- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.806
- 798
- Konu Sahibi Altagracia_
-
Bu arada eşim anlayışı biridir bi ara suratım asıktı yine çamaşır yıkadığım günlerden birinde “babamı bir bahaneyle yollayayım mı çok mu rahatsızsın” deyince hayır diye geçiştirdim. Evet desem emin olun ki evlilik zaten zor bir kurum bizden birşeyler tüketecekti göze alamadım
Fakat yaza bir daha babam geliyor diyince 20 günde çok zorlandığımı en azından süreye müdahale etmesi gerektiğini mutlaka söylücem.
Siz de çok iyi niyetlisiniz. 3-4 ay ne demek. Benim kendi ailem olsa sıkılırım. Karı koca gelseler 20 gün normal askında kv işini yapar en azından çamaşırlarını falan yıkar ama tek kp gelince bütün gün ne yapıyor acaba, sıkılmıyor mu?20 gün çok az bir süre aslında benim kaynanam ve kayinpederim geldikleri zaman ve öylesine 3 ay yada 4 5 ay kaldıkları oluyor tabi insan bunalabiliyor seni anlıyorum ama hep içimden bunlar benim eşimin annesi ve babası istedikleri kadar kalabilirler diyorum sonuçta bizde çocuklarımızı evlendirdigimiz zaman onların yanına gidip kalmak isteriz tabi ki ben bana nasil davranılmasını istiyorsam öyle davranırım yani biraz empati yapmak lazım. Negatif düşünceleri at pozitif bak ve zaten gideceği gün belli olduğundan kafana takma
20 gün çok az bir süre aslında benim kaynanam ve kayinpederim geldikleri zaman ve öylesine 3 ay yada 4 5 ay kaldıkları oluyor tabi insan bunalabiliyor seni anlıyorum ama hep içimden bunlar benim eşimin annesi ve babası istedikleri kadar kalabilirler diyorum sonuçta bizde çocuklarımızı evlendirdigimiz zaman onların yanına gidip kalmak isteriz tabi ki ben bana nasil davranılmasını istiyorsam öyle davranırım yani biraz empati yapmak lazım. Negatif düşünceleri at pozitif bak ve zaten gideceği gün belli olduğundan kafana takma
Atalarımız dememiş mi misafirlik 3 gündür diye
Kp’ im 12 gün önce geldi ve sanırım daha haftaya gitmeye niyeti varmış yani toplamda 20 gün belki de fazlası yatılı misafir...
Ailelerden farklı şehirlerde yaşıyoruz, benim babam senede 1-2 gelir hafta sonu kalır döner.
Şimdi ben yeni bir eve taşındım tek tuvalet var ve o kadar sıkıntı çekiyorum ki anlatamam. Bu konularda hijyen takıntısı olan biriyim temiz biri olmadığım halde özellikle bir erkekle aynı tuvaleti kullanma zorunda kalmak beni çok zorluyor. Yeni evli değilim daha önce de gelip uzun kalıyordu fakat önceki evlerimde hep çift tuvalet vardı hiç bu kadar zorlanmamıştım
Bir sorun daha var ki işte bu beni mahvediyor. Kp çok kötü kokuyor bildiğiniz ıslak ıslak ter kokuyor ve haftada 1 yıkanınca iç çamaşırını kirli sepetine atıyor koku bizim çamaşırlara da geçiyor hemen onunkini tek başına yıkıyorum fakat banyodan çıkana kadar her yer leş gibi kokuyor. Yani yıkanması ya da yıkanmaması bana dert oluyor
Salonda uyuyor salona kokudan girilmiyor
Fakat Bana bir kötü sözü davranışı yok kendisi iyi kalpli saygılı bir insan
Şimdi sizlere danışmak istediğim konu şu;
yukarıda bahsettiğim şeyler beni ciddi anlamda zorluyor
Tamamen keyfi yatılı olarak bir evde bu kadar kalmak normal mi, ben tahammülsüz bir insan mıyım? eşinin hatrı için görmezden gel diyorum ama 20 gün çok fazla değil mi arkadaşlar?
Tabiki bende boyle yapacagim anlamina gelmiyor ama sonucta onlarda bir anne ve baba kesinlikle haklarini odeyemeyiz benimkiler ist. Yaşamadıkları için gelmişken en fazla 4 ay falan kalabiliyorlar ama hergün hergün bende değil tabi kizlarida var ve diğer eltim alt katimda ama genel olarak bendeler ileride yaslaninca başımıza ne geleceği belli değil o yüzden benim fikrim bu hatta ben ilk evlendigimde çocuğumu baktıkları için hep bende kalıyorlardı düşünsenize 12 senenin 12 ayi ve 2 buçuk sene böyle devam etti oyuzden 4 ay falan bana hiçbirşey geliyoAy üç dört ayda yok daha neler artıklık bir süre yapmayın lütfen yaa.
Bir anne olarak diyorum yaşlanınca oğlumu evlendirince de üç ay dört ay kalmayayım zaten. Kalıyorsam da şuurumu kaybetmişimdir. Geline gelene kadar ben sıkılır evimi özlerm.
Ay nasıl dayanıyorsunuz! Nasıl bir sabır bu!
Ben evi bırakır kendi anneme giderim üç ayda temiz hava almaya. Bu nedir canım artık.
Eşinin babası yabancı değil , abartmayın Lütfen.
Eğer çamaşırlarını banyoya koyuyorsa ve yıkamak istemiyorsa burada da devreye eşi girmeli. Yıkasın ya da atsın yenisini alsın, Ne yapıyorsa yapsın.
Özür dilerim ama hata sizlerde, iç çamaşırını yıkamak istemiyorsanız bunu söyleyeceksiniz, kayınpedere söyleyemiyorsanız eşinize söyleyeceksiniz, babanın çamaşırlarını yıkayamam deyip sebeplerini anlatacaksınız, kayınvalidenizle konuşacaksınız, baştan beri bu tip sorunlar söyleyebilseniz aile fertleri yatılı geldiğinde veya geleceğinde hiçbiriniz bu kadar sorun yaşamazsınız zira ya dikkat ederler veya ziyaret süresi kısa olur.Ben benim babam oldu olayına kesinlikle inanmıyorum en fazla sonradan tanışıp sevdiğim bir amca benim için. O senin baban külodunu yıkayıver nolcak diyemiyorum.
Bizim kültürümüzdeki zorunlu adetlerden biri bu evlenince hiç tanımadığın insanların annen baban olması. Zaten tüm bu aile çatışmaları da burada başlamıyor mu. Kayın aile aşırı beklentiye giriyor gelinlerin kızdan daha fedakar olması bekleniyor. Valla Kimse kendi babasına yandığı gibi kp’e yanmaz. Vallahi evlilikten soğutur insanı bu aile olayları.
Size 20 gün çok fazla haklısınız desek ne yapacaksınız? Gidip kayınpedere çok oldu artık evine git mi diyeceksiniz? Eşinize baban gitsin artık kokuyor mu diyeceksiniz? Sizin babanızla aynı oranda mı gelip kalmak zorunda?
Kayınpederimi her geldiğinde 15-20 ağırlarım, dizikolikliği dışında da pek sıkıntı yaşamayız, o da onun suçu değil bizim tv tahammülsüzlüğümüz aslında, o geldiğinde bizim evdeki düzen değişmez, herkes bir işin ucundan tutar, kayınpedere verdiğimiz odaya nevresim değiştirme dışında el sürmem çünkü hakkını yiyemem tertiplidir, yatağını toplar, çamaşırlarını katlar, iç çamaşırlarını asla bana yıkatmaz kendi yıkar, yanında getirdiği el havlusu, tişört veya eşofman gibi eşyalarını benim binbir zorlamamla verir, normalde onları dahi kendi yıkamaya çalışır.
Özel bir yemek yapacağım diye uğraşmam, günlük rutin ne yapıyorsak o, bugün sulu yemek yapasım yok dürüm yapacağım demişliğim bile var gık demez, sofra kurup kaldırmaya yardım eder zaten kendi evindeki düzende böyle, o yüzden ne ben kasılırım ne o garipser.
Yapı olarak rahat biriyim belki ondandır, bir şey istese yapmak istemesem de eşime paslayasım gelse ikisine de söylerim baba-oğul kendiniz halledin, ben biraz ayaklarımı uzatıp keyif yapacağım diye, genel olarak uyumlu ve mülayimdir, farklı davranıyor olsaydı da benim için fark eden bir şey olmazdı, eşime söylerdim babanın kişisel bakımı, odası, çamaşırlarıyla ilgilenmelisin diye.
Özür dilerim ama hata sizlerde, iç çamaşırını yıkamak istemiyorsanız bunu söyleyeceksiniz, kayınpedere söyleyemiyorsanız eşinize söyleyeceksiniz, babanın çamaşırlarını yıkayamam deyip sebeplerini anlatacaksınız, kayınvalidenizle konuşacaksınız, baştan beri bu tip sorunlar söyleyebilseniz aile fertleri yatılı geldiğinde veya geleceğinde hiçbiriniz bu kadar sorun yaşamazsınız zira ya dikkat ederler veya ziyaret süresi kısa olur.
Siz yapabildiniz mi yapıyor musunuz derseniz, yapabileceklerimi ve yapamayacaklarımı gerek sözlerim gerek davranışlarımla net olarak gösterdim zatenbelki el kızı gelin değil mi dili böyle uzun işte diye içlerinden geçirmişlerdir ama ne bana ne eşime asla bir şey demediklerinden içlerinden geçirdiklerinden hiç haberdar olmadım:)
Evet aynen öyle, neyseniz o olup istediklerinizi ve istemediklerinizi açıkça söyleyeceksiniz, eşin veya bir başkasının sizin yerinize konuşmasına ihtiyacınız yok, ağzımız dilimiz var çok şükür:)aslında işin özü tamamen açık iletişim işte.
Evet aynen öyle, neyseniz o olup istediklerinizi ve istemediklerinizi açıkça söyleyeceksiniz, eşin veya bir başkasının sizin yerinize konuşmasına ihtiyacınız yok, ağzımız dilimiz var çok şükür:)
Biz kadınlar en azından bir kısmımız kendi ailemize çat çat dediklerimizi eşimizin ailesine diyemiyoruz ama erkekler açık ve net, istediği istemediği herşeyi dan diye söylüyor, karısının babasından rahatsızsa babana söyle, sen söylemezsen ben söylerim deyip çıkıyor işin içinden.
Kadınlarsa daha nişanlıyken ideal gelin olmak için kendini hırpalamaya başlıyor, kayınvalidenin gelin modeline uymak için uğraşıyor, evlendiklerinde eş ailesinden istekler artınca çatışmalar başlıyor ama gelin diyeceğini demiyor çünkü eşiyle arası bozulur.
Ya evlenmek için kendimize uygun eş bulmuyoruz ya da uyumlu olacağız diye baştan kendi karakterimizden çokça ödün verip biz olmaktan çıkıyor taviz veriyoruz.
Bizde işler ters.Evet aynen öyle, neyseniz o olup istediklerinizi ve istemediklerinizi açıkça söyleyeceksiniz, eşin veya bir başkasının sizin yerinize konuşmasına ihtiyacınız yok, ağzımız dilimiz var çok şükür:)
Biz kadınlar en azından bir kısmımız kendi ailemize çat çat dediklerimizi eşimizin ailesine diyemiyoruz ama erkekler açık ve net, istediği istemediği herşeyi dan diye söylüyor, karısının babasından rahatsızsa babana söyle, sen söylemezsen ben söylerim deyip çıkıyor işin içinden.
Kadınlarsa daha nişanlıyken ideal gelin olmak için kendini hırpalamaya başlıyor, kayınvalidenin gelin modeline uymak için uğraşıyor, evlendiklerinde eş ailesinden istekler artınca çatışmalar başlıyor ama gelin diyeceğini demiyor çünkü eşiyle arası bozulur.
Ya evlenmek için kendimize uygun eş bulmuyoruz ya da uyumlu olacağız diye baştan kendi karakterimizden çokça ödün verip biz olmaktan çıkıyor taviz veriyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?