Manevi plan:
1) ORUÇ:
Çok şükür şevval orucum bitti. Acayip mutluyum.
Kaza oruçlarım sadece bu yıldan var. Geçmiş yılları sabrettim, asıldım, tuttum bitmişti elhamdülillah. Pazartesi perşembe gibi ya da artık kendimi hazır hissettiğim zamanlara yayıp tutmayı düşünüyorum. Nasıl ki borcumuz olmayınca mutlu oluruz, borç olunca aklımızda döner durur, ben de bitince mutlu oluyorum. Rabbim hayırlısıyla bitirmeyi, yenisine de kavuşmayı nasip eylesin.

2) NAMAZ:
Namazlarım belli düzende gidiyor elhamdülillah. Arttırmaya ( kaza, kuşluk, evvabin vs) gayret ediyorum.
Arada nafile düzenim bozulunca da " en azından iki rekat, bırakmandan iyidir" şeklinde telkin ediyorum kendime.

3) KUR'AN-I KERİM:
Kuran'ı Ramazanla kısıtlamayı istemiyorum. Ramazanda da hafız arkadaşlarla online hatim yapmak nasip oldu çok şükür. Bitirdik vs den ziyade onların tane tane ama sistemli okuyuşu ve de Türkçe'lerini anlayıp ona göre beden dilini kullanmaları beni çok etkiledi.
Camiye gidince hızlıca okunan ve çoğu harfini anlamadığım Kur'an-ı Kerim beni mutlu etmedi ve de gitmedim çok.
Bende okumayı günlük yapmayı ve özellikle namazdan sonra da abdestli olmanın avantajını kullanarak, iki sayfa iki sayfadır diyerek eksik bıraktığım cüzleri tamamlamaya niyetledim. Şimdilik fena gitmiyorum çok şükür.

4) KUR'AN-I KERİM'İ ANLAMA ÇALIŞMALARI:
Bu konu hep hedefimde olan ama bir türlü oturtamadığım konu. Arkadaşla yürüyüş yaparken ortak tefsir ve meal kitabı belirledik. Günlük minimum 15 dk tefsir, 5 dakika meal çalışması yapacağız inşaallah. Hem de yürüyüşde faydalı bir paylaşımda bulunuruz diye düşündük insanlar hakkında konuşmak yerine.

Maddi (günlük) Plan:
Günlük düzenli yemek yapma, bulundurma işim güzel gidiyor. Yaptıkça da pratikleştiği için yeni yemekleri hızlıca yapabiliyor hale geldim.

Tezgahı temiz bırakmaya çalışıyorum ama arada aksıyor. Yemek arkası hemen toplama işini yaparsam biten işin mutluluğu, kafamda dönen işin işkencesinden yeğ olacak.☺
Bugün ayrıca bulaşık makinesinin pervanesini, süzgecini vs yıkadım. Temiz olduğunu bilmek beni mutlu ediyor. Artık daha sık temizliyorum.

Çamaşır hala çözüm bulmam gereken bir konu. Çok çabuk birikiyor, kuruyanları o an yerine koymayınca bir bakıyorum ki küçük tepecik bana el sallıyor.

Bugün tuvalet banyoyu yürüyüşe gitmeden çamaşır suyuyla beklettim. Yürüyüşten gelince de yıkadım. Küvetle sonra ilgileneceğim. Bir de banyo dolaplarına başlamayı düşünüyorum inşaallah.

Odak noktası bir oda belirleyip iyice elden geçirmek hedefim. Günlük gidişata göre şekillenecek.

Çocukların kitaplarına el atmam lazım. Etkinlikleri yaptırma fırsatım olmuyor bu ara. Gündeme alsam iyi olacak ama apartmanın önü uygun. Akşam hava kararıncaya kadar oynuyorlar dışarıda benim çocukluğumda olduğu gibi. Üst baş toz toprak. Ağız yüz bahçedeki mor dut rengi. Kıyafetlerden çıkıyor Allah'tan. Şimdi bu oyundan hadi gelin etkinlik desem hakaret gibi gelir çocuklara. Şimdilik akışına bıraktım. Kızımın zaten yazılı haftası. O kendi çalışmalarını yapıyor. Eksiklerinde yardımcı oluyoruz.Hafta içi apartmana duysunlar, hafta sonu inşaallah götürmeyi düşünüyorum sağa sola. Arkadaşların aynı yaştaki çocuklarıyla buluşturmaya. Konuştuk ama henüz gerçekleştirmedik.
Gayret edeceğim bu sene. Elimden geldiğince her şeyde daha gayretli olacağım inşaallah.

Günaydın kızlar
Mia- bir çarpı daha yazabilirsin
Hatta direk listeden de çıkarabilirsin bu saatten sonra çok da bi iş çıkmaz benden artık
Yaa öyle deme Sen neleri başarıyorsun, dön de arkana bak. Kendine haksızlık ediyorsun.
Çocuklarını sabah okul saatine yetiştirmek bile büyük başarı bence.
Ben de dün tezgahı toparlayamadım ama dünyanın sonu değil. Bak yeni bir gün, yeni yemek yapmalar, yeni bulaşıklar, yeni kirli çamaşırlar, yeni ev döküntüsü toplamalar vs demek. Bu kısım olmadı sanırım da çaktırma.

Sen Konya'dasın ama yine de yazayım sana. Bugün yeni bir gün. Nefes alıyorsan umut daima vardır.

Her gün bir yerden göçmek ne iyi.

Her gün bir yere konmak ne güzel.

Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş.

Dünle beraber gitti, cancağızım,

Ne kadar söz varsa düne ait.

Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.

Sağol canım desteğin için teşekkür ederim eşim yurt dışına gidecek biraz bi depresyona girip çıkayım şimdi gönderdim kurtuldum der gibi olmasın ayıp olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…