- 2 Kasım 2013
- 7.796
- 37.038
- 748
- Konu Sahibi Altagracia_
-
Sizin bu konunuzu hatırlıyorum karıştırmıyorsam. Eşiniz neden kardeşinizi istemiyor anlamadım.Tam da bu sebeplerden ruhum daralıyor benim de bu ara. Arada kalmak, vicdan ile gerçeklik arasında sıkılmak çok yoruyor insanı.
Benim de kardeşim bende kalıyor. Geçen hafta iki gün şirkette kaldı ve inanılmaz canım sıkıldı. Hem içim rahat etmiyor hem eşim kendince haklı sebeplerden dolayı kardeşimin sürekli bizde kalmasını istemiyor. Bir yanım insanlar neden ince düşünemiyor derken, diğer yanım ne olacak kalsa diyor. Anlıyorum seni inanılmaz can sıkıcı bir durum.
Ben açıkça bir şey diyemiyorum kardeşime. Muhtemelen siz de diyemezsiniz pedere. Sabredin, canınızı sıkmamaya çalışın. Gidecek en nihayetinde.
Benim de babam telefonda konuşurken "çocuk aldığı maaşın hepsini kiraya mı versin, hem tek başına ne yer ne içer yazık" diyordu. Dilimin ucuna "bir an olsun beni de düşündün mü" demek geliyor ama yine diğer ses o senin kardeşin kalsın ne olacak diyor.
Şöyle iyi yönünden bakabilirsin. Başka bir şehirden gelmiş ve gidecek bunu biliyorsun. Bir süresi var en azından. Belirsiz değil.
Sizin bu konunuzu hatırlıyorum karıştırmıyorsam. Eşiniz neden kardeşinizi istemiyor anlamadım.
Ya şeker hastaları falan terliyor ya çok ondan dedimBenim annemde 62 yaşında ama en kötü bir gün yıkanmasa öteki gün yıkanır kadının bir kere koktuğunu görmedim hasta yatağında bile kalkamıyordu ama her gün hazırlıyordum dişini fırcalıyordubabamsa tam tersi haftada 2 xor yıkanır ve kokar yani yaşlılar kokmaz yıkanmayanlar kokar malesef
Eski insanlar gerçekten de öyle. Ama oğlu ne de olsa, babasına diyebilmeli yani, hatta babası yaşlı ise, tek başına zor banyo yapıyorsa yardım etmeli. Kayınpeder dul galiba.Eski insanlar hep böyle gidip uzun uzun kalmayı normal görüyorlar ve haftada 1 yıkanmak normal onlara göreay Allah göstermesin isiniz zor eşiniz ne doyor bu konuya dicem ne diyebilir ki babasına
Yani kaç defa keyfi kalıyor diye yazdım hala işi vardır neden kalsın ki yazmışsınız :) sizin inanmadığınız şeyi yaşıyorum. Benim annemin gelmesinin eşimle hiçbir alakası yok o işten geldiğinde ev temiz tuvalet çamaşır sorunu yok. Ama ben tüm gün kp ile aynı evin içindeyim. Bu ayrımı gerçekten yapamıyor musunuz?Eşinizin babasını da misafir olarak görüyorsanız yok artık yani. Oğlunun evi tabi ki gelir kalır zaten farklı şehirdeymiş hani sürekli de gelemiyordur zaten işi olmasa ne yapacak ki sizde sıkılır yani illa bir sebebi vardır. Anneniz babanız gelse kalsa yine laf der miydiniz merak ediyorum tuvalet konusunda ondan sonra girerseniz bir sildirip öyle girersiniz yani. Yarın birgün yaşlanıp muhtaç olsalar ne olacak evlatlar ne günler için evlenince aile misafir olarak mı kabul edilmeli benim anne geliyor 1 ayda kaldığı oluyor eşim bir laf etse çok üzülürüm
Ben bunu anlatamıyorum hemen senin annen veya baban olsa diyorlarNe alaka yaslaninca kokunun degismesi? Adam haftada 1 dus aliyor. Tabiki insan kokar. Adam hasta degil, birsey degil. Niye konu sahibi bunu çeksin?
Ben bu Türk kültüründe yaslilara fazla deger gösterme olayina karsiyim. Evet yaslidir, bir tik fazla saygi gösterirsin, yardim edersin fakat herseylerini hos görmek fazladir.
Ve konu sahibin annesi gelse, esi onun donlarini yikamaz. Onun ardindan tuvaleti, banyoyu yikamaz. Yapsaydi, emin ol 3 gün sonra isyan etmeye baslardi.
Altagracia_ Yerinde olsam, isleri esime paslardim. Tuvaleti o temizlesin, banyoyu o temizlesin. Donlari o yikasin. Babasi ile ayirten konussun. Bu sekilde adam insan içine giriyor ve olmaz. Yumusak bir sekilde daha fazla banyo yapmasi gerektigini ve kendine bir sekilde bakmasi gerektigini anlatsin.
Yani herkes sessiz kalirsa, bu adam hatalarini bilmeyecek. Sessiz kalmak daima saygi degildir.
Tuvalet konusunda haklısınız eşim ayrı ben ayrı tuvaleti kullanırım hatta eşim benimkine girecek olsa kendi tuvaletine gir derim girdiysede klozeti ıslattığım peçeteyle sildiririm.Pis kokma konusuda çok kötü evden de git diyemezsiniz eşiniz çalışıyorken sürekli beraber m,isin,z ben rahat edemem çekinirimAtalarımız dememiş mi misafirlik 3 gündür diye
Kp’ im 12 gün önce geldi ve sanırım daha haftaya gitmeye niyeti varmış yani toplamda 20 gün belki de fazlası yatılı misafir...
Ailelerden farklı şehirlerde yaşıyoruz, benim babam senede 1-2 gelir hafta sonu kalır döner.
Şimdi ben yeni bir eve taşındım tek tuvalet var ve o kadar sıkıntı çekiyorum ki anlatamam. Bu konularda hijyen takıntısı olan biriyim temiz biri olmadığım halde özellikle bir erkekle aynı tuvaleti kullanma zorunda kalmak beni çok zorluyor. Yeni evli değilim daha önce de gelip uzun kalıyordu fakat önceki evlerimde hep çift tuvalet vardı hiç bu kadar zorlanmamıştım
Bir sorun daha var ki işte bu beni mahvediyor. Kp çok kötü kokuyor bildiğiniz ıslak ıslak ter kokuyor ve haftada 1 yıkanınca iç çamaşırını kirli sepetine atıyor koku bizim çamaşırlara da geçiyor hemen onunkini tek başına yıkıyorum fakat banyodan çıkana kadar her yer leş gibi kokuyor. Yani yıkanması ya da yıkanmaması bana dert oluyor
Salonda uyuyor salona kokudan girilmiyor
Fakat Bana bir kötü sözü davranışı yok kendisi iyi kalpli saygılı bir insan
Şimdi sizlere danışmak istediğim konu şu;
yukarıda bahsettiğim şeyler beni ciddi anlamda zorluyor
Tamamen keyfi yatılı olarak bir evde bu kadar kalmak normal mi, ben tahammülsüz bir insan mıyım? eşinin hatrı için görmezden gel diyorum ama 20 gün çok fazla değil mi arkadaşlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?