Misafir ağırlama

Ağırlamasın. Acıktım diyene kadar yemek vermesin 😄 şunu sevmiyorum ya lafını edeceği şeyi yapmak.. Çok becerikli değilim, misafir gelince iyi vakit geçirmeye bakarım canımı dişime takamam.

Ben de misafirlikte iş yapmayı sevmem, kendi misafirlerimin yapmasından da hoşlanmam. Ama evime gelip yardımcı oluyorsa ben de olurum, olmuyorsa el sürmem. İkizin bu basit denklemi kursun
Kesinlikle bence de öyle ben mesela nereye gitsem yardımcı oluyor ama bakıyorum onlar bize geldiğinde yardımcı olmuyorlarsa bende onlar gibi davranıyorum

Erkolara helal olsun ya masaya bi tabak koydular diye bile takdir ediliyorlar, mükemmel
türkün eşim yardım ediyoruna hastayim. kim "esim yardim ediyor" dese hep cok özenmiş gibi didiklerim neyine yardim ediyor diye😂😂 donunu beyazlara atmak yardim mesela cogu kadin icin. kadin isten gelip mutfaga girisip 2 cesit yemek ve salata yapinca adamin mabadini kaldırıp sofraya tabak kasik cikarmasi - bitince masadakileri alip lavabonun icine atmasi , perde asmasi falan "çok yardim" cogu kadina göre 😡😡😡
bir de cocugunu cok seven cok ilgilenen babalar var. asla kendi uyutmamis, cocugun cantasini hazirlamamis, bir alisverisini yapmamis, bir sorumluluğu komple onda degil. isten gelince sıkılana kadar cocuga ucak falan yapti diye, bazen parka cikariyor diye harika baba
oysa kadin, dünyaları yapsa yine eksik yike eksik
🤬🤬🤬 bu zihniyete😤😤

Niye yatılı kalınıyor evi barki yok mu? Arkadaş bile olsan böyle birbirine gitmeli kalmalı işler bana lacka vıcık vıcık geliyor Benim eşim bunu teklif etse anında red ederim ne münasebet.Hoslanmadiğim kadını çekmek zorunda değilim.İkizinize söyleyin böyle yaparak kimseye yaranamaz ,en çabuk gözden çıkarılan en çok üzülen kendisi olur.gurur çokça özgüven lazım ona.....
İlkokulda kuzende yatılı kalmaya yalvarırdık ya annelerimize onun gibi olmuş aşırı saçma

Aynı yerde yatılı kalma ne yaa arkadaş bir de. Bir defa uygun da değil. Elin herifi niye benim evde yatsın durduk yere. Sizin ikiz saf mı o da gidince yapmasınm kadın yardım istemiyorsa özellikle geldiğinde de yapmayabilir. Sevmiyordur başkasının mutfagında durmayı. Yedi aylık ikize hamile hangi insan yatılı misafir alır durduk yere onu hiç anlamadım. Ve enişte iki tabak koydu diye neden bu kadar övgü alıyor. 7 aylık ikiz diyorsunuz enistenizin yemek temizlik her işi yapması kardeşinizin dinlenmesi lazım. Bebekler gelince de eşinizin yarı yarıya iş ve bebek bakımını da üstlenmesi gerekiyor
İşte normalde kadın kendini davet ettirirken iş konusunda yardımcı olurum hemde vakit geçiririz dedi o şekilde davet ettirdi eniştem de böyle düşünüyor

türkün eşim yardım ediyoruna hastayim. kim "esim yardim ediyor" dese hep cok özenmiş gibi didiklerim neyine yardim ediyor diye😂😂 donunu beyazlara atmak yardim mesela cogu kadin icin. kadin isten gelip mutfaga girisip 2 cesit yemek ve salata yapinca adamin mabadini kaldırıp sofraya tabak kasik cikarmasi - bitince masadakileri alip lavabonun icine atmasi , perde asmasi falan "çok yardim" cogu kadina göre 😡😡😡
bir de cocugunu cok seven cok ilgilenen babalar var. asla kendi uyutmamis, cocugun cantasini hazirlamamis, bir alisverisini yapmamis, bir sorumluluğu komple onda degil. isten gelince sıkılana kadar cocuga ucak falan yapti diye, bazen parka cikariyor diye harika baba
🤬🤬🤬 bu zihniyete😤😤
Cunku turk erkekleri tembel
Oyle alistirilmislarmi diyim kapasitesizlermi diyim bilemiyorum

Yani misafir, yardım etmiyor diye eleştiriliyor ev sahibi enistenizin yardımı icin hatta eniştem bile yardım ediyor deniyor

🤬🤬🤬 bu zihniyete😤😤
Ay girme bebek işine yengenc, baba 2 oyun oynadı diye iyi baba oluyor kadının perti çıkıyor ama "iyi anne" unvanı alamıyor ne hikmetse. Çocuk düşse püü dikkatsiz anne oluyor, yemek yetiştiremese beceriksiz anne oluyor, kendine bakmasa bakımsız anne oluyor. Ama olsun "iyi baba"lar var Allah'tan nazar değmesin

Başka şehirden gelip buluşsalar ve yatılı kalsalar anlarım da aynı şehirde, iş yerinden arkadaş bilmiyorum değişik geldi. Orayı geçtim çok basit ikizinde gidince yerinden kalkmayacak, sırtına yastığı dayasin imkanı varsa ayaginida uzatsin agirlastim desin bu kadar basit.

Kızlar benim ikizim var evli ve 7 aylık hamile. Eniştemin iş yerinden arkadaşı karısıyla beraber arada sırada birbirlerinde kalıyorlar.Eniştemin arkadaşının karısı ikizimin evindeyken hiçbir şekilde elini hiçbir şeye sürmüyor hamile haliyle bütün işleri kardeşim yapmak zorunda kalıyor. Hatta eniştem ikizimin çok yorulduğunu anladığı için Allah razı olsun o da yardımcı oluyor. Onun yorulduğunu görmesine rağmen hiçbir şekilde bir işin ucundan tutmuyor. Fakat ikizim onlara gidince hamile haliyle yardımcı oluyor ve ben ona söylüyorum yapma, hamile halinle sana acımayan bir insana yardım etme.Evet misafirlikte illa iş yapma zorunluluğumuz yok ama kadının hamile olduğunu bildiğin halde bunu yapmak acımasızlık ve kadın ikizime kendini davet ettirirken iş konusunda yardımcı olmak istediğini söyledi.Yani güya kardeşime iş konusunda yardımcı olmak için kendini davet ettirmiş.Ben şahsen böyle bir insanı evime misafir olarak davet etmem sadece dışarda buluşurum ya da aynı şekilde bende onun evinde bir iş yapmazdım.Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ikizime burdan güzel yorumlarını ve düşüneceklerinizi iletebilir misiniz🤍
Senin gibi düşünüyorum.

Başka şehirden gelip buluşsalar ve yatılı kalsalar anlarım da aynı şehirde, iş yerinden arkadaş bilmiyorum değişik geldi. Orayı geçtim çok basit ikizinde gidince yerinden kalkmayacak, sırtına yastığı dayasin imkanı varsa ayaginida uzatsin agirlastim desin bu kadar basit.
Kesinlikle

eniştem bile yardım ediyor derken o durumda normalde iki kadın işi yapar halleder çabucak ama kadının yardım etmediğini görünce eniştem yardım ediyor.Yanlış anlamayın ama eniştemde bütün gün işte çalışıyor ona rağmen gelip yardım ediyor
Normalde niye iki kadın işi yapsın yahu? Bize misafir gelince hep erkekler yapıyor. Birine mangalı birine sebzeleri veriyoruz biz de içeceklerimizi alıp dedikodu yapıyoruz. Nasıl içselleştirmişsiniz kadın erkek rollerini.

Erkolara helal olsun ya masaya bi tabak koydular diye bile takdir ediliyorlar, mükemmel
Erkek olmak da güzel şey. Yediği tabağı mutfağa götürse "Allah razı olsun tabağını falan hep götürür" , kadın götürse "bı yediği tabağı götürdü başka da dokunmadı" derler.
Konu sahibi ikizinizin özgüven sorunu var gibi. Kesinlikle kendisini daha ön plana koymalı. Hamile hali ile aynı şehirden kimseyi yatılı misafir almasın. Gelen misafire de çok hizmet etmesin zaten gelen hizmete değil hoş sohbete gelir onlar da pizza yeseler de laf etmezler. Koca kişisinin de her yaptığını arşa çıkartmayın zira çocuktan sonra 2. bir çocuk olarak da kocayla uğraşmak istemeyeceğini düşünüyorum.

X