Popüler Konu Minimal Yaşam

Selam kızlar hafta sonu demek bişeyler atmak demek :KK53:
1 çuval kadar atılacak
1 çuval kadar verilecek ayırdım :sampiyon::KK52:
Ne mi yaptım ?
Tv ünitesindeki kitapları ayıkladım. Şu sıra zaten okuyamıyorum malesef. Okuduklarımı arkadaşıma vermek için ayırdım. Okumadıklarımı çocuk odasındaki kitaplığın kapalı yerine koydum.

Çocuk odasındaki gardroptaki fazla mutfak eşyalarını yastıkları yorganları düzenledim. Atılacak kuru gıdaları tarihi geçmişleri attım.

Çocuk odasındaki bazanın altını düzenledim. Atılacakları attım yine. Ve kızlar maalesefki 1 baza altı dolusu fazla mutfak eşyam var :oha: birde salondaki konsol dolu. Mutfak dolaplarıda dolu. Çocuk odasındaki gardrpta da var daha :KK57:
Mutfak eşyasını gereksiz görmüyorum aslında nasıl olsa gün gelir kullanırım ömür uzun o_O yine de hediye götürmeye çalışacağım çoğunu tabii..

Yataklığımı çarşaflarımı ve deterjan dolabını düzenledim. Baya bi boş deterjan kutusuyla yaşıyomuşum :KK35:

15 parça falan verilecek kıyafet ayırdım. 1 tanede çanta. Eşimin 1 ayakkabısını attım.

Mutfak çekmecelerini düzenledim tarihi geçmiş gıdaları attım.

Plastik dolabını düzenledim fazlaları kaldırdım.

Mutfak gereçlerimin fazlalarını kaldırdım.

Tv ünitemden biraz daha biblo attım. Çocuk odasındanda attım.

Eşimin kıyafetlere giriştimki kızdı ne atıp duruyosun sen habire bunlar nerden çıkıyo dedi :confused: kızımızla konuşurkende kızım annen yakında evi komple atacak gibi diyo :KK70:
Bende anlattım işte eve dönmeden evi sadeleştirip kontrol altına almaya çalışıyorum dedim. Annemlerdeki bi valiz eşyayla haydi haydi yaşıyoruz evdekiler hep fazlalık o yüzden kurtuluyorum eve gelince daha ferah olucam dedim...

Bu arada çocuk odası dedipim yer kızımın odası felan değil henüz :KK53:
O odaya benim genç oda takımımı getirdik evlenirken.. beyaz bi takım bebeğede olur genç kızada olur düşünerekten.. allahtab kızımız oldu :KK53:
Şuan orası benim kilerim gibi.. bebeğimiz zaten beşikte yanımızda yatıyo. Eşyalarıda dolabın bi gözünde.
Zamanla o odayı boşaltıp kızıma yer açmam gerek çünkü eşyaları fazlalaştı eve gelmeden onu halletmem lazım..

Amin inşaAllah İsteyen herkese olsun
sen ev almıştın sanırım
Eşya anlamında mı söyledin
Yazlık almak istiyorum. 1oda olsun benim olsun misali...
Otellere 4-5gun için tonla para veriyoruz ne yediğimizde belli değil. Üstelik girdiğin havuzda kalabalıktan yüzemiyorsun bile. Daha cok yoruluyorum. Yazlık ev kiralasak esyalar eski oluyor. İçime sinmiyor.

Selam kızlar.. paylaştığım listede haftalık aylık yıllık plan listesi yapın diye maddeler vardı.. bizde beraber uygulayalım mı ?
İşte nebileyim ister aylık ister yıllık.. ya da şu zamana kadar planlarım diye listeler yapalım. Listeye atacaklarımızı düzene koyacaklarımızı yapacağımız işleri şu zamana kadar olmasını istediklerimizi falan yazalım. Kafamızdaki işleri bir yoluna koyduktan sonra biraz daha ferahlar sadeleşiriz ne dersiniz :KK66:
Hem bazı şeyleri ertelemekten kurtuluruz ??

Yazlık almak istiyorum. 1oda olsun benim olsun misali...
Otellere 4-5gun için tonla para veriyoruz ne yediğimizde belli değil. Üstelik girdiğin havuzda kalabalıktan yüzemiyorsun bile. Daha cok yoruluyorum. Yazlık ev kiralasak esyalar eski oluyor. İçime sinmiyor.

Ev olmuş o da olur inşaAllah
Benim evim yok :KK43:

20170914_191243.png

İşte istediğim hayat :KK200:

merhabaaa, epeydir gelmiyorum çünkü atılacak bir sürü şey olmasına rağmen yavaş yavaş elemem gerekiyor. yorgan battaniye türlerini. kitaplarımı bir sitede satışa çıkardım eğer alan olursa satacağım olmazsa bende kalsın seviyorum kitaplarımı. kıyafetlerimden yeni olmasına rağmen giymediklerim vardı kimi büyük geliyor onları da alan olursa satacğaım. birden fazla giydiklerimi yeniyse ve kullanmayacaksam veriyorum zaten. 3 poşet kıyfet verdim geçen hafta

merhabaaa, epeydir gelmiyorum çünkü atılacak bir sürü şey olmasına rağmen yavaş yavaş elemem gerekiyor. yorgan battaniye türlerini. kitaplarımı bir sitede satışa çıkardım eğer alan olursa satacağım olmazsa bende kalsın seviyorum kitaplarımı. kıyafetlerimden yeni olmasına rağmen giymediklerim vardı kimi büyük geliyor onları da alan olursa satacğaım. birden fazla giydiklerimi yeniyse ve kullanmayacaksam veriyorum zaten. 3 poşet kıyfet verdim geçen hafta

Kitapları ve kıyafetleri hangi sitede satıyorsunuz
Ben de satmak istiyorum ..

Bu kıyafetler nedir yaa böyle sorsalar giyecek bişeyimiz yok deriz ama at at bitmiyo..

Kızlar ya benim bi dünya fotoğrafım var bi diskte pc de flaşta falan. Ben geçenlerde birazını ayırdım çıkarttırmak için. Ama youtube ta minimallikle ilgili videolar izlerken birisi fotoğrafları tarayıcıdan geçirip pc de yedeklediğini kağıtlardan kurtulduğunu falan diyordu. Ama ben nedense bozulur bişey olur kaybolır diye çıkartmak istiyorum bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ??
Ya da yıllarca yedeklemenin en güvenilir yolu ne bilen var mı ???

bende onu düşünüyorum ne zaman dolabı ayıklasam. onca şey var ama giydiklerim 3 parça
Ay benimde aynı. 7 8 tane pantolonum var ama giydiğim 2 tane mesela :) zamanla ayıklayacağım..
Minimalliği araştırırken öğrendimki sadece bize haz veren şeyleri tutup diğerlerini atmalıymışız :KK66:

Kızlar ya benim bi dünya fotoğrafım var bi diskte pc de flaşta falan. Ben geçenlerde birazını ayırdım çıkarttırmak için. Ama youtube ta minimallikle ilgili videolar izlerken birisi fotoğrafları tarayıcıdan geçirip pc de yedeklediğini kağıtlardan kurtulduğunu falan diyordu. Ama ben nedense bozulur bişey olur kaybolır diye çıkartmak istiyorum bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ??
Ya da yıllarca yedeklemenin en güvenilir yolu ne bilen var mı ???
Ben de yillarca bunu dusundum. Face ve instagram gibi ortamlarda paylastigimiz fotograflar her zaman ulasiriz gibime geliyor. Sosyal medya cokmez herhalde.
Bu konuya o kadar cok kafa yordum ki! Bizim yada cocugumuzun fotografini kim merak edecek ki. 2 nesil sonra bir onemimiz kalmayacak. Dunyaya iz birakma merakimiz nedendir? Kafamda onlarca soru. Sonucta yalan dunyadayiz.
Memlekette esimin babaannesinin fotografini bulmuslar, buyutup salona asmislar. Totunun cocugu olan kisi dede ki: " Sizin banaanneniz psikopata benziyormus." Kadincagiz 1930 larda muhtemelen kimlik icin utana utana poz vermis.
O an yine dogru dusundugumu anladim. 2 - 3 nesil sonramiz nineme benziyor muyum diye bir kez bakar belki. Millet fotograf gormekten bikti artik.
Belki yilda 1 ailece yillik degisimimizi gozlemlemek icin cektirip baskisini alip saklayabiliriz. Geri donup bakmak cok keyifli oluyor.
Ama dusununce cok bos ve anlamsiz geliyor.
Yani ozel bir caba sarg etmeye, zihninizi surekli bununla mesgul etmeye degmez. Biz cekmesek bile " bir sekilde surekli bir fotograf karesinin icinde yer aliyoruz. Isteyen bunlsra cok kolay ulasir zaten.
Sanirim bu konu daha cok zihinsel minimalizm alanina giriyor.
Evimizin sadeligi zihnimizi, psikolojimizi her zaman etkiliyor.
Zihnimizin dolulugu da esyalara, alisverise, tuketime yukledigimiz anlami etkiliyor.
Yazim pek minimal olmadi ama son aylarda sadelesme konusuyla cok ilgiliyim.
Ruhuma cok iyi geldi ama daha cok yolum var.

Ben de yillarca bunu dusundum. Face ve instagram gibi ortamlarda paylastigimiz fotograflar her zaman ulasiriz gibime geliyor. Sosyal medya cokmez herhalde.
Bu konuya o kadar cok kafa yordum ki! Bizim yada cocugumuzun fotografini kim merak edecek ki. 2 nesil sonra bir onemimiz kalmayacak. Dunyaya iz birakma merakimiz nedendir? Kafamda onlarca soru. Sonucta yalan dunyadayiz.
Memlekette esimin babaannesinin fotografini bulmuslar, buyutup salona asmislar. Totunun cocugu olan kisi dede ki: " Sizin banaanneniz psikopata benziyormus." Kadincagiz 1930 larda muhtemelen kimlik icin utana utana poz vermis.
O an yine dogru dusundugumu anladim. 2 - 3 nesil sonramiz nineme benziyor muyum diye bir kez bakar belki. Millet fotograf gormekten bikti artik.
Belki yilda 1 ailece yillik degisimimizi gozlemlemek icin cektirip baskisini alip saklayabiliriz. Geri donup bakmak cok keyifli oluyor.
Ama dusununce cok bos ve anlamsiz geliyor.
Yani ozel bir caba sarg etmeye, zihninizi surekli bununla mesgul etmeye degmez. Biz cekmesek bile " bir sekilde surekli bir fotograf karesinin icinde yer aliyoruz. Isteyen bunlsra cok kolay ulasir zaten.
Sanirim bu konu daha cok zihinsel minimalizm alanina giriyor.
Evimizin sadeligi zihnimizi, psikolojimizi her zaman etkiliyor.
Zihnimizin dolulugu da esyalara, alisverise, tuketime yukledigimiz anlami etkiliyor.
Yazim pek minimal olmadi ama son aylarda sadelesme konusuyla cok ilgiliyim.
Ruhuma cok iyi geldi ama daha cok yolum var.
İnanır mısın benimde aklıma geldi. 2 nesil sonra kimin umrunda olcak ki ?
Yine de az miktarda olsa çıkartıracağım sanırım ya. Yani içimde kalır. En güzel olanları seçip çıkarttırıp tek bi albümde toplayacağım. Umarım çok abartmam..
Sadeleşmek benimde ruhuma iyi geliyor.

Dün akşam 9 dan 1 e kadar bişeyler attım..
Stresli bi gündü ve bana ne kadar iyi geldiğini anlatamam :KK66:
1 büyük çöp poşeti çöp 1 büyük poşette verilecek ayırdım.
Yine çocuk odasını ayıkladım. Sanırım orası ayıkla ayıkla bitmeyecek. Kilerya malum :KK66: her hafta biraz daha atacağım ordan :)
Yataklığımı tekrardan düzenledim bu sefer daha iyi oldu :)
Yatak odasındaki çekmeceleri tekrar düzenledim attım :)
Evdeki bütük bitik kalem ve çakmakları attım.. bir yığındı :KK43:
Eşimin daha önce kullandığımız sonra satılan 2 arabanın torpidosundan getirdiği poşetleri ayıkladım. Zaten 3 5 parça dışındakiler hep çöpmüş :KK43:
Mutfaktaki kavobızları düzenledim. Atılacak kuru gıdaları attım.
Mutfaktaki deterjan dolabını düzenledim atılacakları attım.
Kıyafete girişmeye vaktim olmadı bu hafta..

Çok stresli bi gündü ve o 3 saatte resmen terapi yapmış gibiydim kendime.. bişeyler atmak beni mutlu ediyo deli gibi ya :))
Sadeleşmek ruhuma iyi geliyo :KK66:

Selam kızlar ne çok yazmışsınız bi ara fırsat buldukça okuyacağım.

Ben tatilden geldim
çok iyi geçti herşey
tabi kızımın diş çıkarma merasimi başladı.
kaç gündür ateşli nazlı huysuz.

Ütümü dün yaptım sonunda
bugünün yemeğinide yaptım.
ev sil-süpür işleri var.
işten cıkınca kızım gelene kadar yaparım.

ayıklama işleri bende yavaşlatıcam.
ayırdıgım ama tam olarak ayıklayamadığım eşyalar var.
kışın zaman çok yapılır :)

kendime alışveriş yaptım biraz
2 kazak
1 bot
2 esortman
1 siyah jean aldım.

daha istediğim seylerde var ama dizginliyorum kendimi.

tekrar dolap doldurmak istemiyorum.
ama birazcık yenilenmekte lazım.
dengeyi kurmak çok zor.

X