Popüler Konu Minimal Yaşam

Selam kızlar.. paylaştığım listede haftalık aylık yıllık plan listesi yapın diye maddeler vardı.. bizde beraber uygulayalım mı ?
İşte nebileyim ister aylık ister yıllık.. ya da şu zamana kadar planlarım diye listeler yapalım. Listeye atacaklarımızı düzene koyacaklarımızı yapacağımız işleri şu zamana kadar olmasını istediklerimizi falan yazalım. Kafamızdaki işleri bir yoluna koyduktan sonra biraz daha ferahlar sadeleşiriz ne dersiniz :KK66:
Hem bazı şeyleri ertelemekten kurtuluruz ??

Ben haftalık yemek planı oluşturuyorum.
bugün patatesli tavuk
salı kuru fasulye
çar patlıcanlı et 2 günlük yaparım.
perşembe yanına çorba eklenir.
cuma kızartma
cumartesi makarna
pazar köfte-patates

yanlarına pilav salata meyve tatlı ekleniyor duruma göre.

aylık liste bende oluşturmak istiyorum.
yapılacak işlerimi
her cumartesi ev süpürmek
haftada 1 çekmece düzeltmek olabilir.
halılarım perdelerim yıkanıcak haftada 1 tane tül yıkasam.
ütü günü belirlemek yada gün aşırı yapmak.

merhabaaa, epeydir gelmiyorum çünkü atılacak bir sürü şey olmasına rağmen yavaş yavaş elemem gerekiyor. yorgan battaniye türlerini. kitaplarımı bir sitede satışa çıkardım eğer alan olursa satacağım olmazsa bende kalsın seviyorum kitaplarımı. kıyafetlerimden yeni olmasına rağmen giymediklerim vardı kimi büyük geliyor onları da alan olursa satacğaım. birden fazla giydiklerimi yeniyse ve kullanmayacaksam veriyorum zaten. 3 poşet kıyfet verdim geçen hafta

yorganları bende vermek istiyorum.
iyiki ayrı dolapları var gözüm görmüyor.

nasıl olsa kullanmayıp herşeyin kolayına kaçıyoruz. Ev sıcak olsun diye fatura ödüyoruz hafif uyku seti ya da pike takımları kullanıyoruz yorganlar tam bir fazlalık

kışın 2 uyku setimin yorganlarını kullanıyoruz.
battaniye kullanırız.
o yün yorganları daha hiç kullanmadım.
yani kızıma böyle yapmıcam ben
sadece istediklerini alırım.
öyle millet ne der diye doldurmaya gerek yok.

kışın 2 uyku setimin yorganlarını kullanıyoruz.
battaniye kullanırız.
o yün yorganları daha hiç kullanmadım.
yani kızıma böyle yapmıcam ben
sadece istediklerini alırım.
öyle millet ne der diye doldurmaya gerek yok.
bu devirde millet ne diyebilir ki zaten :KK70: kimse kullanmıyor söyleyene dön de kendine bak derim. Kullananlar vardır elbet ama onlarda kendilerince daha iyi olduğunu düşündüğü için kullanıyordur kimseye laf söylemeye hakkı yoktur yani .. yeni nesil çalışan aktif bir nesil ne kolay ne pratikse onu seçiyor. ki artık bu topik mesela bir örnek . sadelik ön plana çıkıyor bende de var koca bir dolabın üst kısmı full yorgan vb dolu, halılar falan da var. koca yaz ne halı ne kilim sermedik biz. kış geliyor onda da bir halı en fazla bir kez yıkanır heralde evde durulmuyor ki

günaydın kızlar

Mia- Mia- hoşgeldin canım sen tatili bitirdin sıra bende :halay:

Bende tatile çıkmadan önce çamaşırları yıkamak istiyorum malum dönünce de yıkanacak çok şey olacak

yazlık kıyafetlerimden giymediğim, yıpranan, solmuş ve sıkıldığım tüm parçaları ayırdım.

fatura ıvır zıvır çekmecesini ayıkladım

oğluma küçük gelenleri ayıklıyorum ama onları yeğenime ve eşimin yeğenine vereceğim benim oğlandan 1 yaş küçük ve erkekler yani kime vereceğim sıkıntısı yaşamıyorum

bende haftalık yemek listesi ve yapılacaklar listesi yapmak istiyorum ama bir türlü uygulamaya geçemiyorum

günaydın kızlar

Mia- Mia- hoşgeldin canım sen tatili bitirdin sıra bende :halay:

Bende tatile çıkmadan önce çamaşırları yıkamak istiyorum malum dönünce de yıkanacak çok şey olacak

yazlık kıyafetlerimden giymediğim, yıpranan, solmuş ve sıkıldığım tüm parçaları ayırdım.

fatura ıvır zıvır çekmecesini ayıkladım

oğluma küçük gelenleri ayıklıyorum ama onları yeğenime ve eşimin yeğenine vereceğim benim oğlandan 1 yaş küçük ve erkekler yani kime vereceğim sıkıntısı yaşamıyorum

bende haftalık yemek listesi ve yapılacaklar listesi yapmak istiyorum ama bir türlü uygulamaya geçemiyorum

Hoşbulduk canım.
Oh iyi tatiller olsun çok güzel geliyor gezmek, dinlenmek, deniz

tatil sonrası ev düzenli temiz olunca için rahat oluyo
sadece bavul boşaltma işleri oluyor.

kızıma küçülenleri saklamak istiyorum ama 2. çocuk istemiyorum. yani kararsızım.
kızım bu aralar hasta çok detaya giremiyorum.
ev temizlenicek kızım uyursa tv sehbası çekmecelerini düzenlerim.

havalar soguyacakmış balkondaki minderleri toplarım yıkarım kaldırırım.

yemek listesi çok kolaylık oluyor.
listeye göre markete çıkabiliyorum.
yada evdekileri tüketiyorum.

Bugün annemlerdeki kıyafetlerimi ayıklamaya koyuldum.
1 hırka
1 tunik
1 eşohman attım
1 yelek ve 2 pantolonu vermek için ayırdım.
Eski iç çamaşırı ve çoraplarımıda atacağım bebekten fırsat bulunca

Selam kızlar ben devyavaş yavaş sadeleşiyorum elime gecen artık kullanılmayan şeyleri çıkarıyorum hayatımdan

1 çiçek 1 biblo
1 bluz 1 elbise
Kızımın küçülen yazlıkları
Benim bu sene giymediğim tişörtler
Bugun de çorap çekmecesinden erimiş tüylenmiş çorapları attım

Ama halaaaa her yer kalabalık geliyor sadeleşmeye devam

Selam kızlar ben devyavaş yavaş sadeleşiyorum elime gecen artık kullanılmayan şeyleri çıkarıyorum hayatımdan

1 çiçek 1 biblo
1 bluz 1 elbise
Kızımın küçülen yazlıkları
Benim bu sene giymediğim tişörtler
Bugun de çorap çekmecesinden erimiş tüylenmiş çorapları attım

Ama halaaaa her yer kalabalık geliyor sadeleşmeye devam
Aynen ya bana da hala heryer kalabalık geliyo hala tatmin değilim o_O

Aslında ben annemin evine girişmek istiyorumda bura benimkinden daha beter durumda :KK57: ama babam kilerinde 2 bozuk ütü eski telefonlar kırık saz :KK57: çalışmayan elektirikşi süpürge banyoda çalışmayan yer kaplayan koca bir çamaşır makinesi ve daha bi yığın bozuk eşya biriktiren hiçbişeyin atılmasına izin vermeyen birisi :KK57: annemde kafayı yiyo ama anlatamıyoruz istifçilik yapıyo. Pöffff

Aynen ya bana da hala heryer kalabalık geliyo hala tatmin değilim o_O

Aslında ben annemin evine girişmek istiyorumda bura benimkinden daha beter durumda :KK57: ama babam kilerinde 2 bozuk ütü eski telefonlar kırık saz :KK57: çalışmayan elektirikşi süpürge banyoda çalışmayan yer kaplayan koca bir çamaşır makinesi ve daha bi yığın bozuk eşya biriktiren hiçbişeyin atılmasına izin vermeyen birisi :KK57: annemde kafayı yiyo ama anlatamıyoruz istifçilik yapıyo. Pöffff

Benim de annemin çok kalabalık evi
Eskiden daha kötüydü.
yinede karışmıyorum kendi düzeni.
bekarken bile birşey desem kendi evin olunca yaparsın diyodu.

Benim de annemin çok kalabalık evi
Eskiden daha kötüydü.
yinede karışmıyorum kendi düzeni.
bekarken bile birşey desem kendi evin olunca yaparsın diyodu.
Orası öylede. Ben şuanda burda kaldığım burda yaşadığım için biraz zor oluyo. Sade yaşamın güzelliğini keşfetmişken burayıda ferahlatmak isterdim..

Orası öylede. Ben şuanda burda kaldığım burda yaşadığım için biraz zor oluyo. Sade yaşamın güzelliğini keşfetmişken burayıda ferahlatmak isterdim..
bende annemde kalıyorum ve aynı durumdaydı ev. biz birlik olup babamı ikna ettik tabi torununu kullandık :) emekleyecek yer açılsın diye salonda L vitrini çıkardık sonra bize yatak odası yapmak için oturma odası denilen ama hiç kullanılmayan odadaki koltuk takımını çıkardık ev bir anda değişti. çıkardığımız eşyaları belediyeden gelip aldılar ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırdılar (çöpe gitmeyip birilerinin işine yarayacak olması da babamı daha bir motive etti sorun çıkarmadı)

bende annemde kalıyorum ve aynı durumdaydı ev. biz birlik olup babamı ikna ettik tabi torununu kullandık :) emekleyecek yer açılsın diye salonda L vitrini çıkardık sonra bize yatak odası yapmak için oturma odası denilen ama hiç kullanılmayan odadaki koltuk takımını çıkardık ev bir anda değişti. çıkardığımız eşyaları belediyeden gelip aldılar ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırdılar (çöpe gitmeyip birilerinin işine yarayacak olması da babamı daha bir motive etti sorun çıkarmadı)
Çok iyi olmuş ya. Benim annemin öyle çok büyük eşyası yok ev genel olarak sade sayılır. Mesela salonda bir küçül ve sade tv ünitesi , tv , halı , 1 büyğk koltuk , 1 de köşe takımı var. Bu kadar. Tam istediğim gibi :KK70:
Ama kıvır zıvır çekmece içleri gereksiz mutfak eşyası bir yığıb kıyafet var. Mesele herkes kıyafet ayıklasa eminim 5 aile daha giyinir. Annemde her hafta 5 6 makine çamaşır yıkamaktan kurtulur.
1 de kiler var ağzına kadar dolu ve kitli duruyo. Kimse açup içinden bişey almıyo. Yani 1 kiler dolusu istif var evde siz düşünün :KK57: annemr kalsa atcak ama babam istifçi ruhundab kurtulmuyo.
Bugün banyodaki çamaşır makinesini atalım dedim bozuk makine ne yer kaplıyo orda dedim. Alacaktı biri almadı dedi. Ee almadıysa atalım gitsin dedim. Cevap yok :KK53: atalımmı dedim sus çok fazla uzatma dedi. Yine atmayacak :KK57:

Çok iyi olmuş ya. Benim annemin öyle çok büyük eşyası yok ev genel olarak sade sayılır. Mesela salonda bir küçül ve sade tv ünitesi , tv , halı , 1 büyğk koltuk , 1 de köşe takımı var. Bu kadar. Tam istediğim gibi :KK70:
Ama kıvır zıvır çekmece içleri gereksiz mutfak eşyası bir yığıb kıyafet var. Mesele herkes kıyafet ayıklasa eminim 5 aile daha giyinir. Annemde her hafta 5 6 makine çamaşır yıkamaktan kurtulur.
1 de kiler var ağzına kadar dolu ve kitli duruyo. Kimse açup içinden bişey almıyo. Yani 1 kiler dolusu istif var evde siz düşünün :KK57: annemr kalsa atcak ama babam istifçi ruhundab kurtulmuyo.
Bugün banyodaki çamaşır makinesini atalım dedim bozuk makine ne yer kaplıyo orda dedim. Alacaktı biri almadı dedi. Ee almadıysa atalım gitsin dedim. Cevap yok :KK53: atalımmı dedim sus çok fazla uzatma dedi. Yine atmayacak :KK57:

:KK70::KK70:

Kıyafetleri ayıklarken
Bu kıyafet bana haz veriyor mu ?
En son ne zaman giydim ?
Gibi sorular sormalıymışız kendimize :KK66:
Soruyorum ben ama bu Büle bazen çözüm olmuyor benim için. Ancak şu var. Bugüne kadar 100 parça verdiysem 2-3 tanesi için pişman olmuşumdur.
Bu yaz hiç gitmediğim şifon bi bluzu az önce tam kaldırıyordum ki belki seneye giyerim diyip dolaba geri astım. :işsiz:

Selam :KK54:
Malum haftasonu :KK70:

1 büyük çöp poşeti attım yine :KK70:
1 poşette verilecek..

Banyodaki eski paspası attım.
Bi tane uzatma kablosu attım bozuk.
Eşimin 2 pantolonunu attım.
Eski tişört ve çorapları attım
1 avuç takı attım.
Boş kutular attım.
6 7 tane kavonoz vardı içinde bazı otlar.. onları attım.
Bazı seccadeleri baza altına kaldırdım.
Eşimin 4 5 pantolonuyla bir gömleğini kardeşine verdim.
3 4 tane ruj attım
4 tane ruju vermeye ayırdım.
Kendi kıyafetlerimi inceledim bu sefer bişey atamadım.

Banyomda 1 kirli kutusu kadar çamaşır birikmişti. Çamaşır makinem bozuk yaptırmadıkta bayadır evde değiliz diye. Onları renkşi siyah beyaz olarak ayırdım anneme götürcem yıkamaya. Çoğu ev kıyafeti içamaşırı tarzı. Ama ayrılcak çok kıyafet var onları hafta içi annemde halletcem.

Eşimle de minimalizmi konuştum bazı şeyleri beraber ayırdık :halay:
Ne yapmaya çalıştığımı anladı sonun da. Oda verilecek bişeyler ayırdı verecek inş. Kullanmadığı montlar ayakkabılar vs.

Yaşason atmak :halay:
Atmaya aşık oluyorum sanırım :KK200::KK37:

X