- 17 Nisan 2023
- 90
- 24
-
- Konu Sahibi olmuyoreskisigibi
İnşallah. Sonuçları görünce karar vereceğim. Senelerce onların dediklerini yaptım sürekli ders çalışmaktan sosyalleşemedim bile ama her türlü yine ben suçlu oldum. Teşekkür ederim.Pessss doğrusu 60 bin sıralamayı mı beğenmedi babanız. Bu ailelerin çocuklarına acımamasını anlayamıyorum ne kadar hırslı insanlar var!!Allah yardımcın olsun işin çok zor. Miden de stresten ağrıyor sanki üniversite sınavı çok kolaymıs gibi size tekrar bu ağır stresi yaşatmışlar. Çok üzüldüm ama inşallah bu yıl istediğin yere girersin kendine bu stresi yaşatma tekrar
Bu son yaşadığım problemlerden sonra psikolojik destek zaten şart bana. Bende sınav kelimesinden iğrenir oldum artık. Ne yapalım öyle ya da böyle kabul ettireceğim. 60 bin sıralamamı beğenmiyordu babam laf yaptığında daha iyisini yaptığımda da beğenmemiştin diyeceğim. Tekrardan teşekkür ederim.Benim kadar sınav zamanları kötü geçiren biri olamaz hala sınavlardan nefret ederim üniyi kazandıktan sonra 1 defa bile girmedim o sınavasuanki aklım olsaydı çalışma yontemimi daha erken bulurdum ve kendime daha çok güvenirim. İnsanların söylediği şeyler yüzündeninsanin kendine güveni kırılıyor. Çok zor bir süreç ama sakın kalmak için meditasyon gibi yollara basvur mutlaka
Konuşulanlara hiç bakmayın, öğrenci yorumu.. Evet matematik ve edebiyat zorlamış ama sayısaldan giren öğrenciler için hep fizik zor gelir ama ciddi anlamda tyt de de ayt de de fizik cook kolaydı(fizik ogretmeniyim) kimya orta biyoloji de kolaydıkusura bakma ama zaten çalışmamışsın doğru düzgün ayt de ağrın olmasaydı da yapamayacaktın muhtemelen. ösym tarihinin gelmiş geçmiş en zor ayt siydi diye konuşuluyor.
Konuşulanlara hiç bakmayın, öğrenci yorumu.. Evet matematik ve edebiyat zorlamış ama sayısaldan giren öğrenciler için hep fizik zor gelir ama ciddi anlamda tyt de de ayt de de fizik cook kolaydı(fizik ogretmeniyim) kimya orta biyoloji de kolaydı
Evet matematik zordu, hayırlısı olsun gençler içinaslında hocaları dinledim öğrencilerden ziyade onlarda zordu diyor. gerçi matematik için diyorlarda bilmiyorum hayırlısı bakalım. sonuçları bekliycez artık.
Canım bence yerleşebilirsen bir yere yerles ama seneye tekrar sınava girersin. Ama seneye çok daha iyisini yapacağına inanıyorsan aileni ikna et , mezuna kal, sen zaten sıkı çalıştıkça susacaklardir. İçindeki niyeti önce sen iyi anlamalisin. Sosyal fobi falan geçiyor, benim de senin yaşlarda vardı sosyal fobim, tabii yıllar geçti üzerinden, fobinin esamesi kalmadı, sosyal fobin konusunda destek almanı öneriyorum ayrıcaİnşallah. Sonuçları görünce karar vereceğim. Senelerce onların dediklerini yaptım sürekli ders çalışmaktan sosyalleşemedim bile ama her türlü yine ben suçlu oldum. Teşekkür ederim.
Mide ağrısı stresten de olabilir,seneye olmayacağının garantisi var mı canım?Haklısınız ama sürekli mide ağrısı çektiğimden ve bozuk psikolojimden son aylar odaklanamadım. TYT iyiydi ama AYT sınavında midem ağrıdığı için soru falan çözemedim. Zaten her türlü hazırlanmayı düşünüyorum tercih yapsam da yapmasam da.
O zaman özel bir üniversiteye göndersinler. Sürekli mezuna kalmak sürekli ders çalışmak sıkıyor insanı bir süre sonra.Bende çoook isterdim şehir dışı okumayı zaten izin verseler böyle bir derdim kalmayacak ama illa istanbul içi istiyorlar annem de babam da. Kaç kere dil döktüm vazgeçiremedim.
Ben olsa iki yıllık yazmam.Cok bağlı olduğun bir hedefin yoksa kpss ye girebilirsin,olmazsa yine çalışırsın daha disiplinli çalışarak.Disiplin şart,nerde hats yaptığını bul ve orayi düzelt.Aileni ikna edersin o sorun değil benceMerhaba. Gerçekten içimi dökmeye ve yardım almaya ihtiyacım var. İlk kez sınava 2023 senesinde girmiştim. Normalde tembel biri değildim hatta ortaokul ve lisede sürekli ders çalışan, arkadaşsız bir tiptim. Ama son senemde maalesef birine aşık olmak gibi bir hata yaptım ve psikolojim çok bozuldu. Bu sebeple de sınava düzenli olarak çalışamadım. “Neden çalışmadın, çalışsaydın” diyenler olacaktır ben de kendime sürekli aynısını diyorum en büyük pişmanlığımda o. Neyse, dersimi almıştım. Ailemi mezuna kalmaya ikna ettim. Yaz ve sonbahar her şey iyiydi. Düzenli ders çalışıyordum netlerim de çok iyiydi. Ama sonra 2 kere mide kanaması geçirdim. Ve psikolojim hayatımda ilk kez bu kadar bitik duruma geldi. Aylarca mide ağrısı çektim, kan kustuğum günler oldu. Normal bir gün yaşayabilmek için yalvararak uyudum geceleri. “Bana bir şey olur mu?” düşüncesi beni iyice mahvetti ve son aylarda kitap bile açmadım. Çok nadir oluyordu o da ağrı izin verirse. Son iki hafta kala daha iyiydim ve biraz çalıştım. Temelim önceki senelerden vardı ve hazır hissediyordum. Ama maalesef ki AYT sınavının olduğu gün sabah korkunç bir mide ağrısıyla uyandım. Ailem o kadar anlayışsız ki o halimle sınava götürdüler. Ve ağrıdan hiçbir şey yapamadım. Çok zorladım kendimi, olmadı. O kadar acı çekiyorum ki. 2.kez mezuna kalmama da hayatta izin vermezler biliyorum. Kalitesiz ya da tam ücretli herhangi bir yere gitmeme razılar ve ben bunu istemiyorum. Tek dertleri elaleme rezil olmamak. Sağlığım kime ne ki? Bir yol gösterin lütfen, ben bunları nasıl ikna ederim? Mide ağrısından bir şey yapamadığımı söyledim ama anlayan yok beni. Aslında şeytan diyor ki 1 sene üniversiteye gidiyor gibi rol yap kandır. Çok zor durumdayım lütfen yardım edin…
Herkes üni okumak zorunda değil.Merhaba. Gerçekten içimi dökmeye ve yardım almaya ihtiyacım var. İlk kez sınava 2023 senesinde girmiştim. Normalde tembel biri değildim hatta ortaokul ve lisede sürekli ders çalışan, arkadaşsız bir tiptim. Ama son senemde maalesef birine aşık olmak gibi bir hata yaptım ve psikolojim çok bozuldu. Bu sebeple de sınava düzenli olarak çalışamadım. “Neden çalışmadın, çalışsaydın” diyenler olacaktır ben de kendime sürekli aynısını diyorum en büyük pişmanlığımda o. Neyse, dersimi almıştım. Ailemi mezuna kalmaya ikna ettim. Yaz ve sonbahar her şey iyiydi. Düzenli ders çalışıyordum netlerim de çok iyiydi. Ama sonra 2 kere mide kanaması geçirdim. Ve psikolojim hayatımda ilk kez bu kadar bitik duruma geldi. Aylarca mide ağrısı çektim, kan kustuğum günler oldu. Normal bir gün yaşayabilmek için yalvararak uyudum geceleri. “Bana bir şey olur mu?” düşüncesi beni iyice mahvetti ve son aylarda kitap bile açmadım. Çok nadir oluyordu o da ağrı izin verirse. Son iki hafta kala daha iyiydim ve biraz çalıştım. Temelim önceki senelerden vardı ve hazır hissediyordum. Ama maalesef ki AYT sınavının olduğu gün sabah korkunç bir mide ağrısıyla uyandım. Ailem o kadar anlayışsız ki o halimle sınava götürdüler. Ve ağrıdan hiçbir şey yapamadım. Çok zorladım kendimi, olmadı. O kadar acı çekiyorum ki. 2.kez mezuna kalmama da hayatta izin vermezler biliyorum. Kalitesiz ya da tam ücretli herhangi bir yere gitmeme razılar ve ben bunu istemiyorum. Tek dertleri elaleme rezil olmamak. Sağlığım kime ne ki? Bir yol gösterin lütfen, ben bunları nasıl ikna ederim? Mide ağrısından bir şey yapamadığımı söyledim ama anlayan yok beni. Aslında şeytan diyor ki 1 sene üniversiteye gidiyor gibi rol yap kandır. Çok zor durumdayım lütfen yardım edin…
Elalemin ne düşündüğü asla umurumda değil. Herkes arkamdan ne konuşursa konuşsun umurumda olmaz. Benim umurumda olan şey ailem. Evet aşk meşk konusunda haklı olabilirsin belki o bir bahaneydi. Ama 2 kere mide kanaması geçiren biri nasıl hastalığını bahane edebilir? Midemin ağrısı da hafife alınacak derecede değildi. 2 kere hayati tehlike atlattım, bu durum zaten psikolojimi iyice bozdu bir de hastalığımı mı bahane edeceğim? Stresim de bu durumda oldukça normal. Ne demişler, davulun sesi uzaktan hoş gelir. Herkes psikolog olmuş. Keşke tek derdim elalemin ne dediği olsaydı.Siz bu stresle seneye daha beterini yaşarsınız. Biraz aşk meşk, mide ağrısı vb. bahane ediyorsunuz gibi de geldi bana.
Sadece aileniz değil siz de elalem ne der diye düşünüyorsunuz. Önce aileniz ne der diye sonra elalem ne der diye düşünüyorsunuz hatta. İki yıldır hazırlanıyor yapamadı demesinler de hasta oldu yapamadı desinler istiyorsunuz gibi. Gün sonunda sizin hayatınız, başkalarının ne düşündüğünün önemi yok. Bunun dışında bu kadar stres yapmanın da manası yok dünyanın sonu değil. Bence artık bir takım bahanelerin arkasına saklanmayı bırakıp elinizden geleni yapmanız gerekiyor. Hayatı böyle erteleyemezsiniz sürekli.
Çok teşekkür ederim. Yorumunuz çok iyi geldi. Bende tedavi görmem gerektiğini düşünüyorum. Aileme de kulak asmamayı öğrenirim yavaş yavaş.Psikoloğa veya psikiyatriye gidin. Bu halinizle üniversite kazansanız dahi rahata kavuşmayacaksınız.
İstemediğiniz yerleri de ağızları sussun diye tercih etmeyin. Okurken de mutsuz ve başarısız olursunuz.
Babanız İTÜ'yü istiyorsa kendi girip kazansın. Siparişle bölüm kazanma işi ne güzel iş ya. Beni ya da başkalarını arada aşağılayanlar oluyor. Kolaysa okuyup kendin kazana lafı getiriyorum. Millet anca konuşuyor.
Psikolojik olarak kaldırması zor ama bir sene daha sıkı bir çalışmayla istediğiniz yeri kazanabilirsiniz.
Bu süreçte ailenizin olumsuz baskıları için tedaviye başlamalısınız. Üniversitede atik olan öne geçiyor. Sosyal fobiyle zorlanırsınız.
"Genç bir kadın olarak, hayatta yapmak istediğim mesleği ancak kendim seçerim" demen gerekirdi aileneSayısaldan girdim. 60k yapmıştım geçen sene. Endüstri mühendisliği istiyordum. Ve birçok yer tutuyordu. Babam gidebileceğim okullara laf yaptı kendime yediremeyip mezuna kaldım. Çok kötü okullar da değillerdi ama bir İTÜ, YTÜ kazanamadım diye bir ton laf yedim.
Merhaba. Gerçekten içimi dökmeye ve yardım almaya ihtiyacım var. İlk kez sınava 2023 senesinde girmiştim. Normalde tembel biri değildim hatta ortaokul ve lisede sürekli ders çalışan, arkadaşsız bir tiptim. Ama son senemde maalesef birine aşık olmak gibi bir hata yaptım ve psikolojim çok bozuldu. Bu sebeple de sınava düzenli olarak çalışamadım. “Neden çalışmadın, çalışsaydın” diyenler olacaktır ben de kendime sürekli aynısını diyorum en büyük pişmanlığımda o. Neyse, dersimi almıştım. Ailemi mezuna kalmaya ikna ettim. Yaz ve sonbahar her şey iyiydi. Düzenli ders çalışıyordum netlerim de çok iyiydi. Ama sonra 2 kere mide kanaması geçirdim. Ve psikolojim hayatımda ilk kez bu kadar bitik duruma geldi. Aylarca mide ağrısı çektim, kan kustuğum günler oldu. Normal bir gün yaşayabilmek için yalvararak uyudum geceleri. “Bana bir şey olur mu?” düşüncesi beni iyice mahvetti ve son aylarda kitap bile açmadım. Çok nadir oluyordu o da ağrı izin verirse. Son iki hafta kala daha iyiydim ve biraz çalıştım. Temelim önceki senelerden vardı ve hazır hissediyordum. Ama maalesef ki AYT sınavının olduğu gün sabah korkunç bir mide ağrısıyla uyandım. Ailem o kadar anlayışsız ki o halimle sınava götürdüler. Ve ağrıdan hiçbir şey yapamadım. Çok zorladım kendimi, olmadı. O kadar acı çekiyorum ki. 2.kez mezuna kalmama da hayatta izin vermezler biliyorum. Kalitesiz ya da tam ücretli herhangi bir yere gitmeme razılar ve ben bunu istemiyorum. Tek dertleri elaleme rezil olmamak. Sağlığım kime ne ki? Bir yol gösterin lütfen, ben bunları nasıl ikna ederim? Mide ağrısından bir şey yapamadığımı söyledim ama anlayan yok beni. Aslında şeytan diyor ki 1 sene üniversiteye gidiyor gibi rol yap kandır. Çok zor durumdayım lütfen yardım edin…
Psikoloğa veya psikiyatriye gidin. Bu halinizle üniversite kazansanız dahi rahata kavuşmayacaksınız.
İstemediğiniz yerleri de ağızları sussun diye tercih etmeyin. Okurken de mutsuz ve başarısız olursunuz.
Babanız İTÜ'yü istiyorsa kendi girip kazansın. Siparişle bölüm kazanma işi ne güzel iş ya. Beni ya da başkalarını arada aşağılayanlar oluyor. Kolaysa okuyup kendin kazana lafı getiriyorum. Millet anca konuşuyor.
Psikolojik olarak kaldırması zor ama bir sene daha sıkı bir çalışmayla istediğiniz yeri kazanabilirsiniz.
Bu süreçte ailenizin olumsuz baskıları için tedaviye başlamalısınız. Üniversitede atik olan öne geçiyor. Sosyal fobiyle zorlanırsınız.
"Genç bir kadın olarak, hayatta yapmak istediğim mesleği ancak kendim seçerim" demen gerekirdi ailene
Herkes laf yapabilir, önemli olan senin "ben bu okulu istiyorum herkes saygı duymalı" deyip önüne bakman.
Okul/bölüm tercihleri yaparken bir birey olarak sadece kendi başına yapmalısın
Çünkü hayatının her dalında karar verirken kök ailenin de sözü geçmesi hiç doğru değil.
Tavsiye alınır ama karar sadece sana aittir
Ailene kararlarının arkasında duran güçlü bir birey olarak görün. "Tamam siz ne derseniz o olsun" diyip gurur yapan değil
İyi eğitim verebilecek üniversite Türkiye'de eskisi gibi yok. Sadece köklü üniversiteler olduğu için adı var. Fakat hiç biri garanti iş vermiyor. Olay öğrencinin kendini geliştirmesin de bitiyor, Üniversitesi nin adından ziyade.Yani siz ikinizin yorumu çok bilinsizce. Biri ailesi itü istiyor diye aileyi eleştirmiş, ne isteyecekti ailesi? Herkes çocuğunun iyi okullarda iyi düzgün insanlarla okumasını ister. Kim çocuğunu öyle ortalama altı okulda okutmak ister. Akıl var mantık var. İnsan evcil hayvanına bile en iyisini istiyor. İtü-odtü mezunu hocayla marmara-istanbul mezunu hoca bile çok fark ediyor ve bunu daha üniversite öğrencisiyken fark ediyor insan.
Diğeri gelmiş daha çalışma hayatına atılmamış, ailesi dışında desteği olmayan, istediği bölümün aslında nasıl işlediğini bilmeyen birine burnunun dikine git diyor.
Arkadaşlar siz okuduğunuz bölümleri tercih ederken okuyacağınız dersleri iş hayatında neler olduğunu bilmiyordunuz değil mi? 17-18 yaşında bir gence ailesinin tavsiye vermesi yönlendirmesi çok normal. Bu nedenle üniversitelerin tercih günlerine tanıtımlarına öğrenciler aileleri ile geliyorlar.