Popüler Konu Minimal Yaşam

Eylülün de yediği şeyler az
3 yaşına kadar annem baktı
Yeme konusunda çok yönetimi ele alamadım
Mümkün olduğunca eline havuç Pırasa elma verdim
Corba yaptım çoğunu sevmedi 😅
Evde ne pisiyorsa onun da tabağına koyduk
Sonra ayrım yapmaya başladı

Ben işi bırakınca sadece makarna ekmek seven bir çocuktu.
O dönem zorladım ve pişman oldum.

Sonradan mercimek çorbasına pembe corba ismini taktım pembeyi seviyor diye
Pink corba yapsana anne der hep
Aslında bunun rengi turuncu der
İçine et suyu sebze zerdecal ne varsa eklerim mercimek diğer tatları nötr yapıyor zaten

Sonra pide yerken dedim ki aaa Eylül bu pide ekmek gibi içini temizledim verdim sevdi.
Şuan içini az temizliyoruz biraz kıymalı kalıyor sarıp veriyoruz eline

Limonlu salata yaparım içinden salataliklari bul derim soslu salata ismini taktik

Balik ve tavuğa acıyan gözlerle bakiyor o yüzden hiç o konuya girmiyorum.

Makarna patates kızartması şehriye çorbası şuan pek istemiyor.

Fındık ceviz meyve yer.

Ayran süt en sevdiği.

Sabahları zeytin salatalık şeklinde oluyor. Bazen yumurta istediği oluyor.
Poğaça simit alırız bazen
Hafta içi okul listesine göre koyuyoruz.

Bu yaz yesillik denedi tadı acı ama güzel dedi.
Yemeklerin tadına bakıyor bazen isterse

Yediği şeyler kısıtlı ama sofraya oturduğunda güzel vakit geçirmek önemli
Anne sen bu işi iyi biliyorsun demesi mutlu olma sebebim.

Kendi çocukluğumuzu düşünün her yemeği severmiydik
Eşim 18 yaşına kadar et yememiş mesela şimdi etsiz yemek yemiyor.

Bende Pırasa ıspanak bakla taze fasulye yemezdim şuan çok severim.

Bir arkadaşım kuru fasulye yemezdi evlenince her hafta yapıyor kolay diye 😅

Çok örnek var.

Yani önemli olan az cesitle beslenmesi değil dengeli beslenmesi
Sağlığı benim sorumluluğum da tercih de onun hakkı
Benim büyük oğlan ekmek arası sever. Mesela 2 gün önce annem etli bezelye patates yemeği yaptı. Ekmek arası yapsam yer misin dedim. Evet dedi ve yedi 3te 2sini yedi ama buna da şükür. Küçük de büyüğü görünce denemek istiyor.
Salatayı benimkiler çok sever özellikle suyunu😅
Lahmacun döner sever benim büyük 🤭 ama yoğurt ayran hala yok maalesef.
Kaşar peynir yemeye başladı ama süt de sever. Küçük çok iyi yiyordu. Bu aralar daha az yiyor

Benim büyük oğlan ekmek arası sever. Mesela 2 gün önce annem etli bezelye patates yemeği yaptı. Ekmek arası yapsam yer misin dedim. Evet dedi ve yedi 3te 2sini yedi ama buna da şükür. Küçük de büyüğü görünce denemek istiyor.
Salatayı benimkiler çok sever özellikle suyunu😅
Lahmacun döner sever benim büyük 🤭 ama yoğurt ayran hala yok maalesef.
Kaşar peynir yemeye başladı ama süt de sever. Küçük çok iyi yiyordu. Bu aralar daha az yiyor
Ne güzel damak zevkleri değişecek zamanla
Sevdiği şekilde yemelerini saglamissin önemli olanda bu 👏👏

Senin lisede kızın mı var 😱 ben şok bilmiyordum. Lisede ben de öyleydım annem bana ayrı yapardı. Benim kadar seçen bir çocuk olamaz. Midem bulanırdı 😬
Üniversiteye gittim her şey annemin tüm yemekleri burnumda tütmeye başladı en nefret ettiğim bile 😅 o gün bugündür her şeyi yerim 😋
Ohh olsun sana 😂

Kızlar şimdi okudum sizleri biraz olsun rahatladım Besinsiz kalıyorlar diye üzülüyordum ama aramızda benim kızlar daha çok yiyormuş onu gördüm🙉🙉🙉

Neyse çocukları darlamayayım o zaman 👏👏
Mia mesela demişsin ya 2 yıl Eylül makarna yedi diye hergün mü yedi aynı şekilde

Kızlar şimdi okudum sizleri biraz olsun rahatladım Besinsiz kalıyorlar diye üzülüyordum ama aramızda benim kızlar daha çok yiyormuş onu gördüm🙉🙉🙉

Neyse çocukları darlamayayım o zaman 👏👏
Mia mesela demişsin ya 2 yıl Eylül makarna yedi diye hergün mü yedi aynı şekilde
Evet evimiz makarna fabrikası gibiydi
Burgu sebzeli fiyonk ne ararsan vardı aralarından seçiyordu yoğurtlu yerdi neyse ki 😅
Sonra başka tatları denesin diye oyunlar türettim
Haftada 5 gün makarna yerse 1 gün corba 1 gün pide yemeğe başladı yanına salata turşu ayran ekledi.
Şuan o dönemi atlattık neyseki yinede yediği şeyler az ama meyve çerez sütle dengeyi korumaya çalışıyoruz.

Evet evimiz makarna fabrikası gibiydi
Burgu sebzeli fiyonk ne ararsan vardı aralarından seçiyordu yoğurtlu yerdi neyse ki 😅
Sonra başka tatları denesin diye oyunlar türettim
Haftada 5 gün makarna yerse 1 gün corba 1 gün pide yemeğe başladı yanına salata turşu ayran ekledi.
Şuan o dönemi atlattık neyseki yinede yediği şeyler az ama meyve çerez sütle dengeyi korumaya çalışıyoruz.
Sabrına hayran kaldım 👏👏👏

Selamlar
Bugün planım yine dinlenmek olacak
yemek işlerini yaparım tamam yeter daha ne olsun 😊

Benim öyle bir takıntım yok ama benim de aşırı alışveriş yapasım var 🤭
sepete attım öylece bekliyorum, beğendiğim bi ayakkabı güzel düşmüştü onu aldım mesela. ama geçen sene aldığım ürünü yine alayım dedim cidden 2 katına çıkmış her şey yine. sepetler hazır, bakalım ne yapacağım :)
Eğer kumaşı kalıbı sevdiğim tarzdaysa 2 rengini de alıyorum swetlerde çünkü onları bahar ve kış aylarında bol bol giydiğim için
Ev kıyafetin de öyle aynı esofman takımının siyah bej ve beyazını aldım.
Çünkü sevdiğim kiyafetler kısıtlı her zaman bulamıyorum
bende giymesem almayım derim ama benimde sevdiğim şeyi görünce her rengini alasım geliyor, devam o zaman. çalışınca kıyafette maalesef çok minimal olunamıyor, aynı kıyafeti döndür dolaştır 2 hafta dayanabiliyor insan. ama giydiğim kıyafetlerim olduğu müddetçe minimal benim dolabım diyebiliyorum.

Günaydınlar, kızlar 2. hamileliğimle birlikte 2 yıldır tatile gitmiyoruz. Bu yaz artık kesin tatile gidicez derken yine hamileyim. Memlekete gittiğimiz için çok eksikliğini hissetmemiş olsam da çocuklar da farklı bir deneyim yaşasın istiyorum. Ayrıca bu gidişle bir 2-3 yıl daha tatile gidemeyeceğiz. Bir çılgınlık yapıp Antalya ya sömestir için rezervasyon yaptırdık. Bu hava da çocuklarla nasıl olacak bilmiyorum ama başka da fırsat bulamayacak gibiyiz.

sepete attım öylece bekliyorum, beğendiğim bi ayakkabı güzel düşmüştü onu aldım mesela. ama geçen sene aldığım ürünü yine alayım dedim cidden 2 katına çıkmış her şey yine. sepetler hazır, bakalım ne yapacağım :)

bende giymesem almayım derim ama benimde sevdiğim şeyi görünce her rengini alasım geliyor, devam o zaman. çalışınca kıyafette maalesef çok minimal olunamıyor, aynı kıyafeti döndür dolaştır 2 hafta dayanabiliyor insan. ama giydiğim kıyafetlerim olduğu müddetçe minimal benim dolabım diyebiliyorum.
Hayırlı olsun ben mağaza gezmek istiyorum 😅

Günaydınlar, kızlar 2. hamileliğimle birlikte 2 yıldır tatile gitmiyoruz. Bu yaz artık kesin tatile gidicez derken yine hamileyim. Memlekete gittiğimiz için çok eksikliğini hissetmemiş olsam da çocuklar da farklı bir deneyim yaşasın istiyorum. Ayrıca bu gidişle bir 2-3 yıl daha tatile gidemeyeceğiz. Bir çılgınlık yapıp Antalya ya sömestir için rezervasyon yaptırdık. Bu hava da çocuklarla nasıl olacak bilmiyorum ama başka da fırsat bulamayacak gibiyiz.
yaa şimdiden iyi tatiller size, tatil denince aklımıza hep deniz geliyor bizim, ama siz zaten deniz kenarında yaşıyosunuz, bol bol gidiyorsunuzdur denize.

yaa şimdiden iyi tatiller size, tatil denince aklımıza hep deniz geliyor bizim, ama siz zaten deniz kenarında yaşıyosunuz, bol bol gidiyorsunuzdur denize.
Teşekkürler 🥰 ben Hatay’da da burda da deniz kenarı bir ilçede yaşadığım için denize doymuşum diyebilirim. O yüzden Antalya yı benim için özel kılan pek bir şey yok🙈 ama yine de konforlu bir otel tatili 2 küçük çocukla daha iyi olacak gibi. Benim lise arkadaşım ve eşi de olacak onların da küçük bir kızı var. Eşlerimiz de iyi anlaşıyor beraber gideceğiz. Umarım güzel geçer 😊

Giymeyecegini bildiğin halde almak pasif bir yatırım olur
Çalışınca kiyafetler daha çabuk eskiyor haklısın
Ama her kıyafetini giymek için al kombin yap
Böyle daha iyi hissedersin
Yaz kış bahar ayı olarak 3 mevsimde değerlendir dolabını birde özel davetler için ayrı konsept olmalı ve ev giyimi için
Bu şekilde ne eksik fazla görebilirsin

X