Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canım sen ne zamandır sadeleşmeye çalışıyorsun ? Ne kadar ilerleme kaydettin bahseder misin birazSlm kızlar
Ben dün atılacak kağıt poşet ayırdım.baya çıktı.
kullanmadıgım dolap vardı.
mutfaga getirdim.
tabaklarımı bardaklarımı koydum baya yer açıldı.
boşalan yerlerede erzaklarımı koyucam.
Canım sen ne zamandır sadeleşmeye çalışıyorsun ? Ne kadar ilerleme kaydettin bahseder misin biraz
Gayet güzel canım kıyafet olayı çok hoşuma gitti bende daha azıyla yetinmeye çalışacağım artık.Aslında çok ilerleme kaydedemedim.
çalışma dönemim yogundu.
ara vermiştim.
dolabımı baya sadeleştirdim.
kullanmadığım kıyafet yok sayılır.
gecen yazı tahminen 7 t-shirt ve 4 jean la geçirdim.
kışlıklarımda yeterli.
sadece bot ihtiyacım var.
oturma odam da kocaman orta sehba vardı.
kızımın salıncagı
büyük çiçek.
onları kaldırdım.
toplaması kolaylaştı.
kızım rahat dolaşabiliyor.
Mutfagımı cok sevmiyorum.
yani dolap sıkıntısı var.
eski.
2 yıl sonra yaptırılacak bakalım.
mutfagımda öyle fazlalık yok.
hep kullandıgım esyalar var.
temizlik malzemesi fazla.
almakta istemiyorum ama.
1 dolap dolusu var.
çamaşır deterjanımda fazladır her renk kıyafete farklı kullanıyorum.
Banyomu daha elden geçiremedim.
çok çeşit şampuan var.
bazılarını cam siliyorum bitsin diye
ama kontrolü daha ele alamadıgım noktalardan biri.
çekmece içlerini daha kontrol edemedim.
elimize ne geçiyorsa atıyoruz.
Yani bitmiyor.
değişik bir döngü.
Mesela birde ben evde sadece temel eşyalar kalsın istemiyorum.
dekorasyonu seviyorum çiçekleri.
kitapları
fotoğrafları.
ama abartısız şekilde.
Benden böyle
Gayet güzel canım kıyafet olayı çok hoşuma gitti bende daha azıyla yetinmeye çalışacağım artık.
Çekmeceler demişsin bence çok önemli bi ayrıntı her gün birini temizleyebilirsin aslında. Ben haftalardır çekmecelerden bişeyler atıyorum kaç kez elden geçirdim kimbilir. Hala da bişeyler çıkıyo valla.
Dekoru bende seviyorum aslında.
Ama raflara ve süs eşyalarından nefret eder oluyorum sanırım.
Sadece duvarları renklendirmek istiyorum sanırım bundan vazgeçemeyeceğim :)
Almamaya devam edelim. Bende bundan sonra hiç mutfak eşyası ve deterjan almamaya karar verdim bende de çok fazla.
Benimde kışlığa ihtiyacım var. Montum yok botum yok. Birtane de siyah pantolona ihtiyacım var. Kışlık kıyafetim yalnızca 2 adet 2 side eski. Sanırım bu kış biraz alıiveriş yapmam gerekecek mecbur. Yok çünkü attım verdim herşeyi.
Alacağım şeylerde siyah gri lacivert ve en sevdiğim renk olan mavi ye yoğunluk vereceğim.
Hadi sende bugün 1 çekmeceye giriş
Gayet güzel canım kıyafet olayı çok hoşuma gitti bende daha azıyla yetinmeye çalışacağım artık.
Çekmeceler demişsin bence çok önemli bi ayrıntı her gün birini temizleyebilirsin aslında. Ben haftalardır çekmecelerden bişeyler atıyorum kaç kez elden geçirdim kimbilir. Hala da bişeyler çıkıyo valla.
Dekoru bende seviyorum aslında.
Ama raflara ve süs eşyalarından nefret eder oluyorum sanırım.
Sadece duvarları renklendirmek istiyorum sanırım bundan vazgeçemeyeceğim :)
Almamaya devam edelim. Bende bundan sonra hiç mutfak eşyası ve deterjan almamaya karar verdim bende de çok fazla.
Benimde kışlığa ihtiyacım var. Montum yok botum yok. Birtane de siyah pantolona ihtiyacım var. Kışlık kıyafetim yalnızca 2 adet 2 side eski. Sanırım bu kış biraz alıiveriş yapmam gerekecek mecbur. Yok çünkü attım verdim herşeyi.
Alacağım şeylerde siyah gri lacivert ve en sevdiğim renk olan mavi ye yoğunluk vereceğim.
Hadi sende bugün 1 çekmeceye giriş
Ellerine sağlık Mia-
Bu aralar beni mutlu eden tek şey tam bir Aydır hiç kıyafet almamış olmak. Yaz döneminde resmen çıldırmıştım. Bir ay benim için önemli bir zaman dilimi
Ben bir ara gerçekten düzene koymuştum ve almıyordum. Almayınca evdekileri giyince daha mutlu oluyordum. Ancak bu yaz birden ne oldu bilmiyorum resmen cılkını çıkardım. Biraz tarzımı değiştirdim. Biraz modaya uyayım derken bu yaz 11 çift ayakkabı almışım. Kabus gibi.En güzeli
Bende ara ara alıyorum.
bir şekilde kızıma kendime eşime
tam olarak kopamadım almaktan.
Ben bir ara gerçekten düzene koymuştum ve almıyordum. Almayınca evdekileri giyince daha mutlu oluyordum. Ancak bu yaz birden ne oldu bilmiyorum resmen cılkını çıkardım. Biraz tarzımı değiştirdim. Biraz modaya uyayım derken bu yaz 11 çift ayakkabı almışım. Kabus gibi.
Aldığım kıyafet de cabası...
şimdi 1 eylül-1 mart arası için çorap ve iç çamaşırı dışında 15 parçalık limit koydum kendime. Bakalım tutacak mı?
Evet aynen 11 çift... sayıp bu sonuça ulaştığımda çüşşşşş dedim kendime...Yani 11 çift mi
Benim bile toplamda o kadar ayakkabım yok :)
bence alışveriş magazalarına gitme bir süre.
ben öyle yapmıştım.
şimdide magazalar boguyor beni.
alamıyorum.
Resmen içimde beni dürten birşey vardı. Hadi git al diye. Ama şimdi Yok.Böyle dönemler oluyor M maviduvar1
Bende geçen ay boşluktaydım sanki.
mutlu olamıyordum.
kendim için birşeyler yapmak istedim aldım.
yenilenmek isteği gibi.
şimdi de saclarıma taktım mesela.
kızlar süpersiniz :) hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum...
bende dün akşam instagramda geziniyorken farkettim minimal yaşamı sonra bizim kadınlar kulübünde illaki vardır dedim başladım arattırmaya siz çıktınız karşıma iyiki de varsınız :))
ben her derin temizlikte yapıyorum şu atma yollama verme olayını en çokta gardrobumdan azaltırım.. evde giyilcek işte giyilcek gezmeye giderken giyilcek diye çok az ve öz eşyam vardır zaten. Ama eşim tam bir alma hastası sürekli alır dolar taşar dolabı onu ikna etmek çok ama çok zor..
Benim asıl sorunum evimin diğer bölümleri ayıklıyorum veriyorum atıyorum ama bit gibi yine ürüyorlar ...
Bu hafta sonu yeniden başlayacağım bakalım ayıklamaya. Çok fena gaza geldim çünkü :)
İşe ilk olarak havlularımdan başlıyayım diyorum.
süper yaa bende çalışıyorum ama iş yerim bildiğin esnaf hayatı olduğu için giyim kuşamda öyle klasik giyinmeme gerek kalmıyor genelde jean tişört yeterli oluyor bizim kızlara da anlattım bu akımı hepimizde sardı mı bi hevesssHoşgeldin :)
Bende çalışmasaydım 3 eşortman 3 tshırtle hayatımı geçirebilirdim. oh mis
Eşim kıyafet almayı sevmez. Ama yeni birşey alsam hemen giyer. Eskiler dursun der giymez vermeme durumu var.
tabi ben yolluyorum evden o ayrı :)
benimde bütün problemim düzen.
heryer birbirine karıştı.
Dün oturma odasını yaptım
bugün mutfaktan devam edicem.
yine foto paylaşırım.
süper yaa bende çalışıyorum ama iş yerim bildiğin esnaf hayatı olduğu için giyim kuşamda öyle klasik giyinmeme gerek kalmıyor genelde jean tişört yeterli oluyor bizim kızlara da anlattım bu akımı hepimizde sardı mı bi hevesss
evde neleri kullanmadığımı düşündüm de aslında bir dünya havlum bir dünya nevresimim vs var onlardan bir iki tanesini devamlı sürekli olarak kullanıyorum.
kapalı bir insan olmama rağmen çeyizimden bir dünya başörtüsü , Rahmetli babaannemin ve ananemin ördüğü patikler vs var.. Gözüme battaniyeler bile takılmış durumda hepsini eleyeceğimmm çok mutluyum bende ayırdığımda burdan paylaşırım
zorluk olmadan sefa da olmuyor canım malesef..Bende bazı havluları kullanmıyorum.
iş yerine getirdim bir kaç tanesini.
eskiyenlerle de yer siliyorum.
Çeyiz konusunda bende dertliydim.
giymiyeceğim kadar patik vardı.
başörtüleri
mutfak seti
yatak odası danteli
oturma odası iğne işi
bazıları hariç hepsini geri anneme verdim.
orta boy hurç kadar kaldılar.
onlar bile olmasa olur.
çelik tencerelerimi geri verdim.
bardaklar çatallar
ilk evlendiğimde baslamıştı minimal olmak.
Sonra bazı seyler değişti hayatımda.
Sobalı eve tasınmıstık o günler çok zordu.
hamilelik dönemi
kendi evimizi almamız
kızımla vakit gecırmem.
bütün düzeni bozdu.
yeniden toparlanıyorum bende.
zorluk olmadan sefa da olmuyor canım malesef..
Rabbim bunları unutturacak dert keder vermesin.
bayılıyorum derli toplu evlere..
bende kendi evimize geçerken birçok şeyi ayırmıştım az öz kaldı demiştim ama malesef düşünüyorum da sürekli kullandığım çok ta fazla eşyam yok. kalanı ise belki birgün kullanırım diye eşyalara hizmet ediyorum.
Böyle olunca da başkaları da faydalanamıyor..
Kesin kararlıyım eve gider gitmez azalmaya ferahlamaya başlayacağım.
Çünkü buna çok ihtiyacım var :)
Düşünüyorumda evde eşya toplamaktan çamaşır ütü yapmaktan oğluma vakit ayıramıyorum.
Bugünlerimiz bir daha gelmeyecek
Bu arada biliyorum ev işi nankör iş bitmez ama onu da minimale indirmek için eşyaları azaltmak gerek :)