Mezuna kaldım ve psikolojim bitik durumda bu çok mu kötü?

Mide ağrım engel oldu soru çözmeme yoksa yüksek ihtimalle istediğim bölümü kazanırdım zaten. Netlerim de iyi geliyordu.

Bende çoook isterdim şehir dışı okumayı zaten izin verseler böyle bir derdim kalmayacak ama illa istanbul içi istiyorlar annem de babam da. Kaç kere dil döktüm vazgeçiremedim.

Sayısaldan girdim. 60k yapmıştım geçen sene. Endüstri mühendisliği istiyordum. Ve birçok yer tutuyordu. Babam gidebileceğim okullara laf yaptı kendime yediremeyip mezuna kaldım. Çok kötü okullar da değillerdi ama bir İTÜ, YTÜ kazanamadım diye bir ton laf yedim.

Ailen sınava götürmekte haklı. Sonuçta senede bir olam bir şey. Bir tanıdığımızın eşi gece kalp krizi geçirdi vefat etti oğlu sabah sınava girdi.
Senin mide kanaman strese bağlı büyük ihtimalle stres yönetimi konusunda başarılı değilsin sanırım. Bazı şeyleri psikolojiye çok fazla yüklüyorsun gibi geldi. Öncelikle kendine daha dürüst olmalısın.
Mezuna kalmak çok kötü bir olay değil. 1 sene Hayatın tamamına bakınca uzun zaman değil ama muhtemelen ailen sana ders konusunda güvenmiyor

Evet stres yönetimim pek iyi sayılmaz. Ama annemin tek derdininin elalem ne der olduğuna eminim. Ki kendi de söylüyor zaten.

Geçmiş olsun. Ama ailen sınava iyi ki götürmüş, 2 senenin emeği boşa mı gidecekti? Benim kolum kopsa yine soru çözerdim bilemiyorum mide ağrısıyla hiç cozmediysen 3.seneye kalma derim. Her sene psikolojik olarak daha da zor olacak, daha kolay olmayacak. Bir yerler geliyorsa yaz gitsin

Son düzenleme:

kusura bakma ama zaten çalışmamışsın doğru düzgün ayt de ağrın olmasaydı da yapamayacaktın muhtemelen. ösym tarihinin gelmiş geçmiş en zor ayt siydi diye konuşuluyor.

Ailenizi haksız yere suçluyorsunuz. Mideniz ağrırken sınava götürmeleri bile kabahat olmuş. Sınav yılda 1 kez yapılıyor, götürmeme ihtimalleri yoktu ki. Dönem içinde de doğru düzgün çalışmamışsınız. Bunun bilincinde olduğunuz için stresten o sabah mideniz ağrımıştır.

Şehir dışında üniversite okutmak da çok maliyetli. Onun yerine yaşadığınız şehirde vakıf üniversitesine göndermeleri de mantıklı.

Çok geçmiş olsun ama yazın bir yeri girin bu konuda gördüğüme göre bir hedefiniz sıralama hırsınız vs yok kalitesiz diye kötülediğiniz okullara dahi girecek durumda değilken neyin havası bu çözemedim ben sanki bana Hacettepe tıp istiyodu da mardin tıp tutmuş onun için mezuna kalacakmış gibi davranmayın iki sene hayatından vermiş birinde olması gereken hırs yok sizde sadece isyan var acaba içten içe sosyal fobi yüzünden üniye gitmek mi istemiyorsunuz yani genelde stres mideye vurur diye biliyorum ama yanlış da olabilir

Evet stres yönetimim pek iyi sayılmaz. Ama annemin tek derdininin elalem ne der olduğuna eminim. Ki kendi de söylüyor zaten.
O değişmez ya bazı insanlar öyle. Bu bizim gibileri zorluyor ama yapacak bir şey yok bu tip insanlarla muhattap oluyoruz hayat boyu.
Destek al desem de ailen pek bu konuda yardımcı olacak gibi gelmedi Stres yönetimi hakkında videoları izle belki yardımcı olur

Havam falan yok. Sadece küçüklükten beri ailemin yetiştirme tarzı böyleydi hep en iyisini yapmamı istiyorlardı. İlk senemde doğru düzgün çalışamadım evet ama istediğim bölüm çoğu okulda tutuyordu ama babam İTÜ falan kazanamadım diye laf edince kabullenemedim hepsi bu. Sosyal fobim de anksiyetemde çok var zaten kaç senedir hep arkadaşsızdım yıllarca daha fazla ders çalışmayı beynime yüklediler doğru düzgün gezip tozamadım bir yerde. Şuan bir kasiyerle rahat konuşamam. Hırs yok diyorsunuz ama ailemin böyle tepkileri varken isyan etmekten başka bir şey gelmiyor içimden.

Kendine çok yüklenmişsin çok stres yapmışsın. Seni anlıyorum ben 3 yıl üst üste mezuna kaldım ilkinde barajı bile geçemedim hatta. Ama mezuna kaldıktan sonraki 3. senemde çalışma yontemimin yanlış olduğunu anlayıp kendime uygun bir çalışma yöntemi buldum bu sayede istediğim bölümü kazandım ve şuan sektörümdeki iyi bir şirkette 4. Senemi tamamladım. İnan içindeki azim olduktan sonra ve o azmi koruduktan sonra ne insanların dediklerini umursuyorsun nede başka birseyi. Belki kendine bu kadar stres yaptığın için olmuyor meditasyon yada başka birsey dene kendine uygun birsey bularak ilerle. Unutma bunların hepsi bir deneyim

Çok teşekkür ederim. Aileniz hiç laf yaptı mı yaptılarsa nasıl ikna ettiniz?

Çok teşekkür ederim. Aileniz hiç laf yaptı mı yaptılarsa nasıl ikna ettiniz?
Aileler kıyameti koparıyor özellikle benim ailemde bu durum çok kötüydü ya üstünden o kadar zaman geçti ki çoğu şeyi hatirlamiyorum bile sadece bu sene daha iyi not alicam diye söz verdiğimi hatirliyorum oyle yada böyle kabul ediyorlar yani onlarda seni düşündüğü için mutlaka baski yapiyordur. Zaten senin 7/24 çalıştığını görünce pek bisey demek istemiyorlar belli bir süre sonra

Bunlar 1 yılda düzelmeyecek ki siz mezuna kaldıkça bu baskı ve beklenti artacak ama gerçekten de itü falan kazanmayacaksanız mezuna kalmanızın anlamı ne ? Hazır size kapı açmışlar geçin beğendiğiniz bir bölüme bari iki ortam görürsünüz iki insan görürsünüz böyle evde daha kötü olacaksınız

Pessss doğrusu 60 bin sıralamayı mı beğenmedi babanız. Bu ailelerin çocuklarına acımamasını anlayamıyorum ne kadar hırslı insanlar var!!Allah yardımcın olsun işin çok zor. Miden de stresten ağrıyor sanki üniversite sınavı çok kolaymıs gibi size tekrar bu ağır stresi yaşatmışlar. Çok üzüldüm ama inşallah bu yıl istediğin yere girersin kendine bu stresi yaşatma tekrar

Benim kadar sınav zamanları kötü geçiren biri olamaz hala sınavlardan nefret ederim üniyi kazandıktan sonra 1 defa bile girmedim o sınava suanki aklım olsaydı çalışma yontemimi daha erken bulurdum ve kendime daha çok güvenirim. İnsanların söylediği şeyler yüzündeninsanin kendine güveni kırılıyor. Çok zor bir süreç ama sakın kalmak için meditasyon gibi yollara basvur mutlaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…