10 bin falan değil işte. Ben sekiz sene önce bir maaşımdan fazlasını vermiştim. Şu zamanın 50-60 bini gibi düşünün. Ve beş günde çözmüştük o doktorla bu sorunu. Geçenlerde duydum, şu an o doktorun ücretleri yine aynı ayarlarda. Ben o dönem araştırırken de iyi doktorlar bu şekildeydi hep. Bu konuda pdr okuyan bile terapi yaptığını iddia ediyor. Kitabi bilgilerle işi yürütmeye çalışan çok alakasız tipler var bu sektörde. Ve ücretleri özellikle iyi doktorlara göre uygun tutuyorlar ki çaresiz insanlar için ulaşılabilir olsun. Yanlış anlaşılmasın pahalı doktor iyi doktordur demiyorum, sadece o dönem gözlemlerim bu yöndeydi. Benim gittiğim doktor kanlı canlı tıp mezunu, kadın doğum uzmanıydı. Ekstra olarak bununla ilgili de eğitimler almış, sempozyumlara katılmıştı. Tedavisi başarılı olan çok hastası vardı. O şekilde güvenip başlamıştım. Bunun bir hastalık olduğunu kabullenip tedaviye o şekilde yaklaşırsanız maddi durumu falan gözetmiyorsunuz hiç. Bir yeriniz kırılsa, ağrısa, hayatınızı idame ettiremeyecek durumda olsanız kurtulayım diye mecbur verirsiniz o parayı ama vajinismusu ciddiye almadığınız için tıkanıyorsunuz burada muhtemelen. Bildiğim kadarıyla bazı devlet ya da araştırma hastanelerinde de tedavi uygulayan doktorlar var. Onlara bi bakın derim.
Bu arada ilk gebelik sürprizdir. İkinci de sürpriz olsun hadi. Ama baktınız ki bu şekilde de hamile kalabiliyorsunuz, artık bir yerden korunmaya başlamanız lazım. Çünkü bebek cinsel hayatı iyi olan çiftleri bile olumsuz etkiliyor, sizinki iyice çıkmaza girer. Dikkat etmelisiniz.