- 17 Nisan 2023
- 90
- 24
-
- Konu Sahibi olmuyoreskisigibi
Merhaba. Gerçekten içimi dökmeye ve yardım almaya ihtiyacım var. İlk kez sınava 2023 senesinde girmiştim. Normalde tembel biri değildim hatta ortaokul ve lisede sürekli ders çalışan, arkadaşsız bir tiptim. Ama son senemde maalesef birine aşık olmak gibi bir hata yaptım ve psikolojim çok bozuldu. Bu sebeple de sınava düzenli olarak çalışamadım. “Neden çalışmadın, çalışsaydın” diyenler olacaktır ben de kendime sürekli aynısını diyorum en büyük pişmanlığımda o. Neyse, dersimi almıştım. Ailemi mezuna kalmaya ikna ettim. Yaz ve sonbahar her şey iyiydi. Düzenli ders çalışıyordum netlerim de çok iyiydi. Ama sonra 2 kere mide kanaması geçirdim. Ve psikolojim hayatımda ilk kez bu kadar bitik duruma geldi. Aylarca mide ağrısı çektim, kan kustuğum günler oldu. Normal bir gün yaşayabilmek için yalvararak uyudum geceleri. “Bana bir şey olur mu?” düşüncesi beni iyice mahvetti ve son aylarda kitap bile açmadım. Çok nadir oluyordu o da ağrı izin verirse. Son iki hafta kala daha iyiydim ve biraz çalıştım. Temelim önceki senelerden vardı ve hazır hissediyordum. Ama maalesef ki AYT sınavının olduğu gün sabah korkunç bir mide ağrısıyla uyandım. Ailem o kadar anlayışsız ki o halimle sınava götürdüler. Ve ağrıdan hiçbir şey yapamadım. Çok zorladım kendimi, olmadı. O kadar acı çekiyorum ki. 2.kez mezuna kalmama da hayatta izin vermezler biliyorum. Kalitesiz ya da tam ücretli herhangi bir yere gitmeme razılar ve ben bunu istemiyorum. Tek dertleri elaleme rezil olmamak. Sağlığım kime ne ki? Bir yol gösterin lütfen, ben bunları nasıl ikna ederim? Mide ağrısından bir şey yapamadığımı söyledim ama anlayan yok beni. Aslında şeytan diyor ki 1 sene üniversiteye gidiyor gibi rol yap kandır. Çok zor durumdayım lütfen yardım edin…
Haklısınız ama sürekli mide ağrısı çektiğimden ve bozuk psikolojimden son aylar odaklanamadım. TYT iyiydi ama AYT sınavında midem ağrıdığı için soru falan çözemedim. Zaten her türlü hazırlanmayı düşünüyorum tercih yapsam da yapmasam da.Birtanem yanlış anlayacaksın belki yazdıklarımı ama gerçekten belirli bir sıralamaya girecek çalışma düzenin disiplinin olsaydı bu iki senedir olurdu. Lisede notları iyi olan öğrenci zaten sınavda ortalama bir sıralama yapabilir. Sınavda 4 seneden sorumlusunuz. Hem senin psikolojin için okula başlamak daha iyi olacaktır. Bir düzenin olur, yeni insanlarla tanışırsın.
Ailen seni düşündüğü için okula başlamanı istiyorlar gerekirse binlerce lira ödemeyi göze alıyorlar. Bir sene okula gider yapıp kandırırım diye düşünmen bile bencilce. Evde oturup ne yapacaksın? Ailen haklı bu yıl tercih yap, üniversiteye başla. Çok isterden çift anadal ile yatay geçişle farklı bölüm okursun ya da hem okur hem de yksye hazırlanırsın en azından ders saydırırsın yıl kaybın olmaz.
Haklısınız ama sürekli mide ağrısı çektiğimden ve bozuk psikolojimden son aylar odaklanamadım. TYT iyiydi ama AYT sınavında midem ağrıdığı için soru falan çözemedim. Zaten her türlü hazırlanmayı düşünüyorum tercih yapsam da yapmasam da.
Evet oluyorum. Muhtemelen sınav stresinden oldu. Sonuca göre bir şeyler düşüneceğim.Mideniz için tedavi oluyor musunuz? Mide hastalıkları genelde stres kaynaklı ortaya çıkar. Sınav stresi sebep olmuş olabilir mi? Şu durumda tekrar böyle bir stresin altına girmemeniz daha iyi olabilir. Sizden bağımsız sınav bu sene berbattı zaten, seneye nasıl olacağını kimse bilmiyor. Muhtemelen sıralamanız geçen yıl daha iyimiştir. Bence aklınıza yatan bir bölümde özel veya iki yıllık düşünebilirsiniz. Olmadı dörde tamamlarsınız daha sonra.
Çok haklısınız o ne öyle deniz yıldızı Banu gibi akfkkslsls Hayır yazık özele falan da göndereceklermiş bir de bu insanlara bu haksızlığı niye yapasın değil mi?İyi de seneye girsen yine aynısı olacak. Bir mide hapı neden almadın ? Stresten oluyor mide ağrın. Ailen haklı. Sakın gider gibi yapayım gibi saçma bir şey yapma, sana olan tüm güvenlerini öldürürsün.
Ben de anlamadım. Yeni nesil çok tuhaf cidden.Çok haklısınız o ne öyle deniz yıldızı Banu gibi akfkkslsls Hayır yazık özele falan da göndereceklermiş bir de bu insanlara bu haksızlığı niye yapasın değil mi?
İlaç tedavisi görüyorum ama fayda etmedi o gün aile içi kaos da çok fazla. Bana pek de bir güvenleri yok zaten “senden bir halt olmaz” diye aşağılıyorlar sadece. AYT sınavında durumum iyi olsaydı tekrar mezuna kalmayı asla düşünmezdim ama şansıma ağrı girdi. Hedefim de çok uçuk bir hedef değildi.İyi de seneye girsen yine aynısı olacak. Bir mide hapı neden almadın ? Stresten oluyor mide ağrın. Ailen haklı. Sakın gider gibi yapayım gibi saçma bir şey yapma, sana olan tüm güvenlerini öldürürsün.
Ailen böyle düşünse ne sınava gönderir ne özel okul der. Sen şu an yaşın çok küçük anlamazsın. Büyüyünce anlayacaksın maalesef. Aileni kandırmaya kalkma sakın. Sevgilinin gittiği okulu falan kazanmazsam gitmem muhabbeti yapmıyorsundur inşallahİlaç tedavisi görüyorum ama fayda etmedi o gün aile içi kaos da çok fazla. Bana pek de bir güvenleri yok zaten “senden bir halt olmaz” diye aşağılıyorlar sadece. AYT sınavında durumum iyi olsaydı tekrar mezuna kalmayı asla düşünmezdim ama şansıma ağrı girdi. Hedefim de çok uçuk bir hedef değildi.
Bunun en önemli sebebi aileme maddi olarak yük olmak istememem. İnsan stresten uçuk şeyler de düşünebiliyor.Çok haklısınız o ne öyle deniz yıldızı Banu gibi akfkkslsls Hayır yazık özele falan da göndereceklermiş bir de bu insanlara bu haksızlığı niye yapasın değil mi?
Sevgilim falan yok o düşüncede de biri değilim. Sadece kimseye maddi olarak yük olmak istemiyorum.Ailen böyle düşünse ne sınava gönderir ne özel okul der. Sen şu an yaşın çok küçük anlamazsın. Büyüyünce anlayacaksın maalesef. Aileni kandırmaya kalkma sakın. Sevgilinin gittiği okulu falan kazanmazsam gitmem muhabbeti yapmıyorsundur inşallah
çok uçuk bir hedef değilse ha orası ha burası. istanbulda ankara’da değil daha küçük bir şehirde okursunuz. maddi olarak yük olmak istemiyorsanız öyle ya da böyle gider bir an önce okula başlarsınız. çalışmanın, başarılı olmanın bahanesi yok.İlaç tedavisi görüyorum ama fayda etmedi o gün aile içi kaos da çok fazla. Bana pek de bir güvenleri yok zaten “senden bir halt olmaz” diye aşağılıyorlar sadece. AYT sınavında durumum iyi olsaydı tekrar mezuna kalmayı asla düşünmezdim ama şansıma ağrı girdi. Hedefim de çok uçuk bir hedef değildi.
Bu kadar stresle 3.yıla kalmanı hiç önermem ben. Miden sınavdan da üniversiteden de önemli emin ol. Ailen için de öyle. Girebileceğin en iyi yerleri yaz. Sonrasında kendini geliştir stajlar yap cv doldur vs. Üniversite hayatında öğrencinin kendi çabası çok önemli, girişkenlik yani. Ha bomboş aşırı gereksiz ünilerde aşırı boş şeyler mi geliyor, onu bilemiyorum o durumda bence direkt iş sahibi olmak zanaat edinmek bana daha mantıklı geliyor artıkBunun en önemli sebebi aileme maddi olarak yük olmak istememem. İnsan stresten uçuk şeyler de düşünebiliyor.