor banyo yapıyorsa yardım etmeli. Kayınpeder dul galiba.

20 gün çok. Ama az kalmış sık dişini gider yakında. Başka bir zaman yeri geldiğinde eşine dersin 20 gün normal değil diye.

Bence çok kalması değil de mesele haftada 1 yıkanmak nedir ya. Bence eşiniz her akşam banyo yapması için ikna etse sorun hallolur. Bir iyilik yapın ve iç çamaşır satın alın eskileri de çöpe gönderin. Uyku takımlarını sürekli yıkayın evi havalandirin. Ev parfümü alın ona da deo falan alın. Kalp kırmayın bu yüzden ya.tabii hepsini eşiniz versin.

Tek tek alıntılayamıyorum konuyu takip edenlerin birkaç sorusu olmuş onlara cevap vereyim

Kvdem hayatta o da gayet sağlıklı. Doğumumda canıma okuduğu için ben de onu aramıyorum buna kırılmış ondan gelmiyor. Durumun komik olduğunun farkındayım ama aynen olay bu. Şeytanın çırağı gibi bir kadın o ayrı apayrı bir konu
Ama kpim iyi saf kalpli biridir birkaç ayda bir gelse 1 hafta kalıp gitse başımın üstünde yeri var ama böyle uzun uzun tahammül sınırımı zorluyor
Ben zaten çok yoğun biriyim 2 yaşında bir çocuğum pasaklı bir evcilim ve evden yürüttüğüm bir işim var
Ayrıca ev düzeni temizlik yemek hepsine yetişmeye çalışıyorum
Eşimi gerçekten seviyorum mutluyuz o da ben de.
Ama ailesi beni çok zorluyor ve tartışmalarımız hep onlar yüzünden

Eşinizin babasını da misafir olarak görüyorsanız yok artık yani. Oğlunun evi tabi ki gelir kalır zaten farklı şehirdeymiş hani sürekli de gelemiyordur zaten işi olmasa ne yapacak ki sizde sıkılır yani illa bir sebebi vardır. Anneniz babanız gelse kalsa yine laf der miydiniz merak ediyorum tuvalet konusunda ondan sonra girerseniz bir sildirip öyle girersiniz yani. Yarın birgün yaşlanıp muhtaç olsalar ne olacak evlatlar ne günler için evlenince aile misafir olarak mı kabul edilmeli benim anne geliyor 1 ayda kaldığı oluyor eşim bir laf etse çok üzülürüm
Yani kaç defa keyfi kalıyor diye yazdım hala işi vardır neden kalsın ki yazmışsınız :) sizin inanmadığınız şeyi yaşıyorum. Benim annemin gelmesinin eşimle hiçbir alakası yok o işten geldiğinde ev temiz tuvalet çamaşır sorunu yok. Ama ben tüm gün kp ile aynı evin içindeyim. Bu ayrımı gerçekten yapamıyor musunuz?

Hamileyken babama banyodan sonra banyoda ki suyu çek çekle alır misin demiştım..
Toprağın bol olsun güzel babam:(
banyoyu pırıl pırıl yapmıştı..annemle gülmüştük isteyince oluyormuş diye..

Temizlik insanın içinde olacak ..

Konu sahibi neler yaşadığını anlayabiliyorum özellikle wc konusunda .. Kendi babam olsa etrafina bakarda çikardı.
Kayinbabam da cani sagolsun ama çok rahat çok ..

Ne alaka yaslaninca kokunun degismesi? Adam haftada 1 dus aliyor. Tabiki insan kokar. Adam hasta degil, birsey degil. Niye konu sahibi bunu çeksin?

Ben bu Türk kültüründe yaslilara fazla deger gösterme olayina karsiyim. Evet yaslidir, bir tik fazla saygi gösterirsin, yardim edersin fakat herseylerini hos görmek fazladir.

Ve konu sahibin annesi gelse, esi onun donlarini yikamaz. Onun ardindan tuvaleti, banyoyu yikamaz. Yapsaydi, emin ol 3 gün sonra isyan etmeye baslardi.

Altagracia_ Altagracia_ Yerinde olsam, isleri esime paslardim. Tuvaleti o temizlesin, banyoyu o temizlesin. Donlari o yikasin. Babasi ile ayirten konussun. Bu sekilde adam insan içine giriyor ve olmaz. Yumusak bir sekilde daha fazla banyo yapmasi gerektigini ve kendine bir sekilde bakmasi gerektigini anlatsin.

Yani herkes sessiz kalirsa, bu adam hatalarini bilmeyecek. Sessiz kalmak daima saygi degildir.
Ben bunu anlatamıyorum hemen senin annen veya baban olsa diyorlar
Birkere tüm insanlar kendi anne babasına eş ailesinden daha fazla tahammül gösterir çünkü kan bağın var ve aynı evde yıllarca yaşadığın insanlar bu insan yaradılışı kimse inkar edemez. Ayrıca dediğiniz gibi eşim benim annemin çamaşırını yıkamıyor ki.
Eşim durumun tabi ki farkında artık koku iyice Çekilmez olunca babana duş almasını söyler misin diyorum. Yatağını o toplayıp seriyor meyve soyuyor vs.
Daha buraya yazmadığım onlarca sorun oluşuyor aynı evin içinde

Böyle kalmaları ben de sevmiyorum en fazla iki gün normal geliyor,kendim de başka evde kalamıyorum.
Esimin ailesi o konuda aşmış.Gorumcelerim uzakta,annesine gelince aylarca kalır,ben de dahil akrabalari gezer kalır filan...Kayinvalidem de 4-5 aydır köyde misafirlikte.Nasil oluyor bu iş anlamış degilim🙄

Atalarımız dememiş mi misafirlik 3 gündür diye
Kp’ im 12 gün önce geldi ve sanırım daha haftaya gitmeye niyeti varmış yani toplamda 20 gün belki de fazlası yatılı misafir...
Ailelerden farklı şehirlerde yaşıyoruz, benim babam senede 1-2 gelir hafta sonu kalır döner.
Şimdi ben yeni bir eve taşındım tek tuvalet var ve o kadar sıkıntı çekiyorum ki anlatamam. Bu konularda hijyen takıntısı olan biriyim temiz biri olmadığım halde özellikle bir erkekle aynı tuvaleti kullanma zorunda kalmak beni çok zorluyor. Yeni evli değilim daha önce de gelip uzun kalıyordu fakat önceki evlerimde hep çift tuvalet vardı hiç bu kadar zorlanmamıştım

Bir sorun daha var ki işte bu beni mahvediyor. Kp çok kötü kokuyor bildiğiniz ıslak ıslak ter kokuyor ve haftada 1 yıkanınca iç çamaşırını kirli sepetine atıyor koku bizim çamaşırlara da geçiyor hemen onunkini tek başına yıkıyorum fakat banyodan çıkana kadar her yer leş gibi kokuyor. Yani yıkanması ya da yıkanmaması bana dert oluyor
Salonda uyuyor salona kokudan girilmiyor
Fakat Bana bir kötü sözü davranışı yok kendisi iyi kalpli saygılı bir insan

Şimdi sizlere danışmak istediğim konu şu;
yukarıda bahsettiğim şeyler beni ciddi anlamda zorluyor
Tamamen keyfi yatılı olarak bir evde bu kadar kalmak normal mi, ben tahammülsüz bir insan mıyım? eşinin hatrı için görmezden gel diyorum ama 20 gün çok fazla değil mi arkadaşlar?
Tuvalet konusunda haklısınız eşim ayrı ben ayrı tuvaleti kullanırım hatta eşim benimkine girecek olsa kendi tuvaletine gir derim girdiysede klozeti ıslattığım peçeteyle sildiririm.Pis kokma konusuda çok kötü evden de git diyemezsiniz eşiniz çalışıyorken sürekli beraber m,isin,z ben rahat edemem çekinirim

Eşi hayatta değil mi? 3-5 gün kalır, hasret giderirsin anlarım, ama kendi muhtaç değilse gelip bu kadar kalması, sizi hiç düşünmemesi bencillik.

Git de denmez ama eşiniz banyo konusunda güzel bir dille uyarsın.

Eşinizin babası misafir sayılmaz bence zaten. Yedi kat yabancı değil sonuçta. Farklı bir kategoride. Size bilinçli olarak bir zararı dokunmuyorsa yapacak birşey yok. Boşu boşuna kendinizi doldurmayın. Sinir olduğunuzla kalırsınız.

Bu derdi çekmeyen bilmez ancak ahkam keserler.Ben hem bekarken hem de evliliğimde çok benzerlerini yaşadım ve diyorum ki Allah yardımcın olsun eşinin ailesi olabilir ama her derdini sen çekiyorsun çok da vicdan yapılacak bir durum yok gün gelir yapmasaydın olur eşinle konuş bir daha bu kadar uzun kabul etmeyin

Back