Sende haklısın kalabalık bir evde büyüdüğüm için tek çocukta kalmış olabilirimMia- çocuk gelişimi ile ilgili yazılarını çok seviyorum, söylediğin her şeye de katılıyorum. Biz de ipler birbirleriyle çatışmaya döndüğü için kopuyor mesela. Şurayı toplayından sonraki diyalog
- ben dağıtmadım Özgür oynadı.
-Hayır abim de benimle oynadı.
- Ama Özgür hiç toplamıyor.
O arada didişmeler
-abim bana vurdu
- o da bana çelme taktı vs. Diye sürüp gidiyor.
Yani bir çocukla durumu yönetmekle birden çok çocukla durumu yönetmek çok farklı boyutlar içeriyor.
Artık büyük oğlum bile Defne niye toplamıyor diyor mesela, onu bile salmıyorlar
Ben bu kaosa girmekten inanılmaz yoruluyorum. İşi yapmak daha kolay ama üşengeç kişiliğim yüzünden yine de onlara bıraktığım şeylere ellemiyorum.
Durum bu
Evet bunu deneyebilirim. Bir sisteme kesinlikle ihtiyacım var. Belki de en büyük eksiğimSende haklısın kalabalık bir evde büyüdüğüm için tek çocukta kalmış olabilirim
O dağınıklık olacak mutlaka demek istediğim.
Sofrayı beraber toplayın kıyafetleri birlikte düzenleyin başta beraber yapın alışkanlık olur.
Bir sistem oluşursa sonra onlarda dikkat etmeye başlar zamanla.
Mesela odaya gittiğinde görev ver birbirlerine atarlarsa işleri bugün sen yap yarın sıra sende diyebilirsin. Genelde sırayla iş yapmak daha adil geliyor çocuklara.
3 ayrı yemek yapıyorsun yaaKarnıyarik pilav çorba ezogelin olabilir. Oğlum karnıyarık yemez ona köfte yaparım kendime mantar yaparım
Geçenki küçük oğlumla muhabbetimizi anlatayım. Küçük oğlumun ilk dişi çıktı. Yastığının altına koy diş perisi gelebilir dedim. Neyse ertesi gün yastığının altına sevebileceği minik oyuncaklar, anneannesi harçlık verdi onu falan koydum. Görünce çok mutlu oldu. Bir kaç gün sonra gelmiş bana diyor ki anne diyor sen sanki benim dişimin çıkmasına çok sevinmedinhayır çok sevindim oğlum büyüyor çok şükür vs dedim. Bir iki sonra yine geldi aynı şeyi diyor ne yapayım oğlum parti mi vereyim dedim ya
Ne diyim ben bu çocuğa
Çok sevindi, okulda arkadaşına çektirmiş düşün, şimdi diğer dişleri sallamaya çalışıyoroy çok tatlısınız.
Acaba dişinin çıkmasına sevindi mi üzüldü mü
İlk dişi ya garipsemis olabilir.
Geçmiş olsunÇamaşır makinesini çalıştırdım. Bulaşık makinesini çalıştırdım son tableti kullandığım için markete gitme ihtiyacı oldu. Deterjan vs aldım.
Öğlen de okula git gel yaptım. Moladan sonra devam edeceğim.
Kolumunda üzerine yatmışım çok acıyor o yüzden yavaş yavaş yapıyorum.
O zaman önemsiyor bu durumu demekkiÇok sevindi, okulda arkadaşına çektirmiş düşün, şimdi diğer dişleri sallamaya çalışıyor
SağolGeçmiş olsun
Benim de çözüm bulmam lazımEvet bunu deneyebilirim. Bir sisteme kesinlikle ihtiyacım var. Belki de en büyük eksiğim
Geçenki küçük oğlumla muhabbetimizi anlatayım. Küçük oğlumun ilk dişi çıktı. Yastığının altına koy diş perisi gelebilir dedim. Neyse ertesi gün yastığının altına sevebileceği minik oyuncaklar, anneannesi harçlık verdi onu falan koydum. Görünce çok mutlu oldu. Bir kaç gün sonra gelmiş bana diyor ki anne diyor sen sanki benim dişimin çıkmasına çok sevinmedinhayır çok sevindim oğlum büyüyor çok şükür vs dedim. Bir iki sonra yine geldi aynı şeyi diyor ne yapayım oğlum parti mi vereyim dedim ya
Ne diyim ben bu çocuğa
Diğer dişlere gelecek mi periÇok sevindi, okulda arkadaşına çektirmiş düşün, şimdi diğer dişleri sallamaya çalışıyor
Bulursan bana da söyleBenim de çözüm bulmam lazım
Amuda kalkmamı bekledi heralNe yapayım takla mi atayım diyeydin
İlk bir ikisine geliyor sonra gelmiyorDiğer dişlere gelecek mi peri
SüpersinDün mesela şey düşündüm.
Ev kötü halde bu haftanın planını yapamadım
Maddi durumum bilinmezlikte vs vs
Dibe doğru gittiğimi hissedince" evet sıfırdan başlamak için fırsat "diyorum.
Böylece motivasyonumu toparlayabiliyorum.
Hatta heyecan geliyor hayatıma. Dipten yüzeye çıkmak.
Buda bir evrim hikayem
Yaa yerim onu ben annesi ikinci seferde biraz aşırı tepki ver bariİlk bir ikisine geliyor sonra gelmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?