Popüler Konu Minimal Yaşam

Çok iyi olmuş bende elden geçiricem bütün çekmece dolapları hem bayrama temizlik olur.

Ben dün pijama ve iç çamaşırı elemesi yaptım.
Bayağı rahatladı o kısımlar...
iç çamaşırları bende kontrol etmem gerekiyor.
hiç kullanmadıklarım da var.

Ben de bugün mutfağı hallettim
Kullanmadığım tabakları ve fincanları ayırdım. Bu hafta içinde diğer odaları da elden geçireceğim.

banada ev hediyesi çok tepsi geldi. bardak vs.
zaten mutfagım yetiyor bana.
bende hediyelik götürürüm baskalarına.

Dün mutfağı temizledim. Yemek kitapları dergileri varmış. Onları attım. Bir fincan takımı ve saklama kabı takımı ayırdım vermek üzere
Bugün de giyinme odama el attım. Malesef pek birşey çıkmadı verilecek. Bir pijama takımı o kadar. Ama şort almak istiyordum ama unuttuğum kot şortlarım varmış. Onlar çıktı. Almaktan kurtuldum.

Sizin kıyafetlerinizi çok merak ediyorum hep takip ediyorum çok diyorsunuz ya:)

Sizin kıyafetlerinizi çok merak ediyorum hep takip ediyorum çok diyorsunuz ya:)
Malesef çok...
ama hepsini kullanıyorum giyiyorum. Zaman zaman alıp da sonradan beğenmediklerin oluyor. Onları da çıkarıyorum elden. Kullanmadığım kıyafetlerimi de mutlaka veriyorum. Dolabımda bekleyeceğine başkası giysin istiyorum.
Bazen de değerlendiriyorum. Eskiyen kotlarımın paçalarını kestiriyorum. Şort olarak kullanıyorum.
Ayakkabılarımı ayıklamam gerek. Bu yaz babetlerimi hiç giymedim. Seneye de giymem. Birileri giyerse ben daha çok mutlu oluyorum.

selam ben hala mutfağı bitiremedim ama artık nerede elime fazlalık geçerse gerekli işlemi yapıyorum elden çıkarmaya devam yani kıyafetlere bir türlü zaman ayıramadım

ilk 5 bile işte budur dedirtti valla ilk fırsatta uygulayacağım hele ki aksesuarları bi an evvel elden çıkarmalıyım

cok guzel konu acilmis :) benim dolaptada cok sey yoktur ama bide olmayip ta sakladigim sey cok onlari bazanin alyinda sakliyirum
esimin ailesi kiyafete pek onem vermez herturlu giyerler ama benm annem akrabalar dolabima benden cok onem veriyolar ballandira ballandira anlatiyolar kizlarinin dolaplatini bilmem sukadr yazmasi var bilmem sukadar elbisesi var hergun cesit cesit giyiniyorlarmis her dugunde de gemen hemen birsuru seyler aliyolar sahit de oldum butun kiyaftlerini de gordum sok oldum :) lafin kisasi benim okadr cok kiyaftim olmadigi icin annem ve akrabalarim tarafindan baski altindayim al diye zorlaniyorum :)

ilk 5 bile işte budur dedirtti valla ilk fırsatta uygulayacağım hele ki aksesuarları bi an evvel elden çıkarmalıyım
Aynen yaaa valla hemen eve gidip bişeyler yapmak için sabırsızlanıyorum.. biblolardan falan da bahsetmiş biyerde.. herşeyi elden çıkarmalıyım yaa. Valla her şeyden çok sıkılıyorum. Onca eşyanın içinde onlarla uğraşmaktan yaşamaya kendime vakit ayıramıyorum !
Eve gidince kıyafetleri acımadan ayıracağım. Kozmetikleri ayıracağım. Biblo gereksiz süs eşyası falan onlarıda ayıracağım..

sakın alma sonra onlar sana yol su baş ağrısı sinir stres hatta eşya köleliği olarak geri döner bu kelimeyi yanlış anlama lütfen şu anlamda dedim aldığımız şeylere değer veririz aldığımız şey gerçek ihtiyacmız dışındaysa bile ama üstüne bişey dökülmesin aman yıpranmasın diye çırpınır hatta belli günler hariç dokunmayız bile
bende fena gaza geldim ama uykum var sabah bakarım artık
keske bu yazilanlari onlarda okusa :/
onlar okuyamaz ama sen , ben minimal yaşam tarzına sahibim diye başlayıp işleyebilirsin onları en azından çok konuşur anlatırsan şöyle rahatladım böyle rahatım diye bi zaman sonra hoşlarına gidmediğinden konudan bıkar sana da bulaşmazlar

Bu topiğe bayıldım. Böyle olan kadınların varlığını bilmek güzel. Ben de biraz bahsedeyim. Ben evlilik öncesi ve evliliğimin ilk yıllarında kıyafete ve kuaföre çok para harcıyordum. Daha doğrusu sanki sürekli bir şeyler almak zorundaymışım gibi hissediyordum. İhtiyaçla alakası yok, bildiğin tatmin için alıyordum ama bu da çok sığ ve kısa süreli bir tatmin sağlıyordu. Sonra biz de ev kredisine girdik, almaya almaya almamaya alıştım ve dedim ki aldığım şeylerin bir çoğuna aslında hiç de gerek yokmuş.

Bu arada büyük şehirden sahil kasabasına taşındık. En güzeli de burada AVM yok, gezi denince akla plaj ve piknik geliyor, mağaza gezmek değil. Saç makyaj desen zaten sıcağa dayanmıyor. Ben burada inanılmaz sadeleştim. Dışarı bile çantasız çıkıyorum çoğu zaman.

Bir süre sonra elimiz rahatlayacak ama ben onca gereksiz şeye para dökmek istemiyorum. Aynen böyle devam etmek istiyorum. İhtiyaçlarım dışında tek para harcayacağım şey kitaplar olacak inş. :)

Ben de baktım o linke. Hızlıca okudum. Daha sonra sindirerek okuyacağım.
Benim evimde biblo süs eşyası filan çok değil. Beni asıl yoran bana ait olan kıyafet takı ayakkabı çanta kalabalığı. Çoğunu kullanıyorum. Ama bazen vermekte zorlanıyorum.
Mesela siyah bir bluzum var. Onun dışında yazlık 5 tane daha siyah bluzum var. İlk bahsettiğimi geçen yaz ve bu yaz hiç giymedim. Vermeyi düşünüyordum ama bugün giydim denedim. Aaaa güzelmiş dedim ve tekrar astım. Ancak Emin'im giymeyeceğim.
Bazen kıyafetin içinde kendimi iyi hissetmesemde ondan ayrılmam zaman alıyor.

Papatya nasılsın.

Çok iyiyim. Sen nasılsın. Nerelerdesin. Uzun zamandır karşılaşmadık sanki seninle
Evet karşılaşmadık.
Bir Bebişim oldu onla vakit geçiriyorum aslında hep forumdayım ama takıldığım başlıklar değişti, anne olmayı öğreniyorum... :)
Sende de herseyi yolunda olmasına sevindim...

Aaaa hayırlı olsun inşalalh. Sağlıklı huzurlu mutlu yıllar yaşasın
Çok şükür iyiyim canım

Anlıyorum çok haklısınız Allah güzel gönlünüze versin benim gardırobumda hiç pahalı ya da çok kıyafet yok açıkçası hamilelik ücretsiz izin derken iyice saldım 5 kg da fazlam var seneye mayısta işe başlıcam sıfırdan gardırop oluşturmak istiyorum beğenmediğim, eskiyen, modası geçen biçok kıyafeti kvgile yolladım bağları bahçeleri var orda aramaz giyerler
Ya kızlar ben kombin yapma özürlüyüm bişey alsam bile tek parça hiçbişey ifade etmiyo uydurup yakıştırıp giyemiyorum kendimi mutsuz hissediyorum nasıl başa çıkıcam ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…