- 15 Mart 2007
- 103
- 74
Hadi bakalım hayırlı olsun. Neredeyse 5 kg. Eline 5 kglık bir poşet alıp yürüdüğünü düşün ne kadar ağır gelir. Aslında çok ciddi bir ağrılıktan kurtulmuşsun. Bizim kilo verme hızımız birbirimize çok benziyor. Ama emin ol benimki 4. haftadan sonra resmen hızlandı. Çünkü öncesinde ciddi gaz ve kabızlık sorunlarım olduğu için tartıda bazı şeyleri göremiyordum. Kilom 2 hafta 1 gram bile oynamadan takıldı kaldı. Kardiyo egzersizlerini arttırmamla balonun etkisi de arttı.. Sende de öyle olacağını düşünüyorum. Benim vücudumun balona alışması neredeyse 1 ay sürdü diyebilirim. Resmen 1 ayın dolmasıyla bişeyler yoluna girdi.Yarın balonla tam 1 ayımız dolmuş olacak. Düşe kalka 4.7 kg vermişim gibi gözüküyor 5te diyebiliriz. normalde gram gram zor verirdim bir ayda 2-3 kg’mi. Buna da şükür
Kızlar ya ben salata yemeyi o kadar çok özledim ki görende önceden sadece salatar yer sağlıklı beslenirdim sanar şimdi yasak diye cazip geliyor. Doktor bir süre daha yemememi söylemişti ama ben bir iki çatal yiyerek deniyorum bir sorun yaşamadım. Resmen roka peynir domates salatası yeme hayaliyle yaşıyorum kahvaltıda salatalık domates yiyebilirsin demişti ama diğerleri maalesef sizde durumlar nasıl yiyor musunuz yoksa size de yasak mi?
Bana doktor salata yiyebilirsin dese de çiğ sebzenin hazmı çok zor olduğundan uzak durmaya çalışıyorum. Çünkü midede balonla beraber gaz olduğunda gerçekten perişan ediyor insanı. Balon semsert şekilde belirginleşiyor. Bir kere başıma geldi ve gerçekten 3 gün resmen yatakta kıvrandığım için aklıma getirmemeye çalışıyorum. Benim de en sevdiğim şeylerden biri bol zeytinyağlı rokalı maydonozlu yeşil salata ama şu an midem buna hiç hazır değil:)
Bana en iyi gelen şey yulaf+soya/badem sütü+fıstık ezmesi ve muz. Yulaf, liften dolayı bağırsaklarımı çalıştırıyor, midede hazmı kolay ve çok güzel bir öğün oluyor benim için. Ben genelde kardiyoyu aç karna yapıp akabinde bol su içip bazen bir yumurta bazen bir meyve yiyorum. 16-17.00 gibi de yulaf yiyerek günü kapatıyorum. Doktorun dediği gibi çok sık beslendiğimde midem hep çok dolu oluyor, hazmedemiyorum. Belki bu benim midemle alakalı olabilir, bilemiyorum. Birgün 3 öğün beslensem ertesi gün mide bulantısı ve şişlik beni çok zorluyor.