Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
zaten okumuyoruz adeta mesnevi çalışıyoruzz......
hadi bakalım dediğin gibi inşlh hayata geçirebiliriz inşallahhh iyi okuyup çalışıp özümsemeler diyorum bacım
buraya da tekrar hoşgeldinnn
iyi okumalar bacım
iyi okumalarhoşbuldum canım gayet hoş...
vaktiyle bir liste yapmıştım evettt daha sonra dalınca derinlereeee devam ettirmedim tamamm bu hafta başla bakalım pazartesi en son sürümle yapmış olurum inşlhhhhlisteye benide ekle canım.yarın çalışmaya başlıyorum
vaktiyle bir liste yapmıştım evettt daha sonra dalınca derinlereeee devam ettirmedim tamamm bu hafta başla bakalım pazartesi en son sürümle yapmış olurum inşlhhhh
iyi okumalarrr her listemde varsın ayrıcaaa minacımmm iyi paylaşımlar bacım....
cana dokunan bir ney dinletisi...Sufi Music (Sukun) - YouTube[h=1][/h]
Elindeki metin farsça mı canım?
Mevlana'nın 18 beytinde bizlere neler söylemek istemiş? Hadi okuyalım ve anlamaya çalışalım...
1) Bişnev in ney çün hikâyet mî kuned
Ez cudâyîhâ hikâyet mî kuned
Dinle bu Ney'den, şikayet etmede; ayrılıkları dile getirmekte.
2) Kez nistân tâ merâ bebürîdeend
Ez nefîrem merd u zen nâlîdeend
Beni kamışlıktan kestiklerinden beri, kadın ve erkek tüm insanlar ağlamaktadırlar.
3) Sîne hâhem şerha şerha ez firâk
Tâ bigûyem şerh-i derd-i iştiyâk
Ayrılık derdini şerh etmek için, ayrılık acısı ile paramparça olmuş bir sine isterim.
4) Herkesî kû dûr mand ez asl-ı hiş
Bâz cûyed rûzgâr-ı vasl-ı hîş
Her kim aslından uzaklaşırsa, tekrar aslına geri dönmek ister
5) Men beher cemiyyetî nâlân şudem
Cuft-i bedhâlân u huşhâlân şudem
Ben her cemiyette ağlar oldum, Bedhâl (kötü huylu) olanlarla da, hoşhâl (iyi huylu) olanlarla da birlikte oldum.
Mükemmel müzik ziyafeti için teşekkürler minacım.
Elindeki metin farsça mı canım?
Bendeki her beyitin uzun açıklamalarına ihtiyacım olsa da tamamen tercüme metin. Eki Görüntüle 684891