''Ey cefası makbul, intikamı can gibi güzel olan!''Nice zalimden sana zulüm geldiyse bir bak, o senin kendi işindir.
Sendeki kötü işler, açıkça görülse şüphesiz sen, kendi kendine düşman olurdun.''
Sıkıntılar bizzat kendimizdendir.
''Ey cefası makbul, intikamı can gibi güzel olan!
Lütfuna da, kahrına da istekle aşıkım.
Şaşılacak şey! Bu iki zıdda aşık oluşumdur.''
Kahır Allah'tandır.
''Zalim kavim onlardır ki, gözleri kapalı olup ateş gibi sözlerle ortalığı karıştırırlar.''
Zulmeden zalimler vardır.
:111: :44: :111: :44: :111: :44: :111: :44: :111:
''Ey cefası makbul, intikamı can gibi güzel olan!
Lütfuna da, kahrına da istekle aşıkım.
Şaşılacak şey! Bu iki zıdda aşık oluşumdur.''
bir önceki mesajında can ve ruhun ayrımını yapmışsın kulitam, bu beyitte, "intikamı, can gibi güzel olan" deniyor, yani intikamı da can gibi yeşeren, yaşatan. boş değil. ama anlayana tabi, Allah bizi şefkat tokatları karşısında boynunu büküp kabul edenlerden etsin.
''Zalim kavim onlardır ki, gözleri kapalı olup ateş gibi sözlerle ortalığı karıştırırlar.'
burayı pek anlamadım.:44:
ilginç olan şu ki, çoğu sanal alem halkı bu hadisi uydurma sanıyor. kopyalayıp tarayıcınıza yapıştırdığınız zaman çıkan sonuçların hepsinin başlığı, uydurma hadisler diye geçiyor. kopyala yapıştır bilgi transferi ile kazandığımız sözde bilgeliklerimizden ne zaman vazgeçip işin aslını öğrenmeye merak salacağız acaba.
Oooooyy!!! Harikasııın. Allah Razı Olsun.
DatluCadular varoldukça öğreneceğiz canımcım. Öğreneceğiz İnşallah.
''İslam'da insanlar arasında tek değer ölçüsü takvadır.''
Nihayet yahu , başlığı görünce içimdeki çoşkuyla içeri dalmıştım ama elimde mesnevi metni olmadığı için yarım kalmıştı çoşkum , o günden tezi yok siparişimi verdim , bugünde elime geçti.
Eki Görüntüle 663436
Bu gece başlıyorum arkadaşlar , sindire sindire mi giderim , biran evvel size yetişmeye mi çalışırım nasip .
Nihayet yahu , başlığı görünce içimdeki çoşkuyla içeri dalmıştım ama elimde mesnevi metni olmadığı için yarım kalmıştı çoşkum , o günden tezi yok siparişimi verdim , bugünde elime geçti.
Eki Görüntüle 663436
Bu gece başlıyorum arkadaşlar , sindire sindire mi giderim , biran evvel size yetişmeye mi çalışırım nasip .
o zaman bir düzeltme yapayım, Adem aleyhisselama gönderme demiştim lakın hikayelerden sonra bu göndermenin iki meleğe yapıldığı anlaşlıyıoröküz kimdir ki sen ona sakal gibi tabi olasın
Torak nedir ki sen ona ot olasın
o kadın yaptığı işten utanınca Tanrı onu çarpıp Zühre yıldızı yaptı
kadının Zühre olması çarpılma oluyor da
Toprak ve çamur olmak olmak çarpılma değil midir?( ey inadçı)
hep diyoruz Mesnevi okunup geçilecek bir eser değil diye. ve yine o yoldayız. ancak bilgisayar karşısında okuyabiliyorum kendisin . çünkü beni fazlasıyla araştırmaya teşvik ediyor ve cehaletimin boyutun öğreniyorum. yukarıdaki beyitiler kafama takıldı ve araştırmalar neticesinde anladıklarımı paylaşmak istiyorum müsaadenizle.
beyi; yaptığı hilede o kötü vezirin zarara uğraması ile ilgili kısımdan.
öküz olarak bahsettiği vezir oluyor. ve vezirin yalan bilgilerine talip olan halka kızgınlığını belirtiyor. toprağıda bir küçümseyiş var. aslında burada ikinci beyitle bağlı bir anlam ilişkisi var. adem aleyhissamın nezdinde insan ruhuna dem vurarrak onun nefsinin esiri olması neticesinde balçık olmayı seçtiğinin bunuda bir aşağılanma olduğunu ifade ediyor. kadının Zühre olıması hikayesini bulamıdm ve orasını tam anlayamadım. hangi kadın hangi suçu işlemiş .
ayrıca şunu belirtmek istiyorum , net üzerinden araştırıyoruz ama açıklayıcı bilgi bulmak çok zor. siz bulabiliyormusunuz bilmem. yada Mesneviyi anlmayan tek benmiyim. herkes beyitleri sayfalarında yayımlamış ama ne demek istendiğine dair en ufak bir ipucu yok. belkide gerçekten benim anlayışım kıttır.
Hayırlı, uğurlu olsun Ausenciacım. Gönlünce istifade etmeni dilerim. Eki Görüntüle 663548
Beyitlerin arasından çekip çıkaracaklarını merak ediyorum.
hayırlı olsun canım. yorumarını bekliyoruz
Teşekkürler canlar da , ben kitabın resmini koymuşum soracağımı sormamışım ama öyle havada kalmış resim
Sizde de bu kitap mı var diyecektim :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?