Senin kaçıncı günündu canim? Ben de bulantı zaman zaman oluyor ama günümü etkileyecek boyutta degil kesinlikle bir şey yememe de engel olmuyor.kızlar ben de size bir soru sorayım. hafta sonu neredeyse hiçbir şey yiyemedim desem yeri. 2 gündür bulantı ile kalkıyorum. aşırı değil ama bir şey de yiyemiyorum. cumartesi öğlen 3 buçuğa kadar bişey yiyemedim. 3 buçukta sebzeli omlet yedim. gece yatıncaya kadar başka bir şey yiyemedim. pazar da öğlen 2 buçuk gibi 1 dilim(dilimin dilimi) karpuz akşam 5 te de 1 kanat ve 1 dilim suda pişmiş patates yiyebildim. bugün de 1 haşlanmış yumurta ve az peynir tükettim. sizce normal mi bir sorun mu var?onlymelek sen daha deneyimlisin
İnsallah o günleri hep beraber görürüzBen 68 e gelsem kendimi çok iyi hissederdim. Gayet iyi bir sonuç almışsınız, tebrik ederimHedef kiloya az kalmış. Bana doktor 70 kglarda takilabilecegimi, vucudumun direnç gösterebileceğini söylemişti. Eger diyete uyarsan bir zaman sonra yine kilo vermeye devam edersin demişti.
Çalışmaya başladığım için yapmıyorum . Zaten işyerine gidiş geliş yaparken spor yapıyorum gibi düşünüyorumİnsallah o günleri hep beraber görürüz
Hareket durumunuz nasil spor yapabiliyor musunuz?
17 gün olduSizin kaç gün olmuştu mide balonu takılalı? Benim toplam ilk 2 hafta mide krampları devam etti. Sonrasında kesildi. Reklamlarda ilk 3 günde ağrılar kesiliyor deniyor ama gerçekte öyle olmadı benim de.
olur bence canım neden olmasın55-54 olmak hayaliminşallah gerçek olur
yiyemiyorum ki berbat bir bulantı hissi. ama zorlayayım kendimi. senin liste baya geniş canımSenin kaçıncı günündu canim? Ben de bulantı zaman zaman oluyor ama günümü etkileyecek boyutta degil kesinlikle bir şey yememe de engel olmuyor.
Ben son diyetisyen görüşmem de su soruyu sordum. Bazı sabahlar evden erken çıkmam gerekiyor kahvaltı etmiyorum, kahvaltıyı atlıyorum zaman geçiyor acıkmıyorum ve sadece akşam 5-6 gibi bir şeyler yiyebiliyorum günü o şekilde kapatıyorum. Açlık hissetmedigim icin bir şey yemiyorum. Böyle yapmam doğru mu öğün atlamamalı miyim yoksa? Diye sordum.
Doktor kesinlikle az da olsa öğün zamanı yememi önerdi. Çünkü vücuda besin girmediği zaman kilo kendini koruyormuş, yag hücreleri korumaya alıyormuş, metabolizma yavaşlıyormuş. Bu sebeple de kilo verme hızı düşüyormuş.
Guncel listem de bu şekilde. ( hala bu listedekilerden çok az bir kısmını tüketebiliyorum)
Ben de 15-20 gün boyunca çok az gıda alabildim ama bu süreçte kas kaybı yaşayıp çökmüş bir görüntüye sahip olmamak için protein tozu ve kolajen desteği kullandım. Eğer mideniz bişey almıyorsa zorlamın anlamı yok. Onun yerine az miktarda bol besleyici gıdalar tercih edebilirsiniz. Bunun en kolay yolu da protein tozu kullanmak. Yoksa vücudunuz gerekli proteini almayınca bu sefer kaslarınızı yıkarak oradan bu ihtiyacı gidermeye çalışır. Tavuk ya da et suyuna çorba da iyi bir alternatif. Balon sonrası 2 ay yemek yiyemeyen hastalar var. Bünye meselesi biraz. Kendinizi zorlamak ancak kusmanıza yol açar.yiyemiyorum ki berbat bir bulantı hissi. ama zorlayayım kendimi. senin liste baya geniş canım
Canım senin balon normal miydi yutulan balon muydu? O kadar uzun sürmemesi lazım bulantının, özellikle de çıkarıyorsan sürekli pek normal değil sanki. Balondan önce gastrit filan gibi bi problemin mi vardı? Ananas suyu ilk dönemde bana çok iyi gelmişti evet ama bu kadar sürede hala devam ediyorsa sıkıntıların senin durumunda bir farklılık olabilir.Bende oldum 18 Agustos da. Ve hala yanmalar bulantılar günlük cıkartıyorum ne yesem ne ıcsem cok pis bir mide bogaz yanması var. Doktr gecer demıstı ama hala aynıyım evet kılo verdım devam da ıns. Ama bısey yıyemıyorm. Su ıcsem cıkartıyorum
esmasultan kub8 F fnddfn kızlar nasılsınız, nasıl gidiyor bakalım? Tatildeydim giremedim hiç şimdi okudum yazdıklarınızı. Görüyorum ki hepiniz listedekileri yemekte zorlanıyorsunuz. Ben de hepsini yiyemiyordum, hatta başlarda günde 1 öğün az bişey filan yiyordum ama öğünlere dikkat etmeye başladıktan sonra asıl düzen oturuyor ve daha kolay kilo veryorsunuz. Az yiyin ama öğünlerde bir parça da olsa bişey yiyin. Balon sonrasında da düzenli beslenme alışkanlığı edinmeniz daha kolay olur böylece. Böyle düzensiz devam ederseniz balon gidince eskisi gibi yemeye devam etmeye başlayabilirsiniz. Alışkanlık oluşturmaya bakın, ilk önceliğiniz kaç kilo verdim olmasın, uzun vadeli düşünün :)
esmasultan çok doğru söylemiş az yiyebildiğiniz için yediklerinizin ihtiyacınızı karşılaması lazım. Protein çok önemli mutlaka günlük ihtiyaç karşılanmalı.
Sodayı normalde de sevmediğim için hiç teşebbüs etmedim ama yeşil çayı çok seviyorum günde en az 2 bardak hergün içiyorum. Ama ben de sabahtan hazırlandığında gaz filan kalmaz diye düşünüyorum. Doktor da ok dediyse için bence yeşil çay candır :)
Fazla kaçırınca rahatsızlık olayına gelince ben de yaşadım ve hakkaten ölüm gibi bişeydiBen bi de çiğ mor lahana yemiştim, gaz sancısıyla birlikte boğazıma kadar sürekli baskı hissi sabahı zor etmiştim. Ama müjde bi kere bu hissi yaşayınca bi daha ne olursa olsun asla o kadar yemeye teşebbüs edemiyorsunuz :) Ben 1 sene geçmesine rağmen hala çok yemeye cesaret edemiyorum ne kadar sevdiğim bişey de olsa. Travma gibi bişi oluyo sanırım, o da iyi oluyor
Güncel durumlarınızı da bildirin bakalım merak ediyorum
benim bugün 3. haftam. toplam 8,5 kg gitti. bugün dyt bana bir güzellik yapıp günde bir adet kahveye izin verdi. öğünlerimi sordu. ben de anlattım. akşam öğününü midemin almadığını yiyemediğimi söyledim o da zorlama dedi. günde en az 1 meyve mutlaka tüket dedi. vitamin mineral açısundan önemliymiş. haftaya kuru bakliyat grubuna başlatacak inşallah. onun haricinde yeni bir şey yok.esmasultan kub8 F fnddfn kızlar nasılsınız, nasıl gidiyor bakalım? Tatildeydim giremedim hiç şimdi okudum yazdıklarınızı. Görüyorum ki hepiniz listedekileri yemekte zorlanıyorsunuz. Ben de hepsini yiyemiyordum, hatta başlarda günde 1 öğün az bişey filan yiyordum ama öğünlere dikkat etmeye başladıktan sonra asıl düzen oturuyor ve daha kolay kilo veryorsunuz. Az yiyin ama öğünlerde bir parça da olsa bişey yiyin. Balon sonrasında da düzenli beslenme alışkanlığı edinmeniz daha kolay olur böylece. Böyle düzensiz devam ederseniz balon gidince eskisi gibi yemeye devam etmeye başlayabilirsiniz. Alışkanlık oluşturmaya bakın, ilk önceliğiniz kaç kilo verdim olmasın, uzun vadeli düşünün :)
esmasultan çok doğru söylemiş az yiyebildiğiniz için yediklerinizin ihtiyacınızı karşılaması lazım. Protein çok önemli mutlaka günlük ihtiyaç karşılanmalı.
Sodayı normalde de sevmediğim için hiç teşebbüs etmedim ama yeşil çayı çok seviyorum günde en az 2 bardak hergün içiyorum. Ama ben de sabahtan hazırlandığında gaz filan kalmaz diye düşünüyorum. Doktor da ok dediyse için bence yeşil çay candır :)
Fazla kaçırınca rahatsızlık olayına gelince ben de yaşadım ve hakkaten ölüm gibi bişeydiBen bi de çiğ mor lahana yemiştim, gaz sancısıyla birlikte boğazıma kadar sürekli baskı hissi sabahı zor etmiştim. Ama müjde bi kere bu hissi yaşayınca bi daha ne olursa olsun asla o kadar yemeye teşebbüs edemiyorsunuz :) Ben 1 sene geçmesine rağmen hala çok yemeye cesaret edemiyorum ne kadar sevdiğim bişey de olsa. Travma gibi bişi oluyo sanırım, o da iyi oluyor
Güncel durumlarınızı da bildirin bakalım merak ediyorum
canım ben zaten balon öncesinde de haftada 2 gün pilates 3 gün tenis oynuyordum şimdi de devam ediyorumkub8 , F fnddfn ve onlymelek Kızlar benim cephemde işler yolunda. Yürüyüş haricinde eliptik ve Chloe ting videolarına başladım. Size de ek kardiyoyu-yani sizi terleten ve nefes nefese bırakan egzersizleri-bu süreçte şiddetle tavsiye ederim. Daha önce Chloe Ting videolarıyla baya karın kası sahibi olmuştum, onun hareketlerini yapıp beli göbeği incelmeyen yok.
Sporu arttırmamın da etkisi sanırım kabızlık sorunumu da çözüm. Asla hap olmadan tuvalete çıkamayan ben şu an hap kullanmayı bıraktım. Kilom da gram gram azalmaya başladı. Bi dönem aynı kiloda epey takılmıştım, sporu arttırmak iyi geldi.
onlymelek o gece ve sonrasındaki 2 gün yaşadıklarımdan sonra resmen bende de travma oldu, akşam olabildiğinde erken yiyorum. 17.00den sonra bişey yediğimde ertesi gün yoğun bir bulantıyla güne başlıyorum. Sanırım bu da sindirimimizin yavaşlığından kaynaklı.
kub8 F fnddfn Enerjiniz varsa bu dönemde spora biraz yüklenin derim. Yürüyüş zaten en minimum hepimizin yapması gereken şey. Ama üzerine ek bişeyler daha yaptığınızda gerçekten süreci çok hızlandırıyorsunuz. Düğüne ortalama 1 ay var, bu ay artık maximum spor ve ultra dikkatle geçireceğim.
Sizde süreç nasıl? Neler yapıyorsunuz?
Harikasınız. Ben ilk 20 gün ölü gibiydim, 25 günden sonra yavaş yavaş yürüyüşe vs başladım. Ben de aynı şekilde akşam öğününü yiyemiyorum çok bulantı ve yanma yapıyor. Onun yerine bi meyve yiyorum 16-17 gibi. Hem akşam açlığı çabuk zayıflatır:) Bir de yediklerimi görmek için fatsecret diye bi uygulama kullanıyorum. Oraya ne yediysem yazıyorum. Bana yediklerimin makrosunu (yağ, karbonhidrat ve protein oranı) veriyor. Dengeli beslenmek adına önemli. Size de tavsiye ediyorumcanım ben zaten balon öncesinde de haftada 2 gün pilates 3 gün tenis oynuyordum şimdi de devam ediyorum
Merhaba kaç kilosunuz acaba benimde doğum kilolarım duruyor çok takıntı yapmadım ama budurum hep beni etkiledi açıkçası hep üç ver beş al seklindeyim. En son verdiğim 10 kilonun 4 unu almış durumdayım.İnşallah bizlerde istediğimiz kiloya ineceğiz inanalım oyle olsun canım ben de normalde diyetle bile çok zor kilo veriyordum bu yüzden hep motivasyonum düşüyor basa sarıyordum ama bu sefer oyle olmayacak inşallahÇektiğimiz zorluklara değsin. Sizde hayalini kurduğunuz gelinliğinizle çok güzel olacaksınız eminim
Hiç moral bozmuyoruz, bunlar olağan şeyler. Tartı da önemli değil. Hemen yarından itibaren eski düzene dönüyoruz. Benim doktorum "spor yapabilir miyim" diye sorduğumda boks hariç (karna darbe olabilecek) her sporu yapabilirsin demişti. Sen de bir sor istersen doktoruna. Onun yerine youtube'dan 10-15 dklık hiit videoları var, daha hızlı ve kolay olmaz mı? Yürüyüşten geldikten sonra biraz dinlenip 1-2 video yapsan zaten fazlasıyla yeterli oluyor.Selam kızlarBu hafta benim icin biraz kötü geçti tartılmaya korkuyorum bu yüzden. Kuzenimin düğün haftasıydı az yedim ama biraz sağlıksız yedim diyebilirim yarın itibariyle hemen topluyorum kendimi.
Yürüyüşte yapamadım bu süreçte. Boksa yazılma fikrim varbir yere bağlı olmak iyi olabilir diye düşündüm daha düzenli yapabilmek açısından. Boksta çok kalori yakıldığını duymuştum.
Suanda 68 kiloyum. Kilonuz çok yüksek değilse diyet ve sporla da deneyebilirsiniz. Ben son çare olarak balona başvurdumMerhaba kaç kilosunuz acaba benimde doğum kilolarım duruyor çok takıntı yapmadım ama budurum hep beni etkiledi açıkçası hep üç ver beş al seklindeyim. En son verdiğim 10 kilonun 4 unu almış durumdayım.
Çok haklısın canım hiit daha önce yapmıştım tekrar o şekilde başlamak daha mantıklı ilk etap icin. Senin nasil gidiyor tartıldın miHiç moral bozmuyoruz, bunlar olağan şeyler. Tartı da önemli değil. Hemen yarından itibaren eski düzene dönüyoruz. Benim doktorum "spor yapabilir miyim" diye sorduğumda boks hariç (karna darbe olabilecek) her sporu yapabilirsin demişti. Sen de bir sor istersen doktoruna. Onun yerine youtube'dan 10-15 dklık hiit videoları var, daha hızlı ve kolay olmaz mı? Yürüyüşten geldikten sonra biraz dinlenip 1-2 video yapsan zaten fazlasıyla yeterli oluyor.