• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Milletin dili

Konuşma becerileri için su verirken su içer misin su su diye birçok kez söyleyin . Gel deyin mesrla elinizle sürekli gel gel diyin . Ben arka arkaya baba , anne , mama , dede diye günde yüz kez söylüyordum . Otururken ona bu kelimelerle seslenin mamamama mesela

Ayrıca kendinizi bir şeylerle suclarsaniz iki çocuğa bakmak çok daha zor olur benim gözümde siz süper kahramansiniz ♥️ ben tek bebekle kafayı yemek üzereyim . Onu mu eksik yaptım bu mu yanlış diye suçlamayın . Erkeklerin bile zora gelemeyip çıktığı bir işte calsitim hem bedenen hemde mobinge dayandım hayatta böyle birşey görmedim . Çocuk büyütmek çok zor bir iş siz iki tanesiyle uğraşıyorsunuz .

Her çocuğun bireysel gelişimi farklı.
O yüzden eğitimde şu kadar ay şu kadar yaş aralığı verilir.
Sanki çocuk iki yaşında da yürümüyor gibi yazmışsınız.
Ben 9 aylıkken yürüdüm cidden madalya takan olmadı.
Kendi çocuğum on bir aylikken yürüdü.
Ablamın çocuğu 13 aylikken.
Yani gelişim kişiye özgüdür.

Ne olur beni rahatlatın arkadaşlar. Bebeklerim 11 ay bir haftalık. Kızım 2 aydır sürünüyor oğlan daha iki hafta oldu kendini itmeye çalışıyor. Gelişimleri çok yavaş her gören yürümüyorlar mi diyor ama benimkiler daha emeklemiyor bile.
Evde tekken kendimi telkin edebiliyorum her çocuğun gelişimi farklıdır diye. Eşim ve kardeşleri de geç yürümüş genetiktir diye ama biri gelip benimki böyleydi işte görümcemin kızı bir ay küçük benimkilerden yürümeye başlamış falan deyince moralim bozuluyor takılıyorum aklımdan çıkmıyor. Biliyorum her şey normal su an bir buçuk yaşına kadar da süresi var ama biri bir şey deyince aklımdan çıkmıyor günlerim heba oluyor.
Tek başıma bakıyorum eşim güç gerektiren bir işte çalışıyor eve gelince yanlarında duruyor oynuyor ama yürüme çalışması falan yaptıramiyor ben tek başıma yaptırmaya çalışıyorum ama sanırım yetemiyorum. Ben yapamadığım için mi geç gelişiyorlar diye vicdan azabı çekiyorum. Ellerinden tutup yürütmeye çalışıyorum kız güzel adım atıyor ama oğlan bacaklarını ayırarak yürüyor.

Bir de Allah aşkına 7 aylık yürüyen bebek var mı? Dün elti kişisi büyük kızı için 7 aylık yürüdü dedi ki kız nerdeyse iki ay küvözde kalmış. Daha önce 10 aylık dediklerini hatırlıyorum sonra 8 ay diye hatırlıyorum dün 7 ay oldu. Tam net hatırlamadığım için de bir şey diyemiyorum hoş hatirlasam ne olacak. Böyle diyerek daha çok moral bozuyorlar.

Bir de diyorum ki bari konuşsunlar hani biri olmazsa diğer yetileri belki seyrinde gider. Bilinçli bir şey söylemiyorlar ki ben erken konuşmuşum. Gerçekten moralim çok bozuk gece rüyama da girdi ve akşamdan beri aklımdan çıkmıyor. Sen yapamıyorsun diyorum hep. Yetemiyorsun onlara öğretemiyorsun.

Uzmanlar dışında kimseyi dinlemeyin.
Doktor normal diyorsa normaldir.
Her çocuğun gelişimi farklı.

Ablamın oğlu 5 yaşında konuştu. Çok endişeliydik. Ama şuan 19 yaşında maşallah çokta başarılı.

Bi arkadaşım 3üz doğurdu. Eşi onları almaya gelirken kaza geçirdi ve bir sene yürüyemedi yardımcı olamadı hiçbir şekilde. Aileside uzaktaydı.
Ama eninde sonunda şuan 3üde maşallah enerjik tatlı bebekler, yürüyorlarda.

Neolur çevreye kulak asıp kendini üzme. İnsanlar herzaman konuşacak birşey bulur. Eğer huzursuz olduğun konu varsa uzmanlara danış.

Herşeyin vakti zamanı var. Yürürlerde konuşurlarda.

Öyle diyenlerdende lütfen uzak dur, cevabını esirgeme.

Mükemmel anneyi arama, her elinden geleni yapan anne mükemmel melektir zaten💜

Ne olur beni rahatlatın arkadaşlar. Bebeklerim 11 ay bir haftalık. Kızım 2 aydır sürünüyor oğlan daha iki hafta oldu kendini itmeye çalışıyor. Gelişimleri çok yavaş her gören yürümüyorlar mi diyor ama benimkiler daha emeklemiyor bile.
Evde tekken kendimi telkin edebiliyorum her çocuğun gelişimi farklıdır diye. Eşim ve kardeşleri de geç yürümüş genetiktir diye ama biri gelip benimki böyleydi işte görümcemin kızı bir ay küçük benimkilerden yürümeye başlamış falan deyince moralim bozuluyor takılıyorum aklımdan çıkmıyor. Biliyorum her şey normal su an bir buçuk yaşına kadar da süresi var ama biri bir şey deyince aklımdan çıkmıyor günlerim heba oluyor.
Tek başıma bakıyorum eşim güç gerektiren bir işte çalışıyor eve gelince yanlarında duruyor oynuyor ama yürüme çalışması falan yaptıramiyor ben tek başıma yaptırmaya çalışıyorum ama sanırım yetemiyorum. Ben yapamadığım için mi geç gelişiyorlar diye vicdan azabı çekiyorum. Ellerinden tutup yürütmeye çalışıyorum kız güzel adım atıyor ama oğlan bacaklarını ayırarak yürüyor.

Bir de Allah aşkına 7 aylık yürüyen bebek var mı? Dün elti kişisi büyük kızı için 7 aylık yürüdü dedi ki kız nerdeyse iki ay küvözde kalmış. Daha önce 10 aylık dediklerini hatırlıyorum sonra 8 ay diye hatırlıyorum dün 7 ay oldu. Tam net hatırlamadığım için de bir şey diyemiyorum hoş hatirlasam ne olacak. Böyle diyerek daha çok moral bozuyorlar.

Bir de diyorum ki bari konuşsunlar hani biri olmazsa diğer yetileri belki seyrinde gider. Bilinçli bir şey söylemiyorlar ki ben erken konuşmuşum. Gerçekten moralim çok bozuk gece rüyama da girdi ve akşamdan beri aklımdan çıkmıyor. Sen yapamıyorsun diyorum hep. Yetemiyorsun onlara öğretemiyorsun.
Elti kişisi yarın bir gün 7 den iner benim çocuk 3 aylıkken yürüdü der takmayın hatta maşallah az kalsın senin çocuk kundaktayken yürümeye başlayacakmış deyin

Eltinizin kızı anne karnında yürüyordur da nazar olmasın diye 7 ay demişler. Çok bile demişler. Tövbe ya. Üzmeyin kendinizi lütfen. Evlatlarınızın iyi psikolojisi olan bir anneye ihtiyacı var. İnsanlara kalsa en mükemmel onların çocuğu, 1 yaşında bezi bırakır, 1 yaşında Ali ata bak der. Der de der. Allah böyle insanlardan uzak etsin ya

Konuşma becerileri için su verirken su içer misin su su diye birçok kez söyleyin . Gel deyin mesrla elinizle sürekli gel gel diyin . Ben arka arkaya baba , anne , mama , dede diye günde yüz kez söylüyordum . Otururken ona bu kelimelerle seslenin mamamama mesela
Evet öyle yapıyorum kızım tekrarlı heceleri çok güzel söylüyor baba mama dede nene hatta oğlum ona karıştığı zaman mizmizlanarak anne diyor. Oğlum bir ara anne baba dedi bıraktı. Teşekkür ederim yorumunuz için yansıtmamaya çalışıyorum bebeklere ama aklımdan çıkmıyor

Eltinizin kızı anne karnında yürüyordur da nazar olmasın diye 7 ay demişler. Çok bile demişler. Tövbe ya. Üzmeyin kendinizi lütfen. Evlatlarınızın iyi psikolojisi olan bir anneye ihtiyacı var. İnsanlara kalsa en mükemmel onların çocuğu, 1 yaşında bezi bırakır, 1 yaşında Ali ata bak der. Der de der. Allah böyle insanlardan uzak etsin ya
Değil mi ama! Kuzenimin eşi de geçen gün benim kızım 8 aylık yürüdü dedi kuzenim 11 değil miydi dedi ben 11 diye hatırlıyorum dedi o da sen yanlış hatırlıyorsun 8 aylıktı dedi. Ben de yıllar sonra benimkiler 8 aylık yürüdüler diyeceğim kim hatırlar 🙄

doktora gittiyseniz gelişim geriliği,d vitamini eksikliği, kalça çıkığı yada başka bir sorun çıkmadıysa eğer, her çocuğun gelişimi farklıdır denilebilir,oğlum 7 aylık doğdu zamanında yürüdü doktorumuz erken doğan bebeklerde yürüme emekleme geç olur demişti,d vitamini çok önemli ona özen gosterdim kemik gelişimini destekliyor,devam sütüne başlama yaslarına yaklaşmışlar o da çok önemli,sık sık güneş ışığı alsınlar,çocuklar 1 haftada bile değişiyor gelişiyorlar,strese gerek yok ayrıca 7 aylıkken yürüyen bir çocuk varsa hemen bunu bildirsin bu dünyada bir ilk olur sanırım,bebekler 6 aylıkken oturmaya baslarlar öncesi kemik yapılarına zarar verebilir,7 aylıkken ayak üstünde dengede durabilecek kadar kemikleri gelişemez,10 aylıkken bir yerlere tutunarak yürüyebilirler,her bebek emeklemez onuda göz önünde bulundurun,tavsiyem vitamin değerlerine baktırın,kendinizi suçlamayın bu sizin elinizde olan bişey değil,çocuklar hazır oldukları zaman yaparlar.
Yeğenim 8 aylık başladı 9. 10. Ayda tamamen dengede yürüyordu bütün işini bitirmisti ztn dışarıda büyüyen bir çocuk kedi kuş peşinde koşarken halletti ama tüm gelişim evreleri erken çözdü erken konuştu erkenden kendi çözüp bezi bıraktı çünkü ztn söylüyor ve tuvalete gitmek istiyordu. Babası da 9 aylık yürümüş biraz genetik geçişte var bence

O kdr kolay bir çocukmuş ki şimdi kardesi normal gelişim gösterince anne baba hem zorlandı hem panik oldu

Uzmanlar dışında kimseyi dinlemeyin.
Doktor normal diyorsa normaldir.
Her çocuğun gelişimi farklı.

Ablamın oğlu 5 yaşında konuştu. Çok endişeliydik. Ama şuan 19 yaşında maşallah çokta başarılı.

Bi arkadaşım 3üz doğurdu. Eşi onları almaya gelirken kaza geçirdi ve bir sene yürüyemedi yardımcı olamadı hiçbir şekilde. Aileside uzaktaydı.
Ama eninde sonunda şuan 3üde maşallah enerjik tatlı bebekler, yürüyorlarda.

Neolur çevreye kulak asıp kendini üzme. İnsanlar herzaman konuşacak birşey bulur. Eğer huzursuz olduğun konu varsa uzmanlara danış.

Herşeyin vakti zamanı var. Yürürlerde konuşurlarda.

Öyle diyenlerdende lütfen uzak dur, cevabını esirgeme.

Mükemmel anneyi arama, her elinden geleni yapan anne mükemmel melektir zaten💜
Çok teşekkür ederim. Uzak durmaya çalışıyorum evime gelip yapıyorlar.

Erken doğum mu?ikizler genelde erken doguyor.Birde Cook önemli bir detay var anneler bebekler ağlıyor veya hasta olur vb. büyüse bile kucakta gezdiriryor.Yenibdogan için tabiki kucakta gezecek ama daha sonra bu süreç böyle devam edince çocuğun emekleme için kritik dönemi kaçıyor.Cocuk yerde iken kollarini bacaklarını kullaniyor.Guclenip ve kontrol etme çabasına giriyor.
Erken doğum değil ama oğlan kilosu eksik diye küvözde kaldı yediğini kusuyordu. Aslında çok hareketli ama sanki gücü ve cesareti yok. Mesela biraz önce ten ten durdurdum 5 saniye kadar durdu ama korktu çok devam edemedim. 8 aya kadar yerde durmak istemiyor ağlıyordu. Maksimum on dakika durabiliyordu ayakta ya da kucakta durmak istiyordu kendini çevirmeyi de 8 aylıkken öğrendi tam olarak ondan sonra bir yerlere ulaşmaya çalıştı.

benim bebeğim emeklemeyi hayatta sevmezdi hele yüz üstü asla yatmazdı 13 aylıkken bir yürüdü ama tam sağlam yürüdü hemen koşmaya başladı :) bende sizin gibi başta endişeleniyordum bir de herkesin sorması stres altına sokuyordu ama şuan boşuna stres yapmışım diyorum. Eğer doktor kontrollerinde her şey normalse kendinize bu anları zehir etmeyin. sağlıkla büyüsünler inşallah
Aynı benim oğlum. Yerde durmuyordu hele yüz üstü hiç durmazdi. Gazi da vardı 6 ay hep ağlıyordu. Her şey normal çok şükür biliyorum Allah sağlık verirse önünde sonunda olacak ama stres oluyorum.

Benim kızım da hiç emeklemedi, popo üzeri sürünerek ilerliyordu. Tam 18 aylık olunca kalktı yürüdü. Şu an hiç bir sorunu yok hatta voleybol oynuyor. Önemli olan biyerlerden tutundugunda ayakta kalıp tutunarak yürüyebiliyor mu?
Söyle kendileri bir yerlere tutunarak kalkamiyorlar yani denemiyorlar bile ama ben onları koltuğa dayayinca duruyorlar. Yürümüyorlar ama deniyorlar

Emekleme bir gelişim basamağı değil.
Dışarıdaki sesleri duymayacak çocuklarınızı yetersiz görmeyeceksiniz. Daha küçücük bebek.

Farklı örnek istiyorsanız prematüre doğan bebeğim 14 aylıkken yürüdü bebeğim. 14. Ay. Şimdi 23. Ay her yere tırmanıyor biraz otursun diye sinirlerimiz geriliyor.
Eşim de ben de erken yürümüşüz ne oldu?
Çocuk yürüyor işte.

Çocuklarınıza yük yüklersiniz böyle yaparak. Kıyaslamadan büyütün.
Bugün yürümek derler, yarın okuma yazma, üniversite, iş, evlilik....
Önce anneler dışarıdaki sesleri dert etmemeyi bilecek. Sonra çocuklar.

Rutin kontrollerde doktor bakıyordur bacaklarının kuvvetine bir sorun var mı yok mu diye. Doktor bir sorun yok diyorsa dert etmeyin lütfen.

Eltiye bakma hizini alamayip karnimdan kosarak cikti bebek diyecek

Benim oğlum 7aylikken dikilmeye başladı koltukta kendi başına 9ayda yürüdü diğeri 9 aylık yürümüyor dikilmeyide benle beraber yapmaya çalışıyor yani diyeceğim şu her bebek farklı su cocukalri kiyaslanmasina karşıyım sıkma canını elinden sonunda yürüyecekler

Siz ilgilenin onlarla vücutları da hazır olunca yürürler merak etmeyin. Benim bebeğim sürünebiliyorumuş mesela ama bizim haberimiz yoktu çünkü hiç sürünmesini teşvik edecek bir şey yapmamışız ve hep kucakta taşımışız. Sonra bi akrabamız gelip önüne bir şey koymuştu öyle öğrenmiştik sürünebildiğini😁
Elleriden tutup gezdirdik. Emeklemeye başlayınca kendi geldi ellerimizden tuttu yürütün beni diye

Back