Mide balonu yutuyorum

moral bozma bence az dikkat edince toparlarsın

Toparlarsın hiç bozma moralini ama boks bana da kötü bi fikir gibi geldi. Başka bi spor seç ama devamlı bi programa katılmak iyi fikir. Evde kendin ne kadar yapmaya çalışsan da nafile illa ki aksıyor tam düzenli olmuyor.

Evet canım koşu bandım var evde olduğum günler mutlaka yürüyorum ama araya bir şeyler girince aksiyor mutlaka. Bir hocaya bir salona bağlı olursam belki daha istikrarlı olurum diye düşündüm şimdilik aklımda böyle bi fikir var bakalım

Selam kızlar. 10 Eylül tarihinde endoskopi ile mide balonu taktırdım . Yani bugün 4. günüm . Benim taktıran birçok arkadaşım 3. günde bütün şikayetlerimiz bitti diyorlar ama benim hala şikayetlerim devam ediyor normal mi sizce ? İlk günkü kadar yoğun değil ama hala bulantı , ağrı var. Hala gece uyuyamıyorum. Gece çok kesik kesik uyuyorum . Taktırdığıma pişman olmak üzereyim

Öncelikle hayırlı olsun. Hiç endişelenmeyin çok normal. Burada baya bir kişi olduk balon taktıran ama 3 günde şikayetleri biten kimse yok:) Benimki 10 gün azalarak devam etmişti. Gözünüz korkmasın ilk haftadan sonrası çok daha rahat ilerliyor ama 10 gün yine bazı yan etkileri yaşıyorsunuz. Bazı doktorlara göre mide balonu taktırıp hiç yan etki yaşamayan bile varmış ama bana pek inandırıcı gelmiyor. Yanma, kramp, mide bulantısı, gece rahat uyuyamama vb hepsi çok normal ve beklendik etkiler. Midenizde bir cisim var ve mide onu ya kasılmalarla dışarı atmaya, ya yüksek asitle eritmeye (mide yanması) ya da kusarak dışarı çıkarmaya çalışıyor. Belli süre sonra da alışıyor. Tekrar hayırlı olsun. İnşallah istediğiniz kiloya inebilirsiniz

Çok haklısın canım hiit daha önce yapmıştım tekrar o şekilde başlamak daha mantıklı ilk etap icin. Senin nasil gidiyor tartıldın mi

Ben şu an tam 64 kiloyum, 71 ile başlamıştım. Ama verdiğim kilodan daha çok inceliyorum aslında. Yürüyüş, eliptik ve bazı hiit videoları yaparak süreci hızlandırdım. Tartıda 2 hafta gram oynamadığı dönemler oldu. Şu an tartıdan ziyade aynadan ve kıyafetlerden ölçüm yapıyorum. Ama son 2-3 gündür yoğun bir mide yanmam var, mide koruyucuyu 1 ay olunca bırakmıştım ama onunla mı ilgili anlayamadım. onlymelek sende de 1 ay sonra böyle yanma vb gibi etkiler olmuş muydu?

Çok teşekkür ederim çok rahatlattınız valla içimi Peki size bir sorum daha olacak . Şu anda su içsem kusuyorum bu duygu geçiyor mu ? Lıkır lıkır su içmeyi çok özledim

Harika bende hızlanıyorum artık insallah. Ben hala mide koruyucuya devam ediyorum canım sorun yaşamıyorum o yüzden doktor devam et demişti

Çok teşekkür ederim çok rahatlattınız valla içimi Peki size bir sorum daha olacak . Şu anda su içsem kusuyorum bu duygu geçiyor mu ? Lıkır lıkır su içmeyi çok özledim
Hayırlı olsun canım bol bol eksili günler dileriz kaç kilosun kaç olmak istiyorsun?

Su içme olayını hepimiz yaşadık bir süre sonra normale dönüyorsun hic merak etme. Az az ic şimdilik sonra tamamen normale dönecek dilediğin kadar içebileceksin.

Çok teşekkür ederim Benim çok kilom var maalesef 100.8 kilo ile taktırdım bugün 4. günüm 96.8 kg olmuşum. Ama bulantıya dayanamadığım noktalar oluyor mecbur kendi kendimi kusturuyorum. Bir yudum su içsem karnım şişiyor . Böyle olacağını bilseydim taktırmazdım hiç (

canım balon midende olduğu sürece koruyucu kullanmaya devam etmen gerekiyor

canım balon midende olduğu sürece koruyucu kullanmaya devam etmen gerekiyor
Bana doktorum 1 ay demişti ama sordum devam etmem gerektiğini söyledi. 4 Eylül'de bırakmıştım. Son 2-3 gündür hiç geçmeyen bir mide yanması yaşıyorum Hemen içtim ama 1-2 güne anca normale döneceğim sanırım

En zor zamanlarından geçiyorsunuz, böyle düşünmeniz doğal ama hepsi geçecek. Estetik operasyonlarda da insanlar ilk 1-2 gün ameliyatın acısıyla pişman olur ama sonra sonucu gördükçe iyiki yaptırdım der, bu balon işi de onun gibi:) Siz geleceğe odaklanın. Biraz başlangıcı zahmetli ama sonra doğru beslendikçe hiçbir sorununuz kalmaz inşallah.

çabucak iyileşirsin inşallah canım

Hepimiz benzer sorunlar yaşadık canım ilk günler moralini yüksek tut sonucuna odaklan. İlk iki hafta çok iyi sonuç elde edeceğine eminim motivasyon olacaktır senin icinde. Zorlu süreç kısa sürecek birde oyle düşün sonrası çok rahat hic yokmuş gibi hissediyoruz bizler suanda. Tokluk hissi devam ediyor ama.

Destek icin her daim buradayız kendini asla yalnız hissetme zor süreçleri beraber atlattığımız gibi olumlu sonuçlarımızı da birlikte kutlarız

Canım mide koruyucu sürekli kullanmayı öneriyor doktorlar ama ben de bırakmıştım bi süre sonra ara ara mide yanması da yaşadım ama daha çok yediklerimle alakalı diye düşünüyorum çünkü bazı şeyler her zaman mide yanması yapar bende.

Canım hayırlı olsun balonun, hiç öyle düşünme, motivasyonunu da düşürme ben de tam 1 sene önce taktırmıştım balonu bak şimdi -23 geçen seneki ve önceki senelerdeki hallerimi hatırlayınca ve bi de balonun ilk zamanlarda yaşattığı sıkıntıları hatırlayınca kesinlikle katlanmaya değerdi emin ol. Seneye sen de iyi ki yaptırmışım diyeceksin, biraz sabır...

Yarın balonla tam 1 ayımız dolmuş olacak. Düşe kalka 4.7 kg vermişim gibi gözüküyor 5te diyebiliriz. normalde gram gram zor verirdim bir ayda 2-3 kg’mi. Buna da şükür

Kızlar ya ben salata yemeyi o kadar çok özledim ki görende önceden sadece salatar yer sağlıklı beslenirdim sanar şimdi yasak diye cazip geliyor. Doktor bir süre daha yemememi söylemişti ama ben bir iki çatal yiyerek deniyorum bir sorun yaşamadım. Resmen roka peynir domates salatası yeme hayaliyle yaşıyorum kahvaltıda salatalık domates yiyebilirsin demişti ama diğerleri maalesef sizde durumlar nasıl yiyor musunuz yoksa size de yasak mi?

Merhaba herkese güzel yorumlarınız için de çok teşekkür ederim . 5 . Günümü de bitirdim bir önceki günlere göre biraz daha iyi durumdayım ama daha tamamen toparlayamadım. Hiçbir şey yiyemediğim için hareket edecek enerjim de olmuyor . Bugün bitin gün sadece 2 çatal peynir ve 2 tatlı kaşığı çorba içebildim . Sanırım bütün gün yatar pozisyonda olduğum için gaz da oluyor midemde . Bir de benim biraz reflü sıkıntım vardı öncesinde de bunların hepsi combo yaptı :) bir an önce ayağı tamamen kalkacağım ve günlük diyet rutinime döneceğim günü bekliyorum :)

Ben de hemen geri başladım, 3 gün neredeyse hiç ara vermeksizin yandı. Bugün çok şükür geçti. Aman aman mide koruyucusuz artık adım atmam:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…