Yok yok kesinlikle bu evi sadeleştirmeliyim şuan evi bir görseniz tatilden döndük ondan mı bir türlü adapte olamadım yaa benim evim mi böyle cok mı eşya var anlamadım her yer ne çabuk dağılıyor sizde öylemisiniz ya da ben mi cok üşengecim şöyle hiç dağılmadan duran bir ev var mıdır? Ama hayatımızdan fazlalıkları çıkartırsam daha az dağılacağını düşünüyorum
Benim şu okullar açılana kadar düzene gireceğe benzemiyor yalnız değilmişim sevindimBenim evi görsen oturur ağlarsın o derece
aklıma gelirse foto çekiyim öncesi ve sonrası yapayım.
hafta sonuna kadar evi düzeltmem lazım.
Evet vakıt alıyor akvaryum...Evet bebekle hersey zor oluyo :)
maşallah büyümüş.
bende almaktan vazgeçtim akvaryum.
kendimize zor bakıyoruz.
Benim şu okullar açılana kadar düzene gireceğe benzemiyor yalnız değilmişim sevindim
Evet vakıt alıyor akvaryum...
Bende dün burayı okuduktan sonra makyaj malzemeleri ne el attım.
100parcadan fazla ayırdım. Kardesim baksın beğendiğini alsın gerisini atsın.
Geriye on parca kaldı.. Kullandıklarım onlarmış:)
merhabaa önce vücuttaki fazlalıklardan kurtulalım anne evindeyken :) benim evim 2+1 çok rahattık eve gelen mobilyacı dükkanı gibi derdi . aksesuar fotoğraf etrafta eşya fln yoktu çocuk olunca işler değişti bizde sığamıyoruzSelam. Evlenmeden önce çeyizime kıvır zıvır doldurup durmuştum süs eşyası ıvır zıvır bi dünya mutfak eşyası
Sonra anladım ki çok eşya çok iş artı kafa yorgunluğu
Bayadır annemde kalıyorum hafta sonları eve gidiyorum her gittiğimde bişeyler atmaya boşaltmaya çalışıyorum boşalttıkça attıkça rahatlıyorum..
Mutfak tezgahımdaki kıvırı zıvırı kaldırdım görünen. Daha varda onlarıda kaldırcam evime geçince..
Dolabımdan bi valiz kıyafey ayırmıştım daha da vat daha da atcam dolaptan. Karışmış çekmecelerim hele beni deli ediyo onlarada el atmam lazım. Ahhh bende az eşya istiyorum. Çok pişmanım o kadar kalabalık ettiğime..
Hatta hayallerimde 2 oda 1 salon ev var. 1 i eşimle benim. 1 i kızımızın. Salonda mutfakla bir olsun. Koridorda istemez. Ne kadar az eşya o kadar ferahlık..
Gereksizleri atcaz canım. Mutlaka çıkar bak. Sonra insan dönüp bakınca diyorki vay be ben ne kadar çok çöple yaşıyormuşum!!merhabaa önce vücuttaki fazlalıklardan kurtulalım anne evindeyken :) benim evim 2+1 çok rahattık eve gelen mobilyacı dükkanı gibi derdi . aksesuar fotoğraf etrafta eşya fln yoktu çocuk olunca işler değişti bizde sığamıyoruz2. bebeği de düşndüğüm için küçülen kıyafetleri kaldırıyorum. mini beşik puset hepsi dolap tepelerine kaldırıldı ama gözüme batıyorlar. evime dönünce kökten değişim şart daa nası?..
dolaplar 6 yıldır kullanmadığım yorgan battaniye yastık dolu. eşim attırmıyor annesi vermişti. evde yatılı misafir için tek kişilik bazalı yatak var çocuk odasında onun yorganı yastığı zaten üzerinde duruyor. çalışıyorum yatılı misafir gelmiyor bana.Gereksizleri atcaz canım. Mutlaka çıkar bak. Sonra insan dönüp bakınca diyorki vay be ben ne kadar çok çöple yaşıyormuşum!!
İnan ben her gittiğimde bişeyler atıyorum. Sonra bir daha gittiğimde bir daha bişeyler çıkıyor!!
Evin toplu görünmesinden çok dolap içlerinin toplu ve ihtiyacımız olan şeylerden oluşması beni daha rahat kılıyor.
Bence 2+ yeter ya. Biri odasında biri daha olursa oda yanında kalır. Sonra oda ötekinin yanına.. bi salonda yeter ya nolcak. Benim salona girilip çıkılmıyo boşa iş. Bebek odasıda kiler gibi şuan zaten orada boş iş. Koridorda gereksiz. Öfff bak yine herşey fazla geldi :))
Kilolara gelince onlar zaten başlı başına gereksiz :))
At at zaten modası geçer kız kıyafet biriktirmeye hiiiç lüzüm yok :)dolaplar 6 yıldır kullanmadığım yorgan battaniye yastık dolu. eşim attırmıyor annesi vermişti. evde yatılı misafir için tek kişilik bazalı yatak var çocuk odasında onun yorganı yastığı zaten üzerinde duruyor. çalışıyorum yatılı misafir gelmiyor bana.
çelik tencere tk vermişti kayınvalide o da dolap bekliyor ben çelikte yemeklerin dibini tutturyorum onun için granit aldım. misafir için takımlarım yok almamıştım diğer tüm mutfak eşyalarımı kullanıyorum.
57 ile 93 arasında kilom değiştiği için her beden kıyafet var. şimdi zayıflıyorum büyük gelenleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorum. bir daha o kilolalra gelip o kıyafetleri giymek istemiyorum.
Selam. Evlenmeden önce çeyizime kıvır zıvır doldurup durmuştum süs eşyası ıvır zıvır bi dünya mutfak eşyası
Sonra anladım ki çok eşya çok iş artı kafa yorgunluğu
Bayadır annemde kalıyorum hafta sonları eve gidiyorum her gittiğimde bişeyler atmaya boşaltmaya çalışıyorum boşalttıkça attıkça rahatlıyorum..
Mutfak tezgahımdaki kıvırı zıvırı kaldırdım görünen. Daha varda onlarıda kaldırcam evime geçince..
Dolabımdan bi valiz kıyafey ayırmıştım daha da vat daha da atcam dolaptan. Karışmış çekmecelerim hele beni deli ediyo onlarada el atmam lazım. Ahhh bende az eşya istiyorum. Çok pişmanım o kadar kalabalık ettiğime..
Hatta hayallerimde 2 oda 1 salon ev var. 1 i eşimle benim. 1 i kızımızın. Salonda mutfakla bir olsun. Koridorda istemez. Ne kadar az eşya o kadar ferahlık..
Boş kalsın boşverSelam,
Ahh ah aynı sekilde bende çok almıştım ki
evlenince dağıtmıştım baya eşya ıvır zıvır.
yorganlar benimde var ama yorgan dolabım var aldığım evde yinede fazlalık geliyor.
mutfagımı düzene koyamıyorum
mutfagımı sevmiyorum dolaplarını.
o yüzden de içimden gelmiyor toparlamak.
büyük boş odam var misafir odası yapsam bir türlü yapmasam bir türlü off
Boş kalsın boşverhangimizin evine habire yatılı misafir geliyor ki ?
Bendemi dağıtsam ki ?? Hep ilerde lazım olur daha çok kullanırsın diyor annem..
Acaba kullanmadıklarımı ortalıktan mı kaldırsam ki ??
Ahh herşeye yeni baştan başlasam o kadar az eşyam olurdu ki..
Zaten bende evimi sevemiyorum kötü anılardan dolayı.. geçenlerde düşündüm. Hepsini atsak dağıtsak. 1 valiz eşyamız kalsa..( zaten 1 valiz eşyayla haydi haydi yaşıyoruz annemlerin evinde )
Öyle devam etsek sıfırsan başlasak falan.. daha az odalı ama daha geniş ferah bir evde..
Bu arada böyle bi yaşam tarzı olduğunu böyle yaşamaya çalışan insanların olduğunu ilk kez duydum ve çok hoşuma gitti. Evime geçtiğimde yaşamak istediğim tarz bu olcak sanırım.
Dur bende bir bakayım.aynen böyle insanlar var 100 parça eşyayla yaşayan blog yazarı var.
almadım diye blog yazar var.
onları hayran hayran takip ediyorum.
ben azaltıcam elimden geldiğince.
günaydıınAt at zaten modası geçer kız kıyafet biriktirmeye hiiiç lüzüm yok :)
Baza lazım olabilir ilerde çocuklara..
Diğerlerinş sorma at gitsin aman evin kadını sensin o mu yapıyomuş işleri :)
Ayy tam tersiyiz benim eşim cok dağınık bende düzen hastasıyım dolapları açtığımda düzgün görmek istiyorum... tişörtleri üst üste katlayıp koyunca alttan almak gerektiğinde bozuluyor bende bir çözüm bulamadım konmari denemedim bana cok kırışacaklarmış gibime geliyorgünaydıın
bizde durumlar biraz farklı eşim evde daha çok zaman geçiriyor ve çok titiz. dolap içlerini hep o düzenler :) tıkış tıkış o nedenle.
ben işe kot ve basic tshirt giyiyorum onunda modası olmuyor ama o bedene bir daha çıkmayacağım gitti hepsi :)
evde 1 yaş bebesiyle yaşamaya başlayınca ihtiyaca göre değiştireceğim yada atacağım büyük parçaları.
bir de düzen meselesi var dolabımı düzenliyorum ertesi gün karışıyor. konmari metodu da işe yaramadı bende ne yapacağım bilmiyorum. eşimde düzen hastası hep kavga sebebi oluyor benim dağınıklığım.