müsait bir vakitte bende paylaşayım

sıvı diyetin nasıl geçti.zorlandınmı 10 gün baya iyi dayanmışsın ben üç güne cesaret edemiyorum

bayağı basit ve ucuz bir kelime gelecek ama bazıları için he deyip geçmeyi öğrenmek gerekiyor.dönüp 25 yaşından sonraki zamanlarıma bakıyorum neden bu kadar takmışım sinirlenmişim diyorum ama sanırım zaman ve tecrübeler insanları olgunlaştırıyor.bence he deyip geçme sanatını zorda olsa hayatına katmayı dene

Son düzenleme:
Selam kızlar
Bugün yine yogun bir gün beni bekliyor
klima tamirat edilmişti ama bu seferde su akıtıyor tekrar gelecekler
yeğenim gelecek bırazdan eylülle oynarlar iyi olur
dolapta vişne ayıklanıp buzluğa koyacağım.
eşimin kirlenen ayakkabılarını yıkayıp mak atacağım.
beyazlar yıkanacak

birde cam silme işlerine ufaktan başladım bugün belki 1 cam daha silebilirim.

Genelde he deyip geçerim ama işte üstüste aynı şey yapılınca ve haksızlık yapılınca patladım yapmamalıydım ama oldu

Planlama ve rutinler
İş planlarken önce bu işlere kaç saat ayıracağınızı belirlemek gerekiyor.
birde her hafta düzenli yapılacak işleri planlamak önemli
haftalık planların yanına da günlük işleri ekliyorum.
ve 1 gün öncesinden ne yapmam gerek belirliyorum.

akşam 7-8 den sonra genelde hiç iş yapmıyorum.
9 da kızım uyuyor ve bende kendimle kaldığım zamanı daha sakin geçiriyorum ve uykum gelmeden günlük bakımlarımı yaparım.

sabah kahvaltı ve eylülle geçiyor.
öğlen ev işleri ve işim varsa dışarıda geçiyor.
akşam banyo ve bakım işleri
gün sonu dinlenme

hayatımı 4 parçaya böldüm
bazen acil işler veya anlık gelişmelerde günü akışına bırakıyorum.
mesela saat olarak plan yapmıyorum hergün 7 de cilt bakımım olsun dersem saat 7 yi geçtiğinde hevesim kırılır.

birde ev temizliğini bütün olarak düşünmek sizi zorlayabilir.
mesela 1 gün ütü 1 gün nevresim değişimi 1 gün buzdolabı bakliyat dolabı kontrolü.
1 gün çiçek bakımı 1 gün bir odanın genel bakımı ile plan yapıldığında hafta sonu sadece süpürmek silmek kalır.

günlük olarak
çamaşır bulaşığı kontrolde tutmak
çöp atmak
anlık işleri yapmak
işlerin birikmemesine yardımcı olacaktır

yani işleri bütün olarak değil parça parça düşünmek evin her zaman daha iyi görünmesine yardımcı oluyor.
ve ev tamamen temiz düzenli kalması mümkün değil.
bazı durumları çok gözünüzde büyütmemek gerek
sonuçta yaşanılan ev dağılır kirlenir.

birde aile bireylerini bu düzene dahil etmek şart ben eşimi çok dahil edemesem de kızımın oyuncak toplama ve temizlik yaparken çamaşır asarken dahil ediyorum hem oyun gibi hem görev sorumluluk kazanıyor.

sıvı diyetin nasıl geçti.zorlandınmı 10 gün baya iyi dayanmışsın ben üç güne cesaret edemiyorum
Benim su orucum Aidin Salih usülü.
Benimki denize bodoslama atlamak
Şöyle ki, araştır, oku, izle meselerini hallettikten sonra kafamda netleşti önce ama bugün/yarın derken, Şevval orucunu tutayım derken "Neden su orucuyla olmasın?" diyerek başladım.
"Niyeti sağlam alın." sözünü çok önemsedim ve gerçekten niyetimi sağlam aldım. Ben kesinlikle yapacağım dedim vücuduma, sen de ona göre kendini hazırla.
Zaten gündüz normal oruçla, iftarı da suyla açıp, canım istedikçe az az su içerek tamamladım çok şükür.

Burada kilit taşı lavman yapmak. (Su orucu olunca sadece suyla ve lavman setiyle. Kimyasal maddeyle değil.)Kesinlikle çok önemli. Arkadaşım lavmansız yaptı. 3.gün çok zorlandı ve bıraktı. Kardeşimin yaşadığı olumsuzlukları (
sinirlilik,üşüme,titreme, zorlanma vs) ben yaşamadım mesela. Farkımız lavmandı. Hatta o çok daha düzenli yürüyüş yapmasına rağmen. Ben başta 2 kere lavmanla bağırsak temizliği yaptım. Sonra günaşırı lavman. Böyle olunca vücut bağırsak temizliğiyle değil, vücudu iyileştirmeye uğraştı.

İkinci kilit taşı soğuğa yakın ılık suyla banyo yapmak zorlandığını hissedince.

Gelelim etkilere.
10 gün boyunca kesinlikle açlık hissetmedim.
İlk 3 gün alışkanlıktan kaynaklanan yemek düşünme sürecim oldu.
3 ve 4.gün kollarımdan ayaklarımdan çekiliyor hissi oluştu. Sonra belimde ve sağ omuzumda daha çok hissettim. Bu beni şaşırttı çünkü sağ omuzumda kireçleme ve zorlayınca belimde ağrı olur. Yani sıkıntı neredeyse oraya çalışıyor vücut gibi hissettim. Böylelikle sabrettim ki rahatlayayım sonucunda. O da 2 gün sonra geçti. Ağrı hissetme sürekli olmuyor. Yoğunluktan sonra azalıyor. Sonra bitiyor.
Baş ağrısı falan hissetmedim. 7.gün 2 kat üst komşuya yemek çıkardım. Çarpıntı başladı. Bunun geçmemesi üzerine aile hekimimle konuştum. Su orucu yaptığımı anlattım. Yaşadıklarımı... Beklenen etkiler olduğunu söyledi. Vücudumda çok şeyin düzeldiğini ama yine de merak ettiğini, kan tahliliyle bakmak istediğini söyledi.

Kan tahlili sonucu:
İlâçla (bir kerede serumla) anca düzelttiğimiz hemoglobin 12.9 olmuş ki, 8 i görüp serumla düzeltilen benim için bu çok çok iyi bir değer.
Demir deposu değerim artmış.
B12 tavan Hatta eşime espri yaptım bak unutmam yaptıklarını diye.
Olumsuz sayulacaklar üre ve kolestrolün yükselmesi. Üreyi bekliyordum ama kolestrolü beklemiyordum dedi dr.um. O da karaciğerimdeki hafif yağlanmanın yakılıp kana verilmesi olarak değerlendirdi. Sonuçta bu da olumlu.

Aidin Salih, normal orucunu rahat tutanın 3 günlük su orucunu da kolaylıkla tutabileceğini söylüyor bu arada. Çok şükür benim oruçlarım rahat geçer. Bir cesaret de öyle oldu başlamam için. Kendi irade sınavımı Rabbimin yardımıyla geçtiğim için mutluyum. Dua ettim bunun için. Başarmak için.

Beni zorlayan kısım 10 günden sonraki, diğer koruma 10 günü oldu. Kaç gün tuttuysan, o kadar gün dikkat etmen gereken program var. Ben ciddi bir şekilde uydum. Tuzsuz yemek zorladı. Hatta salata yiyemedim. Tuhaf geldi.

Kendimi de yormadım. Fırsat buldukça yürüyüş yaptım çocuklarla. Hem zaman geçti, hem de vücut rahatlıyor. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Umarım faydalı olabilmişimdir.

aslında ben aiddin hocanın öğrencilerine gidip direk o şeklide programa uymak istiyorum ama bahanem çok oluyor.ahmet apak var oda güzel takip yapıyordu bir ara bakmıştım.yitik şifayıda okudum .benimki tamamen cesaret normal orucuda ben zor tutarım hep kaygılı olurum birden elim ayağım boşalacak zannederim (geçmişle alakalı bilinçalıtıma yerleşen bir mevzuyla alakalı sanırım bu)tamamen ruhi bir mesele benimkisi.bağrsak temziliği,karaciğer ve böbrek temziliği çok istediğim.mesela hacamatta yaptırmak istiyorum iğne ucu batsa ödü kopan biriyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…