Rossman da bulunur mu acaba yoksa eczanelerden mi bakmak gerekiyor? ben de deneyecegim, tesekkür ederim.

evet bazı şeyleri tecrübe ettikçe daha iyi anlayacak
bazen akışına bırakmak gerekiyo bazen güzel bir şekilde anlatmak gerekiyor.
diğer türlü zorlama olunca inatlaşmaya gidiliyor. yapacaksa da yapmıyor.

Selam kızlar erken uyandım ama daha kahvaltı etmedim kızımda yemedi. önceliği hep süt oluyor
o yüzden dışarıda kahvaltı edelim dedik.
tabi ortam çok kalabalıksa simit vs alıp eve döneriz.
birde sebze alacağım
salata için.
ve marketten süt alacağım.
rota belirleyip çıkalım bakalım
ev işlerini de gelince yapacağım. bugün az iş var yarın genel temizlik günüm.

Çok çok teşekkür ederim cevap için

3. Şahıslarla tartışmaya hiç girmem. Çünkü cidden önemsemem. Ama bu sefer çok alakasız bir aile büyüğümün üst üste sürekli aynı şeyi söylemesi üzerine patladım kendisine. Normalde kaale alacağım birisi değil. Böyle kontrolsüz ve beklenmedik davranınca dün içimi boşaltmış oldum. Söylediğin her şeye katılıyorum.

Benim annem hep sevgi dolu ve fedakardı hala da öyle. Ben ise ben iyiysem çocuklarıma faydalı olabilirim düşüncesindeyim. Bu yüzden belki de anneliğimi sürekli sorgularken buluyorum kendimi. Oğluma bazen sesim yükseliyor ama sonraki vicdan azabı yiyip bitiriyor. Ne yapmalıyım, nasıl davranmalıyım sürekli bu soru beynimde dolaşıyor.
Örneğin dünkü olaydan sonra oğlumla bağlantılı bi konuda eleştirmişti, oğluma da ufak bir patladım. Ardından o kadar kötü hissettim ki ne yapsam diye düşünüp durdum sonra da iki pedagojik kitap siparişi verdim Günün geri kalanında telafi etmek için oyun oynadık, gezdik beraber vs.

Bizimki kardeşi paylaşamama durumu değil. Örneğin annem dahi küçüğe sevgi sözcükleriyle hitap etse anneanne ben de burdayım diyor.
Şakasına küçüğe çok yaramaz bir bebek diyorum mesela hemen koşuyor ama ben çok akıllıyım dimi anne ya varya gizli kıskançlık yok yani açık açık kıskanıyor canım ya hem üzülüyorum hem gülüyorum..

Çok uzattım yine. Yani diyeceğim o ki dün yoğun duygularla yazdım, uzun uzun üşenmeyip yazdığın için tekrar teşekkürler çok mutlu oldum. Teselli edilmeye, tavsiyelere ihtiyacım vardı, bugün daha iyiyim, iyiki bu topik var, seviliyorsunuz

Son düzenleme:
Bu arada evde radikal değişiklikler yapıldı.
Ev boyanıyor muhtemelen bugün bitecek. Buz gümüşü diye bi renk seçtik.

TV ünitesi, 2 gümüşlük, tek kişilik baza ve dolap aramızdan ayrıldı

Şu anki gardırobum çocuk odasına (ama artık çalışma odası olacak) transfer edildi.

Yatak odası siparişi verildi. Gardırop yapılacak ve şu anki yatağımıza eklemeler yapıları( başlık + ayak takılacak, yan tarafına da aşağıdaki gibi komodin yerine minik raflar monte edilecek. Aynalığı da iptal edip aşağıdaki gibi aynalı dolap yapılacak

Eklentiler

• 2BE9192E-AEFC-4702-A9F7-29B70D9AF0E8.webp
    30,5 KB · Görüntüleme: 210
  • D8A8EA43-18D0-4631-91A9-D94C5F8F5BC1.webp
    27,1 KB · Görüntüleme: 214
  • BC314EEE-F93D-4729-92B0-7A92F4B496D5.webp
    12,6 KB · Görüntüleme: 209
Merhaba kızlar.
Dün annemden evime geldim. Bahçe sulaması için eşime yardim etmeye. Gerçi şu bitti, sulayamadık pek.

Çocukların keyfi yerinde. Gelmek istemediler. Sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. Hatta oğlum orada okula gideceğini söylüyor. 1.sınıfa başlayacak inşaallah.

Çocuklarınıza dede/nine gibi olun diye okumuştum bir kitapta. Onlar size emanet. Misafir gibi düşünün diyordu. Her zaman mümkün olmasa da bende kendimi değerlendiriyorum. Sevgimi gösterme konusunda daha fazla çaba göstermeliyim.

Gelelim bugüne... Bugün sabah namaza kalktım ve uyumadım sonrasında. Uyumayınca zaman çok bereketli oluyor. Eşim kahvaltı hazırlamıştı. O ara Kuran dan okumam gereken yerleri okudum biraz. Kahvaltı yaptık. O işe gitti. Bende birkaç gün evde olmayınca buzdolabını kontrol ettim. Atılması gerekenleri attım. Çöpü attım geldim. Mutfağı toparladım.
Üşenme dedim ve bahçeyi suladım. Arkasından balkonu yıkadım.
Bahçe demek toz demek. Öyle olunca arabanın içini süpüreyim dedim. Yıkamayı ve tozunu almayı düşünüyorum arkasından. Sonra Evde birkaç iş yaparım. Çamaşır/yemek vs.

Hepimize kolay gelsin.

Mikan orda msn sana yazacaklarim var

Mikan orda msn sana yazacaklarim var
Yazdıklarını okudum ama karsilikli mesajlasacak kadar vaktimin olacağı müsait bir zaman kolladm cevap yazmak için...
Öncelikle evinin yeni düzeni ,yeni eşyaların hayırlı olsun elindekileri de biran evvel satıp rahatlamani diliyorum.
Hayallerinin hayat bulacağı bir yaşam alanı olsun evin

içsel sadelesme ile ilgili yazında kendimi gördüm biliyor msn,bende bir çok anlamda sadelestim, dışarıdan kimseyi de kırıp uzemem konuşmadan milyon kere düşünürüm,ama yakinlarima daha hırçın olduğumu gördüm,bunu eşim de söyledi bı kaç kez ve bana farkındalıgi o sağladı diyebilirim.Anneme babama esime çok rahat konuştuğumu onları kırmaktan korkmuyor gibi davrandığımi gördüm,halbuki en sevdiklerim bunlar.

Galiba onlar bize kırılmaz yanlış anlamaz diye daha pervasız davranıyoruz ,halbuki en çok özeni hak edenler kendileri...
Yalnız değilsin..

Teşekkür ederim öncelikle beni çok mutlu ettin ev konusu hızlı ilerledi çok mutlu oldum. Görmek için sabırsızlanıyorum memleketteyim malum

Diğer konu ise aynı dediğin gibi 3. Şahıslarla tartışmam, kırmam, laf sokmam öyle huylarım yoktur. Gerek de duymam açıkçası. Çünkü ne düşündüklerini önemsemem. Ama aynı şekilde eşime, anneme bu gidişle çocuklarıma kaybetme korkusu olmadığından mıdır nedir hötpötüm resmen Saman alevi gibi parlayıp sönerim ama onlar kırılıyor tabi ben sönünce onlar sönmüyor haklı olarak kimi zaman.

Sence bir çözümü var mı bu sorunun?

Mutlu ol

Evin çok güzel olacak ayrıca inanıyorum
Dönünce duygularını yazarsın bizlere.

Konumuza gelecek olursak ,ben eşimi kırdığım anda üzerinden bı saat bile geçirmeden ozur diliyorum ve o an öfkemi kontrol edemediğimi ifade ediyorum,bu işe yarıyor ama sürekli özür dilemek zorunda olmak beni yoruyor,yani bagirarak yoruluyorum ve telafi etmek ayrıca beni yoruyor.Bunu kontrol altına almak lazım.Anne babama daha dikkatli olmaya çalışıyorum artık onları kırınca kendimi hiç affedemiyorm
Sanırım sinirlenince yazıya vurmak ,biraz dışarı çıkıp hava almak,konuyu sonra konuşmak gibi uygulanabilir çözümler bulmalıyız.

Eşimi ve annemi hallederiz de oğluma karşı ne yapacağımı bilmiyorum bazen çok zorluyor

Eşimi ve annemi hallederiz de oğluma karşı ne yapacağımı bilmiyorum bazen çok zorluyor
Oğlun kaç yaşındaydı mikan
Bende oğluma bir iki sesimi yukselttim hala hatırlayınca kendime kızıyorum,yaptığının yaramazlık olduğunu biliyor benimki hatta yanlış bişey yapınca bazen yaramazlik yaptm deyip gülüyor ve cok.cok hareketli bir çocuk ,ama daha 2.5 yaşında yanlış yaptığını biliyor olması bile bence gayet güzel bişey , davranışlarını tamamen kontrol etmesi için ise henüz çok erken,ve asla bu yaşlarda bı çocuk annem -babam üzülsün yorulsn diye yanlış bişey yapamayacağina göre , onlarin yaptıklarına çok anlam yüklemeden sakin kalabilmeliyiz,bir arkadaşım var çocuğu inanılmaz mızmız ve aglak gece 3-4 olur uyumaz bizzat şahit oldum,kadın o kadar sakin kalıyor ki artık bı ara dayanamayıp sordum sen antidepresan falan mı alıyorsun diye
Yaaa çocuk! ne desem de bildigini yapıyo dedi,e gerçekten haklı bunlar çocuk .. .

Yapacağımız tek şey sabırla doğruyu öğretip yanlışlarına sakin davranabilmek.

Son düzenleme:
Bir çoğumuz ayni durumdayız canım, iki çocuk hele yaşları da yakınsa cok zor. Okul psikologumuz Bütün Beyinli Çocuk kitabını önermişti bize, istersen onu da okuyabilirsin.
Teşekkür ederim, kitabı not ettim mutlaka okuyacağım

Haziran hedefleri değerlendirme

Su içmek ......Sıcaklar arttıkça daha çok içmeye başladım
Yemek planlaması yapmak...... Eşim çok yogun çalıştığı için bende evde kendime kolay yemekler yapıyorum.
Hobi edinmek............ Seramik başladım ama hamuru az almışım.
Koltuk silmek................. Yapıldı.
Yarım kalan kitabı bitirmek......... Şu ara hiç film veya kitap okuyamıyorum ya dışarı çıkıyoruz ya evde iş oluyor.
Bakımları düzenli yapmak........... Düzenli yapıyorum.
Haftalık ev düzeni planlamak .......... Evim arada dağılsa da kolay temizleniyor toplanıyor.

Çok güzel seçimler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…