Mezuna kaldım ve psikolojim bitik durumda bu çok mu kötü?

Böyle bir aile senin 1 sene daha çalışmana tamam mı diyecek. Bir an önce oku ve hayatını kazan.

Lisede notları iyi olan her öğrenci sınavda ortalama bir sıralama yapamayabiliyor.
Binbir çeşit sebepli.

4111. sıralama ile kapatan yer dışında kızının tercih yapmasına aşağılayacak aile çok bilinçli, evet. Sanki derece yapmış da puanı yettiği halde saçma bir tercihte bulunmaya çalışmış kızları. Tercih yapsa İTÜ mü gelecek? Ailesi sırf üniversite mezunu olsun diye dümdüz bir yeri bir de ücretli okutacak. Kaliteli yerlerin ve bölümlerin ücretlileri de yüksek puanla kapatır. Zaten muhtemelen mühendislik de tutmaz. AYT çözmemiş pek. 1 milyonuncu olsa, o sıralamayla bir de ücretli okusa ne verim alacak? Kapasite olsa bile sınıfın seviyesi rezalet olur.

Aşağılayan aile bu kız okurken bütünlemeye kaldığında da, düzgün yerde staj yapmadığında da, iyi bir yerde iş bulamadığında da, yeterli maaş alamadığında da aşağılar. Konu sahibi asosyal, başarı odaklı yaklaşılmış biri. Ailenin ne olduğunu tahmin etmek pek de zor değil. Zorbalar.

Herkes üniversite okumak zorunda değil.
Aileler çocukları üniversiteye gitmeyince emekleri boşa gitmiş gibi hissediyor. Hayat sizin, sadece canınız gitmek istemiyorsa bile üniversite planını rafa kaldırabilirsiniz. Çünkü zorla baslayinca da sınıfta kalacaksınız.

Ailenin sana tanıdığı fırsat bana taninmadi (özel üniversite)
Once ise girmek zorunda kaldim. Calisip eve bakarken iyi bir devlet üniversitesini kazandım yıllar sonra. Mezuna kalmadan ilk senelerde tutan okullara gitseydim şu an olduğum yerde olamazdım. Aile tatmin etmek için okunmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…