Mide balonu yutuyorum

Hadi bakalım hayırlı olsun. Neredeyse 5 kg. Eline 5 kglık bir poşet alıp yürüdüğünü düşün ne kadar ağır gelir. Aslında çok ciddi bir ağrılıktan kurtulmuşsun. Bizim kilo verme hızımız birbirimize çok benziyor. Ama emin ol benimki 4. haftadan sonra resmen hızlandı. Çünkü öncesinde ciddi gaz ve kabızlık sorunlarım olduğu için tartıda bazı şeyleri göremiyordum. Kilom 2 hafta 1 gram bile oynamadan takıldı kaldı. Kardiyo egzersizlerini arttırmamla balonun etkisi de arttı.. Sende de öyle olacağını düşünüyorum. Benim vücudumun balona alışması neredeyse 1 ay sürdü diyebilirim. Resmen 1 ayın dolmasıyla bişeyler yoluna girdi.

Bana doktor salata yiyebilirsin dese de çiğ sebzenin hazmı çok zor olduğundan uzak durmaya çalışıyorum. Çünkü midede balonla beraber gaz olduğunda gerçekten perişan ediyor insanı. Balon semsert şekilde belirginleşiyor. Bir kere başıma geldi ve gerçekten 3 gün resmen yatakta kıvrandığım için aklıma getirmemeye çalışıyorum. Benim de en sevdiğim şeylerden biri bol zeytinyağlı rokalı maydonozlu yeşil salata ama şu an midem buna hiç hazır değil:)

Bana en iyi gelen şey yulaf+soya/badem sütü+fıstık ezmesi ve muz. Yulaf, liften dolayı bağırsaklarımı çalıştırıyor, midede hazmı kolay ve çok güzel bir öğün oluyor benim için. Ben genelde kardiyoyu aç karna yapıp akabinde bol su içip bazen bir yumurta bazen bir meyve yiyorum. 16-17.00 gibi de yulaf yiyerek günü kapatıyorum. Doktorun dediği gibi çok sık beslendiğimde midem hep çok dolu oluyor, hazmedemiyorum. Belki bu benim midemle alakalı olabilir, bilemiyorum. Birgün 3 öğün beslensem ertesi gün mide bulantısı ve şişlik beni çok zorluyor.

Canım ne kadar da tanıdık o halsizlik. Hayatımda bayılmamış, dizinin bağı çözülmemiş biriydim, hani derler ya katır gibi işte o bendim:))

Ama bu balon süresince yemek yiyemediğim için ilk kez dizlerinin tutmaması ne demek, halsizlik ne demekmiş öğrendim. Resmen yataktan kalkacak enerjim yoktu. Çok da panik oldum çünkü devamlı hareket eden koşturan biriyimdir. Bu nedenle multivitamin takviyesi aldım, Solgar'ın V2000 diye bir ürününü kullandım. Onun yanında protein tozu, c vitamini, magnezyum, berberin, d vitamini ile de ekleme yaptım. Bana çok iyi gelmişti. Hala da bu desteklere devam ediyorum. Belki doktoruna sorup sen de kullanabilirsin. Çünkü bir süre çok az gıda ile besleneceksin ve vücut neye uğradığını şaşırıyor.

En zor ilk günler geçmiş, bundan sonrası hızla ilerleyecek. Benim 6. haftam ama sanki 1 yıl önce yaşadım gibi geliyor bunları, unutmaya başladım bile:)

Ben salatasız yemek yemeyi sevmeyen bir insanım. O yüzden midem duzeldiginden beridir hergun salata yiyorum hem de çiğ soğanlı
Ben tabi ki diyetisyen desteği almıyorum. Bu konuda beni uyaran da olmadı.

Yaklaşık 10 gündür 79 da takılı kalmıştım. Birkaç gündür bisiklet vs ile 78 bana tartıda göz kırptı. 6. haftadayim. Artık zayıflamak daha zorlaştı diyebilirim. Artık spor yapmadan işim zor görünüyor. İlk haftalarda verdiğim kilolar yanima kâr kaldı.

İlk günlerde bende de mide şikayetleri oldu. Yatmak bana iyi gelmiyordu. Yavaş yavaş yürüyordum evin içinde bile. Arada yudum yudum sık sık su da içersen iyi olur tabi. Benim balondan önce mide şikayetim yoktu. Ona rağmen benim de normale dönmem uzun sürdü.

Evet canim bizim metabolizmamız birbirine benziyor aynı hızla ilerliyoruz neredeyse. Ben de kahvaltıda yulaf lapası yiyorum ara ara. Bugun bir tarifte gördüm yulaftan tost yapılıyordu yarın onu deneyeceğim. Ben de günde iki öğün besleniyorum 11-12 gibi kahvaltı. Birde akşam 18-19 gibi aksam yemeği ile kapatıyorum. Arada sadece detoks suyu veya su içebiliyorum. Kahve içmeye çalışıyorum ama bir bardağı bitiremiyorum bile. Regli haftamdi bu haftada biraz tatlı krizleriyle de bas etmek zorunda kaldım Gun icinde de koşu bandında 40 dakika hızlı yürüyüş yapıyorum. Hiit kardiyoya da başlayacağım inşallah

Bu süreçte balonun tek basına etkisi olmayacağını çok iyi anlamış oldum. İlk günler istesekte yiyemiyorduk ama şimdi oyle degil. evet açlık hissi yok ama istesem yerim midemi rahatsız etmeyecek kadar. Tek kriter zaten tok olduğunu kabul edip gereksiz bir şeyle mideyi doldurmamak. Gerçekten yeme alışkanlığını değiştiremeyecek arkadaşların böyle bir yola girmesini tavsiye etmem cunku hem maddi hem manevi olarak zor süreçlerden geçiliyor

Ohh afiyet olsun peki yanma vs olmuyor mu? Evet ilk haftalardan sonra verme hızı düşüyor hayatımıza haraketi sokmak sart oluyor

Kızlar aman diyim salata özleminize biraz katlanın. Ben dayanamayıp çiğ mor lahana yemiştim, bütün süreç boyunca geçirdiğim en kötü gündü. Biraz daha sabredin, riske atmayınnn!

Kızlar aman diyim salata özleminize biraz katlanın. Ben dayanamayıp çiğ mor lahana yemiştim, bütün süreç boyunca geçirdiğim en kötü gündü. Biraz daha sabredin, riske atmayınnn!
Aynı durumu bir dilim çiğ köftede yaşadım çiğ köfte görmek bile istemiyorum artık

canım bana geçen haftadan itibaren salatayı serbest bıraktı

toplam kaç kilo verdin canım

ben salata olarak domates,salatalık,biber,soğan ve maydonoz tüketiyorum.

ben salata olarak domates,salatalık,biber,soğan ve maydonoz tüketiyorum.
Ben kış salatası severim daha çok, hatta bahsettiklerinin arasında sadece salatalık seviyorum :) Ya birinci ayımdı ya da 1 ay dolmamıştı bile mor lahanayı koydular önüme bir yerde, tutamadım kendimi çünkü bayılırım. E lahana ve gaz ilişkisi de aşikar, sonuç belliydi ama bu kadar kötü olacağını tahmin edememiştim, çok da az yedim halbuki

Aynı durumu bir dilim çiğ köftede yaşadım çiğ köfte görmek bile istemiyorum artık

Ohh afiyet olsun peki yanma vs olmuyor mu? Evet ilk haftalardan sonra verme hızı düşüyor hayatımıza haraketi sokmak sart oluyor
Hayır bende yanma olmuyor Artık herşeyi yiyebiliyorum. Belki salata olarak sert sebzeler dokunabilir. Domates, salatalık problem yapmıyor. Fakat maydanozu balona yapisabilecegini okumuştum.

toplam kaç kilo verdin canım
Ben 87 kilo ile başladım 2 Ağustos'ta. Şimdi 78 oldum. Ama artık kilo vermem yavaşladı. Yani gerçekten çok aciktigimi hissediyorum. Bazen biraz fazla yediğim oluyor. Çok pişman oluyorum
Kendimi toparlamaya ihtiyacım var. Kuruyemiş ve meyveyi çok seviyorum. Onlardan her gün yiyorum. Sadece akşam 19.00 dan sonra hiç bir şey yememeye çalışıyorum.

Midenizdeki balona odaklanın. Bu yola neden çıktınız, neden zayıflamak istiyorsunuz, kendinize bunları hatırlatın.

O kadar çile çektiniz asla boşa gitmesin. Bir diyetisyenden destek alabilirsiniz. Kiloya takılıp moralinizi bozmayın. Önemli olan ölçüler. Tartıda aynı kalsanız bile 1-2 beden incelebilirsiniz.

Kuruyemişler çok yüksek kalorili ve yağlı yiyecekler. Hem de o kaloriye karşın hiç doyurucu değiller. Meyve de fazla tüketildiğinde çok fazla şeker içerdiği için zayıflamanızı durdurabilir.

Yiyecekleri ve etkilerini tanımaya çalışın. Hangi yiyeceklerde yüksek karbonhidrat var, yüksek karbonhidrat vücuda ne yapıyor, protein ve yağın etkisi nedir gibi temel bilgiler sizi gıdalara karşı bilinçlendirir.

Mesela 1 kase fıstık yemek istiyorsunuz, "bu kaloriye ve bu kadar yüksek yağ aldığıma değecek mi?" diye sorabilirsiniz. Üstelik 1 kase fıstık sizi doyurmayacak.

Naçizane sizinle aşağıdaki videoyu paylaşmak istiyorum. Biraz daha kafanız netleşir. Lütfen hedefinizden şaşmayın.

Gerçekten harika bir grup olduk. Bu yola girerken çok az yazı çok az örnek görünce biraz korkmuştum. İyi ki burayı okumuşum ben de yazmaya karar vermişim diyorum bu şekilde birbirimizi de kontrol etmiş birbirimizden yeni yeni şeyler öğrenmiş oluyoruz çok seviniyorum gördükçe

Ben de açlık hissediyorum artık canım ama az da yesek çokta yesek doyuyoruz bunu oturtmamız lazım kafamızda yoksa kendimizi kaybedip gayette yeriz sonra çilesini çekme garantili tabii ben bir ara ketojenik diyet yapmıştım ve o zamandan beri alışkanlık oldu ne yesem içeriğine bakarım ne kadar karbonhidrat ne kadar protein var diye. FatSecret diye bir uygulama var orada neredeyse her şeyin kalorisi içeriği mevcut yazınca çıkıyor. Marketten alışveriş yaparken bile telefon elimde bakıyorum oyle karar veriyorum ( marketten çıkmam biraz uzun sürebiliyor bu yüzden ) ama gerçekten alışkanlık haline geldiği için artik neyi yersem ne kadar zararlı yararlı ayırt edebilir haldeyim.
Sevgili esmasultan arkadasimiz da buna değinmek istemiş. Meyveler ve kuruyemişler diyetisyenlerinde çoğunlukla önerdiği yiyecekler ama yüksek kalorili ve şekerli olabiliyorlar maalesef. O yüzden onları yerken bile dikkat etmek gerekiyor gerçekten bizim gibi binbir zahmetle kilo verirken hele de çok onemli olabiliyor.

tam bir kabus olmalı

baya vermişsin aslında.

Kızlar balonlu 7. günümden selamlar . Şimdi diyetisyenden geliyorum 95 olmuşum çok iyi bir sonuç dedi . Artık günlük rutin hayatıma başlamam gerektiğini söyledi . Zaten ben de pazartesi işe başlıyorum . Spor yapabileceğimi söyledi ama bu iki hafta çok ağır sporlar yapma diye ekledi. Vitamin olarak da fikrini sordum supradyn ya da solgar alabilirsin yahut baristik hastalara verdiğimiz barifit var onu kullanabilirsin dedi. Bugün ilk defa kendimi daha iyi hissediyorum hatta et suyu çorba ısmarladım kendime dışarıda iyi ki varsınız valla bu süreçte çıkarttırmayı çok düşündüm ama beni motive ettiniz

Haydi hayırlı olsun. En zor günler geçmiş gitmiş, bundan sonrası hergün daha iyiye gidecek inşallah. Biraz sabır gerektiriyor sadece. Farketmeden bir balon cemiyeti olduk burada:) Ben de buradaki deneyimlerden yola çıkarak taktırmaya karar vermiştim. Şimdi de başkalarına faydamız oluyorsa ne mutlu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…