Popüler Konu Minimal Yaşam

Benim bir yeğenim var annesi bebekken çocuk güzel yerken bitirmesi için zorlardı ağzına tıkıştırırdı yemekleri. O çocuk şu an 6 yaşında. Asla sofraya oturmuyor. Hala annesi peşinden koşarak yemek yedirmeye çalışıyor. Yapılı da bir çocuk yemiyor demezsin. Bak valla bu bence istismardı. Kötü niyetli değildi ama baştan sona hatalı davranış çocukta sofra travması yarattı bence. Ama diğer türlü tabağını bitirirsen çikolata vereceğim gibi bir zorlama istismar olamaz bence 🙈😅
Ben ödüle de karşıyım 😅

Ben 8 sene önce okumuştum o dönem çok faydasını görmüştüm ama tabii zaman aşımında beynim çöp kısma attı sanırım onları da :KK70:
Ben de ilkini okudum çok faydasını gördüm sonra nasıl yapılıyordu yaw dedi 2.sine başladım 🤭

Çocuklar benim hassas noktam.
O yüzden çok detaya girebilirim 😅
Agresif bile oluyorum bazen o yüzden kusuruma bakmayın.

Ben bu bahsettiğiniz kitabı okumadım ama çocuklukta ihmalin izi: boşluk hissi kitabını okumuştum. Gerçekten şoka girmiştim nasıl yaa gerçekten mii diye okumuştum.orda da bilinmeden yapılan iyi niyetli hatalardan bahsediyor. Çözümler kitabını da listeye almıştım ama okumadım daha.

Ben bu bahsettiğiniz kitabı okumadım ama çocuklukta ihmalin izi: boşluk hissi kitabını okumuştum. Gerçekten şoka girmiştim nasıl yaa gerçekten mii diye okumuştum.orda da bilinmeden yapılan iyi niyetli hatalardan bahsediyor. Çözümler kitabını da listeye almıştım ama okumadım daha.
Onlara da bakalım 🤔

Yaa kızlar herkese katılıyorum😁😁
Ama yemeyen yemiyor
Mesela büyük kızım 1. 5 yaşındaydı yemek istemezdi doktora götürdüm üzerine gitme illa ki yiyecek dedi ve gerçekten 1 tam gün boyunca hiç birşey yemedi en son bayılacak dedim yedirdim

Birde o zamanlar Kayınvalidemle beraber oturuyorduk kız yemicem dese hemen kalkar pilav tavuk yapar yedirirdi elinde tabakla parklarda gezerdi 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Sonra 3.5 yaşında kızım bir kabız oldu çocuk var ya çatladı resmen zaten evi de ayırdık dedim ipler bende 💃💃
Yedirdim ama gönülsüz gönülsüz bazen kusardı bile 1 lokma yememek için😥😥

Bazen diyorum kızdığıma değmiyor üzülüyorum ama sonra bakıyorum hiç sağlıklı beslenmiyor ben ellemesem bir gün boyunca sadece noodle yiyor ve spor lisesine gidiyor müdahale etmem lazım yoksa hiç bir şekilde yemiyor

Üzülüyorum yani sağlıksız olunca ama zorlayınca da kendi üzülüyor nasıl bir yöntem bulacam bilmiyorum

Mesela kereviz salatası yaptım yoğurtlu kızım bir tadına bak dedim baktı güzel ama yemem çünkü kereviz dedi😥😥

Yani çoğu şeye. Önyargılı yaklaşıyor 15 yaşında hani küçük de değil ama bilmiyorum😭😭

X