Bayıldım... Güzel günler de kullan.Vayy be Amin inşaAllah çok teşekkür ederim
Darısı da bana olsun:)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bayıldım... Güzel günler de kullan.Vayy be Amin inşaAllah çok teşekkür ederim
Bayıldım... Güzel günler de kullan.
Darısı da bana olsun:)
Yazlık almak istiyorum. 1oda olsun benim olsun misali...Amin inşaAllah İsteyen herkese olsun
sen ev almıştın sanırım
Eşya anlamında mı söyledin
Yazlık almak istiyorum. 1oda olsun benim olsun misali...
Otellere 4-5gun için tonla para veriyoruz ne yediğimizde belli değil. Üstelik girdiğin havuzda kalabalıktan yüzemiyorsun bile. Daha cok yoruluyorum. Yazlık ev kiralasak esyalar eski oluyor. İçime sinmiyor.
merhabaaa, epeydir gelmiyorum çünkü atılacak bir sürü şey olmasına rağmen yavaş yavaş elemem gerekiyor. yorgan battaniye türlerini. kitaplarımı bir sitede satışa çıkardım eğer alan olursa satacağım olmazsa bende kalsın seviyorum kitaplarımı. kıyafetlerimden yeni olmasına rağmen giymediklerim vardı kimi büyük geliyor onları da alan olursa satacğaım. birden fazla giydiklerimi yeniyse ve kullanmayacaksam veriyorum zaten. 3 poşet kıyfet verdim geçen hafta
reklam sayılır sanırım play store ya da telefonunuzdaki her neyse girip alışveriş uygulamalarına bakarsanız bulabilirsiniz.Kitapları ve kıyafetleri hangi sitede satıyorsunuz
Ben de satmak istiyorum ..
Bu kıyafetler nedir yaa böyle sorsalar giyecek bişeyimiz yok deriz ama at at bitmiyo..merhabaaa, epeydir gelmiyorum çünkü atılacak bir sürü şey olmasına rağmen yavaş yavaş elemem gerekiyor. yorgan battaniye türlerini. kitaplarımı bir sitede satışa çıkardım eğer alan olursa satacağım olmazsa bende kalsın seviyorum kitaplarımı. kıyafetlerimden yeni olmasına rağmen giymediklerim vardı kimi büyük geliyor onları da alan olursa satacğaım. birden fazla giydiklerimi yeniyse ve kullanmayacaksam veriyorum zaten. 3 poşet kıyfet verdim geçen hafta
bende onu düşünüyorum ne zaman dolabı ayıklasam. onca şey var ama giydiklerim 3 parçaBu kıyafetler nedir yaa böyle sorsalar giyecek bişeyimiz yok deriz ama at at bitmiyo..
Ay benimde aynı. 7 8 tane pantolonum var ama giydiğim 2 tane mesela :) zamanla ayıklayacağım..bende onu düşünüyorum ne zaman dolabı ayıklasam. onca şey var ama giydiklerim 3 parça
4 pantolon verdim evde de 4-5 tane var dışarı çıkarken pantolon bulamıyorumAy benimde aynı. 7 8 tane pantolonum var ama giydiğim 2 tane mesela :) zamanla ayıklayacağım..
Minimalliği araştırırken öğrendimki sadece bize haz veren şeyleri tutup diğerlerini atmalıymışız
Ben de yillarca bunu dusundum. Face ve instagram gibi ortamlarda paylastigimiz fotograflar her zaman ulasiriz gibime geliyor. Sosyal medya cokmez herhalde.Kızlar ya benim bi dünya fotoğrafım var bi diskte pc de flaşta falan. Ben geçenlerde birazını ayırdım çıkarttırmak için. Ama youtube ta minimallikle ilgili videolar izlerken birisi fotoğrafları tarayıcıdan geçirip pc de yedeklediğini kağıtlardan kurtulduğunu falan diyordu. Ama ben nedense bozulur bişey olur kaybolır diye çıkartmak istiyorum bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ??
Ya da yıllarca yedeklemenin en güvenilir yolu ne bilen var mı ???
İnanır mısın benimde aklıma geldi. 2 nesil sonra kimin umrunda olcak ki ?Ben de yillarca bunu dusundum. Face ve instagram gibi ortamlarda paylastigimiz fotograflar her zaman ulasiriz gibime geliyor. Sosyal medya cokmez herhalde.
Bu konuya o kadar cok kafa yordum ki! Bizim yada cocugumuzun fotografini kim merak edecek ki. 2 nesil sonra bir onemimiz kalmayacak. Dunyaya iz birakma merakimiz nedendir? Kafamda onlarca soru. Sonucta yalan dunyadayiz.
Memlekette esimin babaannesinin fotografini bulmuslar, buyutup salona asmislar. Totunun cocugu olan kisi dede ki: " Sizin banaanneniz psikopata benziyormus." Kadincagiz 1930 larda muhtemelen kimlik icin utana utana poz vermis.
O an yine dogru dusundugumu anladim. 2 - 3 nesil sonramiz nineme benziyor muyum diye bir kez bakar belki. Millet fotograf gormekten bikti artik.
Belki yilda 1 ailece yillik degisimimizi gozlemlemek icin cektirip baskisini alip saklayabiliriz. Geri donup bakmak cok keyifli oluyor.
Ama dusununce cok bos ve anlamsiz geliyor.
Yani ozel bir caba sarg etmeye, zihninizi surekli bununla mesgul etmeye degmez. Biz cekmesek bile " bir sekilde surekli bir fotograf karesinin icinde yer aliyoruz. Isteyen bunlsra cok kolay ulasir zaten.
Sanirim bu konu daha cok zihinsel minimalizm alanina giriyor.
Evimizin sadeligi zihnimizi, psikolojimizi her zaman etkiliyor.
Zihnimizin dolulugu da esyalara, alisverise, tuketime yukledigimiz anlami etkiliyor.
Yazim pek minimal olmadi ama son aylarda sadelesme konusuyla cok ilgiliyim.
Ruhuma cok iyi geldi ama daha cok yolum var.