• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafirlik kaç gündür

Eşinizin babasını da misafir olarak görüyorsanız yok artık yani. Oğlunun evi tabi ki gelir kalır zaten farklı şehirdeymiş hani sürekli de gelemiyordur zaten işi olmasa ne yapacak ki sizde sıkılır yani illa bir sebebi vardır. Anneniz babanız gelse kalsa yine laf der miydiniz merak ediyorum tuvalet konusunda ondan sonra girerseniz bir sildirip öyle girersiniz yani. Yarın birgün yaşlanıp muhtaç olsalar ne olacak evlatlar ne günler için evlenince aile misafir olarak mı kabul edilmeli benim anne geliyor 1 ayda kaldığı oluyor eşim bir laf etse çok üzülürüm

haklısınız bukadar uzun sure keyfı yatılı kalmak ayıp bır kere hastane ıcın hastalık ıcın gelmemıs sonucta

ama esınız baba ogul onlar baba ıstersen sık sık yıkan cok terlıyorsun sanırım dıyebılır bunu dıyemeyecek ne var kı ınsan annesıyle babasıyla konusamadıktan sonra ne anladık
sızın durum cozumsuz gıbı barı sıze bır yardım onereyım rossmanda falan hıjyenler var mesela toplu tuvalete gırmek zorunda kalırsanız tuvalete sıkıyorsunuz 30 sanıye bekleyıp sılıyorsunuz tum bakterılerı olduruyor bır sıse 6 tl canta boy ben hep cantamda tasıyorum gıttıgım hıc bır yerde tuvalete gıremem ama cok kotu durumda olursam ne olur ne olmaz dıye yanımda tasırım. bır kere kullanmak zorunda kaldım gercekten tertemız yapıyor arkasında ıcerıgı yazıyor hastanelerde dezenfektan olarak kullanılan urun. yada sımdı cıkıp alamam dıyorsanız tuvalete gırecegınız zaman fıs fıs sıseye beyaz sırke koyun onu sıkın sılın kayınpeder gıdene kadar tuvalete oturmadan once bunu yapın

maalesef baska care gorunmuyor

bırde bır arkadas yazmıs boyle durumlarınız varsa cıft tuvaletlı ev tercıh edın dıye oda mantıklı ben oyle yaptım cıft tuvalet ve banyolu ev sectım ozellıkle cunku benımde cok fazla arkadaslarım mısafırım esımın akrabaları gelır yatılı mısafırım coktur bu sebeple oyle ev tercıh ettım madem oyle tuvalet hıjyen hassasıyetınız var tek cozum bu ve gercekten kolaylık oluyor
En guzel yorum bu olmuş yargı yok çözüm var😁

Buradaki her soruna %100 çözüm bulduğunuzu mu sanıyorsunuz? İnsan yazıp fikir almak veya anlatıp rahatlamak isteyemez mi?

%100 çözüm bulamıyorum elbette keşke bulabilsem ama bulmaya gayret ediyorum. İstediğiniz cevabı yazmayan herkese yaptığınız gibi bana da yükselmenize gerek yok yani.

Ev çok havasız diyip oda kokularından sık sürekli
Olay sırf wc olsa halledilir katlanılır da koku olayı gerçekten tahammül seviyesini azaltan bir etken
Eşin de mi farketmiyor kokuyu
Yaşlanınca insanın vücudu kokar tabiki ama bi hastalığı olabilir hani baba bi doktora gidelim falan diye konuşsa sonuçta kendi oğlu hani ona alınmaz sen kadar
Şimdi gitse seneye tekrar gelecek hep aynı sorun tekrar edecek
Çözümünü bulmak lazım

orası bir tek oğlunun evi değil. muhtaç kalmadığı sürece 20 gün çok fazla. Allah tabi ki muhtaç etmesin ama gelin diye de bu kadar üstüne gidilmez insanların. siz kendi oğlunuzun evinde 25 gün kalın olunca:işsiz:
herkesin bakış açısı farklı. kötü bir tavrı yok, kırmıyor, dökmüyor. gelinin babası 20 kalsa ve aynı şekilde incitmese de sadece çamaşır, tuvalet ve yıkanma sorunu olsa baban 20 kalmasın diye bir yorum çoğu kişiden gelmezdi bence.
umarım 20 gün kalmamı sorun etmeyecek bir gelinim olur.

Siz de oğlunuz gelininizi bıktırmayıverin 3 gün kalıp gitmek çok mu zor iki taraf da memnun ayrılmış olur. Uzaktan gelen için de bir hafta normaldir. 20 gün eve çöreklenmek olur.
başka birine de yazdım. 5-6 ay anlarım ama 20 gün lafı edilecek bir süre değil bana göre.
kendi babam gelse 20 kalsa nasıl laf etmeyeceksem ve eşimin laf etmesine de bozulacaksam aynı şey kp için de geçerli.
çünkü farklı şehirlerdeler.

Fazla aslına bakarsanız ama fazla olması bir şeyi değiştirmeyecek çünkü söz konusu kişi eşinizin babası.

Rahatsız olduğunuz konuya gelince de eşiniz daha sık banyo yapmasını söyleyebilir belli uygun bir dille onun haricinde biraz sabretmekten başka yapılabilecek birşey yok.

Sizin anneniz babanız gelse 1 ay kalsa kızar mıydınız sanmam kp de kalsın ne olmuş ki misafir bereketiyle gelir 10 getirir birini götürür 9 size kalır derler. Git mi diyceksiniz sabredin derim sevabı size

Annem bızde kalacak eşim bu sekilde dusunse alınırdım. Hasta olsa altından almak gerekırse ne olacak. İstedikleri kadar kalabılırler ılerde cocugunun eşide belkı senın ıcın aynı seylerı düşünecek ben pis degılım kı deme. Kusur aramaksa zerrende de bulur. Kusurları örtmede gece gıbı olmak lazım gercekten. Ben dede nene ıle buyudugum ıcın evde bırılerının olması gözume batmıyor. Insanlar yaşlanınca kokularıda degısıyor bızde yaşlı adayıyız en nıhayetınde.

Ne alaka yaslaninca kokunun degismesi? Adam haftada 1 dus aliyor. Tabiki insan kokar. Adam hasta degil, birsey degil. Niye konu sahibi bunu çeksin?

Ben bu Türk kültüründe yaslilara fazla deger gösterme olayina karsiyim. Evet yaslidir, bir tik fazla saygi gösterirsin, yardim edersin fakat herseylerini hos görmek fazladir.

Ve konu sahibin annesi gelse, esi onun donlarini yikamaz. Onun ardindan tuvaleti, banyoyu yikamaz. Yapsaydi, emin ol 3 gün sonra isyan etmeye baslardi.

Altagracia_ Altagracia_ Yerinde olsam, isleri esime paslardim. Tuvaleti o temizlesin, banyoyu o temizlesin. Donlari o yikasin. Babasi ile ayirten konussun. Bu sekilde adam insan içine giriyor ve olmaz. Yumusak bir sekilde daha fazla banyo yapmasi gerektigini ve kendine bir sekilde bakmasi gerektigini anlatsin.

Yani herkes sessiz kalirsa, bu adam hatalarini bilmeyecek. Sessiz kalmak daima saygi degildir.

Atalarımız dememiş mi misafirlik 3 gündür diye
Kp’ im 12 gün önce geldi ve sanırım daha haftaya gitmeye niyeti varmış yani toplamda 20 gün belki de fazlası yatılı misafir...
Ailelerden farklı şehirlerde yaşıyoruz, benim babam senede 1-2 gelir hafta sonu kalır döner.
Şimdi ben yeni bir eve taşındım tek tuvalet var ve o kadar sıkıntı çekiyorum ki anlatamam. Bu konularda hijyen takıntısı olan biriyim temiz biri olmadığım halde özellikle bir erkekle aynı tuvaleti kullanma zorunda kalmak beni çok zorluyor. Yeni evli değilim daha önce de gelip uzun kalıyordu fakat önceki evlerimde hep çift tuvalet vardı hiç bu kadar zorlanmamıştım

Bir sorun daha var ki işte bu beni mahvediyor. Kp çok kötü kokuyor bildiğiniz ıslak ıslak ter kokuyor ve haftada 1 yıkanınca iç çamaşırını kirli sepetine atıyor koku bizim çamaşırlara da geçiyor hemen onunkini tek başına yıkıyorum fakat banyodan çıkana kadar her yer leş gibi kokuyor. Yani yıkanması ya da yıkanmaması bana dert oluyor
Salonda uyuyor salona kokudan girilmiyor
Fakat Bana bir kötü sözü davranışı yok kendisi iyi kalpli saygılı bir insan

Şimdi sizlere danışmak istediğim konu şu;
yukarıda bahsettiğim şeyler beni ciddi anlamda zorluyor
Tamamen keyfi yatılı olarak bir evde bu kadar kalmak normal mi, ben tahammülsüz bir insan mıyım? eşinin hatrı için görmezden gel diyorum ama 20 gün çok fazla değil mi arkadaşlar?

Ya nedir bu kayınpederlerden çektiğimiz. Benim de bu konuda bir BDV'm var. İnsanlar kv ve kp yakın oturunca şikiayet ediyor ama bence uzak olmasından daha iyi. Uzak şehirlerde olunca geldiklerinde 3gün kalıp dönülmüyor maalesef. Siz gitmeye kalktığınızda da öyle oluyor. Misafirlikler böyle mecburen uzun oluyor. Ne kadar iyi olurlarsa olsunlar, ne kadar iyi geçinseniz de aslında her iki tarafın da düzeni bozuluyor. Kayınpedere ayrı oda verme şansınız yok mu? En azından şöyle yapın eve bir kirli sepeti daha alın o da kayınpederinizin olsun. Kayınvalideniz de yok galiba, bence eşinize söyleyin babasına banyo yapması, ellerini yıkaması vb konularda hatırlatma yapsın. Siz hiçbir şey söyleyemezsiniz ama o oğlu o söylemeli bence. Size bol şans ve sabırlar dilerim.

hiç tahammül edemem böyle şeylere
kendi annemden babamdan bile rahatsız olurum tuvaleti düzgün kullanmazlarsa
anneme derim babamı uyarsın diye klozet kapağını falan kaldırmazsa
sizde kayınvalidenize söyleyebilirsiniz ya da eşiniz söylesin
20 gün kalma olayına hiç girmiyorum bile.. misafirliğin kısası makbuldur..
3 gün değil tabi şehir dışından geliniyosa da 1 hafta yeterli

haklısınız bukadar uzun sure keyfı yatılı kalmak ayıp bır kere hastane ıcın hastalık ıcın gelmemıs sonucta

ama esınız baba ogul onlar baba ıstersen sık sık yıkan cok terlıyorsun sanırım dıyebılır bunu dıyemeyecek ne var kı ınsan annesıyle babasıyla konusamadıktan sonra ne anladık
sızın durum cozumsuz gıbı barı sıze bır yardım onereyım rossmanda falan hıjyenler var mesela toplu tuvalete gırmek zorunda kalırsanız tuvalete sıkıyorsunuz 30 sanıye bekleyıp sılıyorsunuz tum bakterılerı olduruyor bır sıse 6 tl canta boy ben hep cantamda tasıyorum gıttıgım hıc bır yerde tuvalete gıremem ama cok kotu durumda olursam ne olur ne olmaz dıye yanımda tasırım. bır kere kullanmak zorunda kaldım gercekten tertemız yapıyor arkasında ıcerıgı yazıyor hastanelerde dezenfektan olarak kullanılan urun. yada sımdı cıkıp alamam dıyorsanız tuvalete gırecegınız zaman fıs fıs sıseye beyaz sırke koyun onu sıkın sılın kayınpeder gıdene kadar tuvalete oturmadan once bunu yapın

maalesef baska care gorunmuyor

bırde bır arkadas yazmıs boyle durumlarınız varsa cıft tuvaletlı ev tercıh edın dıye oda mantıklı ben oyle yaptım cıft tuvalet ve banyolu ev sectım ozellıkle cunku benımde cok fazla arkadaslarım mısafırım esımın akrabaları gelır yatılı mısafırım coktur bu sebeple oyle ev tercıh ettım madem oyle tuvalet hıjyen hassasıyetınız var tek cozum bu ve gercekten kolaylık oluyor
Aaa ben alayım bunu bende de hep kolonya oluyor mecbur kalırsan sıkıp temizliyorum peçete koyuyorum bide gelince de yıkanıyorum :hasta:

Ürünün tam adı nedir?
Online sipariş verebilir arkadaş.
ıyıkı hatırlattınız buraya lınkını bırakayım ben aldıgımda ındırımlıydı 5 bucuk tl ıdı sımdı 8 tl olmus bazen ındırıme gırıyor ozaman 3-5 alıyorum onlıne ındırım daha cok oluyor

Ev çok havasız diyip oda kokularından sık sürekli
Olay sırf wc olsa halledilir katlanılır da koku olayı gerçekten tahammül seviyesini azaltan bir etken
Eşin de mi farketmiyor kokuyu
Yaşlanınca insanın vücudu kokar tabiki ama bi hastalığı olabilir hani baba bi doktora gidelim falan diye konuşsa sonuçta kendi oğlu hani ona alınmaz sen kadar
Şimdi gitse seneye tekrar gelecek hep aynı sorun tekrar edecek
Çözümünü bulmak lazım
Benim annemde 62 yaşında ama en kötü bir gün yıkanmasa öteki gün yıkanır kadının bir kere koktuğunu görmedim hasta yatağında bile kalkamıyordu ama her gün hazırlıyordum dişini fırcalıyordu :KK36:babamsa tam tersi 😒 haftada 2 xor yıkanır ve kokar 🤢 yani yaşlılar kokmaz yıkanmayanlar kokar malesef :(

Back