Misafir ağırlama

Azıcık içinde insanlık varsa enişten yardım edecek. Şu zihniyetin çok berbat. Tüm gün çalışıyormuş vah vah, birde yardım ediyormuş o haliyle. Normalde iki kadın yapmaz. Ev sahipleri misafiri ağırlar, bir zahmet enişten iş yapacak.

Çok yanlış bir düşünce yapınız var. Bu dediğiniz yaklaşın 40 sene önce falan böyleydi. Artık eve biri gelince 2 kadın iş yapmıyor, ev sahipleri karı koca iş yapıyor misafir de oturuyor. Adı üstünde misafir. Enişteniz yorgunsa, işten gelip bir de evde iş yapmak istemiyorsa misafirlerini disarda agirlasin herkese daha güzel bir hoşluk olur.

Yani misafir, yardım etmiyor diye eleştiriliyor ev sahibi enistenizin yardımı icin hatta eniştem bile yardım ediyor deniyor
Misafir yardım etmiyor diye eleştirmedim. Orda da belirttiğim gibi normalde misafir yardım etmek zorunda değil ama sana yardım edene sende yardım edersin.Orada özellikle belirttiğim şey hamile kadına yardım etmemesi.Kusura bakmayın bunu içinizde yapan var ise hamile birine yardım etmediği sürece misafirliğe gitmesin. Hamile kadına yük olmayı kimse istemez. Eğer yardımcı olmayacaksınız hamile birine misafirliğe gitmeyin

Cunku turk erkekleri tembel
Oyle alistirilmislarmi diyim kapasitesizlermi diyim bilemiyorum
benim babamı da hepimiz overiz, herkes takdir eder. ben de oyleydim. gecen senelerde bir aydinlanma geldi. evet disarida calisiyor, elinden geldigince yardim etmeye calisiyor. makina bittiyse asar, camasir kuruduysa toplar, pazarlari kahvalti hazirlar, evde yemek yoksa yapar, cocukken bizle ilgilenirdi. evet güzel ama annem %97 yapiyorsa babamin yaptigi %3 . neden bu yuzde uce minnet ediyoruz? kimse annemi takdir etmezken (her yemekten sonra tek eline saglik demeyiz bir de overiz yemeklerini. diger isler gorunmez is) neden babami goklere çıkarıyoruz?
düşündükce sinir oldum. hadi annem evhanimi, 60 kusur yasinda falan eski kusak..kocasi o zamanin kocalarina göre iyi diye babami ovelim. ama esime dostuma bakiyorum kocasıyla ayni isi yapan bile evde eski usul ev kadinindan farksiz her seyi kendi yapiyor. cogu kocanin evde bir tane sorumlulugu yok (belki arabasi varsa alisveris onlara kitlenmis olabilir)
ne bileyim asla mantigim almiyor bu salak düzene nasil insanlar uyuyorlar hala.
sevgilimle sohbet ederken anlattim bizde erkeklerin ne kadar az is yapip ne büyük takdir kazandığını, şok oldu. avrupanin bir yerinden o. onlarda tam olarak yuzde elli elli hem ev isi hem temizlik hem cocuk erkekler de her şeyi esit yaparken kimse asla takdir etmezmis. cocugunu her aksam parka cikaran baba burada olsa parktakilerin gözü deger nazardan yataklara düşer orada kimsenin asla umru degilmis kadin mi parkta erkek mi, iksii de ebeveyni ne onemi var diye.
su konuda da kadinin karni burnunda, gelen arkadas kocanin arkadasi. yine de koca "allah razi olsun yardim ediyor"
yine yorumlarda "e soyleseydin kadina yardim etseydi" deniyor.
orada evin sahini kadin varken, kadinjn kocasi varken neden misafirin karisi yardim etsin? neden konuda kimse (konu sahibi bile) misafir kadinin kocasina asla kizmiyor "adam geldi yedi icti biptirdi gitti bi cay servisi bile yapmadi" diye?
her ikisi de misafirken neden iki erkek g.t büyütsün kenarda tıkınip ama misafir kadin yardim etmiyor diye kotulensin?
vallahi tetikledi bu konu beni. erkek dovesim geldi

Zırt pırt yatılı misafirliğe gidip gelinen insanla epey samimi olunur. O samimiyete dayanarak “canım vallahi kolumu kaldıramıyorum, bulaşıkları halletsen ben kahve pişirsem olur mu?” şekilde iş paylaştırılabilinir.

He bana kalsa aynı şehirde yatılı misafirlik olayı saçma. Çocuksuzken yeri geliyor arkadaşlarla oturup eğlenip sabaha karşı 4-5 gibi çıkıp kendi evimize gidiyorduk yani. Ben yorucu buluyorum

Kızlar benim ikizim var evli ve 7 aylık hamile. Eniştemin iş yerinden arkadaşı karısıyla beraber arada sırada birbirlerinde kalıyorlar.
Herkes kendi evinde kalsın; kardeşiniz de yatılı misafir kabul etmesin, olsun bitsin.

Bana göre de sizin düşünce anlayışınız doğru değil. Karı koca zaten beraber işlerini hallediyorlar ama eğer hamile birisine kendini davet ettirip sonrasında hiçbir şekilde yardımcı olmuyorsan bu bana göre kabalıktır.Onlar kibarlık yaparak reddetmediler onları.Ama enayi yerine koyup yardımcı olmamak bambaşka bir durum.

zihniyetinizi hiç beğenmedim
artık kadınların çoğu iş hayatında ama buna rağmen hem işi hem evi hem çocukları hale yola sokuyorlar, sokmak zorunda kalıyorlar çünkü onlara "yardım eden" kocaları yok

E hamile kadın da kabul etmesin misafir. Ağzı dili yok mu?

Aslında bunu ev sahibi söylemeden misafirin düşünüpte yapması doğru olan.

Çok özür dilerim, kardeşinizdir ama ablanız enayi gibi davranmasın o zaman. Hadi kendi evinde kıramadı, kendi onlara gittiğinde niye iş yapıyor yine?

Kesinlikle öyle zaten eğer bir evde iki kişi çalışıyorsa kadın ne yapıyorsa erkekte onu yapacak çocuk konusunda da bu böyle. Bütçe olarak kadın eve katkı sağlıyorsa erkekte ev işi konusunda bunu yapmalı değil yapmak zorunda

Çok özür dilerim, kardeşinizdir ama ablanız enayi gibi davranmasın o zaman. Hadi kendi evinde kıramadı, kendi onlara gittiğinde niye iş yapıyor yine?
O şey diye düşündü benim onun evinde yaptığımı görür de o da yapar.Aslında çok iyi niyetli düşündü

E etseymiş. Raddetmeyip sonra arkasından konuşmak yardım etmemekten daha çirkin bir davranış biçimi bence.
zaten çok nadir kalma durumu oluyor. Ama asıl olay hamile diye yardım etmek için kendini davet ettirip hiçbir şey yapmayıp daha çok yük olması konu bu

Misafir yük geliyorsa çağırmasın. Ben mesela sevmem o yüzden pek çağırmam. Kimsenin de evine gidip yardım edemem. Sizin dediğiniz iki kadın hızlıca yapar lafı da cok iğrenç. İki kadın hizmetçi mi erkeklere hizmet etsin? Ev sahibi karı koca hizmet eder 2 kadın değil.

İşte normalde kadın kendini davet ettirirken iş konusunda yardımcı olurum hemde vakit geçiririz dedi o şekilde davet ettirdi eniştem de böyle düşünüyor
İyide normalde yardım etmeyen şimdi mi eder. Neyse sonuç olarak bu insanlarla az görüssünler ve yatlı kalmasınlar birbirlerinde. Kabul de etmesinler bir zahmet. Anlamıslardır artık herhalde. Bir de cidden uygun değil. Bizim de çift olarak görüştüğümüz çok arkadasımız var ama aynı ilde isek kesinlikle yatılı kalmayız. Neden kocasının sabah kalmış halini vs göreyim. Bir de arkadaşla insan iki üç saat oturur tamam. Sonrasında uzanayım ister insan yani. Ve enisteniz eskiden yardım etmiyordu galiba bu sefer yardım etmesi çok matah olduğuna göre. O zaman kardeşimiz mutfakta iş yapıyor üçü salonda oturuyor mu ne saçma

Hamile kadına yatılı misafir getirmek nereden baksan vicdansizca,enistede iş yok gözüne perde inmiş,şimdi işinize gelmiyor bunları kabul etmek ama zamanla ne demek istediğimizi anlarsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…